Dodaj do ulubionych

min. Giertych nie da ZSMP i Bogusiowi Wontorowi?

14.05.06, 22:32
Ajajajajaj :-) Podobnież min. Giertych nie wesprze wniosków ZSMP o
dofinansowanie.
Urwie się państwowa kasa i teraz zostanie jedynie ideowość? Poseł Boguś
Wontor i inni "lubuscy" działacze SLD nie będą brylować przed wyborami
samorządowymi na różnych imprezach organizowanych za państwowe pieniądze?
(chociaż z drugiej strony to szkoda, bo ZSMP i Boguś W. może by wyremontowali
należący do nich, doprowadzone do ruiny CKM (Centrum Kultury Młodzieżowej) w
Żarach?)

p.s.
uwaga - działacze ZSMP zaraz napiszą tu o dzieciach z ubogich rodzin i.t.p.
Obserwuj wątek
    • Gość: John F. Kennedy Re: min. Giertych nie da ZSMP i Bogusiowi Wontoro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 01:35
      Ileż to dzieci nie pojedzie na socjalistyczne obozy ? A za "ruję i poróbstwo"
      na "Zameczku" w Łagowie trzeba będzie płacić z własnej kieszonki.
      A w kierowanej przez krwawego Bronka Wildsteina Telewizji Polskiej żadna
      Pieńkowska nie będzie płaczliwym głosem mówiła o szkodach wynikłych z odcięcia
      socjalistycznych ryjów od koryta. A pamiętacie jeszcze tę gwiazdę telewizji
      Kwiatkowskiego ?
      • pawel.zary Re: min. Giertych nie da ZSMP i Bogusiowi Wontoro 15.05.06, 08:08
        Gość portalu: John F. Kennedy napisał(a):

> Ileż to dzieci nie pojedzie na socjalistyczne obozy ?

O tym, że dzieci nie pojadą mieli tu lamentować działacze ZSMP ;-))

> Pieńkowska nie będzie płaczliwym głosem mówiła o szkodach wynikłych z odcięcia
        > socjalistycznych ryjów od koryta. A pamiętacie jeszcze tę gwiazdę telewizji
        > Kwiatkowskiego ?

Gdzieżby inaczej. Pieńkowska to spikerka - czyta to, co jej dadzą do czytania -
        nie doszukiwałbym się w jej przypadku jakiejś polityki (co innego S.Jeneralski,
        który obecnie został posłem SLD - tu oddanie sprawie było widać, słychać i
        czuć).
        Pieńkowska pracuje obecnie w TVN.
        • Gość: zg01 Re: min. Giertych nie da ZSMP i Bogusiowi Wontoro IP: *.echostar.pl 15.05.06, 21:53
          ZSMP - rozwiazac !!! Czerwonych wdepczemy w grunt...
          • Gość: ajj Mała Kasia Walczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 09:48
            www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060516/publicystyka/publicystyka_a_6.html

Trudno się doprawdy nie wzruszyć, czytając historię 16-letniej Kasi ze wsi
            Zbiczno w województwie kujawsko-pomorskim. Zupełnie nie rozumiem,
            dlaczego "Gazeta Wyborcza" tak ciekawy materiał wykorzystała jedynie w dodatku
            stołecznym - postawa małej bohaterki zdecydowanie zasługuje na szersze
            spopularyzowanie.

Otóż Kasia w ostatnią niedzielę przyjechała do Warszawy na zakupy, ale kiedy
            już przyjechała, to dowiedziała się o manifestacji przeciwko ministrowi
            Giertychowi. I z miejsca, poniechawszy sklepowych półek, pognała manifestować,
            po drodze odbierając SMS od przyjaciół i przyjaciółek ze Zbiczna, którzy też by
            chcieli wyjść przeciwko Giertychowi na ulice, ale, jak żali się nasza
            bohaterka, nie mogą, bo nie podobałoby się to księdzu i rodzicom.

Od drałowania za flagami zjednoczonej Europy oraz transparentami
            wyobrażającymiGiertycha z wąsami Hitlera (coś się dziateczkom pokiełbasiło -
            akurat Hitlera nie można nazwać wrogiem zjednoczonej Europy, prędzej pierwszym
            praktykiem tej idei) Kasia dorobiła się bąbli na nogach, no i straciła okazję
            nabycia wymarzonych ciuszków, ale jest szczęśliwa: "czuję, że wzięłam udział w
            czymś ważnym dla nas wszystkich".

"Przyszłam na manifestację - objaśnia inna 16-latka - bo jestem otwarta na
            różne poglądy i taka chcę pozostać. Nie chcę, by w szkole narzucano mi, w co
            mam wierzyć".

Tu wreszcie dotykamy sedna problemu: faktycznie, mówienie dzieciom, w co mają
            wierzyć, mówienie im, że w ogóle mają w coś wierzyć, trąci faszyzmem. Chyba, że
            mają wierzyć w otwartość na różne poglądy i w europejskie flagi.

Najciekawsze, że jak wynika z tej i innych relacji, wielu uczniów na
            manifestację przeciwko swojemu zwierzchnikowi przyprowadzili sami nauczyciele.
            Wielkie brawa. Buntujcie, szanowni pedagodzy, podopiecznych dalej, i uczcie ich
            demokracji. Tylko niech się potem żaden nie zdziwi, kiedy za próbę
            niedemokratycznego zrobienia kartkówki uczniowie założą mu na głowę kosz do
            śmieci.

Rafał A. Ziemkiewicz
            • oczapowski Re: Mała Kasia Walczy 17.05.06, 08:09
              No zenada na calego...Ale sie te glupie czerwone belfry boja. A ja mam nadzieje
              ze w koncu jest minister ktory nie bedzie sie bal wyrzucic na zbity pysk tego
              postkomuszego belferstwa i da w koncu szanse na prace mlodym bystrym,
              wyksztalconym i nieskalanym komuna nauczycielom...! Zreszta pozyjemy zobaczymy!
              JA tam wierze ze bedzie dobrze! Jak sie jeszcze faktycznie wdepcze w piach te
              resztke komuny to pojdziemy do przodu na calego!!!
              • Gość: Afera Re: Mała Kasia Walczy IP: *.ztpnet.pl 22.05.06, 18:03
                Oczapowski - Twoje wypowiedzi są niezwykle inteligentne - do przeczytania
                ze zrozumieniem dla "postkomuszego belferstwa". :))
                • oczapowski Re: Mała Kasia Walczy 23.05.06, 06:56
                  Dzieki, dzieki!!! To postkomusze belferstwo jest zabetonowane tak wiec i tak
                  nic nie zrozumie!!!
    • Gość: mały Re: min. Giertych nie da ZSMP i Bogusiowi Wontoro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 15:36
      czerwoni sra... w gacie urwą sie stołeczki w edukacji !!!
    • Gość: olo Re: min. Giertych nie da ZSMP i Bogusiowi Wontoro IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.05.06, 16:38
      w wyborach samorządowych głosujmy na U.P.R pośla do więzienia wszystkich
      oszustów-socjalistów !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka