Gość: inny_wyborca IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 11.02.03, 19:20 Czy juz heniu rozumiesz dlaczego nie glosowalem na Zygusia? A tak swoja droga to powiem : WRESZCIE! Wreszcie prokuratura zajela sie tym czym powinna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotr Re: Aquarena u prokuratora IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.02.03, 20:41 Jeżeli teraz prokuratura nie dobierze sie Listowskiemu i Jarząbkowi do dupy, to wielkie zasrane SLD zobaczy do czego zdolni będą mieszkańcy Zielonej Góry. Na początek proponuję zablokować inwestycję Jarząbka - parking przy Domu Handlowym. Połączmy siły przeciwko tej kupie gówna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naskret Re: Aquarena u prokuratora IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 11.02.03, 22:12 heniu sie mnie pokaze w tym temacie - malo odwagi cywilnej - (no teraz to moze sie pojawi) ale markiewicz: Jeśli się okaże, że stracił interes miasta, będę zawiedziony. Wtedy wrócimy do tematu i będziemy szukać winnych. CO ON KUR*A BEDZIE?????? ZA WIE DZIO NY???????? niech spada na drzewo jestem ciekawy kto w tym szambie jeszcze maczal rece a winny jest ten co odkryl ten skandal. jakby nie odkryl to by afery nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: Aquarena u prokuratora 11.02.03, 22:08 Ja też będę zawiedziony i zacznę szukać winnych (na razie ich nie ma?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naskret Re: Aquarena u prokuratora IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 11.02.03, 22:14 nie ma winnych a niby myslisz ze co tak szybko jakis winnych znalezc jakis radca za to beknie i 3 sekretarki Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: Aquarena u prokuratora 11.02.03, 22:17 Gość portalu: naskret napisał(a): > nie ma winnych > > > a niby myslisz ze co tak szybko jakis winnych znalezc > > jakis radca za to beknie i 3 sekretarki Najwyżej jedna. A zawiedziony będziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FL Re: Aquarena u prokuratora IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 11.02.03, 22:21 Uff, nareszcie ....lepiej późno, niż wcale. 1. Proponuję, ażeby sprawę przejęła prokuratura z innego miasta, z uwagi na możliwości na istnienie możliwości wpływania przez obwinionych na osoby prowadzące dochodzenie. To wcale nie żarty ! 2. Sprawą powinna zająć się ABW-era (żartobliwa nazwa Bezpieczniaków wewnętrznych), z uwagi m.in. na fakt uczestnictwa w sprawie b. majora i prezydenta Zielonej Góry (łatwy kąsek dla obcych wywiadów) - Zygmunta L., a także z uwagi na udział w matactwach b. sędziego Śmigielskiego nie skazanego za swoje wyczyny, tylko z uwagi na oportunizm środowiska sędziowskiego. 3. Czekamy na następne doniesienia m.in. sprawę placu przy ul. Dąbrówki, sprawę przejęcia na początku kadencji Listowskiego przez grupę Jarząbka bez przetargu terenu na którym wybudowano mieszkania dla przesiedlonych z cyt. ulicy Dąbrówki, komputeryzacji Urzędu Miasta, przekazania SLD budynku przy Al. Niepodległości bez procedur przetargowych, dziwnego finansowania sportu żużlowego, za przetargi wygrywane przez firmę Kaczmarek na kostki chodnikowe (już po roku ich używania widać ich "jakość"). 4. Zawieszenia w prawach radnego wszystkich b. członków zarządu miasta, odpowiedzialnych za "gospodarowanie" miastem tj. Z. Listowskiego i L. Batkowskiego odpowiadającego za aferę z p. Różycką-Jaroszuk i ośrodkiem rehabilitacyjnym "Promyk" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Aquarena u prokuratora IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.02.03, 07:13 Przecież nowa ekipa już jest przestraszona. W zielonce jest BAGNO jakiego nikt się nie spodziewa. Sitwy, o których mówili wczoraj w programie zawsze po 21 są i u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Aquarena u prokuratora IP: *.dip.t-dialin.net 12.02.03, 09:37 Gość portalu: FL napisał(a): > Uff, nareszcie ....lepiej późno, niż wcale. > > 1. Proponuję, ażeby sprawę przejęła prokuratura z innego miasta, > z uwagi na możliwości na istnienie możliwości wpływania przez > obwinionych na osoby prowadzące dochodzenie. To wcale nie żarty ! > > 2. Sprawą powinna zająć się ABW-era (żartobliwa nazwa > Bezpieczniaków wewnętrznych), z uwagi m.in. na fakt uczestnictwa > w sprawie b. majora i prezydenta Zielonej Góry (łatwy kąsek dla > obcych wywiadów) - Zygmunta L., a także z uwagi na udział w > matactwach b. sędziego Śmigielskiego nie skazanego za swoje > wyczyny, tylko z uwagi na oportunizm środowiska sędziowskiego. > > 3. Czekamy na następne doniesienia m.in. sprawę placu przy ul. > Dąbrówki, sprawę przejęcia na początku kadencji Listowskiego > przez grupę Jarząbka bez przetargu terenu na którym wybudowano > mieszkania dla przesiedlonych z cyt. ulicy Dąbrówki, > komputeryzacji Urzędu Miasta, przekazania SLD budynku przy Al. > Niepodległości bez procedur przetargowych, dziwnego finansowania > sportu żużlowego, za przetargi wygrywane przez firmę Kaczmarek > na kostki chodnikowe (już po roku ich używania widać > ich "jakość"). > > 4. Zawieszenia w prawach radnego wszystkich b. członków zarządu > miasta, odpowiedzialnych za "gospodarowanie" miastem tj. Z. > Listowskiego i L. Batkowskiego odpowiadającego za aferę z p. > Różycką-Jaroszuk i ośrodkiem rehabilitacyjnym "Promyk" Ze wszystkimi punktami całkowicie się zgadzam, ale optymizmu ze wstępu nie podzielam. Co nareszcie? Czy to, że po artykule prokuratura zajęła się rutynowym sprawdzaniem czy są podstawy do odmowy wszczęcia dochodzenia? Być może według Gościa FL już tylko samo podjęcie nakazanych prawem dziłań przez prokuraturę jest powodem do radości. Nie zawsze tak jest jak powinno, co wynika z artykułu którego lekturę gorąco polecam: www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030212/prawo/prawo_a_4.html Jeżeli nawet pod naciskiem prasy w tej sprawie prokuratura rozpocznie dochodzenie to i tak zaraz umorzy z powodu braku znamion przestępstwa. Prokurator opierając się na "doświadczeniu życiowym" stwierdzi że nikt nie popełnił czynu zabronionego. Prezydent i zarząd tylko wykonywał uchwałę rady. Rada tylko uchwaliła to co prawnik przygotował. Rada wytłumaczy się głupotą (wypróbowany sposób, bo głupota nie jest karalna) Rada wyjaśni, że nie umie czytać tekstów ze zrozumieniem. Prawnik powie, że pod względem prawnym tekst był poprawny i rada miała prawo go uchwalić. Koniec dochodzenia, bo nie ma winnego. Warto zauważyć, że udawanie idiotów i analfabetów przez radnych jest starym, wypróbowanym i skutecznym sposobem, ale nie przysparza im dobrej sławy. Dużo inteligentniejszy sposób zastosowano w Warszawie. Przyszło pięciu, głosowało czterech i teraz nikt nie pamięta kto. Nie można ustalić sprawców. Szczegóły na stronie: www1.gazeta.pl/warszawa/1,34862,1320906.html Warto przeczytać i pilnować samorządowców. Trzeba patrzyć na ręce i się zabezpieczyć przed wariantem warszawskim żeby miasto nie straciło kolejnych dwóch milionów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andi Re: Aquarena u prokuratora IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.03, 22:31 ciekawe co znajdą. chyba będziemy pływać w szambie ,a nie basenie Odpowiedz Link Zgłoś
markoniec Re: Aquarena u prokuratora 11.02.03, 22:45 sprawami dotyczącymi władz lokalnych powinny się zajmować prokuratury z województw nie graniczących z danym województwem. Uniknęłoby się podejrzeń o współdziałanie ze starą lub nową ekipą. Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: Aquarena u prokuratora 11.02.03, 22:53 markoniec napisał: > sprawami dotyczącymi władz lokalnych powinny się zajmować prokuratury > z województw nie graniczących z danym województwem. > Uniknęłoby się podejrzeń o współdziałanie ze starą lub nową ekipą. I nie będzie widać kto i dlaczego naciska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naskret Re: Aquarena u prokuratora IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 11.02.03, 22:55 a teraz schodzimy drogie dzieci na ziemie. listkowi nic nie zrobia tym bardziej jarzabkowi jak bedziesz szedl po pasach dla pieszych to listek bedzie sie z ciebie smial (co najwyzej) ze swojej wielkiej drogiej fury - ktora badz co badz ty wspolfinansowales Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mis Re: Aquarena u prokuratora IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 11.02.03, 23:42 Jakos nie wierzę, by prokurator coś im udowodnił. Wymigają się a Listowski nadal będzie liderem większości w Radzie Miejskiej. A przecież zrobił niezłych durni ze swoich kolegów radnych z SLD. Podpisał u notariusza niekorzystne zmiany a dopiero później przegłosowali to radni i to chyba nie wiedząc za czym głosują. Wiedzieli czy nie? Wykiwał tylko mieszkańców, czy również swoich kumpli z SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Aquarena u prokuratora IP: *.dip.t-dialin.net 12.02.03, 10:23 Edward Markiewicz (SLD) mówi, że działali w dobrej wierze. A ja mu nie wierze. Podjęli uchwałę wartą ok. 2.000.000,- PLN społecznych pieniędzy bez czytania i bez zapytania czy są inne zabezpieczenia. To sprawa niedopełnienia obowiązku, a nie wiary. Zresztą oni sami deklarują się jako niewiąrzący, i opowiadają za państwem świeckim, a nie opartym na wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wydymalski wicie rozumicie IP: *.visp.energis.pl 12.02.03, 00:54 towarzysze, że�my trochę zachachmęcili. Nie powiem, nie było lekko. Zakręci się, namota się, przedawni się i tyle. Nie takie afery się kręciło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzyk Re: Aquarena u prokuratora IP: *.adm.uz.zgora.pl 12.02.03, 08:07 Czas przelatuje pamiętajcie do przyszłych wyborów aby w nich wykreslic tych z lewej strony niech to będzie kara ze strony wyborców bo w prokuratora to ja nie wierze za dużo kolesiów ma w prokuraturze lewica. Odpowiedz Link Zgłoś
johnybzg Re: Aquarena u prokuratora 12.02.03, 08:19 Niech się teraz pie..ą w łby ci debile , którzy głosowali na Listowskiego, Batkowskiego, Markiewicza, Danielakową, Stabrowskiego , Tajcherta, Jędrasia itp sk...synów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coxy Re: Aquarena u prokuratora IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.02.03, 08:59 Mysle ze pojdziemy tera wszyscy po rozum do głowy i nie pojdziemy głosować na czerwone pijawki które naszym kosztem paszom sobie brzuchy.A w zg nedza.Tym ko- muchy sobie glowy nie zaprzątają.Tylko gdzie kogoś ze stolka wypier...albo Ła- powe gtdzies wziąsc.Ot partia biednych i uciemiężonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robal Re: Aquarena u prokuratora IP: *.proxy.aol.com 12.02.03, 08:56 Nareszcie !!!! Nareszcie widac znaki demokratyzacji polskiej rzeczywistosci. Juz sam poczatek artykulu sprawil ,iz przeszly mnie ciary po plecach. "Prokuratura zdecydowala sie przyjrzec umowie z Aquarena, dlaczego miasto stracilo 5.2 hektara ziemi..." Nie wnikajac w szczegoly calej tej machlojki, ba ! jawnej kradziezy- mnie , czyli starego polonusa urodzonego i wychowanego na Wzgorzach Piastowskich - uronila sie lezka w oku. Nareszcie - oby !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Aquarena u prokuratora IP: *.dip.t-dialin.net 12.02.03, 10:07 Gość portalu: robal napisał(a): > Nareszcie !!!! Nareszcie widac znaki demokratyzacji polskiej > rzeczywistosci. Juz sam poczatek artykulu sprawil ,iz przeszly > mnie ciary po plecach. "Prokuratura zdecydowala sie przyjrzec > umowie z Aquarena, dlaczego miasto stracilo 5.2 hektara > ziemi..." Nie wnikajac w szczegoly calej tej machlojki, ba ! > jawnej kradziezy- mnie , czyli starego polonusa urodzonego i > wychowanego na Wzgorzach Piastowskich - uronila sie lezka w oku. > Nareszcie - oby !!!!!!!!!!!!!! Co nareszcie? To już nie pierwsze miasto straciło i nie pierwsze stracone hektary, a prokuratura zawsze się przyglądała. Gość robal chyba za wielką wodę wyemigrował i mało gazet czyta? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Aquarena u prokuratora IP: *.uz.zgora.pl 12.02.03, 10:10 Gość portalu: inny_wyborca napisał(a): > Czy juz heniu rozumiesz dlaczego nie glosowalem na Zygusia? > > A tak swoja droga to powiem : WRESZCIE! Wreszcie prokuratura > zajela sie tym czym powinna. zanim zaplona stosy poczekajmy moze na to co powie prokuratura chociaz czytajac czesc wypowiedzi na forum to prokuratura nikomu nie jest do niczego potrzebna mnie bynajmniej samosady nie kojarza sie z demokracja a moze ta cala afera to poprostu zaslona dymna przed innymi sprawami np. wybraniem na naczelnika pana F? tego nie wiem- okaze sie Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise Re: Aquarena u prokuratora 12.02.03, 11:13 Gość portalu: heniek napisał(a): > a moze ta cala afera to poprostu zaslona dymna przed innymi sprawami np. > wybraniem na naczelnika pana F? Masz taki sam problem, jak dziennikarze Lubuskiej: nie potrafisz właściwie ocenić wagi problemów. Gdy przekręt z Aquareną wyszedł na jaw, Lubuska umieściła krótki artykuł na ten temat na ósmej stronie pomiędzy informacjami o zebraniach, dniach otwartych i balikach dla dzieci a informatorem miejskim i ogłoszeniami. Natomiat tematem dnia (z okładki) było jedzenie łabędzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przedszkolanka Fiedorowicz i łabędzie IP: *.arsenal.shaco.pl 12.02.03, 16:17 sunrise napisała: > Gość portalu: heniek napisał(a): > > a moze ta cala afera to poprostu zaslona dymna przed innymi sprawami np. > > wybraniem na naczelnika pana F? > > Masz taki sam problem, jak dziennikarze Lubuskiej: nie potrafisz właściwie > ocenić wagi problemów. > Gdy przekręt z Aquareną wyszedł na jaw, Lubuska umieściła krótki artykuł na ten > > temat na ósmej stronie pomiędzy informacjami o zebraniach, dniach otwartych i > balikach dla dzieci a informatorem miejskim i ogłoszeniami. Natomiat tematem > dnia (z okładki) było jedzenie łabędzi. To przykład jak można namotać z ciekawym wątkiem ! Co tu do rzeczy ma "Gazeta Lubuska" doprawdy nie pojmuję ? Wiem tylko,że miejsce łabędzi na pierwszej stronie równie dobrze może zająć temat "naczelnika" Fiedorowicza i sposobu jego wyboru. O tym, że po przegranych wyborach ma wylądować w urzędzie mówiło sie na długo przed konkursem. Po co więc te cyrki (no i chyba koszty) z "konkursem"? Z oświatą ma tyle wspólnego ,że chodził do szkoły - a to stanowczo za słabe kwalifikacje.Sama chęć bycia to za słaby argument.Pilnie potrzebujemy osoby, która zna się na sprawach oświatowych. Temu panu trzeba podziękować, niech wraca do Gubina gdzie tyle dobrego podobno zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise Re: Fiedorowicz i łabędzie 12.02.03, 18:57 Gość portalu: Przedszkolanka napisał(a): > Co tu do rzeczy ma "Gazeta Lubuska" doprawdy nie pojmuję? ten tekst był przeznaczony dla Henia; liczę na to, że on zrozumiał Ja natomiast nie rozumiem dlaczego w odpowiedzi na mój post piszesz o Fiedorowiczu. Ja nie wspomniałam o nim ani słowem. Proponuję, żebyś przeniosła się na wątek jemu poświęcony i nie "motała z ciekawym wątkiem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Aquarena u prokuratora IP: *.uz.zgora.pl 12.02.03, 16:50 sunrise napisała: > Masz taki sam problem, jak dziennikarze Lubuskiej: nie potrafisz właściwie > ocenić wagi problemów. > Gdy przekręt z Aquareną wyszedł na jaw, Lubuska umieściła krótki artykuł na ten > > temat na ósmej stronie pomiędzy informacjami o zebraniach, dniach otwartych i > balikach dla dzieci a informatorem miejskim i ogłoszeniami. Natomiat tematem > dnia (z okładki) było jedzenie łabędzi. wydaje mi sie ze potrafie wylowic z szumu informacyjnego, co jest dla mnie wazne i "ocenic wege problemow", ale jesli uwazasz inaczej to bynajmniej nie mam zamiaru polemizowac z Twoja subiektyna opinia (bez urazy- moja tez jest pewnie subiektywna) Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise Re: Aquarena u prokuratora 12.02.03, 19:12 Gość portalu: heniek napisał(a): > wydaje mi sie ze potrafie wylowic z szumu informacyjnego, co jest dla mnie > wazne i "ocenic wege problemow", ale jesli uwazasz inaczej to bynajmniej nie > mam zamiaru polemizowac z Twoja subiektyna opinia (bez urazy- moja tez jest > pewnie subiektywna) Dobrze to ująłeś: wyławiasz to, co jest ważne dla Ciebie. Ja również. Jednak przekręty związane z Aquareną, które Ty starasz się bagatelizować, są istotne dla wielu Zielonogórzan. I to nie jest tylko moja subiektywna opinia. Wystarczy popatrzeć na ilość wątków (i wpisów w nich) poświęconych Aquarenie i spółce Listowski-Jarząbek powstałych na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Aquarena u prokuratora IP: *.uz.zgora.pl 12.02.03, 21:08 > Dobrze to ująłeś: wyławiasz to, co jest ważne dla Ciebie. Ja również. Jednak > przekręty związane z Aquareną, które Ty starasz się bagatelizować, są istotne > dla wielu Zielonogórzan. I to nie jest tylko moja subiektywna opinia. > Wystarczy popatrzeć na ilość wątków (i wpisów w nich) poświęconych Aquarenie i > spółce Listowski-Jarząbek powstałych na tym forum. tak ilosc wpisow jest imponujaca, ale co merytorycznej wartosci nie bede sie wypowiadal, chetnie sie na ten temat wypowiem np. po prawomocnym orzeczeniu sadu, ale nie bede sie wypowiadal na bazie informacji pod ktorymi nikt sie nie podpisal Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise Re: Aquarena u prokuratora 13.02.03, 09:18 Gość portalu: heniek napisał: > tak ilosc wpisow jest imponujaca, ale co merytorycznej wartosci nie bede sie > wypowiadal, chetnie sie na ten temat wypowiem np. po prawomocnym orzeczeniu > sadu, ale nie bede sie wypowiadal na bazie informacji pod ktorymi nikt sie nie podpisal Heniu, jesteś jak dziecko - zupełnie pozbawiony samokrytycyzmu i niekonsekwentny. Zobacz co piszesz w poście niżej - powtarzasz plotki. I jak to się ma do Twojego trzymania się faktów i potwierdzonych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Aquarena u prokuratora IP: *.uz.zgora.pl 13.02.03, 10:28 sunrise napisała: > Heniu, jesteś jak dziecko - zupełnie pozbawiony samokrytycyzmu i > niekonsekwentny. Zobacz co piszesz w poście niżej - powtarzasz plotki. I jak to > > się ma do Twojego trzymania się faktów i potwierdzonych informacji. z tego co wiem to informacja ktora podalem jest bardzo prawdopodobna, zaznaczylem ze to plotka bo nie slyszalem zeby ktos z wladz sie przyznawal (lub zaprzeczyl), ze wypowiedzenia zostaly wreczone o 15.15 w piatek bez wczesniejszego zapoznania nowych pracownikow z ich zakresem obowiazkow itp. nie sledzilem sprawy dlatego nie wiem, moze tych nowych pracownikow wogole nie ma jesli to co pisze to nieprawda- popraw mnie, moze masz jakies informacje na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grek Re: Aquarena u prokuratora IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.02.03, 14:05 Zostawcie heńka w spokoju. Przecież to "partyjny nielogiczny beton" w stylu Ivc- a. Nawet jak coś będzie czarne, to powie, że jest białe. Filozofia komucha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naskret Re: Aquarena u prokuratora IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 15.02.03, 15:08 tak jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny_wyborca Re: Aquarena u prokuratora IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 12.02.03, 13:36 heniu > zanim zaplona stosy poczekajmy moze na to co powie prokuratura A tym problem ze prokuratura moze nic nie powie. Ja przynajmniej zielonogorskiej prokuraturze nie ufam. Jak ktos juz tu wyzej wspomnial powinny sie tym zajac organy spoza wojewodztwa. > chociaz czytajac czesc wypowiedzi na forum to prokuratura nikomu nie jest do > niczego potrzebna A Ty sie dziwisz tej frustracji? Patrz ilesmy stracili! > mnie bynajmniej samosady nie kojarza sie z demokracja Na razie nikt liscia nie powiesil. > a moze ta cala afera to poprostu zaslona dymna przed innymi sprawami np. > wybraniem na naczelnika pana F? Prawde mowiac to niech sobie tym naczelnikiem bedzie ktokolwiek [moze oprocz pani J]. Czytales dzis w lubuskiej kandydatury? F. nie ma za duzej konkurencji. W kazdym razie dla mnie sprawa auareny jest o niebo wazniejsza od jakiegos tam naczelnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Aquarena u prokuratora IP: *.uz.zgora.pl 12.02.03, 17:15 Gość portalu: inny_wyborca napisał(a): > A tym problem ze prokuratura moze nic nie powie. Ja przynajmniej > zielonogorskiej prokuraturze nie ufam. Jak ktos juz tu wyzej wspomnial powinny > sie tym zajac organy spoza wojewodztwa. jak nie ufasz to Twoja brocha, jak ja przestane ufac pewnie wyjade z tego kraju > A Ty sie dziwisz tej frustracji? Patrz ilesmy stracili! ile? napisz prosze napisz przy okazji ile stracimy np. na zwolnieniach dokonanych przez obecna ekipe, jak niesie plotka nie wdrazano nowych pracownikow UM w to co bylo robione do tej pory, czyli wszystko co robily poprzednie urzedasy bylo zle i nowi bede uczyc sie na swoich bledach- nie zwazysz tego ani nie zmierzysz > > Na razie nikt liscia nie powiesil. ale tyle co zostalo wylane na niego zolci na tym forum to Tusia chyba nie napisala pol promila z tego a i tak poleciala z roboty- z calym szacunkiem dla Tusi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny_wyborca Re: Aquarena u prokuratora IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 13.02.03, 12:10 > ile? napisz prosze Grunt w centrum miasta. Malo? > > napisz przy okazji ile stracimy np. na zwolnieniach dokonanych przez obecna > ekipe A gdzie sa zwolnienia? Mowisz moze o tych paru nieudacznikach zwolnionych z UM? >, jak niesie plotka Plotek nie slucham z zasady. Ale wiem ze wy tam w sld lubicie bardzo plotkowac. Nikt tu nie zapomni jakiej brzytwy sie chwytaliscie przed wyborami rozpowiadajac plotki o obecnej prezydent. Jednak widac tylko jak bardzo nieskuteczni jestescie nawet w ratowaniu swych tylkow. Przykro mi, ale przyszedl czas na rozliczenia. > ale tyle co zostalo wylane na niego zolci na tym forum Sam sie o te zolc prosil! Nikt mu nie kazal robic przekretow z jarzabkiem, frejmanem i ratusiem. >to Tusia chyba nie > napisala pol promila z tego a i tak poleciala z roboty- z calym szacunkiem >dla Tusi Tusia i tak ladnie miesem tu rzucala. Co gorsza - marnujac pieniadze podatnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Aquarena u prokuratora IP: *.uz.zgora.pl 13.02.03, 14:49 > Grunt w centrum miasta. Malo? cos wicej, to tylko plotka? czy napiszesz cos wiecej? z wiarygodnego zrodla > A gdzie sa zwolnienia? Mowisz moze o tych paru nieudacznikach zwolnionych z UM? paru? nawet nie kilka a wiecej osob wylecialo- w czy sie pewnie doskonale orientujesz > > Plotek nie slucham z zasady. Ale wiem ze wy tam w sld lubicie bardzo plotkowac. poczytaj troche wpisow zwolennikow obecnej ekipy (zwlaszcza tych gorliwszych i nie przebierajacych w slowach) znajdziesz tam sporo plotek z tym ze oni sa przekonani, ze to prawda nie wiem, Ty moze bys wolal zebym sie upieral ze to prawda? kiedy pewnosci miec nie moge lojalnie uprzedzam, ze wiadomosci pochodza z wiarygodnego zrodla ale glowy nie dam ze sa prawdziwe- czyli jak dla mnie to plotka > Nikt tu nie zapomni jakiej brzytwy sie chwytaliscie przed wyborami > rozpowiadajac plotki o obecnej prezydent. Jednak widac tylko jak bardzo > nieskuteczni jestescie nawet w ratowaniu swych tylkow. Przykro mi, ale > przyszedl czas na rozliczenia. za to wszyscy zapomnieli o agitacji nie tylko na forum i tekstach w pewnej gazecie, ktore powinny (moim zadaniem oczywiscie) byc opisane jako "tekst sponsorowany" lub "reklama wyborcza" i takie tam inne grzeszki o ktorych nikt juz nie pamieta :) nie chce mi sie do tego wracac- to juz przerabialismy z kazdej strony > Sam sie o te zolc prosil! Nikt mu nie kazal robic przekretow z jarzabkiem, > frejmanem i ratusiem. napisz konktery i podpisz sie, jesli oczywiscie nie klamiesz- przeciez nikt Ci nic nie zrobi i panowie trafia do wiezienia, masz tyle odwagi, czy tylko siejesz propagande? > Tusia i tak ladnie miesem tu rzucala. Co gorsza - marnujac pieniadze > podatnikow. i Twoim zdaniem trzeba bylo ja wywalic, nie dajac wczesniej nagany i jesli jeszcze dobrze sie z tym czujesz to wszystko ok. ja uwazam inaczej, ale nie bede sie powtarzal- na ten temat rowniez sie wypowiadalem Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise Re: Aquarena u prokuratora 13.02.03, 16:52 Gość portalu: heniek napisał(a): > > A gdzie sa zwolnienia? Mowisz moze o tych paru nieudacznikach zwolnionych > z UM? > > paru? nawet nie kilka a wiecej osob wylecialo- w czy sie pewnie doskonale > orientujesz prosimy o dane z wiarygodnych źródeł: ile osób zostało zwolnionych przez Ronowicz (+potwierdzenie ich kwalifikacji i osiągnięć) oraz ile osób zostało zwolnionych przez Listowskiego, gdy objął urząd prezydenta > za to wszyscy zapomnieli o agitacji nie tylko na forum pamiętamy a oto fakty, któych się domagasz: Listowski wygra Autor: Gość: heniek IP: *.uz.zgora.pl Data: 02-11-2002 21:13 Listowski wygra te wybory, bo jest lepiej przygotowany merytorycznie. Pani R. jest pozytywna postacia, ale na prezydenta sie w mojej, pewnie subiektywnej ocenie nie nadaje. A zmienic obecnego prezydenta, bo tak? Dlaczego takiej dyskusji nie bylo odnosnie sejmiku wojewodzkiego, ktory ma wieksza wladze (dysponuje duzo wiekszymi zasobami finansowymi niz miasto). Moze zmienmy Bochenskiego, bo jest gruby ma brode i na pewno sie juz nachapal- stary komuch :) zmienmy go i juz! Na byle kogo i za 4 lata poszukamy znomu kogos nowego. A pani Ronwowicz szanowni wyborcy jako prezydent przez najblizsze 2 laty uczylaby sie samorzadnosci z niewiadomo jakim skutkiem, no chyba ze godzimy sie na "sterowanie z drugiego siedzenia" np. przez meza (ponoc do dzisiaj szefa UW w Lubuskim), a moze przez kogos jeszcze innego kto byc moze finansuje kampanie pani Ronowicz? Bo to duzo kosztuje i nie wiem czy sama ma z czego ja finasowac? Tak sobie gdybam. Co bedzie zobaczymy 10 XI. Listowski mail potkniecia- to fakt, ale majac taki wybor bede glosowal na ZYGMUNTA LISTOWSKIGO Zygmunt Listowski wygra Autor: Gość: heniek IP: *.uz.zgora.pl Data: 02-11-2002 21:20 Listowski wygra te wybory, bo jest lepiej przygotowany merytorycznie. Pani R. jest pozytywna postacia, ale na prezydenta sie w mojej, pewnie subiektywnej ocenie nie nadaje. A zmienic obecnego prezydenta, bo tak? Dlaczego takiej dyskusji nie bylo odnosnie sejmiku wojewodzkiego, ktory ma wieksza wladze (dysponuje duzo wiekszymi zasobami finansowymi niz miasto). Moze zmienmy Bochenskiego, bo jest gruby ma brode i na pewno sie juz nachapal- stary komuch :) zmienmy go i juz! Na byle kogo i za 4 lata poszukamy znomu kogos nowego. A pani Ronwowicz szanowni wyborcy jako prezydent przez najblizsze 2 laty uczylaby sie samorzadnosci z niewiadomo jakim skutkiem, no chyba ze godzimy sie na "sterowanie z drugiego siedzenia" np. przez meza (ponoc do dzisiaj szefa UW w Lubuskim), a moze przez kogos jeszcze innego kto byc moze finansuje kampanie pani Ronowicz? Bo to duzo kosztuje i nie wiem czy sama ma z czego ja finasowac? Tak sobie gdybam. Co bedzie zobaczymy 10 XI. Listowski mail potkniecia- to fakt, ale majac taki wybor bede glosowal na ZYGMUNTA LISTOWSKIGO Stawiam na Listowskiego Autor: Gość: heniek IP: *.uz.zgora.pl Data: 04-11-2002 13:30 Stawiam na Listowskiego poniewaz uwazam, ze jest lepiej przygotowany merytorycznie a pani Ronowicz doswiadczenie w samorzadnosci lokalnej ma (mowiac delikatnie) niewielkie. Przynaleznosc partyjna, koscielna czy poparcie (niby niezaleznej) gazety mnie nie bardzo interesuje. Stawiam na kandydata, ktory nie bedzie sie uczyl samorzadnosci tylko sie na niej znal. Majac taki wybor bede gosowal na ZYGMUNTA LISTOWSKIEGO. zaglosuję na Listowskiego Autor: Gość: heniek IP: *.uz.zgora.pl Data: 06-11-2002 18:43 Powtórzę się, ale musze to powiedzieć (a właściwie napisać) będę głosował na Z. Listowskiego. Pani R. swoją postawą aż prosi aby na nią nie głosować. Listowski nie jest najlepszym kandydatem na świecie- to fakt, ale mając taki wybór nie ma co się zastanawiać. i tekstach w pewnej > gazecie, ktore powinny (moim zadaniem oczywiscie) byc opisane jako "tekst > sponsorowany" lub "reklama wyborcza" dlatego raczej nie czytam Lubuskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Aquarena u prokuratora IP: *.dip.t-dialin.net 12.02.03, 11:34 Edward Markiewicz, radny SLD, szef klubu lewicy poprzedniej kadencji powiedział: "Nasi radni to ludzie o różnych zawodach. Nie wszyscy są prawnikami, dlatego opieramy się na zaufaniu do tych, którzy projekty uchwał przedkładają. Są one podpisane przez Zarząd Miasta, skarbnika, miejskich prawników, więc wydaje się, że dzieje się to w interesie miasta." To po co w takm razie jest rada? Jeżeli nie kontrolowała to była zupełnie niepotrzebna. Pewno jedyną uchwałę co opracowali to o dietach i później za nic te diety brali? Teraz udają analfabetów. Trzeba było się przed wyborami przyznać to by się lektora wynajęło i by uchwały czytał. W normalnym kraju to by dostali wyroki za oszustwo wyborcze jak by się przed wyborami do analfabetyzmu nie przyznali, a w Polsce mają szczęście bo jest precedens prezydenta. Panie Markiewicz jak Panu teraz nie wstyd strugać głupka i radzie złą opinie wydawać, że rada nic nie kontrolowała, a diety brała. Jaką Pan wystawia radnym opinie? Prestiż radnego i posła obecnie w Polsce jest i tak niski. Moja znajoma której syn został posłem na Sejm, to się wogóle do tego sąsiadom nie przyznała. Wszystkim mówi że syn jest policjantem. Bo widzi Pan dla nas dieta to oznacza mniej jeść, a nie 5000 dodatkowo do pensji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naskret Re: Aquarena u prokuratora IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 13.02.03, 01:15 heniu a teraz pospekulujmy (wiem ie bedziesz chcial ale mozeee) prokuratura powie ze to co zostalo zrobione w sprawe AA bylo beee to co powiesz aaa nie zajmujesz sie pierdolami, plotami nt listka bez "osadu" prokuratury za to ploteczki o fiederowiczu stawiasz na pierwszym miejscu. tzw moralnosc wzgledna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Aquarena u prokuratora IP: *.uz.zgora.pl 13.02.03, 10:07 Gość portalu: naskret napisał(a): > heniu a teraz pospekulujmy (wiem ie bedziesz chcial ale mozeee) > > prokuratura powie ze to co zostalo zrobione w sprawe AA bylo beee > > to co powiesz > jesli bedzie prawomocne orzeczenie sadu to nie pozostawi to dla mnie zadnych watpliwosci, ale chyba jeszcze nie ma? > > aaa nie zajmujesz sie pierdolami, plotami nt listka bez "osadu" prokuratury > > za to ploteczki o fiederowiczu stawiasz na pierwszym miejscu. > > tzw moralnosc wzgledna. nie stawiam ich na pierwszym miejscu- traktuje jako kolejna plotke w ktora nie bardzo wierze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FL Re: Aquarena u prokuratora IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 13.02.03, 20:14 1. Niestety p. Andrzej ma rację, dlatego poprawiam swóje tekst ... proszę traktować moje "Uf ... nareszcie" jako wyraz nadziei, a nie realizmu. Niestety. 2. P. Henryku (heniu) proszę o odpowiedź (oczywiście subiektywną)na następujące pytania: -czy SLD jest partią lewicową, czy jest partią władzy z monopolem na media ? Jeżeli jest lewicową, to dlaczego jej działania podporządkowane są uwłaszczonej nomenklaturze np. pompowanie pieniędzy podatnika do niektórych firm, stosowanie ulg - oczywiscie tylko dla niektórych, udział ludzi powiązanych z SLD w większości dużych afer w III RP - to są niestety fakty p. Henryku. Jednocześnie masom proponuje się ... zmianę ustawy antyaborcyjnej w stylu - nam kasa, a wam prole kopulacja, jak wpadniecie to legalna skrobanka ? W zamian za oddane na nas głosy, macie w TVP seriale i p.Pieńkowską co strasy ludzi, bardzo strasnie. - czy za rządów p. Listowskiego w Zielonej Górze kwitła wolność ? Czy w imię ochrony swobody wyrażania poglądów p. Listowski nękał Szambelana Piotrowskiego ? Czy miejscowa prokuratura już wyjaśniła sprawę podpalenia jego magazynku z zasobami archiwalnymi dotyczącymi historii miasta. - czy demokracja polega na tyranii większości wobec mniejszości ? Mam na myśli większość w samorządzie. Czy dobro wspólne, kolego lewicowcu to pojęcie puste, z którego można sobie stroić cyniczne żarty ? Pozdrawiam i proszę o uczciwą odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Aquarena u prokuratora IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.02.03, 08:54 Patrząc na sprawę Promyka odnoszę wrażenie że w sprawie Aqareny prokuratura już prowadzi intensywne działania zmierzające do jak najszybszego uniewinnienia potencjalnego sprawcy i umorzenia postępowania uzasadniając to jakąś karkołomno- naiwną tezą.A może się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mis Re: Aquarena u prokuratora IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 18.02.03, 22:06 Trochę dziwię sie postawie Heńka, znanego zwolennika SLD i Listowskiego. To oczywiście kwestia poglądów, przekonań itd, ale przy Aquarenie to lekka przesada. Prezydent Zygmunt Listowski mówił publicznie, że baseny to świetny interes a interesy miasta są całkowicie zabezpieczone. Później taki punkt wykreślił nie mówiąc o tym głosno, publicznie i do mediów. Nie wiem czy jest to przestępstwo scigane przez prokurature zakończone wyrokiem. Obawiam się, że nie. Natomiast dla mnie jest najzwyczajniejszym oszustwem w potocznym tego słowa znaczeniu. po prostu nas wykiwał. A ja nie chcę takich polityków nie ważne czy nazywaja się Listowski, Ronowicz czy jakos inaczej. Płacimy im za to, by dbali o interesy miasta i by mówili prawdę! Dla mnie jest to podstawowy problem. Jak Aquaren się skończy nie wiem. Może będzie wielkie dup, może Jarząbek wycycka miasto a może się dogadają, np. zlecając jego firmie kolejna inwestycję. Nie wiem. Oszustwo pozostanie oszustwem. Chyba, że Ty Heniu nie czujesz się oszukany, czyli byłeś dobrze poinformowany (lepiej niz radni), albo masz to w nosie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Re: Aquarena u prokuratora IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.02.03, 23:11 Listowski twierdził, że Aquarena to świetny interes i pewnie mówił prawdę, tylko zapomniał dodać, że dla niego i jego kolesiów. Kiedy wreszcie SLD odpowie za wszystkie przekręty i działania na szkodę mieszkańców tego pięknego, umierającego miasta? Odpowiedz Link Zgłoś