Dodaj do ulubionych

Bo drzewa były chore

14.02.06, 08:52
a kto kupił ten opał????? też bym tak chciał, jeżeli zdrowe drzewa tak
zostaną zaklasyfikowane.
Obserwuj wątek
    • jotka_z Re: Bo drzewa były chore 14.02.06, 09:08
      Te "chore" dęby jeszcze leżą. Można je obejrzeć i stwierdzić czy nadają się na
      opał. Też jestem ciekawa kto i jakim sprzętem je zabierze.
      • Gość: ABC Re: Bo drzewa były chore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 19:20
        Czy w końcu ktoś ukróci to bezmyślne wycinanie drzewostanu - ciągle się tylko
        słyszy że drzewa były chore, chociaz pobieżne oględziny przeczą tym wywodom.Bez
        obrazy P. Nowiński, ale czy Pan jest z wykształcenia dendrologiem, żeby tak
        szafować opiniami - a pozatym to mam pytanie ile drzew ZGKiM zasadził w lasach
        komunalnych , na miejsce tych wycinanych "chorych"
        • Gość: prox Re: Bo drzewa były chore IP: *.ztpnet.pl 14.02.06, 19:59
          To może najlepiej zostawić drzewa samym sobie?
          Niech rosną same ,niech schną same ,niech same się obalają
          tak jak w dzungli amazońskiej.Po co nam jakakolwiek
          gospodarka leśna?
          Niech żyją dzikie lasy!
          • Gość: oki Re: Bo drzewa były chore IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.02.06, 20:53
            Nie ma się co dziwić dębu brakuje nie łatwo kupić.Było zamówienie pod kogoś i
            drzewa padły.
    • Gość: leśna Re: Bo drzewa były chore IP: *.zielonagora.lasy.gov.pl / 80.51.39.* 15.02.06, 06:34
      dobrze kombinujesz wmprec -przeczytaj :"Choroba mogła przenieść się na inne
      drzewa, poza tym stopień przesuszenia był na tyle duży, że mogły zagrażać
      ludziom."- Panie Janka, jaka to choroba ? Poza tym zimą stopień "przesuszenia "
      dębów jest rzeczywiście duży !
    • Gość: ULKA Re: Bo drzewa były chore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 10:01
      TO JUZ POPROSTU SKANDAL!!!!
      Janka odpied ..sie od drzew!!!
      Łowejko zafudowała nam kikuty w mieście
      a ty teraz zabierasz się za okalające
      nasze osiedla laski!!!
      Ja juz nie mam słów na tych kretynów!!!!
      • Gość: Sagora Re: Bo drzewa były chore IP: *.torzym.sdi.tpnet.pl 17.02.06, 08:42
        Zgadzam sie w 100%!!! Od jakiegos czasu nastala idiotyczna "moda" na
        okaleczanie drzew poprzez scinanie ich koron. I kto zyw za pily i siekiery i do
        ciecia! To barbarzynstwo! Drzewa sa pozyteczne i piekne, ale niestety juz nie
        po "obrobce". Gdzie jest konserwator przyrody? Czy ktos ma wogole kontrole nad
        tym procederem? Drzewa same sie nie obronia!. A poza tym kto stwierdzil ze te
        drzewa sa chore? Jesli specjalista to ok, ale jesli urzednik to skandal!!
    • Gość: ADAM Re: Bo drzewa były chore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 21:33
      POPIERAM OPINIĘ DOTYCZĄCĄ OKALECZANIA DRZEW. JEDNAK CO DO WYCINKI SUCHYCH DRZEW
      MÓJ STOSUNEK JEST ODMIENNY.DRZEWA Z CZASEM ULEGAJĄ ROZKŁADOWI I ISTNIEJE
      MOŻLIWOŚĆ ZŁAMANIA GAŁĘZI I SPADNIĘCIA NA PRZECHODNIA.CIEKAWE CO WTEDY POJAWIŁO
      BY SIĘ W GAZECIE.NAPEWNO PYTANIE DLACZEGO NIE WYCIĘTO TAKIEGO DRZEWA?ZDROWE
      LUB CZĘŚCIOWO CHORE DRZEWA NALEŻY LECZYĆ A SUCHE WYCINAĆ.TAK ODPOWIE KAŻDY KTO
      CHOĆ ODROBINĘ ZNA SIE W TYM TEMACIE.A WIDZĘ ŻE W NASZYM KRAJU WSZYSCY ZNAJĄ SIĘ
      NA WSZYSTKIM.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka