naskrett 03.03.06, 07:47 Jezdzij bez świateł - niech wszyscy widzą ze jestes głupi pierwszy marca jest dniem kretynow, ktorzy z ulga wylaczaja swiatla w swoich skodach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bolo Re: wlacz swiatla IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.03.06, 08:58 Dołuż sobie jeszcze swiatełka choinkowe - dopiero będziesz widoczny Odpowiedz Link Zgłoś
b_ronek Re: wlacz swiatla 03.03.06, 09:10 Myślisz, że jak wstawiasz słowo "kretyn" to jesteś bardzie przekonujący? Nie da się inaczej? Jak się postarasz to się da. Poza tym są różne teorie na ten temat : motoryzacja.interia.pl/news?inf=724221 Więc tak naprawdę nie wiadomo czy on kretyn czy może .... (wiesz co chciałem napisać). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naskret Re: wlacz swiatla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 09:51 lubie tylko nazywac rzeczy po imieniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: wlacz swiatla IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 03.03.06, 11:05 Najbardziej rozwala mnie praktycznie jedyny argument przeciwników jazdy na światłach - zwiększone zużycie paliwa. Szkoda, że nikt się nie przejmuje tym jak robi z auta dyskoteke z auta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciey Re: wlacz swiatla IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.03.06, 11:06 O jeden procent zwiekszone spalanie!!?? No to faktycznie chyba wylacze swiatla... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo do be.em chyba ci sie wydaje :) IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.03.06, 10:21 Odpowiedz Link Zgłoś
be.em Re: chyba ci sie wydaje :) 03.03.06, 11:03 ....musialeś tak brutalnie obdzierać mnie ze złudzeń? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: wlacz swiatla 04.03.06, 02:21 be.em napisała: > ja tam cały rok na światłach:) ja tyż, ułamał mi się wyłącznik Odpowiedz Link Zgłoś
biebie Re: wlacz swiatla 03.03.06, 12:41 przylaczam sie do obchodow Dnia Kretyna bez swiatel :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: wlacz swiatla 04.03.06, 02:22 naskrett napisał: > Jezdzij bez świateł - niech wszyscy widzą ze jestes głupi lepiej nocą - to nie zauważą Odpowiedz Link Zgłoś
anthonette Re: wlacz swiatla 04.03.06, 03:00 Taaa, a najlepsi sa wlasciciele zdezelowanych VW i innych skarbow niemioeckiej techniki zaliczanej juz do historii. Matolectwo mysli, ze na paliwie zaoszczedzi- cos w tym jest, bo rzeczywiscie przez wlaczone swiatla auto pali wiecej, ale bezpieczenstwo nie ma swojej ceny. Wciaz mamy zla widocznosc, a latem tez sa sytuacje, gdzie trzeba swiatel uzywac. W NIemczech sa nawet ustawione specjalne znaki tam, gdzie widocznosc jest naprawde zdradliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
verdiprati Re: wlacz swiatla 04.03.06, 07:10 W Niemczech jest to jedyna rzecz na drodze zimą, która mnie denerwuje. Wielu Niemców jeździ bez świateł nawet gdy na moje polskie oko robi się tak szaro, że światła to mus. Odpowiedz Link Zgłoś
maxtender Re: wlacz swiatla - jestem ZA!! 04.03.06, 08:22 jeżeli w ciągu roku uratuje to chociaż jedno życie ludzkie - to ja jestem ZA!! nie raz, nie dwa sie widuje kretynów, którzy latem, wieczorem, nawet kolo godz. 21.00 jeżdzą bez świateł - nie da sie "naprawić" takich gości, bo trepanacja za drogo wychodzi, więc trza zmusić przepisem do rozsądnego zachowania!! Odpowiedz Link Zgłoś
afe-lek Re: wlacz swiatla 04.03.06, 13:23 ja tam jeżdżę cały rok na włączonych - nie widzę problemu i inni mnie lepiej widzą (mam nadzieję) :O) Odpowiedz Link Zgłoś
fars Re: wlacz swiatla 04.03.06, 13:51 ja nawet chodzę na światłach przez cały rok Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: wlacz swiatla 05.03.06, 01:29 fars napisała: > ja nawet chodzę na światłach przez cały rok z transparentem czy bez? Odpowiedz Link Zgłoś
afe-lek Re: wlacz swiatla 05.03.06, 18:13 fars napisała: > ja nawet chodzę na światłach przez cały rok ale nie masz kłopotów z rozróżnianiem kolorów? ;O) Odpowiedz Link Zgłoś
afe-lek Re: wlacz swiatla 05.03.06, 21:00 fars napisała: > czasami powierzchnia mi faluje no tak... wam facetom nie ma za bardzo co falować ;O) Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: wlacz swiatla 05.03.06, 00:21 Ja poza miastem przez cały rok na światłach, ale w mieście niekoniecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAXX Re: wlacz swiatla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 10:08 A ja jestem zdania aby tlumaczyc korzysci z jezdzenia na swiatlach ,a nie wyzywac od kretynów czy wprowadzac nakazy prawne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wald Re: wlacz swiatla IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 05.03.06, 11:55 zdrowie i życie , to raczej wystarczające argumenty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIIks Re: wlacz swiatla IP: *.ztpnet.pl 05.03.06, 19:58 A ja naskrett sądzę ,że wystarczy całodobowo od 1 października do 1 kwietnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naskret Re: wlacz swiatla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 08:18 mozna uwazac co sie chce. ja stoje na stanowisku ze jazda na swiatlach 24/7 przez caly rok moze np posloozyc temy by wasaci kierowcy "samochodow" marki SKODA nie zapominali wlaczac swiatel z samego rana lub wieczorkiem jak zaczyna byc ciemnawo. wogole uwazam ze dla skodziarzy powinny byc oddzielne pasy ruchu na ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś
aski68 Re: wlacz swiatla 06.03.06, 17:07 Marka akurat tu nie ma znaczenia Nic gorszego jak "szare" auto w szary dzień, na szarym tle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: wlacz swiatla IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 06.03.06, 21:18 A czym jeździsz cwaniaku? Odpowiedz Link Zgłoś
aski68 Re: wlacz swiatla 06.03.06, 21:37 Gość portalu: piter napisał(a): > A czym jeździsz cwaniaku? :) 10-letnim golfem , jeśli to cokolwiek coś wyjaśni :) Uważam, że nie ma znaczenia czy to skoda , czy maluch... byle był WIDOCZNY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIIks Re: wlacz swiatla IP: *.ztpnet.pl 06.03.06, 20:54 Nie,no w maju,czerwcu,lipcu,sierpniu i wrześniu naskrett to przesada.Chyba że za dnia w naszych lubuskich lasach:))) Odpowiedz Link Zgłoś