Dodaj do ulubionych

waszczyka - nie kupujcie

27.02.06, 22:13
Miało być jak w bajce, "apartamenty w zieleni" czy "mieszkaj w zieleni" tym
czasem blok na bloku, z okna widac co sąsiad jada na sniadanie, zaparkowanie
auta przed blokiem to jak wygrana w totolotka. Jeden plac zabaw na trzy duże
kołchoźniane bloki, dwa ogrodzone miejsca z pojemnikami na śmieci.Byleby
tylko zarobić. No cóż w "Alternatywach 4" też różne rzeczy obiecywali, ale
inne czasy były. A może i nie? Zieleni jak na lekarstwo bo juz nowe trzy
bloki powstaną i las widac będzie z dachu. Chce człowiek żyć i postępowac jak
człowiek a tu jak gnojek musi parkować na chodniku bo miejsca brak. Przez dwa
lata chwaliło się firmę i własciciela inwestycji i namawiało znajomych a
teraz znajomi mówią " sio z tego kołchozu- to osiedle dla staruszków bez
dzieci, samochodu i z lękiem przestrzeni bo ci na balkon nie wyjdą- a wy
będziecie patrzeć na wiszące reformy sasiada a przez dłuższy czas maszyny
budowlane. Cóż Inwestor dołączył do grona oszustów i naciągaczy!!!! Nie
kupujcie mieszkań na Waszczyka, przez rok będzie fajnie potem juz jak na
Pradze.
Obserwuj wątek
    • Gość: blocers Re: waszczyka IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.02.06, 22:30
      swięte słowa!inwestorek musi spłacic merca,to wybuduje blokowisko,ludziom
      naobiecuje głupot że trawka zielona i że oczywiście to już ostatni budyneczek i
      trzeba sie spieszyc.mnie tak nabrał i wypatruje tego cwaniczka na "swoim"
      osiedlu
    • Gość: Azja Re: waszczyka - nie kupujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 22:56
      Jaka firma postawiła te bloki?
      i nazwisko architekta chętnie poznam:)
      podzielcie sie info...:0
      pzdr
    • Gość: nocny marek Na szczęście mnie nie stać. Mieszkam w KTBS;) IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.02.06, 23:15
      Tu też robi się kupa. Blok na bloku i nie ma placu zabaw ani boiska do np.piłki
      nożnej czy koszykówki. Będą kłopociki jak dorosną dzieciaczki na osiedlu:(
    • dorianne.gray Re: waszczyka - nie kupujcie 27.02.06, 23:59
      Ano, było inwestować w Zacisze ;)
      • Gość: Ona Re: waszczyka - nie kupujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 00:17
        Ja również chętnie się dowiem jakie
        to biuro architektoniczne zaprojektowało
        to komunistyczne osiedle.
        Nie na darmo jest opinia w świecie,że architektów
        mamy niedokształconych i bez wyobrazni.
        Wystarczy spojrzec dookoła:(((((
        Esteci mają przerąbane:(((
        a architekt miejska Łowejko...to świetny przykład:(
        • Gość: nicelus Re: nie kupujcie kota w worku! IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.06, 08:30
          biuro architektoniczne realizuje marzenie inwestora. jeżeli inwestor zlecił
          maksymalną dopuszczalną intensywność zabudowy i widoki perspektywiczne do
          reklamowego prospektu takie, żeby na nich było widać dużo przestrzeni, a
          sąsiadów na nich nie było widać - to architektoniczne biuro wywiązało się
          dobrze z zamówienia.

jeżeli chcesz mieszkać w domu swoich marzeń, to ty musisz być inwestorem.

być może ten sam architekt zaprojektuje dla ciebie coś fajnego na działce np.
          5.000 mkw. na wsi nad jeziorem?

:)

• Gość: lokator Re: mein haus ist mein kasten IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.02.06, 09:38
            nie chodzi o to że bloki sa do kitu. Tylko otoczenie które nie miało się
            zmieniać, ulega destrukcji: blok na bloku, z każdej strony, zieleni juz nie
            bedzie jak postawi jeszcze trzy bloki przy głównej czyli botanicznej, nie ma
            gdzie zaparkować o 18 godzinie to juz jak na Okęciu jeździsz w kółko w końcu
            parkujesz jak łach na chodniku, że kobiety z wózkami muszą łazic uliczkami,
            jeden nędzny plac zabaw. obietnice były inne "tak już wiecej bloków nie będzie"
            a tym czasem jak grzyby po deszczu. Najlepiej siedzieć w mieszkaniach i nosa
            nie wystawiac zeby sie nie denerować. Same mieszkania są okey oprócz kilku wad
            np słychać kiedy sąsiad bąka puścił albo co gadał szeptem do żony , tak poza
            tym nie mozna narzekać, ale dookoła tragedia. Zatem hasło reklamowe Mieszkaj w
            Zieleni to juz grubo na wyrost. W naszym bloku wszyscy kombinuja juz jak pozbyc
            się tego wrzoda na pupie.
    • Gość: Misiek Re: waszczyka - nie kupujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 07:33
      Jak zwykle Jarząbek i jego wsiowa firma dał plame. W sumie to jak facio który o
      budownictwie wie mniej niż osiedlowy cieć o trawniku może budować coś
      ładnego.To miasto to wieś i buduje się tutaj jak na wsi. Facio całe lata udaje
      iż jego firma to prężnie działająca jednostka, a tak naprawdę leci na
      podwykonawcach. Może teraz kiedy jego koleś Listowski nie ma już nic do
      powiedzenia musiał za własne pieniądze budować te "apartamenty" :) koń by się
      uśmiał. Od razu widać iż kiedy skończyły się miejskie pieniądze frajer Jarząbek
      buduje totalne dno.JAki fachowiec, takie domy
      • Gość: farfan Re: waszczyka - nie kupujcie IP: *.ztpnet.pl 28.02.06, 11:25
        Lepiej kupić sobie domek w jakiejś podzielonogórskiej wsi,nie mówie o drogim
        Wilkanowie,ale np Słone,Ochla,Zawada za 60tys można wyczaić poniemiecki
        domek,trochę zainwestować,ma się do dyspozycji własny ogródek a z kuchni nie
        widzi co robi sąsiad czy nie słyszy małżeńskiego seksu,a firma to chyba EkonBud
        Fadom-może sie mylę?
        • Gość: blocers Re: waszczyka - nie kupujcie IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.02.06, 15:15
          tak tak,ekonbud fadom.naciągacze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: marian paździoch Re: waszczyka - nie kupujcie IP: *.ztpnet.pl 28.02.06, 15:44
            Trzeba urwać łeb hydrze przedsiębiorczości a Babkę Kiepską I Lis(t)ka chytruska
            na szafot!!Niech lud chwyci za cegłę i sam zbuduje:)
            • Gość: Piterek Re: waszczyka - nie kupujcie IP: *.ztpnet.pl 28.02.06, 21:49
              Na Krętej w RTBS nie lepiej. Miejsc parkingowych jak na lekarstwo, blok przy
              bloku, że sąsiad wie co drugi ma w garnku itp. Parodia współczesnego
              budownictwa. Aby na małej powierzchni jak najwięcej mieszkań wybudować bo będzie
              kasa z jeleni czyli lokatorów. Ale już o boiskach czy placach zabaw pomyśleć to
              nie ma mądrego. A jak młodzieńcy podrosną to będzie zaraz pomsta, że dewastują,
              hałasują itp.Szkoda słów na takich fachowców.
              • Gość: targa Re: waszczyka - nie kupujcie IP: *.ztpnet.pl 01.03.06, 13:15
                t r a g i c z n i e !!!
    • Gość: Inka Re: waszczyka - nie kupujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 01:27
      Współczuję serdecznie wszystkim któzy dali sie nabrać.
      Osobście listowkiego i jarząbka poddałabym publicznemu linczowi
      na środku deptaka.
      Klika zeszpeciła nam miasto jak lis był u koryta.
      lisem kręcił jak chciał jarząbek ,a lis kręcił łowejko-
      która generalnie podpisywała każdy kretyński projekt,
      wyznając zasadę "e jakos to będzieee,co się martwić
      co będzie za 10 lat"-ot i cała pani pseudo architekt!:(
      Tego że Ronowicz nie wylała jej ze stanowiska -nigdy jej
      nie wybaczę.Pewnie Ronowicz też do estetów nie należy.
      Wracając do Waszczyka-mogłoby tpo być pełne zieleni zaciszne osiedle
      ponieważ zostało wybudowane na dawnym ogrodnictwie.
      Pamiętam jak było tam zielono i zacisznie.
      Było mase starych pięknych drzew które wycięto.
      Tak jak te dęby przy Urszuli...

• Gość: lokator Re: waszczyka - nie kupujcie IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.03.06, 11:47
        zgadzam się. wiadomo że w czasach kiedy brakuje terenów pod inwestycje nie
        można wymagać żeby było jak w parku w łazienkach ale na waszczyka to juz
        przesada robi się drugie blokowisko jak na Węgierskiej itd, tylko w latach 70 i
        80, 90 mieszkańcy nie mieli wyboru korzystali z tego co miasto oferowało a
        teraz ze takie duze kwoty oferuje się podobne kołchozy. i ściemnia że "mieszkaj
        w zieleni" no chyba że chodzi o kolor bloku zielony!!! panie Jarząbek nie
        upychaj tych bloków tak, czasami warto zrezygnować z pełnego portfela na
        korzyść walorów wzrokowych i przyszłościowych, warto byc dumnym czasami ze
        zrobio sie coś dobrego dla oka a nie pełnej kieszeni! To sie kiedyś zemści,
        gwarantuje to życie!
    • Gość: Oj joj joj Podobnie na oś. (w budowie) "Pod Dębami". Ha, ha, IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.03.06, 17:40
      Oś pod szumną nazwą a z jednej strony blok a z drugiej KTBS-y a z trzeciej PSB
      składy budowlane. Dąb? Ha, ha, ha, - owszem jest ale tylko jeden i to w rogu
      budowy.
      • Gość: Tom Re: Podobnie na oś. (w budowie) "Pod Dębami". Ha, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 00:08
        Ot bęcwały bez wyobrazni szpecą nam miasto.
        łasuchy którym tłuste brzuchy przesłoniły swiat.
        Zgroza:(,a durna władza na wszystko się
        godzi bo łasa czy głupia?
    • zeni111 Re: waszczyka - nie kupujcie 03.03.06, 13:31
      A czego sie spodziewać, gdy trwają jescze prace budowlane? - Basenu? Sama
      kupiłam tam mieszkanie i bardzo sobie je cenię! To, że będe mieszkała w
      otoczeniu kilku innych bloków, wiedziałam, bo - jak każdy rozsądny kupujący -
      zobaczyłam plany osiedla, zresztą widoczne również w internecie. Więc cóż w tym
      dziwnego, że patrzę na balkon sąsiadów, ale przeciez jest tak, że bloki nie są
      wcale aż tak blisko siebie, a i balkony bardzo ładne! Myślę, że ma pani jakiś
      powazniejszy problem... ale to już nie mój problem:) Mieszkam na tym osiedlu
      razem z zaprzyjaźnioną rodziną. Mamy kilku fajnych sąsiadów - i nikt nie
      narzekał, raczej każdy sobie chwali osiedle - a jeden budynek dostał w tym roku
      nagrodę!
      • Gość: piter Re: waszczyka - nie kupujcie IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 03.03.06, 13:48
        W końcu rozsądny głos. Poza tym pamiętajmy o tym, ze miastu brakuje terenów pod
        inwestycje i normalne jest, że developerzy chcą wykorzystać każdy skrawek
        ziemi. Jeśli komuś to nie odpowiada to niech buduje się poza miastem. Ludzie
        żyją w socjalistycznych blokowiskach, których nijak nie można równać z
        osiedlami przy Waszczyka, KTBSu i RTBSu i nie marudzą. Pretensje należy mieć do
        władz, że nic nie robią w celu pozyskania nowych obszarów pod budownictwo
        mieszkaniowe, za to zawsze znajdą miejsce na kolejny market. A może by tak
        urzędasy kupić ziemie od zawodników typu Bąbelek czy Łodyga?
        • Gość: AMG Re: waszczyka - nie kupujcie IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.03.06, 23:57
          Jeszcze niedawno nie bylem za tym by wycinac lasy wokół ZG ale trzeba zacząć to
          robić bo tu już nie ma miejsca na nowe osiedla, stawiają bloki jeden na drugim,
          ludzie kupuja mikroskopijne dzialeczki na domki bo wszedzie lasy lasy!!
      • Gość: JA Re: waszczyka - nie kupujcie IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.03.06, 13:38
        jakie plany skoro przy drodze głównej te działki długo nie należaly do
        inwestora ,bo włąścieciela jednej z nich nie chciała mu długo swojej sprzedać.
        Zatem jakie plany? Chyba palcem po mapie? kto tu ma problem? Z pewnoscią trzy
        lata temu nie było mowy o nowych trzech pięciopiętrowych blokach przy głównej
        ulicy.Z tego co wiem inwestor planował tam wybudować niskie centrum medyczne.
        lub budynek z takim przeznaczeniem. Poza tym planował kupićteren po byłym
        Pedzizie pod bloki wiec tam gdzie ma teraz swój składzik miało być to centrum
        medyczne i może parkingi- marzyłam......Nie wiem jakie plany pani widziała bo z
        pewnoscią nie na te trzy bloczyska w środku innych juz stojących bo teren był
        nie jego do końca.Moze widziała pani futurystyczną wizję inwestora ale nie te
        nowe bloki o których mowa. ja problemu nie mam! mówiono nam o blokach z tyłu
        osiedla a nie centralnie w środku. I ja nie mam problemu, wystarczy zaparkować
        lub wspiąc się na wyzyny i zaparkować po godzinie 19 zeby obiektywnie ocenić ze
        miejsca zaczyna brakowac na podstawowe rzeczy związane z mieszkaniem na tym
        osiedlu, a placyków zabaw to wg pani jest pod dostatkiem tak??? Jeden jest!
        Gały szerzej!
        • zeni111 Re: waszczyka - nie kupujcie 06.03.06, 13:25
          Plany całego osiedla widziałam w biurze firmy już dawno, gdy gdzies ze 3 lata
          temu, zanim wybudowano część bloków - z tego, co wiem od znajomnych - tablica z
          planami do tej pory tam jest:) Rzeczywiście, budują nowe bloki, ale przecież
          ludzie muszą gdzieś mieszkać (budują nie na środku, gdzie jest pas zieleni). Z
          parkingiem jest podobnie, jak na innych nowych osiedlach - samochów nam
          przybywa. Tak, mam oczy szerzej otwarte, więc wiedzę, że na razie trwają prace
          budowlane, a trudno, by dzieci bawiły się przy betoniarce! Wiem, że plac zabaw
          powstanie, ale po zakończeniu prac budowlanych.
          • Gość: lokatorka Re: waszczyka - nie kupujcie IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.03.06, 18:31
            zobaczymy w przyszłym roku, bo nie chce mi sie spekulować. W kazdym razie nowe
            trzy bloki tam gdzie składzik budowlany i resztka wolnego ugoru to chyba juz
            tłok dwa tak, ale nie trzy. Miało być centrum NISKIE medyczne i usługowe
            zgodnie z informacjami z Urzedu Miasta a nie trzy wysokie budynki. Ale kto ma
            rację okaże się w przyszłym roku, po co gadać o niczym!!! Plany basenu w
            zielonej też były- na papierze, a papier przyjmie wszystko- zatem ślepa wiara w
            futurystyczną wizję architektoniczną, papierową w dodatku, jest dużym
            ryzykiem!
      • Gość: lokatorka Re: waszczyka - nie kupujcie IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.03.06, 13:40
        a wjedzie pani na ten swój ładny balkon wózkiem dziecięcym? bo my mamy dwa
        balkony i na szerokość trzeba sie super gimnastykować zeby wjechac wózkiem. Ale
        tak balkony ładne tylko dlaczego dla anorektyków!
    • Gość: floox Re: waszczyka - nie kupujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 17:16
      Hej,

czytając Twój post można odnieść wrażenie, że pokazano Ci projekt budynku,
      który wyglądał jak domek jednorodzinny otoczony zewsząd lasem i zapewniono Cię,
      że tego lasu nic nigdy nie zastąpi. Rzeczywistość jednak okazała się taka, że
      teraz ten sam projekt po jego wykonaniu wygląda jak blokowisko wykonane z
      wielkiej płyty. Czy tak w skrócie można podsumować obecną sytuację? Jeśli tak
      to rzeczywiście mamy tu do czynienia z podłą manipulacją.

W sumie zacząłem się zastanawiać jak to się stało, że właściwie oprócz opinii
      osób kierujących się ewidentnie czystą zazdrością nie można było prawie nigdzie
      znaleźć wypowiedzi krytycznych na temat Ekonbudu. De facto jest to dopiero
      pierwsza poważna krytyka, z jaką się spotkałem i zastanawiam się czy nie jest
      ona wynikiem frustracji spowodowanej własną naiwnością. Ja się przestałem
      łudzić, że gdzieś w tym pięknym kraju powstanie blok, wokół którego przez
      najbliższe 10 lat pozostanie wolna przestrzeń.

Wolałbym raczej usłyszeć coś więcej na temat samej jakości wykonania budynku,
      ew. wad, które odkryłeś, na co należy zwrócić uwagę przy odbiorze mieszkania,
      itd.

Pozdrowienia,
      --
      Floox
      • Gość: lokator Re: waszczyka - nie kupujcie IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.03.06, 14:10
        na pocieszenie powiem ze czynsze nie są wysokie!!! Potwierdzam bloki i
        mieszkania niczego sobie gorzej z otoczeniem typu parkingi, tereny dla dzieci!
    • tofik70 Re: waszczyka - nie kupujcie 05.03.06, 13:54
      Przyznam, że trochę dały mi do myślenia wszystkie uwagi, planuję bowiem
      zamieszkać na tym osiedlu. Jest wiele racji, że nic tak nie wpływa na wizerunek
      osiedla jak opinie samych jego mieszkańców. Właściciel powinien zadbać również
      o infrastrukturę i zagospodarowanie terenu. Sama reklama nowo budowanych lokali
      nie zastąpi opinii ludzi tam mieszkających - o ile będą to pozytywne opinie, a
      tych jest niewiele niestety. Robi się ciasno, samochody jeden na drugim, tylko
      jeden mały plac zabaw dla dzieci a to przecież nowe osiedle, więc młodych
      rodzin z dziećmi nie brakuje. Może okolice tego stawu powinno się
      zagospodarować? Może parking podziemny - nawet płatny? Każdy skrawek ziemi
      kosztuje jednak krocie, więc Developer upycha jak może ale nie powinien
      zapominać o rozsądnym zagospodarowaniu, bo osiedle na Waszczyka stanie się
      podrzędną sypialnią miejską przy "wybitej" Botanicznej. Jeszcze mam trochę
      czasu, więc poczekam z decyzją - może wiosenne ożywienie przeniesie jakieś
      zmiany na lepsze?
      • Gość: a Re: waszczyka - nie kupujcie IP: *.ztpnet.pl 05.03.06, 20:22
        no i trzeba pamiętać o sąsiedztwie - duża cześć mieszkańców Waszczyka to dawna
        ulica Dąbrówki, która mieszkania dostała za darmoi przeniosła sie do jich z
        całym swoim patologicznym nastawieniem
    • sylwia_zg Re: waszczyka - nie kupujcie 06.03.06, 08:35
      Aż muszę zabrać głos, jako mieszkanka osiedla wywołana do tablicy. Co do
      budynków - są na poziomie - poczynając od przestronnych czystych klatek, po
      mieszkania o ciekawym układzie. Nic się nie sypie, nie pęka, nie słyszę sąsiadów
      - poza odgłosami z korytarza, ale to przecież normalne. Co do terenu w pobliżu -
      bardzo chwalę sobie to, że do lasu są dwa kroki, blisko na Ochlę - słowem
      wymarzona lokalizacja dla mieszkańca bloku posiadającego psa. Rzeczywiście o ile
      pamiętam przeprowadzając się tu, pani z Ekonbudu pokazując plany rozwoju osiedla
      mówiła o zagospodarowaniu terenów najpierw przy ulicy - miał powstać blok ze
      sklepami i punktami usługowymi na dole, a tymczasem od lat teren jest pusty, a
      osiedle rozbudowuje się wgłąb. Tak czy tak ja jestem bardzo zadowolona -
      przeprowadziłam się z dużego blokowiska na obrzeża miasta. Właściwie to
      obawiałam się trochę tłumów młodzieży z Budowlanki kręcących się pod oknami, ale
      jest OK, brakuje mi trochę jakiejś osiedlowej małej knajpki na poziomie, gdzie
      wieczorem możnaby kulturalnie wypić drinka, bo żadnego takie punktu nigdzie
      blisko nie ma, a nie chodzi też o osiedlową spelunkę. Przydałby się bankoma,
      może apteka - tego oczekiwałam po pasazu bloku, o którego powstaniu mówi się od
      kilku lat. Z miejscami parkingowymi rzeczywiście bywa problem, ale można go
      rozwiązać kupując bądź wynajmując garaż. Aaaaaa... niektórzy narzekają, że nie
      wszędzie są piwnice - w blokach, w których są garaże powstały one właśnie
      kosztem piwnic. Ja też nie mam piwnicy, ale dla mnie to nie problem. Poprzednik
      napisał o mieszkańcach przesiedlonych z Dąbrówki - o ile wiem, to zajęli jedną z
      klatek w długim bloku przy ulicy, a poza tym większość z nich szybko sprzedała
      te mieszkania, żeby zarobić i za pół ceny kupić znów coś w starym budownictwie.
      Ja też - szukając mieszkania na tym osiedlu już 3 lata temu - oglądałam jedno z
      nich własnie w klatce "przesiedlownych" i już wtedy wiele mieszkań ludzi z
      Dabrówki zmieniło właścicieli. Tyle mojego głosu na temat mieszkania na
      Waszczyka, mi jest tu dobrze, nikogo nie namawiam, ale też nie odradzam,
      potraktujcie to jako głos w dyskusji.
      • Gość: Filutny Ździś Ech szczęściarze... IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.03.06, 03:37
        Fajne to osiedle. Patrzę na nie codziennie pracuję bowiem w WODZ. Kiedyś
        chciałem tu mieszkać, ale co robic nie było tyle mamony, więc zamiast na
        Waszczyka (a kto to był?), mieszkam na Zastalowskim. Tu na Waszczyka faktycznie
        nieżle, a jak sa wakacje to malina. żadnej młodziezy i cisza. Tylko sklepów
        brak - znaczy duzych sklepów, bo Biedrony na Kożuchowskiej czy Inter na
        Jędrzychowie nie liczę, bo to hektary do przejścia. Kiedyś słyszałem, że mieli
        tu budować jakiś sklep na miejscu centrali nasiennej. Dobra kuminikacja i las
        blisko. Co tam nie narzekajta. :). Dobra idę spać bo już późno (*albo
        wcześnie).Pa
    • Gość: bloker Re: waszczyka - nie kupujcie IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.03.06, 11:36
      Jaaasne, kupcie sobie lepiej coś "używanego" na Przyjaźni, tam to dopiero jest
      świetnie i te cudowne place zabaw i parkingi a widok z okna rewelacyjny jak na
      Pomorskim albo Słonecznym. Suuuuper. Nie to co na Waszczyka, gdzie mamy typowe
      blokowisko a`la późny Gierek. I jeszcze Ci wredni wysiedleni z Dąbrówki, których
      tu cała masa, a to element najgroxniejszy z groźnych, nie to co bobasy z
      wymienionych wcześniej najcudowniejszych osiedli świata. Nie kupujcie,
      zwłaszcza, że mają tu jeszcze zbudować ogród botaniczny, a wtedy to dopiero
      będzie syf, wszędzie rośliny, kwiaty, bleeeee!
      • Gość: ja Re: waszczyka - nie kupujcie IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.03.06, 10:38
        ogród botaniczny to temat który się ciągnie od kilku lat. Jak planetarium -
        piękne widziałam prezentację multimedialną. Ogród botaniczny zawsze przepada w
        budżecie z kretesem w tym roku przegrał z Palmiarnią. Zatem sarkazm nie na
        miejscu!!!! Dobrze bedzie jeśli doprowadzą staw na waszczyka do ładu. A poza
        tym jeśli wykonają to tak jak ścieżki rowerowe koło osiedla to ja dziękuję!!!!
        A ogród botaniczny będzie owszem ale dopiero po budowie basenu -a ten temat
        ogólnie znany, zatem ogródu nie bedzie!~Sprawdzić trzeba vici zanim sie ktoś
        ironicznie wypowie!!!
    • Gość: gość Unii Europejskiej IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 09.03.06, 11:00
      tam tez dom na domie, ludzie nie wjeżdzaja do garazy bo nie mają jak
      wykrecić.Mialo byc boisko dla dzieci ale cos nie widać.Powstają nawet domy bez
      okreslonych warunków zabudowy , to dopiero przegieci. Nielegalnie postawione
      budynki.........
    • Gość: Lokator Re: waszczyka - nie kupujcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 07:02
      Pierwszy mankament:Umieszczenie przesiedleńców z Dabrówki nie w jednej klatce,
      ale razem z posiadaczami lokali własnościowych.Zapłaciłem kupe kasy, a teraz co
      wieczór mam wrzaski za ścianą, a na codzień plwociny i pety na schodach...

Drugi mankament:Brak miejsc parkingowych...
      Trzei mamnkament:Relatywnie wysoki czynsz, mimo kotłowni gazowej w bloku ( np
      koszt CO o 50 gr/m wyższy, niz na Os.Zastalowskim.

Pozytywy:Duże, jasne klatki schodowe...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka