Dodaj do ulubionych

TOBI - wyspa śmieci

06.05.06, 14:35
nie dzieci niestety. kiedyś jeden z ciekawszych (mimo, że piekielnie drogi)
sklep w zielonej z odzieżą dla dzieci. teraz porażka... chiny, chiny i chiny -
ceny masakryczne. płacić kartą można od 20 zł (!!!!!), a teraz kupiłam
dzieciakowi dwie bluzy i obie się w praniu rozpłynęły:(( przerzucam się na
giełdę na chynowie:)
Porażka!
Obserwuj wątek
    • aski68 Re: TOBI - wyspa śmieci 06.05.06, 17:51
      Polecam pasaż w Auchanie i sklep 5-10-15 :) można dostać BARDZO fajne ciuchy i
      ciuszki po normalnych cenach, a jak jesteś niewielkich wymiarów :)) to i na
      sibie coś dostaniesz :))
      Giełda... to porażka i uwaga ! pytaj o cenę zanim coś zaczniesz przymierzać ! bo
      inaczej cena jest wyższa ! - taka metoda na naciąganie :)
      pzdr
      • be.em Re: TOBI - wyspa śmieci 06.05.06, 19:51
        z tą giełdą było sarkastycznie;) 5-10-15 mówisz? chyba jednak w tym przedziale
        JA się nie zmieszczę;) no może razy dwa + 3:))
        • Gość: Mama Re: TOBI - niekoniecznie IP: *.ztpnet.pl 06.05.06, 21:31
          A ja dziś kupiłam kurteczkę w 5 10 15 i wiecie co też chińszczyzna.A kosztowała
          70 zł.I to na malucha.A z Tobiego jestem zadowolona.Mają duży wybór na
          dzieciaczki małe i niekoniecznie drogie a przy tym często robią przeceny. Może
          akurat na jakieś badziewie trafiłaś.Ja zawsze byłam zadowolona.
          Szkoda że u nas nie ma HM.Właściwue to gdzie jeszce są ładne rzeczy dziecięce?
          • Gość: drj Re: TOBI - niekoniecznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 18:52
            najlepsze są te z drugiej ręki.
          • Gość: be.em Re: TOBI - niekoniecznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 19:54
            w H&Mie:)) i w Cubusie we Wrocku lub Poznaniu:))
            • Gość: ja Re: TOBI - niekoniecznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 23:55
              Ale ubrania z H&M czy Cubusa rowniez maja naszywki "made in China", "made in
              Vietnam", czy tez "made in Turkey". Zdarzylo mi sie tam cos kupowac :) Tak samo
              firmowe buty Adidas, Nike... Nie swiadczy to o ich zlej jakosci, tak samo jak
              napis na podeszwie buta "made in italy" nie oznacza, ze jest on niewiarygodnie
              dobry jakosciowo.
              • aski68 Re: TOBI - niekoniecznie 08.05.06, 08:33
                Drogie mamy i taty :))
                Teraz niemal wszystko jest produkowane w chinach ! i trzeba się z tym pogodzić
                a dlaczego ? bo diabelnie tanie są koszty produkcji, a jak są tanie to wiszą nam
                prawa człowieka czy co tam oni jeszcze łamią ;)
                Tak czy siak... myślę, że bardzo trudno dziś zanleść ciuchy, czy zabawki które
                nie są produkowane w chinach. Nawet polskie firmy przenoszą tam swoją produkcję

Polecam nadal 5-10-15 oraz "Zuzię"(koło J.Robotniczej, blisko sądu) można tam
                kupić naprawdę fajne ciuszki za normalną cenę ;) no i są jeszcze przeceny :)

pzdr
        • aski68 Re: TOBI - wyspa śmieci 08.05.06, 08:34
          be.em napisała:

> z tą giełdą było sarkastycznie;) 5-10-15 mówisz? chyba jednak w tym przedziale
          > JA się nie zmieszczę;) no może razy dwa + 3:))

wiesz jak te 15-latki są teraz wyrośnięte ? :):)
          Wejdziesz i zmieścisz się ... spoko :))
          • be.em Re: TOBI - wyspa śmieci 08.05.06, 09:52
            jesteś bardzo mily, doprawdy.. :)) maja tam rozmiar XXXl? ;))
            • Gość: B. Fett Re: TOBI - wyspa śmieci IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 08.05.06, 13:08
              A buty dla dzieciaczka 3-letniego? Ciężko dostać coś fajnego za przyzwoitą
              cenę. Np. w Deichamanie - badziew. Co radzicie?
              • be.em Re: TOBI - wyspa śmieci 08.05.06, 13:39
                Ja muszę z racji lojalności: Ricosta na Jedrzychowskiej:)
              • Gość: miki Re: TOBI - wyspa śmieci IP: *.ztpnet.pl 08.05.06, 15:55
                mają tam przecież elefanten , super buciki dla dzieci
    • Gość: ceny Re: TOBI - wyspa śmieci IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 09.05.06, 11:19
      najlepiej kupowac na allegro
      • Gość: pamana Re: TOBI - wyspa śmieci IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 09.05.06, 13:50
        ciuchy faktycznie kiepsko ,reserved kiepska jakosc ,koszulki po 2 praniach na
        szmaty ,bluza sie kurczy.
        w slepach no name tez badziew zazwyczaj falbanki,,koronki itp okropienstwa.
        tobi-ze wzgledu na ceny i odleglosc bylam raz
        5-10-15 nie bylam ale zamierzam :)

buty:
        traf ,szkoda ze zeszloroczne modele sa w cenach tegorocznych :-/ ,deichamn tez
        cos mozna upolowac
        ricosta -poodbno dobre ale drogie chociaz niewiem jak drogie .

cicuhy kupuje gdzie cos znajde ładnego ,takze lumpeksy ,buty wiadomo nowe
        najczesciej w trafie.
        • aski68 Re: TOBI - wyspa śmieci 09.05.06, 16:03
          Gość portalu: pamana napisał(a):
          ..... ,reserved kiepska jakosc ,koszulki po 2 praniach na
          > szmaty ,bluza sie kurczy.

Mam kilka ciuszków na siebie i rodzinkę z reserved i nic i nigdy mi się nie
          zeszmaciło, a już je troszkę noszę
          ale pewnie zależy od materiału :)
          TOBI zawsze mi się podobał, choć dawno nie byłem.
          Na ciuchy generalnie poluję :)) jak są fajne i po normalnej cenie to kupuję i
          nie ma znaczenia za bardzo gdzie
          Wcale nie muszą być markowe :) a już napewno nie za modne :))
          pzdr
    • Gość: mia Re: TOBI - wyspa śmieci IP: 213.77.48.* 09.05.06, 14:22
      Jak pilnie potrzebuję kupić dziecku jakieś ubranko - jadę właśnie do Tobiego.
      Według mnie ubranka firmy Wójcik, czy Cocodrilo są naprawdę dobrej jakości.
      Sezonowe zakupy np. letnie ubrania kupuję dziecku w Poznaniu, z reguły w Smyku
      lub H&M. Ale ubranka (dziecinne) z Reserved też są bardzo dobre jakościowo -
      jakość ubrań dla dorosłych pozostawia jednak wiele do życzenia...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka