landy 12.02.06, 19:27 tak to jest jak sie laduje ukradziona kase w uniwer ktory nie powinien byc uniwerem teraz szlag go trafi z prostych finansowych przyczyn i zostanie wsi w kazdej wsi i wysypisko Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magda Re: Rektorze, kiedy zapłacisz IP: *.uz.zgora.pl 12.02.06, 20:11 Redaktor Łysakowski jest frustratem. Systematycznie pisze bzdury o Uniwersytecie. Wynika to zapewne z tego, że był na studiach doktoranckich na Wydziale Humanistycznym, z których został w ubiegłym roku wyrzucony z powodu zerowych postępów. W ubiegłym tygodniu pracownicy UZ otrzymali należne pieniądze za studia zaoczne. Dobry dziennikarz powinien to wiedzieć, a nie pisać bzdury. Redaktor naczelny Gazety Wyborczej powinien zastanowić się co dalej z Łysakowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Rektorze, kiedy zapłacisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 20:29 Jestem pracownikiem UZ też otrzymałem pieniądze, Magda ma rację ten Łysakowski jest niekompetentny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr2k Re: Rektorze, kiedy zapłacisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 21:22 Napisałeś "jestem pracownikiem UZ, też otrzymałem pieniądze". Nie zdajesz sobie sprawy ze śmieszności tego stwierdzenia? A nawiasem = ponad 100 osób ciągle ne swoje pieniądze czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirekF Re: Rektorze, kiedy zapłacisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 22:36 Kurczę co jest z tą uczelnia? Co jakis czas się pojawia sprawa pieniędzy. A to wydali, a to rozpuścili, a to nie płacą. Czy ktoś poważny się tym zainteresuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eka Re: Rektorze, kiedy zapłacisz IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.02.06, 08:24 Mnie to trochę rozczulił ten wielki krzyk o kasę na uczelni. Mam wrażenie że żyjecie na Marsie. Moja eks firma nie płaciła nam przez kilka lat, do tej pory zalega ludziom roczne pobory, nie mówiąc o przybywających stale bieżących poborach. Urzędasy z Inspekcji pracy biernie się temu przygladają, a pracownicy sa zdołowani tą sytuacja. Dyrekcja się bawi przednie - i jakoś nikt nie przejmuje się ludźmi, ich rodzimami. Wszyscy , którzy mogliby pomóc maja to "gdześ" i to głęboko. Dodam, że jest to firma państwowa. czsami to mam wrażenie , że u nas to tylko istnieją 3-4 grupy zawodowe, nauczyciele, wykładowcy, służba zdrowia , górnicy i służby mundurowe. Reszta wydaje się że to tzw. śmiecie. Radzę - rozgladnijcie się wokół siebie i zobaczcie co się dzieje, bo chyba straciliście orientację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eka Re: może za rok albo dwa ...to przecież normalne IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.02.06, 08:42 Mnie to trochę rozczulił ten wielki krzyk o kasę na uczelni. Mam wrażenie że żyjecie na Marsie. Moja eks firma nie płaciła nam przez kilka lat, do tej pory zalega ludziom roczne pobory, nie mówiąc o przybywających stale bieżących poborach. Urzędasy z Inspekcji pracy biernie się temu przygladają, a pracownicy sa zdołowani tą sytuacja. Dyrekcja się bawi przednie - i jakoś nikt nie przejmuje się ludźmi, ich rodzimami. Wszyscy , którzy mogliby pomóc maja to "gdześ" i to głęboko. Dodam, że jest to firma państwowa. czsami to mam wrażenie , że u nas to tylko istnieją 3-4 grupy zawodowe, nauczyciele, wykładowcy, służba zdrowia , górnicy i służby mundurowe. Reszta wydaje się że to tzw. śmiecie. Radzę - rozgladnijcie się wokół siebie i zobaczcie co się dzieje, bo chyba straciliście orientację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fora ze dwora Brykaj stąd Kobylarzu:) IP: *.ztpnet.pl 12.02.06, 23:38 Jak zwykle najbardziej zainteresowni są "nasi przyjaciele" z Kobylej. Sami sobie założymy w Zielonej watki, jakie nas Zielonogórzan interesują. Idź lepiej lody łamać na rzeczce w Kobylej, bo roztopy idą, a o nasz Unierek - UNIWERSYTET ZIELONOGÓRSKI się nie martw. Z pewnością nie upadnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MisterX Re: Rektorze, kiedy zapłacisz IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.02.06, 00:08 Ten redaktorek to by mogl sie troche popytac co i jak a nie pisac takie bzdety. ja jestem tez pracownikiem UZ i nie narzekam, a nawet jestem bardzo zadowolony. Kiedys jakies 10 lat temu pieniadze za zaoczne dostawalo sie po 2 latach czasami i jakos nikt nie narzekal. a teraz wielkie halo robia. To raczej poprzedni rektor narobil dlugow i teraz trzeba je splacac przez co nie ma chwilowo pieniedzy. Ale chyba lepiej zeby na razie nie dostac kilku zlotych niz zeby uz splajtowalo!!!!!!!!!! A jesli chodzi o wypowiedzi ludzi z Kobylej, to mowia same za siebie. Od razu widac czemu tam nie ma uniwerku. nie mial by sie kto tam uczyc :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawełZ Re: Rektorze, kiedy zapłacisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 00:20 O ile mi wiadomo, niezapłacone sumy to juz ponad 1,5 mln zł. To nie jest parę złotych , jeżeli uzważasz to za "wielkie halo" to masz dziwne pojęcie o uczcziwości. Moim zdaniem płacić ludziom trzeba i już! Odpowiedz Link Zgłoś
maxtender może do Kisiela po te pieniadze?!? 13.02.06, 07:22 też się wiele nasłuchałem nt. tego, co robił z kasą uczelnianą poprzedni rektor - Kisielewicz. Ponoć uczelnia jest finansowym bankrutem, a operacje finansowe Kisiela ocierają się o prokuraturę... piknie, panie były rektorze, piknie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eka Re: o przepraszam nasz Marszałek do Gorzowa IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.02.06, 08:38 pilnie jeździł pobierać nauki. Takie są fakty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Rektorze, kiedy zapłacisz IP: *.uz.zgora.pl 13.02.06, 07:07 Czy w tej redakcji nie mają telefonu? Wystarczyło zadzwonić i wszystko byłoby jasne - uczelnia wypłaciła już wynagrodzenia, o jakie chodzi w paszkwilu. Jeśli dla pisma źródłem publikowanych informacji o największej instytucji państwowej w regionie jest jakiś znajomy p. Łysakowskiego spoza uczelni, to trudno takie pismo uznać za poważne. Owszem, zamiarem rektora jest wypłacanie wynagrodzenia w ratach miesięczynych (dotąd - semestralnych) i z pewnością tak będzie. Cóż jednak dziwnego, że - skoro nie ma finansowych rezerw - najpierw płaci się zobowiązania wobec instytucji zewnętrznych, a dopiero potem osobom związanym z uczelnią. Chodzi tu o wynagrodzenie dodatkowe. Społeczność uniwersytecka była o wszystkim informowana, a odziedziczony przez rektora stan finansów dla nikogo tajemnicą nie jest. Mam nadzieję, że znajomy p. Łysakowskiego nie dostąpi w przyszłości zaszczytu bycia współpracownikiem UZ. Nie wiedząc kim jest, mógłbym przez przypadek podać mu rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mbi1 Re: Rektorze, kiedy zapłacisz IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.02.06, 11:19 karol,jezeli ty dostales kase to siedz cicho jest wielu na uczelni co nie dostalo nawet zl za zaoczne,a to sa duze pieniadze ,zarobione w uczciwy sposob i nie tlumaczy nic ze uczelnia spoznia sie z wyplatami ,co innego jest wiedziec ze dostanie sie kase np za 3 miesiace a co innego jest byc mamiony ,sciemniany ze bedzie jutro a jest za miesiac,chodzi tutaj rowniez o uczciwosc rekora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k2k2 Re: Rektorze, kiedy zapłacisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 22:10 Napisałeś: "zamiarem Rektora jes wypłacanie wynagrodzeń w ratach miesięcznych". Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KarolT3D Re: Rektorze, kiedy zapłacisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 00:02 napisałeś "zamiarem rektora jest wypłacanie wynagrodzenia w ratach miesięcznych". Tak napisałeś i niestety ... będą sie z tego śmiać. A przy okazji: czy uniwererk ZG nie ma planów na rozwój, że tak doktorantóww olewa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eka Re: Urzędasy z Inspekcji Pracy przysnęli IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.02.06, 08:28 i myslę, że wtedy będzie u nas prawie normalnie gdy instytucje takie jak Inspekcja Pracy zaczną w końcu pracować i wykonywać swoje zadania statutowe. Nie byłoby dzisiaj tego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alpha Re: Rektorze, kiedy zapłacisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 00:08 SStosunek do doktorantów doskonale odzwierciedla stosunek Rektora do nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k2kM Re: Rektorze, kiedy zapłacisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 13:05 Nie rozumiem - to w końcu doktorańci dostali swoje pieniądze, czy nie? A jeżeli nie, to dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwetes Re: Rektorze, kiedy zapłacisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 23:18 a skąd tam tamy w uniwersyteckie ramy toż to zwykle WSP he he i WSI - ze wsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeo Re: Rektorze, kiedy zapłacisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 17:15 Po co płacić, jak można nie płacic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re-aktor Re: Rektorze, kiedy zapłacisz IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 17.02.06, 09:57 Pan Łyskowski jest całkowicie niekompetentny w sprawach uczelni. Proszę redaktora naczelnego wydania zielonogórskiego, aby do spraw uczelni delegował w miarę możliwości osoby, które składają zdania złożone. Wielu z rozmówców tego redaktora, których znam, nie wypowiada się tak, jak ich ten redaktorek cytuje. Nie posługują się półsłowkami, a potem w gazecie ze zdziwieniem czytają wypowiedzi niby-własne. Wystarczy w okienku szukaj na forum wklepać nazwisko redaktora Łys. a wyskoczą nam wątki forum, gdzie czytqalnicy narzekają na jego niekompetencję totalną. Np. jest tam wątek o konfgerencji na wydziale hum. Co za bzdety powypisywał redaktor!! Gdyby dać to jakiemuś doktorantowi - o których GW tak dba - zrobiłby to o niebo lepiej! Jeżeli to prawda, że red. Łys. został wyrzucowny ze studiów doktoranckich na UZ, to powinni go w GW przesunąć do działu sportowego!! A co do problemu głównego: rzeczywiście błąd władz polega na niedoinformowaniu pracowników, nie wiedzą już czego się trzymać. Ale swoją drogą, pracownicy i doktoranci, czytajcie umowy! Odpowiedz Link Zgłoś
landy Re: Rektorze, kiedy zapłacisz 19.08.06, 22:06 Niech żyja; andrzejusa karolek i landy Hura Odpowiedz Link Zgłoś