Dodaj do ulubionych

Rektorze, kiedy zapłacisz

12.02.06, 19:27
tak to jest jak sie laduje ukradziona kase
w uniwer ktory nie powinien byc uniwerem
teraz szlag go trafi z prostych finansowych przyczyn
i zostanie wsi w kazdej wsi i wysypisko
Obserwuj wątek
    • Gość: Magda Re: Rektorze, kiedy zapłacisz IP: *.uz.zgora.pl 12.02.06, 20:11
      Redaktor Łysakowski jest frustratem. Systematycznie pisze bzdury o Uniwersytecie. Wynika to zapewne z tego, że był na studiach doktoranckich na Wydziale Humanistycznym, z których został w ubiegłym roku wyrzucony z powodu zerowych postępów. W ubiegłym tygodniu pracownicy UZ otrzymali należne pieniądze za studia zaoczne. Dobry dziennikarz powinien to wiedzieć, a nie pisać bzdury. Redaktor naczelny Gazety Wyborczej powinien zastanowić się co dalej z Łysakowskim.
    • Gość: Michał Re: Rektorze, kiedy zapłacisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 20:29
      Jestem pracownikiem UZ też otrzymałem pieniądze, Magda ma rację ten Łysakowski
      jest niekompetentny.
      • Gość: mr2k Re: Rektorze, kiedy zapłacisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 21:22
        Napisałeś "jestem pracownikiem UZ, też otrzymałem pieniądze". Nie zdajesz sobie
        sprawy ze śmieszności tego stwierdzenia? A nawiasem = ponad 100 osób ciągle ne
        swoje pieniądze czeka.
    • Gość: mirekF Re: Rektorze, kiedy zapłacisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 22:36
      Kurczę co jest z tą uczelnia? Co jakis czas się pojawia sprawa pieniędzy. A to
      wydali, a to rozpuścili, a to nie płacą. Czy ktoś poważny się tym zainteresuje?
      • Gość: eka Re: Rektorze, kiedy zapłacisz IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.02.06, 08:24
        Mnie to trochę rozczulił ten wielki krzyk o kasę na uczelni. Mam wrażenie że
        żyjecie na Marsie. Moja eks firma nie płaciła nam przez kilka lat, do tej pory
        zalega ludziom roczne pobory, nie mówiąc o przybywających stale bieżących
        poborach. Urzędasy z Inspekcji pracy biernie się temu przygladają, a pracownicy
        sa zdołowani tą sytuacja. Dyrekcja się bawi przednie - i jakoś nikt nie
        przejmuje się ludźmi, ich rodzimami. Wszyscy , którzy mogliby pomóc maja
        to "gdześ" i to głęboko. Dodam, że jest to firma państwowa. czsami to mam
        wrażenie , że u nas to tylko istnieją 3-4 grupy zawodowe, nauczyciele,
        wykładowcy, służba zdrowia , górnicy i służby mundurowe. Reszta wydaje się że
        to tzw. śmiecie. Radzę - rozgladnijcie się wokół siebie i zobaczcie co się
        dzieje, bo chyba straciliście orientację.
      • Gość: eka Re: może za rok albo dwa ...to przecież normalne IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.02.06, 08:42
        Mnie to trochę rozczulił ten wielki krzyk o kasę na uczelni. Mam wrażenie że
        żyjecie na Marsie. Moja eks firma nie płaciła nam przez kilka lat, do tej pory
        zalega ludziom roczne pobory, nie mówiąc o przybywających stale bieżących
        poborach. Urzędasy z Inspekcji pracy biernie się temu przygladają, a pracownicy
        sa zdołowani tą sytuacja. Dyrekcja się bawi przednie - i jakoś nikt nie
        przejmuje się ludźmi, ich rodzimami. Wszyscy , którzy mogliby pomóc maja
        to "gdześ" i to głęboko. Dodam, że jest to firma państwowa. czsami to mam
        wrażenie , że u nas to tylko istnieją 3-4 grupy zawodowe, nauczyciele,
        wykładowcy, służba zdrowia , górnicy i służby mundurowe. Reszta wydaje się że
        to tzw. śmiecie. Radzę - rozgladnijcie się wokół siebie i zobaczcie co się
        dzieje, bo chyba straciliście orientację.
    • Gość: Fora ze dwora Brykaj stąd Kobylarzu:) IP: *.ztpnet.pl 12.02.06, 23:38
      Jak zwykle najbardziej zainteresowni są "nasi przyjaciele" z Kobylej. Sami
      sobie założymy w Zielonej watki, jakie nas Zielonogórzan interesują. Idź lepiej
      lody łamać na rzeczce w Kobylej, bo roztopy idą, a o nasz Unierek - UNIWERSYTET
      ZIELONOGÓRSKI się nie martw. Z pewnością nie upadnie:)
    • Gość: MisterX Re: Rektorze, kiedy zapłacisz IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.02.06, 00:08
      Ten redaktorek to by mogl sie troche popytac co i jak a nie pisac takie bzdety.
      ja jestem tez pracownikiem UZ i nie narzekam, a nawet jestem bardzo zadowolony.
      Kiedys jakies 10 lat temu pieniadze za zaoczne dostawalo sie po 2 latach
      czasami i jakos nikt nie narzekal. a teraz wielkie halo robia.
      To raczej poprzedni rektor narobil dlugow i teraz trzeba je splacac przez co
      nie ma chwilowo pieniedzy. Ale chyba lepiej zeby na razie nie dostac kilku
      zlotych niz zeby uz splajtowalo!!!!!!!!!!

A jesli chodzi o wypowiedzi ludzi z Kobylej, to mowia same za siebie. Od razu
      widac czemu tam nie ma uniwerku. nie mial by sie kto tam uczyc :):):):)
      • Gość: PawełZ Re: Rektorze, kiedy zapłacisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 00:20
        O ile mi wiadomo, niezapłacone sumy to juz ponad 1,5 mln zł. To nie jest parę
        złotych , jeżeli uzważasz to za "wielkie halo" to masz dziwne pojęcie o
        uczcziwości. Moim zdaniem płacić ludziom trzeba i już!
      • maxtender może do Kisiela po te pieniadze?!? 13.02.06, 07:22
        też się wiele nasłuchałem nt. tego, co robił z kasą uczelnianą poprzedni rektor
        - Kisielewicz.

Ponoć uczelnia jest finansowym bankrutem, a operacje finansowe Kisiela ocierają
        się o prokuraturę...

piknie, panie były rektorze, piknie...
      • Gość: eka Re: o przepraszam nasz Marszałek do Gorzowa IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.02.06, 08:38
        pilnie jeździł pobierać nauki.
        Takie są fakty
    • Gość: Karol Re: Rektorze, kiedy zapłacisz IP: *.uz.zgora.pl 13.02.06, 07:07
      Czy w tej redakcji nie mają telefonu? Wystarczyło zadzwonić i wszystko byłoby
      jasne - uczelnia wypłaciła już wynagrodzenia, o jakie chodzi w paszkwilu. Jeśli
      dla pisma źródłem publikowanych informacji o największej instytucji państwowej
      w regionie jest jakiś znajomy p. Łysakowskiego spoza uczelni, to trudno takie
      pismo uznać za poważne. Owszem, zamiarem rektora jest wypłacanie wynagrodzenia
      w ratach miesięczynych (dotąd - semestralnych) i z pewnością tak będzie. Cóż
      jednak dziwnego, że - skoro nie ma finansowych rezerw - najpierw płaci się
      zobowiązania wobec instytucji zewnętrznych, a dopiero potem osobom związanym z
      uczelnią. Chodzi tu o wynagrodzenie dodatkowe. Społeczność uniwersytecka była o
      wszystkim informowana, a odziedziczony przez rektora stan finansów dla nikogo
      tajemnicą nie jest. Mam nadzieję, że znajomy p. Łysakowskiego nie dostąpi w
      przyszłości zaszczytu bycia współpracownikiem UZ. Nie wiedząc kim jest, mógłbym
      przez przypadek podać mu rękę.
      • Gość: mbi1 Re: Rektorze, kiedy zapłacisz IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.02.06, 11:19
        karol,jezeli ty dostales kase to siedz cicho jest wielu na uczelni co nie
        dostalo nawet zl za zaoczne,a to sa duze pieniadze ,zarobione w uczciwy sposob
        i nie tlumaczy nic ze uczelnia spoznia sie z wyplatami ,co innego jest wiedziec
        ze dostanie sie kase np za 3 miesiace a co innego jest byc mamiony ,sciemniany
        ze bedzie jutro a jest za miesiac,chodzi tutaj rowniez o uczciwosc rekora.
      • Gość: k2k2 Re: Rektorze, kiedy zapłacisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 22:10
        Napisałeś: "zamiarem Rektora jes wypłacanie wynagrodzeń w ratach miesięcznych".
        Dziękuję.
      • Gość: KarolT3D Re: Rektorze, kiedy zapłacisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 00:02
        napisałeś "zamiarem rektora jest wypłacanie wynagrodzenia w ratach
        miesięcznych". Tak napisałeś i niestety ... będą sie z tego śmiać. A przy
        okazji: czy uniwererk ZG nie ma planów na rozwój, że tak doktorantóww olewa?
    • Gość: eka Re: Urzędasy z Inspekcji Pracy przysnęli IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.02.06, 08:28
      i myslę, że wtedy będzie u nas prawie normalnie gdy instytucje takie jak
      Inspekcja Pracy zaczną w końcu pracować i wykonywać swoje zadania statutowe.
      Nie byłoby dzisiaj tego problemu.
    • Gość: Alpha Re: Rektorze, kiedy zapłacisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 00:08
      SStosunek do doktorantów doskonale odzwierciedla stosunek Rektora do nauki.
    • Gość: k2kM Re: Rektorze, kiedy zapłacisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 13:05
      Nie rozumiem - to w końcu doktorańci dostali swoje pieniądze, czy nie? A jeżeli
      nie, to dlaczego?
    • Gość: rwetes Re: Rektorze, kiedy zapłacisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 23:18
      a skąd tam tamy w uniwersyteckie ramy toż to zwykle WSP he he i WSI - ze wsi
    • Gość: tadeo Re: Rektorze, kiedy zapłacisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 17:15
      Po co płacić, jak można nie płacic?
      • Gość: re-aktor Re: Rektorze, kiedy zapłacisz IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 17.02.06, 09:57
        Pan Łyskowski jest całkowicie niekompetentny w sprawach uczelni. Proszę
        redaktora naczelnego wydania zielonogórskiego, aby do spraw uczelni delegował w
        miarę możliwości osoby, które składają zdania złożone. Wielu z rozmówców tego
        redaktora, których znam, nie wypowiada się tak, jak ich ten redaktorek cytuje.
        Nie posługują się półsłowkami, a potem w gazecie ze zdziwieniem czytają
        wypowiedzi niby-własne. Wystarczy w okienku szukaj na forum wklepać nazwisko
        redaktora Łys. a wyskoczą nam wątki forum, gdzie czytqalnicy narzekają na jego
        niekompetencję totalną. Np. jest tam wątek o konfgerencji na wydziale hum. Co
        za bzdety powypisywał redaktor!! Gdyby dać to jakiemuś doktorantowi - o których
        GW tak dba - zrobiłby to o niebo lepiej! Jeżeli to prawda, że red. Łys. został
        wyrzucowny ze studiów doktoranckich na UZ, to powinni go w GW przesunąć do
        działu sportowego!!
        A co do problemu głównego: rzeczywiście błąd władz polega na niedoinformowaniu
        pracowników, nie wiedzą już czego się trzymać. Ale swoją drogą, pracownicy i
        doktoranci, czytajcie umowy!
    • landy Re: Rektorze, kiedy zapłacisz 19.08.06, 22:06
      Niech żyja; andrzejusa karolek i landy Hura
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka