Dodaj do ulubionych

IC WAWEL od czerwca przez Zieloną

06.05.06, 13:54
Od czerwca pociąg InterCity "WAWEL" rel Kraków-Hamburg pojedzie przez Zieloną
Górę. na dzień dzisiejszy pociąg od Wrocłąwia kieruje na na Legnice-Żagań ale
z powodu braku trakcji i oraz konieczności zmiany elektrowozu z "epoki"
na "suczke" (i to dwa razy) pociąg od czerwca pojedzie trasą przez Zieloną
Góre-Frankfurt.
Obserwuj wątek
    • Gość: piter Re: IC WAWEL od czerwca przez Zieloną IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 06.05.06, 14:42
      zielonkaa, myślisz, że jak użyjesz slangu MK to ktoś prędzej uwierzy w bzdury,
      które tu wypisujesz? Prawda jest taka, że Wawel najprawdopodobniej nigdy nie
      wróci do ZG bo wg. planów linia Legnica - Żary - Zasieki zostanie
      zmodernizowana, dostanie drugi tor oraz trakcję. A "odrzanka" prędzej się
      rozleci niż zostanie zmodernizowana.
      • Gość: szwedzki kucharz Re: IC WAWEL od czerwca przez Zieloną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 15:42
        Racja. Aż zadzwoniłem na PKP. Nic nie wiedzą...
        Szkoda. Czy naprawdę musimy czekać, aż najkrótsza trasa z ZG do Wrocławia się
        rozleci? Może nie ma sensu modernizować dworca, tylko rozebrać trzeba, skoro
        będą tam jeździć tylko osobowe do czerwieńska i n.soli. Wiata wystarczy...
    • zielonkaa Re: IC WAWEL od czerwca przez Zieloną 06.05.06, 18:34
      Juz nie ściemniaj z tym dzwonieniem:P moje info jest sprawdzone. WAWEL należy
      do spólki InterCity, PKP PR jako ostatnia spółka jest informowana o plana IC
      • Gość: szwedzki kucharz Re: IC WAWEL od czerwca przez Zieloną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 20:02
        Nie "ściemniam". Na PKP dzwoniłem. Nic nie wiedzą o takich planach. Z tego co
        piszesz, wynika, że to IC "ściemnia" PKP PR.
        A czy Twoje info jest sprawdzone? Podaj sposób jak to sprawdzić. Ja
        wypróbowałem to, co mogłem.
    • Gość: jan Re: IC WAWEL od czerwca przez Zieloną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 19:01
      oby napewno pojechał
      • Gość: arek Re: IC WAWEL od czerwca przez Zieloną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 21:55
        pamiętam złote czasy jak 5 godzin do krakowa jechałem
    • Gość: bss Re: IC WAWEL od czerwca przez Zieloną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:40
      Z tym IC WAWEL to serio ?
      • Gość: Celina Re: IC WAWEL od czerwca przez Zieloną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 17:04
        czy to serio?ważne dla studiujących-dziennych,zaocznych i tych którzy bedą
        składać dokumenty na tegoroczną rekrutację.Takie wiadomości powinno się
        potwierdzać i podawać do wiadomości nie tylko w necie
    • Gość: zadra10 Niestety to nieprawda. W nowym rozkładzie IC IP: *.ztpnet.pl 10.05.06, 17:36
      obowiązującym od 03.VI.2006 ten pociąg nadal będzie jeździł przez Żary, Forst.
      Wystarczy wejść na strony IC i sprawdzić pociąg IC o nazwie Wawel.
    • Gość: super Re: IC WAWEL od czerwca przez Zieloną IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 15.05.06, 14:39
      ze tak sie zakreci ic wawel ze bedzie jezdil przez zielona gorke
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka