Dodaj do ulubionych

Jaki sklep komputerowy ?

IP: *.uz.zgora.pl 16.03.03, 12:39
Chcę zakupić nowy komputer w krórymś ze sklepów zielonogórskich. Chcę
zapłacić rozsądne pieniądze i nie mieć problemów z jakością i gwarancją. Czy
któś może polecic jakiś sklep ? Co sądzicie o Gampie, Sevenie ? Czy może
jakiś inny ?
Obserwuj wątek
    • Gość: km2bp Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 16.03.03, 12:49
      Polecam Galaxsy na Krośnienskiej bo sam tam kupiłem jak zepsuła mi się stacja
      dyskietek to nie było żadnych problemów z wymianą i nie musiałem czekać
      tygodniami na naprawę Sklep jest OK i miła żetelna obsługa Polecam.
      • Gość: Zawiedziony Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 17.03.03, 10:37
        odradzam fdirme Gamp wszystko jest ok jak sie u nich kupuje sprzęt wchodzą w
        tyłek bez wazeliny ale jak msie popsuje komputer zaczynają sie schody sam
        kiedyś zostałem tam potraktowany w taki sposób ,że zgodnie z przepisami
        poczułem sie oszukany .Stanowczo nie polecam.
        • Gość: Zielony Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 17.03.03, 11:12
          A ja nie polece zadnego sklepu bo w jednym mam przyjemnosc pracowac, ale
          odniose sie do serwisu i gwarancji... ostatnio przyszedl Pan, ktoremu zepsol
          sie komputer na 2 tygodnie po uplywie gwarancji i stwierdzil ze my specjalnie
          tak robimy... innym razem przyszedl Pan ktory stwierdzil ze w kosci pamieci,
          ktora mu sprzedalismy byl wirus... sam nie pracuje w serwisie ale wiem, ze
          czasami klient potrafi "zalezc za skore". Wiem, ze opisane przezemnie przypadki
          wydaja Wam sie byc marginalne, ale moze nawet 4/10 przypadkow reklamacji jest
          bezpodstawnych. Serwisanci traca czas, ktory mogliby poswiecic na inne wazne
          sprawy. Nie mam zamiaru bronic nikogo ale czasami klienci przeginaja i nie
          dziwie sie, ze chlopakom w serwisie rece opadaja.
          A jesli czujesz sie oszukany jest PIH - wbrew pozorom oni moga pomoc. Serio...
          czasami sprzedawca, przekonany o swojej bezkarnosci olewa klienta... niestety u
          nas nie ma dobrego nawyku dociekania swoich spraw. Znajomosc przepisow jest
          tragicznie niska... o istnieniu rekojmi malo kto wie, a praktycznie nikt z tego
          nie korzysta - a jest to bardzo przydatne rozwiazanie.
          A do kupujacego - radzilbym nie patrzec do konca na cene (wiem, ze to wazny
          czynnik) ale tez na to - jaka opinie w miescie ma firma, ile juz jest na rynku,
          jaki serwis oferuje - dla mnie osobiscie waznym czynnikiem jest to, ze firma
          oferuje dowoz i podlaczenie komputera w domu klienta za darmo (odrazu mozna
          zobaczyc, czy komputer dziala tak jak chcemy, mozemy watpliwosci wyjasnic z
          pracownikiem i nie bedzie gadania - "u nas w firmie dzialal bez zarzutu Panstwo
          zle podlaczyli" itp). Najlepiej, jesli w wybranej firmie pracuje ktos znajomy
          bo latwiej zalatwic czasami sprawy np. gwarancyjne za posrednictwem
          zaprzyjaznionej osoby.

Pozdrawiam
          • Gość: FAKIR Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.03.03, 00:07
            ZIELONY! DZIWISZ SIĘ, ŻE KTOŚ PRZYSZEDŁ BYŁ Z USTERKĄ 2TYGODNIE PO UPŁYWIE
            GWARANCJI?!! A POTEM WSPOMINASZ O RĘKOJMII...
            NO WŁAŚNIE KOCHANE ŻUCZKI - PAMIĘTAJCIE, ŻE PO UPŁYWIE GWARANCJI MACIE JESZCZE
            RĘKOJMIE I TO 3-Y MIESIĄCE, W RAMACH, KTÓREJ PRZYSŁUGUJĄ WAM WIĘKSZE PRAWA NIŻ
            NA GWARANCJI!!!!! np. jak Wam się cuś zjebie w trakcie rękojmi nie musicie trzy
            razy dawać do naprawy coby dali nowy towar: wystarczy, że kolesie nie wyrobią
            się w 14dni i dupa blada: ŻADZASZ NOWY TOWAR LUB KASKĘ i nie musisz się modlić
            coby sprzęt spierdol... się jeszcze dwa razy jak w trakcie GWARANCJI...

ZIELONY: jak lubię Twoje posty tak teraz wykazałeś się typowym podejściem
            sprzedającego do klienta, który w tym kraju wciąż jest INTRUZEM, zwłasazcza jak
            mu się coś zjebie!
            • Gość: Thrawn do FAKIRA IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.03.03, 09:12
              Gość portalu: FAKIR napisał(a):

> ZIELONY! DZIWISZ SIĘ, ŻE KTOŚ PRZYSZEDŁ BYŁ Z USTERKĄ 2TYGODNIE PO UPŁYWIE
              > GWARANCJI?!! A POTEM WSPOMINASZ O RĘKOJMII...
              > NO WŁAŚNIE KOCHANE ŻUCZKI - PAMIĘTAJCIE, ŻE PO UPŁYWIE GWARANCJI MACIE
              JESZCZE
              > RĘKOJMIE I TO 3-Y MIESIĄCE, W RAMACH, KTÓREJ PRZYSŁUGUJĄ WAM WIĘKSZE PRAWA
              NIŻ
              > NA GWARANCJI!!!!! np. jak Wam się cuś zjebie w trakcie rękojmi nie musicie
              trzy
              >
              > razy dawać do naprawy coby dali nowy towar: wystarczy, że kolesie nie wyrobią
              > się w 14dni i dupa blada: ŻADZASZ NOWY TOWAR LUB KASKĘ i nie musisz się
              modlić
              > coby sprzęt spierdol... się jeszcze dwa razy jak w trakcie GWARANCJI...
              >
              > ZIELONY: jak lubię Twoje posty tak teraz wykazałeś się typowym podejściem
              > sprzedającego do klienta, który w tym kraju wciąż jest INTRUZEM, zwłasazcza
              jak
              >
              > mu się coś zjebie!

widze facet ze w ogole nie jestes w temacie. powalily cie sie dwa znaczenia
              gwarancja i rekojmia.
              rekojmi zawsze miales tylko 12 miesiecy a nie jakis okres gwarancji plus
              rekojmi. jak kozystales z gwarancji nie miales juz prawa do rekojmi. tak bylo.
              okres 14 dni jak juz to 14 dni roboczych a lesli sprzet podlegal sprowadzeniu z
              zagranicty to ten okres sie wydluza do 21 dni roboczych. proponuje poczytac
              gwarancje i to dokladnie a nie po łepkach.
            • Gość: Zielony Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 25.03.03, 11:11
              Witam Fakir:)
              Prawda jest taka, ze nie ma juz czegos takiego jak 3 miesieczna rekojmia... po
              uplywie okresu gwarancji. W sumie nie jestem przeciwnikiem tego zapisu ale
              popatrz na to z innej strony:
              Sklep kupuje towar z hurtowni, sprzedaje go dalej. Po uplywie "to cos"
              gwarancji psuje sie. Co ma zrobic w takiej sytuacji sklep? Skoro nie ma juz
              gwarancji w hurtowni (one z reguly maja w d. klienta po sprzedaniu)? Zreszta po
              roku (tym barzdiej dwoch) wszystko tak poszlo do przodu, ze zapewnienie
              klientowi takiego samego sprzetu graniczy z cudem. Zawsze kij ma dwie strony.
              Gorsza rzecza jest oszukiwanie klientow na okresie gwarancji... kupilem x lat
              temu dysk w firmie xyz (kilka razy tutaj wspomniana)... dostalem rok gwarancji.
              Jakis tydzien potem kupowalem w Emiterze na Kretej taki sam dysk z kolega, a
              tam znajomek dostal 3 lata na taki sam dysk jak ja!!! poszedlem do xyz i
              uslyszalem tylko, ze u nich ten dysk ma rok gwarancji i moge zapomniec o
              oddaniu dysku, bo nie ma takiej mozliwosci... to moim zdaniem jest dranstwo.
              Coprawda dysk chodzi do tej pory ale juz nic nigdy w tym miejscu nie kupilem.
            • Gość: Magda Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.astermedia.pl 03.04.03, 17:14
              Od 1.01.2003 w sprzedazy konsumenckiej nie ma juz rekojmi.Od poczatku roku
              obowiązuje ustawa z dn 27.07.2002 r.o szczególnych warunkach sprzedazy
              konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego(Dz.U. Nr 141 z 5.09.2002.,
              poz1176)
              Czyli jesli kupilismy cos po 1.01.2003r.nie mozna dochodzic swych praw z tytulu
              rekojmi ale istnieje odpowiedzialnosc sprzedawcy za towar niezgodny z umową(do
              towaru kupionego do 31.12.2002 stosuje sie stare przepisy-rekojmia i gwarancja)
              Zgodnie z przepisami ustawy sprzedawca odpowiada wobec kupującego, jeżeli
              wystąpią łącznie dwie przesłanki:
              1. Towar konsumpcyjny jest niezgodny z umową,
              2. Niezgodność ta istniała w chwili wydania towaru
              Ustawa w art. 8 wprowadza sekwencyjność realizacji uprawnień kupującego
              (konsumenta) w razie stwierdzenia niezgodności towaru z umową.
              Sekwencja pierwsza - doprowadzenie towaru do stanu zgodnego z umową przez
              nieodpłatną naprawę albo wymianę na towar nowy.Wybór konkretnego roszczenia w
              ramach sekwencji - naprawa lub wymiana - należy do kupującego.
              Sekwencja druga – obniżenie ceny albo odstąpienie od umowy.
              Kupujący będzie mógł wystąpić z roszczeniami przewidzianymi w sekwencji drugiej
              wobec sprzedawcy, gdy:
              - naprawa ani wymiana (czyli roszczenia z sekwencji pierwszej) są niemożliwe
              lub wymagają nadmiernych kosztów,
              - sprzedawca nie naprawi albo nie wymieni towaru w odpowiednim czasie, (przy
              określaniu odpowiedniego czasu naprawy lub wymiany uwzględnia się rodzaj towaru
              i cel jego nabycia)
              - naprawa albo wymiana narażałyby kupującego na znaczne niedogodności.
              Kupujący nie może odstąpić od umowy, gdy niezgodność towaru konsumpcyjnego z
              umową jest nieistotna.
              Tak wiec trudniej jest odzyskac pieniadze.Wszystko to tez ladnie brzmi ale tak
              naprawde ta ustawa to gniot bo istnieje wiele watpliwosci interpretacyjnych.Co
              znaczy zwrot"znaczne niedogodnosci?"Praktyczna interpretacja tego przepisu
              rodzi wiele trudnosci.

• Gość: Klient Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.*.*.* 04.04.03, 08:00
                Gość portalu: Magda napisał(a):
                dzieki
        • Gość: azg Re: Jaki sklep komputerowy ? NIGDY GAMP !!!! IP: *.im.uz.zgora.pl 17.03.03, 12:33
          Zgadzam się z Tobą w 100%.
          Jak kupujesz w Gampie sprzęt to jesteś super klientem.
          Jak jest problem - to próbują z Ciebie zrobić idiotę.
          Wiem coś o tym ze swoich doświadczeń. Sprawa była dość ewidentana i byłem na
          tyle uparty, że oddałem ja do sądu. Żadne PIH-y i Federacje Konsumentów nic nie
          pomogły !!!

Minęło co prawda już ok. 16 miesięcy od początku - mam już nakaz zapłaty i może
          wkrótce będą pieniądze.Oczywiście bedę je musiał egzekwować przez komornika.
          Właściciel tej firmy mimo że jest dokument z sądu (od którego się nie
          odwoływał !!)nie płaci. A wszystko o 700 zł, które dla mnie znaczą jednak
          wiele !

Stanowczo ODRADZAM !!!

Ciekawe czy tylko ja zostałem tak potraktowany ?
          Prosze o wpisy wszystkich osób, które miały podobne problemy.
          • Gość: Tomi Re: Jaki sklep komputerowy ? NIGDY GAMP !!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.05.03, 23:21
            mnie też tak zrobili z twardym dyskiem. chodzi o firmę GAMP. kupiłem u nich
            dysk, ale wciąż mi przestaje działać. jak go zanoszę do nich żeby coś z nim
            zrobili, to oni oddają mi go po jakimś czasie i mówią że on jest dobry i u nich
            działa. jednak jak przyniosę go do domu to po jakimś czasie znów się zawiesza...
            • Gość: azg Re: Jaki sklep komputerowy ? NIGDY GAMP !!!! IP: *.uz.zgora.pl 02.05.03, 10:59
              Poproś o opinię na piśmie - niech napiszą, że dysk jest sprawny.
              Powiedz im, że dasz dysk do ekspertyzy do biegłego (adres powinieneś dostać w
              PIH-u)
              Może się przestraszą, a jak nie to musisz (niestety DŁUGO) walczyć w sądzie.

Będziesz musiał wtedy zapłacić za biegłego, koszty sądowe i obsługę prawną,
              ale w tak ewidentnym przypadku powinieneś wygrać i zostaną zwrócone ci
              wszystkie koszty + odsetki od dysku. Niestety potrwa to jakiś roku lub dwa.
              Ale nie odpuszczaj ! Na tym żerują te hieny !
      • Gość: grzegorz Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.lubsko.sdi.tpnet.pl 17.03.03, 19:48
        Gość portalu: km2bp napisał(a):

> Polecam Galaxsy na Krośnienskiej bo sam tam kupiłem jak zepsuła mi się stacja
        > dyskietek to nie było żadnych problemów z wymianą i nie musiałem czekać
        > tygodniami na naprawę Sklep jest OK i miła żetelna obsługa Polecam.

Zawsze sądziłem iż wazeliniarstwo to tylko przy załatwianiu jest potrzebne,
        osobiście mogę powiedzieć iż w tym sklepie obsługa jest miła ale kompletny brak
        kompetencji. Pracownik serwisu nie zna przepisów na podstawie których pracuje-
        nie wie czym różni się rękojmia od gwarancji- na Moje szczęście za poradą
        kolegi najpierw poszedłem "zasięgnąć języka" w PIH-u. Tak przygotowany mogłem
        wymusić (nie można nazwać tego inaczej) właściwe rozpatrzenie Mojej reklamacji
        • Gość: tomek Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.03.03, 22:46
          > nie wie czym różni się rękojmia od gwarancji- na Moje szczęście za poradą
          > kolegi najpierw poszedłem "zasięgnąć języka" w PIH-u. Tak przygotowany mogłem
          > wymusić (nie można nazwać tego inaczej) właściwe rozpatrzenie Mojej reklamacji

Zapewniam Cie ze nic nie wymusiles, tak sie akurat sklada ze w naszym kraju
          klient ma bardzo male mozliwosci i zaden PIH tak naprawde nie pomoze, zwlaszcza
          przy komputerach, gdzie generalnie kazda awarjie mozna uznac za powstala z winy
          klienta (np. brak UPSa, listew itp itd.), wiem to po przejsciach z firma GAMP
          gdzie panowie z serwisu calkowicie mnie olali. Teraz niestety zaluje, ze
          robilem tam zakupy, zmienilem sklep na Galaxy i jestem zadowolony. Polecam!.
          • Gość: grzegorz Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.lubsko.sdi.tpnet.pl 17.03.03, 22:58
            Gość portalu: tomek napisał(a):

> Zapewniam Cie ze nic nie wymusiles, tak sie akurat sklada ze w naszym kraju
            > klient ma bardzo male mozliwosci i zaden PIH tak naprawde nie pomoze,
            zwlaszcza

Obawiam się iż nie masz racja tak odnośnie PIH-u cheba iż ktoś nie rozumie
            zapisów w języku polskim. A klient ma dobre nażędzia wystarczy skożystać z rad
            udzielonych przez PIH, jeżeli nie "olałeś" umowy którą jest gwarancja to
            powiedzą Ci jakie masz możliwości a są one spore (Sam byłem zaskoczony).
          • Gość: km2bp Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 17.03.03, 23:18
            Dlaczego zaraz wazeliniarstwo Czy naprawdę Polską specjalnością jest tylko
            narzekanie i krytykowanie innych I nie można dobrego słowa o kimś napisać nawet
            Anonimowo , spontanicznie , bez chęci podlizania się i osiągnięcia korzyści i
            bez posądzenia o wazeliniarstwo . Tobie pomyliły się po prostu wątki ,Pytanie
            brzmiało jakie Polecacie sklepy ? Ja polecam GALAXY bo pracownicy przede
            wszystkim znają się na komputerach A i na przepisach pewnie już też się
            poznali. No a jaki ty byś polecił sklep? Bo sam jestem ciekaw może warto
            zmienić ? Jeśli wiesz to podziel się tą informacją z nami , nie trzymaj jej
            tylko dla siebie.
            A i jeszcze jedno Od wazeliny lepsza polska margaryna mleczna. :-)
            Km2bp
        • Gość: Mariusz Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.03.03, 18:13
          Gość portalu: grzegorz napisał(a):

> Gość portalu: km2bp napisał(a):
          >
          > > Polecam Galaxsy na Krośnienskiej bo sam tam kupiłem jak zepsuła mi się sta
          > cja
          > > dyskietek to nie było żadnych problemów z wymianą i nie musiałem czekać
          > > tygodniami na naprawę Sklep jest OK i miła żetelna obsługa Polecam.
          >
          > Zawsze sądziłem iż wazeliniarstwo to tylko przy załatwianiu jest potrzebne,
          > osobiście mogę powiedzieć iż w tym sklepie obsługa jest miła ale kompletny
          brak
          >
          > kompetencji. Pracownik serwisu nie zna przepisów na podstawie których pracuje-

> nie wie czym różni się rękojmia od gwarancji- na Moje szczęście za poradą
          > kolegi najpierw poszedłem "zasięgnąć języka" w PIH-u. Tak przygotowany mogłem
          > wymusić (nie można nazwać tego inaczej) właściwe rozpatrzenie Mojej reklamacji

Bardzo jest mi przykro,że klient kompletnie nie zorientowany w specyfice mojej
          pracy oraz bez jakiejkolwiek znajomości kodeksu cywilnego oczernia moją osobę !
          Pomimo nie ujawnienia się, wiem o kogo chodzi i chciałem wyjaśnić tę sytuację:
          Klient przyniósł do serwisu napęd COMBO firmy LG której serwisantem wyłącznym w
          Zielonej Górze jest TON COLOR i wszystkie firmy sprzedające wyroby LG muszą się
          zwrócić do nich. Klient przyniósł napęd i zarządał rękojmi nie wiedząc co ona
          oznacza (powiedział że chce nowy napęd) więc wyjaśniłem że również może
          skorzystać z gwarancji ponieważ LG Electronics z siedzibą w Warszawie przy
          podpisaniu usługi SWAP wymienia napędy na nowy. Więc życzenie klienta zostało
          spełnione dostał nowy egzemplarz co jest spełnieniem warunków gwarancji i
          również rękojmi. Niestety korzystając z jednego traci się prawa do drugiego. W
          tym przypadku termin rękojmi 12 miesięcy a gwarancji 24 miesiące więc chieliśmy
          dla klienta lepiej ponieważ straciłby 12 miesięcy gwarancji na rzecz rękojmi.
          Podsumowując: Chciał klient nowy dostał nowy a w jaki sposób to myślę że to nie
          takie ważne !!! Nam bez wazelinowania zależy na tym aby klient był zadowolony !
          Mariusz
          • Gość: Serwisant Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.03.03, 20:39
            Z tego co ja wiem korzystanie z jednego nie powoduje utraty drugiego. Jesli
            klient skorzystal z prawa rekojmi, to po uplywie 12 miesiecy - o ile dany towar
            ma gwarancje dluzsza niz 12 m-cy - moze domagac sie naprawy usterki w ramach
            gwarancji. Tak mowi prawo... proponuje skontaktowac sie z prawnikem lub
            Inspekcja Handlowa.
            Reszta wypowiedzi Pana Mariusza sie zgadza, gwarantem na towary firmy LG w
            Zielonej Gorze jest firma Ton Color Serwis i klient powinien zwracac sie
            bezposrednio tam - ulatwi to i skroci czas reklamacji. Od niedawna nie ma
            czegos takiego jak SWAP w serwisach LG.

Pozdrawiam
            • Gość: Ciekawski Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.03.03, 21:24
              Gość portalu: Serwisant napisał(a):

> Z tego co ja wiem korzystanie z jednego nie powoduje utraty drugiego. Jesli
              > klient skorzystal z prawa rekojmi, to po uplywie 12 miesiecy - o ile dany
              towar
              >
              > ma gwarancje dluzsza niz 12 m-cy - moze domagac sie naprawy usterki w ramach
              > gwarancji. Tak mowi prawo... proponuje skontaktowac sie z prawnikem lub
              > Inspekcja Handlowa.
              > Reszta wypowiedzi Pana Mariusza sie zgadza, gwarantem na towary firmy LG w
              > Zielonej Gorze jest firma Ton Color Serwis i klient powinien zwracac sie
              > bezposrednio tam - ulatwi to i skroci czas reklamacji. Od niedawna nie ma
              > czegos takiego jak SWAP w serwisach LG.
              >
              > Pozdrawiam

Teraz rozpęta sie dyskusja na temat serwisu.
              Jak mi wiadomo jeśli klient skorzysta z rękojmi to tracił prawo do gwarancji
              także na odwrót jeśli skorzystał z gwarancji nie mial już prawa do rękojmi.
              Niestety nasze prawo jest strasznie zawiłe i wielu ludzi interpretuje je na
              własny sposód. Np: chce w ramach gwarancji wymienić sprzęt na nowy.

A co powie Pan na temat konserwacji sprzętu LG? Wiadomo że czasami cd-rom czy
              dvd-rom się zakurzy i powoduje to problemy w czytaniu płyt. Użytkownik nie może
              rozkręcić sprzętu i przeczyścić go samemu bo utraci gwarancje. A oddając go do
              serwisu zostanie obciążony za serwis niezależnie od tego że sprzęt jest na
              gwarancji. Czy napędy mamy trzymać w zamkniętym sterylnie pomieszczeniu i nie
              używać bo sie zabrudza?
              • Gość: Serwisant Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.03.03, 22:03
                Jednym z rozwiazan jest stosowanie raz na jakis czas plyty czyszczacej. Jest to
                polsrodek ale przy prawidlowej eksploatacji problemy z odczytem nie powinny
                pojawic sie w okresie gwarancji. Zostawianie napedu z wyciagnieta tacka, praca
                w pomieszczeniach silnie zakurzonych napewno napewno w duzym stopniu wplynie na
                zabrudzenie soczewki... czesto konserwacja / czyszczenie wykonywana jest
                bezplatnie w okresie gwarancji.
                Nie zgodze sie z twierdzeniem, ze skorzystanie z gwarancji lub rekojmi wylacza
                zastosowanie drugiego. Proponuje dokladnie przestudiowac wykladnie prawa. Nie
                raz korzystalem z rekojmi a po uplywie roku z gwarancji.

Pozdrawiam serdecznie
              • Gość: Magda Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.astermedia.pl 03.04.03, 16:46
                "Art. 579 k.c. Artykuł ten brzmi: "Kupujący może wykonywać uprawnienia z tytułu
                rękojmi za wady fizyczne rzeczy, niezależnie od uprawnień wynikających z
                gwarancji". Możemy zrezygnować z gwarancji i zgłosić wadę towaru sprzedawcy,
                powołując się na przepisy o rękojmi.
                Wokół tego przepisu pojawiło się wiele wątpliwości i kontrowersji. Nie wszyscy
                sprzedawcy mają świadomość, że decyzję o wyborze drogi dochodzenia roszczeń
                konsument może podjąć w ciągu całego okresu trwania uprawnień. Dokonany wybór
                jest wiążący tylko w stosunku do konkretnej wady, a z chwilą wykrycia następnej
                znów wybór, czy skorzystać z rękojmi czy gwarancji, leży po stronie nabywcy. Za
                każdym razem, w odniesieniu do każdej kolejnej wady, klient ocenia, co jest dla
                niego korzystniejsze: rękojmia czy gwarancja. Sprzedawca w czasie trwania obu
                tych systemów nie może pozbawić konsumenta prawa przechodzenia z gwarancji na
                rękojmię i odwrotnie."
                www.federacja-konsumentow.org.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=25
          • Gość: Serwisant Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.03.03, 20:43
            aaaa i jeszcze jedna niescislosc... SWAP nie zawsze oznacza wymiany urzadzenia
            na nowe... widze ze nie do konca szanowny Pan zna jednak zasady... SWAP oznacza
            natychmiastowa wymiane uszkodzonego urzadzenia na inne, niekonieczne nowe - o
            takich samych lub wyzszych parametrach. Jako pracownik serwisu LG mam chyba
            pewniejsze informacje...
            • Gość: Mariusz Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.03.03, 09:58
              > aaaa i jeszcze jedna niescislosc... SWAP nie zawsze oznacza wymiany
              urzadzenia
              > na nowe... widze ze nie do konca szanowny Pan zna jednak zasady... SWAP
              oznacza
              >
              > natychmiastowa wymiane uszkodzonego urzadzenia na inne, niekonieczne nowe - o
              > takich samych lub wyzszych parametrach. Jako pracownik serwisu LG mam chyba
              > pewniejsze informacje...

Akurat ropatrywalismy konkretna sytuacje, a nie zajmowalismy sie
              encyklopedycznym rozwazaniem terminow. W tej sytuacji mialem wiadomosc z TON
              COLORu, ze naped bedzie wymieniony na nowy.

A co do natychmiastowej wymiany:
              Najkrotszy okres to 14 dni roboczych, a ostatnio czekalem 26 dni roboczych na
              _natychmiastowa_ wymiane. A na monitor LG czekalismy od 26 grudnia do konca
              lutego.
              • Gość: Sklep_K Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 25.03.03, 11:01
                Podpisuje sie pod tym co napisal Mariusz... czasami czeka sie miesiacami na to,
                co powinno byc zalatwione w ciagu kilku dni. SWAP kiedys wygladal tak, ze po
                stwierdzeniu usterki nie wynikajacej z winy klienta T-C wymienial w ciagu 4-5
                dni na inny egzemplarz. Tak bylo jednak tylko wtedy, kiedy naped dostarczal do
                serwisu sam klient bo jak mysmy w imieniu klienta to robili, wtedy czekalo sie
                te 20-pare dni...
      • Gość: Bartek Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 11.04.03, 16:19
        A co powiecie o strefie Arno na Wojska Polskiego?
    • Gość: petent Wszedzie tylko nie w GAMPie IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.03.03, 19:14
      Ta firma to kuriozum. Do naszej firmy kupilismy 8 zestawow komputerow Viking.
      Kiedy doszlo do transakcji wszystko bylo OK. Po paru dniach zaczely sie schody.
      Fatalna plyta glowna - problemy z przerwaniami i obsluga kart sieciowych. Rok
      pozniej padl nam dysk twardy. W serwisie zwodza mnie juz od 2ch tygodni i robia
      ze mnie glupka. Przekierowuja mnie od jednego specjalisty do szefa i tak w
      kolko. Kompletnie niekomunikatywni i niekompetentni ludzie tam pracuja.
      Zaproponowali nam zakup nowego dysku, ale dlaczego skoro stary jest na
      gwarancji. Zaczeli doszukiwac sie braku plomb uprzednio zerwanych przez
      pana 'serwisanta'. Caly czas cos... A tak na marginesie to jaki kretyn montuje
      2 dyski 7200 RPM w jednych sankach??? Predzej czy pozniej jakis padnie
      (temperatura). Kieszeni chlodzonych nie maja i listw chlodzacych rowniez.
      Totalne nieporozumienie i bezczelnosc przemawia przez pracownikow tej
      instytucji. A kiedys to byla taka dobra firma. STANOWCZO ODRADZAM!!! Proponuje
      Galaxy (tanio, kompetentni pracownicy nie robiacy laski). Pozdrawiam i jeszcze
      raz powtarzam TRZYMAJCIE SIE Z DALA OD GAMPA. TE ICH NAGRODY I CERTYFIKATY TO
      SCIEMA. WIE TO KAZDY KTO MA CHOC MGLISTE POJECIE O KOMPUTERACH.

PS. Moj koles kupil rok temu Vikinga opartego na Celeronie. Ta sama historia.
      Drugi wydal 60 baniek na taki zlom, ze nigdy bym go nie kupil. Chcial
      wlozyc kieszen Adax'a ZAKUPIONA U NICH. potratowali go bardzo nieprzyjemnie
      mowiac ze to ich zestaw i nikt nie bedzie merdal pod maska...
    • Gość: grzegorz Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.lubsko.sdi.tpnet.pl 17.03.03, 20:01
      Odnośnie "kuriozum" itp. myślę że można mówić wiele. Zauwarzyłem tendencję do
      narzekania - wygląda to jakby niektórzy pracownicy firm pisali obraźliwe teksty
      tylko z głupoty lub w celu oszkalowania innych firm.

Natomiast pytanie było inne jaki sklep wybrać. Jeśli posiada się odpowiednie
      zasoby, to nie słuchać pseudo specjalistów i "rozczarowanych" klientów tylko
      kupić sprzęt HP, Compaq, Dell i nie truć głowy. Gwarancja zewnętrzna.
      Wymienione komputery można kupić w wielu Sklepach. Pomagałem kupować koledze
      komputer Dell i po problemie. Jak się z chytrości kupuje tanio to nie należy
      spodziewać się Mercedesa w cenie malucha za wyjątkiem sytuacji gdy ten pierwszy
      nie działa.
      Pozdrawiam i życzę dobrego wyboru.
      • Gość: Sramp Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 17.03.03, 20:43
        Ja też miałem nieprzyjemności związane z firmą Gamp, dlatego odradzam
        jakiekolwiek zakupy w tej firmie. Najśmieszniejsze jest to ,że moim zdaniem
        celowo wprowadzono mnie w błąd i starciłem gwarancję na sprzęt sęk w tym ,że
        chodziło o jakiegoś pieprzoneg. cd-roma za 190 zł .Podczas rozmowy właściciel
        firmy powiedział mi z uśmiechem na twarzy, że jak mi sie nie podoba to mogę iść
        sobie do pichu po czym zamknął mi drzwi przed nosem.Racja lepiej nie kupować w
        Gampie........
    • Gość: Wojtek Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.uz.zgora.pl 18.03.03, 16:10
      A wydawało mi się że wybór będzie łatwy. Albo wszyscy co tu piszą pracują w
      innych sklepach albo po prostu nie ma co patrzeć na certyfikaty, jakość ISO
      9001 itp.

A swoją drogą nie stać mnie na HP i to nie jest kwestia chciwości...

Spróbuję zobaczyć jak to wygląda w Galaxy.
      • Gość: leninek Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.03.03, 20:02
        Pamiętajcie, że cana to nie wszystko. A i tak ceny sa zbliżone i można
        zaoszczędzic 5 zł na zestawie a stracić na nierzetelności firmy komputerowej
        na serwisie. Wzbraniajcie sie od Gampa rękami i nogami, bo jeżeli już uda się
        wam cokolwiek wyegzekwowac to po takim okresie czasu, że zapomnicie jak sie
        obsługuje komputer. Zazdrościłem koledze, który kupił komputer w GALAXY i
        kiedy miał drobna usterkę usunęli mu ją od ręki. Co jest niemożliwe w Gampie a
        juz wiele osób sklęła ich na czym świat stoi. Drodzy Pańswto możecie wierzyć
        lub nie ale naprawdę można kupić tanio i dobrze. A ISO ? hmmmm przecież to
        tylko kwestia pieniędzy i wcale nie świadczy że firma jest żetelna co widac na
        przykłądzie Gampa. Jeżeli mogę komuś odradzić to na pewno zakupy czegokolwiek
        w Gampie bo doświwadczyłm tego na własnek skórze. :(
    • Gość: Daniel Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.uz.zgora.pl 20.03.03, 11:52
      Ja nie polecam Ci zadnego sklepu w Zielonej Górze,
      - SEVEN: mało doświadczeni ludzi po zarządzaniu;jeśli powiesz im że Pentium
      III to Pentium IV to ci przytakną, łatwo oszukują ludzi nie mających pojęcia o
      komputerach;
      - GAMP: potwierdzam zdanie innych tu się wypowiadających ZŁODZIEJE i ....,
      którzy mam nadzieję że niedługo się skończą;takich przekrętów to chyba
      b.prezydent Zielonej Góry nie robił; lewy sprzęt,uzywane sprzedawane jako nowe
      no i wpieranie człowiekowi prosto w oczy że to przecież najwyższej jakości
      sprzęt i firma która swoim ISO może sobie podetrzeć tyłek;
      - HOBBY: nie polecam bo pan nie umie korzystać z szansy zarobienia pieniędzy
      gdyż nie chce mu się podnieść słuchawki i zadzwonić do firmy aby sprawdzić czy
      jest w stanie sprowadzić coś co chcemy u niego kupić; nastawieni na zysk bez
      żadnego serwisu;
      - GALAXY: młodzi ludzie dopiero co zaistnieli na rynku dlatego jeszcze nic o
      nich nie wiemy, ale szczerze mówiąc niestety nie serwisują sprzętu;
      - TOMAR: przekręty i jeszcze raz przekręty i niemiła obsługa;
      no i jeszcze mały sklepik koło urzędu miasta, niestety nie wiem jak się
      nazywają; chłopcy (studenci) mechaniki szybciej naprawią samochód niż nasz
      komputer choć bardzo szybko i z miłą obsługą nam go sprzedadzą; jedyne co
      robią jeszcze perfekcyjnie to budują kolejkę podczas rozmów telefonicznych ze
      swoimi blondyneczkami;

więc wniosek chyba taki, że aby kupic kompa musisz miec dobrych znajomych no
      ale jak to bywa ze znajomymi jak cos bedzie nie tak juz cie nie beda znac;

Życzę miłego wyboru sklepu
      • Gość: olo Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.03.03, 20:33
        ostatnia wypowiedz jest niby oboektywna ale nieprawdziwa poniewaz autor jezeli
        nic nie wie o firmie to od razu ja skresla a ja znam GALAXY od kilku lat bo
        juz juoile tam 2 komputery i pierwszy ponad 4 lata temu !!!!!!!!!! i jak bede
        kupowal 3 komputer to tez u nich wszyscy moi znajomi tam kupili i ich znajomi
        i tamtych znajomi - polecam a ta firma obok UM to Tylda. proponuje nie
        wypowiadac sie o czyms lub kimks jezeli sie o tym nic nie wie ale jezeli sie
        wie to jak najbardziej tylko prawde drodzy Państo PRAWDĘ .!!!!
        • Gość: hgw Seven IP: *.uz.zgora.pl 20.03.03, 21:09
          polecam seven
          najnizsze ceny
          bezproblemowa i szybka obsluga
          w razie reklamacji nigdy nie mialem problemow
        • Gość: buniu Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 11.04.03, 12:31
          Jestem szczęśliwym posiadaczem kompa zakupionego w Tyldzie (w sumie w tym roku
          zakupiłem tam dwa kompy dla siebie i dla kobiety) Plusy firmy to: miła i
          kompetentna obsługa, uprzejmy i rzetelny serwisant – zjarały mi się pamięci na
          czas tych wyżej wspomnianych 14 dni wstawił mi zastępcze, koleś doradza jak dla
          siebie, dobre ceny. Minusy firmy to: kolesie nie są zainteresowani
          indywidualnym sprowadzaniem sprzętu na zamówienie- mam tu na myśli min.
          monitory z górnych półek (w tym miejscu polecam odwiedzić kolesi z
          krośnieńskiej Galaxy, chodź długi czas realizacji zamówienia wzywa o pomstę do
          nieba to i tak naprawdę warto) Co do serwisu po gwarancji to jak czegoś nie
          potrafią zrobić inni, zrobi to z pewnością Elektryk z wadimu ale czas
          realizacji naprawy ciągnie się tygodniami(koleś ma kupę roboty w naszym
          grajdole). Natomiast stanowczo odradzam Ci kupno w Gampie no chyba, że chcesz
          się przekonać o perfidii sprzedających i swojej niewiedzy - co tak naprawę
          to „ty” sobie możesz. Nie polecam kupna sprzętu po leasingowego samodzielnie
          bez pomocy zaufanego fachowca - pełno tam min typu uszkodzony Dell chodź
          czasami trafiają się tam łakome kąski w przystępnej cenie (biurowiec tam gdzie
          seven)
          Pozdrawiam.
          Ps. LG – to bubel.
          • Gość: o`hara Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 11.04.03, 16:41
            > Jestem szczęśliwym posiadaczem kompa zakupionego w Tyldzie (...) Minusy
            firmy to: kolesie nie są zainteresowani indywidualnym sprowadzaniem sprzętu na
            zamówienie- mam tu na myśli min. monitory z górnych półek (w tym miejscu
            polecam odwiedzić kolesi z krośnieńskiej Galaxy, chodź długi czas realizacji
            zamówienia wzywa o pomstę do nieba to i tak naprawdę warto).

Faktycznie - warto.
            Nie tylko dla monitorow, nie tylko dla kolesi :), ale jesli chodzi o pomoc w
            zakupie sprzetu po niskich kosztach - rowniez polecam.
            Jakis czas temu kupowalam u nich komputerek - zaproponowali mi duzo tansza
            wersje do wyboru niz chciałam.
            Zaryzykowałam i nie żałuję.
            Zapłaciłam dużo! mniej - komputerek spisuje mi sie naprawde bardzo dobrze. A co
            najwazniejsze Wystarcza mi w zupełności.
            Śmiało mogę powiedzieć że "kolesie z krośnieńskiej" dostosowuja komputer dla
            potrzeb klienta a nie namawiaja na cos droższego by móc wiecej zyskać.
            I uprzedzę może zapytanie - wcale nie wcisneli mi żadnego złomu - poddałam
            zakup ocenie kuzynowi - informatykowi, który nie miał żadnych zastrzeżeń.
      • Gość: Ostry Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 20.03.03, 22:11
        Witam,

Gość portalu: Daniel napisał(a):
        > Ja nie polecam Ci zadnego sklepu w Zielonej Górze,
        > - SEVEN: mało doświadczeni ludzi po zarządzaniu;jeśli powiesz im że
        Pentium
        > III to Pentium IV to ci przytakną, łatwo oszukują ludzi nie mających pojęcia
        o
        > komputerach;
        Ta firma zajmuje sie u nas serwisowaniem... i chyba szef serwisu tamtejszego to
        absolwent informatyki; gosc jest naprawde dobry, reszta tamtejszej obslugi nie
        ocenie bo mam mala z nimi stycznosc, zreszta patrzac po twarzach w tym sklepie
        to chyba wiekszosc pracownikow to srudenci wydzialu elektrycznego. Szef chyba
        jest po marketingu ale to trzeba pytac u zrodel; jesli chodzi o oszukiwanie...
        najlepiej w takim przypadku udac sie do wlasciciela i zglosic to. Napewno
        odpowiednio zareaguje... pozatym sprecyzuj co to znaczy oszukiwanie

> - GAMP: potwierdzam zdanie innych tu się wypowiadających ZŁODZIEJE i ....,
        > którzy mam nadzieję że niedługo się skończą;takich przekrętów to chyba
        > b.prezydent Zielonej Góry nie robił; lewy sprzęt,uzywane sprzedawane jako
        nowe
        > no i wpieranie człowiekowi prosto w oczy że to przecież najwyższej jakości
        > sprzęt i firma która swoim ISO może sobie podetrzeć tyłek;
        Nie skoncza sie bo wiele firm nadal ma o nich jak najlepsze zdanie; ich
        podejscie do detalistow takich jak ja czy ktos jest zenujace, jednak podczas
        pracy w pewenej firmie, obslugiwanej przez GAMP'a poznalem drugie, odemienne
        oblicze firmy GAMP - milo, szybko, profesjonalnie ale... tragicznie drogo.

> - HOBBY: nie polecam bo pan nie umie korzystać z szansy zarobienia pieniędzy
        > gdyż nie chce mu się podnieść słuchawki i zadzwonić do firmy aby sprawdzić
        czy
        > jest w stanie sprowadzić coś co chcemy u niego kupić; nastawieni na zysk bez
        > żadnego serwisu;
        Ten sklep kojarzy mi sie tylko z tanimi plytkami... i tylko to bym w tej klitce
        kupil.. nie ufam.

> - GALAXY: młodzi ludzie dopiero co zaistnieli na rynku dlatego jeszcze nic o
        > nich nie wiemy, ale szczerze mówiąc niestety nie serwisują sprzętu;
        Zero kontaktu z ta firma... opinie znajomych dobre, ale czasami byl problem z
        terminowoscia dostaw... ale to tez nie zawsze od nich zalezne

> - TOMAR: przekręty i jeszcze raz przekręty i niemiła obsługa;
        Pierwszy swoj komputer tam kupilem... wtedy to byla calkiem sympatyczna
        firma... od kiedy pojawil sie tam nieuprzejmy handlowiec o pseudonimie Hans
        oraz pan z dlugimi wlosami poziom obslugi spadl na... sam dol. Mysle, ze ta
        firma jako pierwsza sie "skonczy"...

> no i jeszcze mały sklepik koło urzędu miasta, niestety nie wiem jak się
        > nazywają; chłopcy (studenci) mechaniki szybciej naprawią samochód niż nasz
        > komputer choć bardzo szybko i z miłą obsługą nam go sprzedadzą; jedyne co
        > robią jeszcze perfekcyjnie to budują kolejkę podczas rozmów telefonicznych ze
        > swoimi blondyneczkami;
        A dokladnie... mila obsluga, niezle naprawde ceny... tragiczny serwis i czesto
        nieprofesjonalne zachowanie... ale ogolnie pozytywne wrazenia. Chlopaki na
        dorobku to sie staraja... co bedzie dalej jak juz sie ustawia? Pewnie to samo
        co z reszta firm... tysiac rak wyciaganych po kase, a do pracy zadna sie nie
        kwapi...

> więc wniosek chyba taki, że aby kupic kompa musisz miec dobrych znajomych no
        > ale jak to bywa ze znajomymi jak cos bedzie nie tak juz cie nie beda znac;
        dobry znajomy chetnie pomoze przed i po zakupie...

> Życzę miłego wyboru sklepu

Co ja moge z wlasnego doswiadczenia polecic... w przypadku jak masz kolege z
        dobra znajomoscia komputerow, to kupuj w Tyldzie, Galaxy, Seven'ie... majac
        oferte z innego sklepu... lepsza... nastepny postara Ci sie jeszcze te kwote
        zmniejszyc. Dobry znajomy doradzi Ci optymalna konfiguracje sprzetu, nie
        pozwoli zeby ktos cie oszukal...
        • Gość: wlk.elektronik Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 21.03.03, 10:00
          W Zg są 4 sklepy w których śmiało mozna kupić sprzęt śa to min. seven, galaxy
          vadim i tylda(tu trzeba kierować sie ceną gdyż są to równorzędne firmy)
          stanowczo jednak doradzam firmę Gamp, juz raz sie na nich naciąłem tak jak
          wielu wielu innych i nie zamierzam u nich kupić nigdy więcej nawet podkładki
          pod myszkę (pewnie trefną)A swoj znaczek ISO to mogą sobie wsadzić w
          du.e.Pozdrawiam.
          • Gość: dj`s team Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.03.03, 18:41
            I ja również przyłączę się do antyreklamy firmy GaMP. Niedość że przy zakupie
            towaru trzeba czekać dobre pół godziny to zawsze jak cos u nich kupie to od
            razu muszę reklamować. Powinni coś z tym zrobić bo robią klientów
            w "bambuko":) Stanowczo odradzam
            • Gość: sztof1 Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.03.03, 00:15
              Ja w kwestii ogolnej. Dziekuję chłopaki za zaskakująco merytoryczny (jak na to
              forum, patrz bełkot o krokodylu)poziom dyskusji. Sam kupowałem trzy komputery w
              trzech różnych sklepach (Tomar, jakiś już nie istniejący w POLON -ie, i Logos
              obecnie na Reja). Monitor i kartę graficzną w Gamp-ie, drugi monitor w Vadimie.
              Znęcałem się nad Logosem jako upiorny klient i dopiero po piątym razie
              zobaczyłem w ich oczach oczekiwanie zapłaty. Zgadzam się ze zdaniem, że łatwo
              udowodnić, że winny jest klient, dlatego warto kupować tam, gdzie tego zbyt
              nachalnie nie robią. Poza tym dyskusja bardzo pouczająca, czekam na ciąg
              dalszy. Szczególnie na to co stanie sie z GAMP-em. Serdecznie pozdrawiam.
    • Gość: naiwny Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.uz.zgora.pl 25.03.03, 07:50
      Tak sobie czytam tą dyskusję i przyszło mi do głowy:
      A czy jest ktoś kto nie został nacięty przez Gamp ISO 9001 ?
      • Gość: m Re: Jaki sklep komputerowy ? ISO a GaMP IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.03.03, 09:32
        a czy przypadkiem ISO 9001:2000 nie jest za "zarzadzanie i obieg dokumentow" ?
        gdzie _produkcja_ komputerow nie ma z tym nic wposlnego.
        • Gość: naiwny Re: Jaki sklep komputerowy ? ISO a GaMP IP: *.uz.zgora.pl / 192.168.42.* 25.03.03, 10:34
          Nie wiem.
          Ale obieg dokumentów u chłopaków też je kiepski.
          Gdy składałem u nich na pismie kolejne reklamacje chłopaki nerwowo
          szukali kto z nich może to przyjąć - raz nawet Pan serwisant chciał odmówić
          przyjęcia mojego pisma - "bo się nie zgadza z moją opinią".
          Dopiero jak mu powiedziałem że interesuje mnie pieczątka, data i podpis z
          adnotacją "wpłynęło" to sie zgodził.
          A tak za każdym razem (ok. 4pism) podbijał je ktoś inny prawie że z łapanki.
          A poza tym chłopaki ostro się reklamują że ich ISO to super jakość komputerów
        • Gość: kkj Re: Jaki sklep komputerowy ? ISO a GaMP IP: 212.160.123.* 26.03.03, 09:40
          Certyfikat ISO serii 9000 mówi tylko o tym, ze organizacja danej firmy pozwala
          utrzymać i doskonalić jakość usług, produkcji, projektowania (w zależności od
          wersji). ISO może dostać zarówno Huta Warszawa, jak i zakład szewski...
          Ten certyfikat wcale nie potwiedza dobrej jakości!! Inna sprawa, że jeśli w
          Gampie dzieje się tak jak opisujecie, to oni powinni stracic ten certyfikat
          przy najbliższym audycie sprawdzającym!
          Pozdr
          • Gość: Thrawn Re: Jaki sklep komputerowy ? ISO a GaMP IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.03.03, 10:35
            oczywiscie ze powinni stracic ale przeciez jak sie odpowiednio zaplaci to sie
            utrzyma ten certyfikat. albo jrsli beda mieli audyt to sie wykaza a potem wroci
            wszystko do normy. czyli stanu dzisiejszego
            • Gość: sztof1 Re: Jaki sklep komputerowy ? ISO a GaMP IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.03.03, 22:09
              1. Norma ISO potwierdza istnienie procedur (organizacyjnych i obiegu dokumentów
              związanych z jakością) i jeśli firma traktuje to jak marketingowy chwyt, a nie
              zmianę myślenia, to oczywiście jakości nie będzie. Badania potwierdzaja, że 80%
              firm z IS0 nie odnosi na tym żadnej korzyści. Jako anegdotę można tu przytoczyć
              casus mercedesa, który nie ma ISO, a którego jakość nie podlega wątpliwości.
              2. Zajmuję się zawodowo "miękkimi" elementami zarządzania i dlatego będę z
              zaciekawieniem obserwował byt GAMP - a. Czy zareaguje pozytywnie, czy oleje to
              forum. Ładny przykład dał ktoś z Galaxy, włączając się czujnie w dyskusję.
              Brawo. Moja obserwacja działalności GAMP - a każe przypuszczać, że detaliści
              nie są dla nich najważniejszym klientem. Ale do abecadła należy zasada, że
              lekceważenie jednych dostrzegają inni. Źle wróżę GAMP - owi.
              Pozdrawiam
      • Gość: DuCh Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.04.03, 01:21
        Jest tylko ten ktoś kupił środki czyszczące a nie komputer.
    • Gość: Zaciekawiony Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 29.03.03, 16:16
      I jak zakup komputera?
      Czy udało Ci sie znaleźć sklep warty polecenia?
      Pozdrawiam

• Gość: Wojtek Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.uz.zgora.pl / 192.168.51.* 30.03.03, 00:50
        Tak, dokonałem całkiem innegoo wyboru - wybrałem mały sklepik na Moniuszki -
        CNT.
        Polecił mi go kolega, który zna tamtejszych ludzi i który kupił tam kilka
        komputerów.
        Niekoniecznie mają "marmury" na ścianach, czy jakieś mocne papiery ale są
        rozsądni w cenie, działają kilka lat i podobno rozsądnie podchodzą do klienta.
        Cieszę się że nie dałaem się nabrać na ceryfikaty... i obym nie miał
        problemów.
        • Gość: Heh Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 30.03.03, 11:23
          Chyba nienajgorszy wybor... chociaz rok temu wiescili rychly upadek
          konkurencyjnego sklepu - z powodu wysokich dlugow tegoz sklepu - calkiem
          zapominajac wspomniec, ze zalegaja tej firmie "pare" zlotych. Z tego co wiem
          sprawa skonczyla sie w sadzie :)
          • Gość: roni Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 30.03.03, 20:48
            W Zielonej Górze jest wiele sklepów komputerowych i dlatego przy wyborze
            najlepiej kierować sie ceną i opinią znajomych osób o danej firmie.Ja osobiście
            kupiłem juz w życiu grubo ponad 20 komputerów min. w Vadimie,Tyldzie,Amisofcie
            i ostatnio w Galaxy a i jeszcze był nieszczęsny sklep Gamp(wielka pomylka) co
            ta firma wyprawia to ludzkie pojęcie przechodzi, cyrk na kiju stanowczo
            odradzam sam się przejechałem a tak wiele obiecali.....A co do innych
            wymienionych przezemnie to nie mam żadnych zastrzeżeń, tu tylko cena jest ważna.
            Pozdrawiam.Alfred
    • Gość: Azg g*** - PROFESJONALNI DO GRANIC MOŻLIWOŚCI IP: *.uz.zgora.pl 01.04.03, 12:36
      tylko granice ustawione bardzo nisko :-)
      widzę że nie tylko ze mną pojechali,
      marne to pocieszenie....
    • Gość: Gosc Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 01.04.03, 20:37
      miałem podobny problem jak ty wojtku.
      polecono mi m.in. gampa, seven i galaxy.
      sprobowalem - wybralem galaxy.
      dlugi juz czas minal od zakupu sprzetu -
      sprzet wciaz smiga, a gdy byly jakies usterki
      od reki mi je naprawiali - za kazdym razem!
      • Gość: xxx Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 01.04.03, 21:13
        teraz dobrym sklepen nie mozna nazwac sklepu ktory jest najtanszy. nie zawsze
        to idzie w jednym
        dobry sklep to nie tylko tani ale taki w ktorym szybko zalatwimy serwis i
        sprzedawcy sa dla ludzi mili i zawsze staraja sie pomoc.
    • Gość: Polaczek Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 10:41
      Nie kupujcie komputerów!!!!!!!!!!!
      • Gość: azg Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.uz.zgora.pl 03.04.03, 10:58
        a co lepiej nowy dres ? :)
    • Gość: Magda Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.astermedia.pl 03.04.03, 17:29
      A co myslicie o Logosie?nikt nie kupowal tam sprzetu?
      • Gość: leninek Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.04.03, 22:11
        Gość portalu: Magda napisał(a):

> A co myslicie o Logosie?nikt nie kupowal tam sprzetu?

jezeli chodzi o logos to jezeli ktos ma zdowe nerwy i lubi byc nabijany w
        butelke to bardzo prosze. firma cos w rodzaju sklepow "zabka" dzisiaj jest
        jutro nie ma a tak naprawde to pracuja tam hyba kolesie ktorzy kiedy bulki
        piekli i jakis prawnik ktory kazdemu klientowi ktoremu sie cos zepsuje mowi ze
        nie ma zadnego prawa do gwarancji wymyslaja jakies wady mechaniczne. tak samo
        jest w Tyldzie nie masz wiekszych szans wyegzekwowac gwarancje :((
        • Gość: Magda Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.astermedia.pl 04.04.03, 00:52
          Gość portalu: leninek napisał(a):

> firma cos w rodzaju sklepow "zabka" dzisiaj jest jutro nie ma

skad takie informacje?podobno na rynku woj.zachodnopomorskiego istnieja od 1996
          roku.
          • Gość: sztof1 Re: Jaki sklep komputerowy ? Logos? IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.04.03, 10:24
            Kupiłem w Logosie komputer, były pewne problemy (z dyskusji na forum wynika, że
            zawsze są), ale załatwiali reklamacje bez problemów mimo. Nadprogramowo także
            drobne przysługi. Wyznaję zasadę: _"podczas reklamacj ich poznacie". Ten
            egzamin Logos u mnie zdał.
      • Gość: Thrawn Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.niedziwica-duza.sdi.tpnet.pl 05.04.03, 10:10
        widzialem kilka komputerow skladanych w logosie, niestety rece mozna zalamac,
        nie polecam.
        a tak na marginesie oni nic nie maja na miejscu zawsze jak cos sie chce to
        oczywiscie maja ale do sciagniecia.
        wiadomo ze nie da rady trzymac wszystkiego w sklepie, ale sa w zielonej gorze
        sklepy gdzie jest naprawde duzy wybor towaru i zawsze sie dostanie to na czym
        zalezy
        • Gość: NigdyGAMP Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 05.04.03, 15:56
          Ja kupiłem ostatnio 3 zestawy do firmy w Logosie, po miesiącu jeden
          padł ,dokładnie płyta główna wymieniono ją praktycznie od ręki więc można
          uznać ,że Logos nie jest złym wyborem. Ze znanych mi sklepów a już "troche"
          sprzętów w zyciu zakupiłem odradzam firmę GAMP totalna porażka, aroganctwo i
          obłuda przy zakupie obiecuja gruszki na wierzbie chwalą sie certyfikatem ISO
          ale jak ccoś sie popsuje to dobiero można zobaczyć prawdziwe oblicze tej firmy,
          nigdy wiecej nie kupie u nich nawet tuszu do drukarki i z całą stanowczością
          odradzam wybór tej firmy. Szkoda mi tych wszystkich którzy zostali skołowani
          przez tą firmę tym bardziej,że aktualne przepisy nie dają prawie żadnych szans
          na wywalczenie czegokolwiek.Pozdrawiam i pamiętajcie GAMP-3razy nie.
          • proca_toya Re: tylko Seven! 05.04.03, 16:08
            przy tak długim wątku pewnie już to było ale powiem od siebie, że jeżeli się
            nie znasz na sprzęcie (i masz kasę) to kupujesz markowy sprzęt albo bierzesz
            sobie znajomego, o którym wiesz, że jest komputerowym guru i on ci pomoże
            zebrać składaka do kupy oraz doradzi gdzie to kupić.

Ja chwalę sobie i polecam innym "Seven" na Chopina - złożą ci każdą wymyśloną
            przez ciebie (lub twojego guru)konfigurację.

ps. wątek żyje własnym życiem, bo pytający już chyba podziękował, ale to chyba
            dobrze bo bez piwa i kompa nima życia :-)
            • Gość: Zielony Re: tylko Seven! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 05.04.03, 17:42
              Ja bym dodal do piwa i kompa szmulki bo bez nich to tez jakos nudno :-)
            • Gość: miau Re: tylko Seven! IP: *.niedziwica-duza.sdi.tpnet.pl 07.04.03, 21:32
              nie tylko sewen -
              szkoda tylko, ze seven oferuje "super promocyjne" ceny na procesor, płyte lub
              pamiec ..... szkoda, bo wszystko byloby dobrze, gdyby na innych podzespolach
              nie odbijali sobie niskich cen w/w czesci.
              a co do skladania "wymyslnych" komputerow - nie tylko oni to umia. kazda
              firma (oprocz gampa :-))) ) sklada to, co klient zechce.
              poza tym - nie trudne jest zlozyc to co klient chce, ale nalezy wziac pod uwage
              to zeby sprzet dzialal. a co za tym idzie - doradzic niekiedy - i umiec
              wytlumaczyc specyfike roznych podzespolow, dobrac sprzet najbardziej
              odpowiadajacy cenowo i wedle zastosowan.

tymczasem
              Miau!
    • Gość: Petent Gamp > banda ubeków! IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.04.03, 18:46
      Pisalem juz wczesniej w tym watku. Wlasnie zepsul sie kolejny dysk twardy ktory
      dostalismy w ramach gwarancji. Nie mamy juz sily droczyc sie z tymi oszustami.
      Podziekowalismy firmie (Forest)Gamp za 'owocna' wspolprace. Ta firma juz dla
      nas nie istnieje. Jak za dobrego socjalizmu > NIC SIE NIE ZMIENIŁO. A PIH i tak
      nie da z nimi rady. Ci panowie maja wtyki wszedzie i nie warto z nimi walczyc.
      KIJ WAM W OKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: azg Re: Gamp > banda ubeków! IP: *.uz.zgora.pl 08.04.03, 19:31
        Warto walczyć z GAmpem!
        Właśnie dostałem klauzulę wykonalności wyroku sądowgo.
        Też poszło o dysk twardy - dostałem lewiznę ze sfałoszowaną metryczką (nalepką
        producenta)
        Trwało to koszmarnie długo, ale teraz GAMP zostanie odwiedzony przez komornika.
        Zostanie obarczony kosztami dysku, prawnika, kosztami sądowymi i odsetkami.
        A poza tym mam zamiar wysłać ich nienormalne odpowiedzi do autytora ISO.
        Niech zobaczy jak się postępuje w tej firmie. Odpowiedzi ich to czysty
        kretynizm - ale co lepsze NA PIŚMIE.
        Jak się ktoś chce dołączyć z dokumentacją to zapraszam.
        kontakt: addim@wp.pl
    • krolek Re: Jaki sklep komputerowy ? 09.04.03, 12:41
      Polecam TON Color, kiedyś co prawda miałem z nimi mały problem, ale ostatnio
      przwie przez przypadek zajrzałem tam i co zastałem? Miła profesjonalna
      obsługa, właściwe podejście do klijenta, brak naciągania na kasę (sprzedawca
      zaproponował wyrób o podobnych właściwościach a tańszy) zapewnienie serwisu no
      i jeszcze coś z czym nie spotkałem się u innych - dostałem element na 2 dni do
      przymiarki i jak nie pasił to przyjeto go bez problemu. Jak go oddawałem to
      podszedł gościu z brodą (domniemam że właściciel lub szef) i pytał się o moją
      ocenę o firmie i zapraszał ponownie. W tych czasach takie profesjonalne
      podejście do klienta już się nie zdarza. Na Gampie, Tomarze, Vadimie kilku
      znajomych już sie przejechało do co do innych nie mam zdania lub nie
      wypowiadam się.
      • Gość: hau Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 09.04.03, 16:31
        ton color? niestety ale nie popre twojego zdania. jakis czas temu zauwazylem,
        ze zaczeli zachowywac sie podobnie jak gamp. jestem stalym bywalcem sklepow
        komputerowych i ten sklep rowniez zdazylem poznac.
        maja podobne podejscie do gampa - na poczatek milo, ciplo, szybko, przyjaznie...
        a jak dojdzie do jakiegos problemu - nie mamy czasu, czekac dwa tygodnie, z
        propozycja tanszych rozwiazan tez sie nie zgodze.
        potrafią zgrabnie obwinac klienta wokol palca - tansze ceny na dzien dobry a
        potem odbijaja sobie wszystko na kliencie z nawiazka.
        a moze jeszcze zawroca z drogi w ktora poszedl gamp, moze przestana sie do
        gampa upodabniac... kto wie?
        i co do testowania sprzetu - nie tylko oni jedni. zapewniam.
        • krolek Re: Jaki sklep komputerowy ? 10.04.03, 08:05
          Masz swoje zadanio o firmie TON COLOR a ja opisałem jak dobrze mnie
          potraktowano - miało to mniejsce w styczniu tego roku, jak czytałeś mój wpis
          to zapewne zauważyłeś że kiedyś też miałem wpadkę z tą firmą.

A niestety profesjolanych firm komputerowych w ZG tak naprawdę nie ma. Nikt
          nie oferuje pełnego wsparcia technicznego zarówno w w sofcie jak i sprzęcie.
          Kiedyś do tego miana aspirowało Zeto i MaxElektronik ale chyba 3-4 lata obie
          firmy olały klijentów indywidualny i zjęli sie "dużym" biznesem jak dochądzą
          głosy od ich zleceniodawców nie wszyscy są zadowoleni z ich usług - bo ich
          pozom spadł a firmy liczą tylko jak wycisnąć klijenta i zaponieć o nim. Byc
          może za 1 lub 1,5 będą w ZG 2 koputerowe upadki. Niestety wszystkie firmy
          koputerowe w ZG zamiast poprawiać jakość usług i uzupełniac sie to włażą sobie
          w drogę, wykańczają a klijent jest wyciskany z kasy. Większość (nie wszyscy)
          mają mentalność sprzedawcy z kramu z pietruszką sprzedać pietruszkę i niech
          klijent spada na dzrewp jak zapłacił
      • Gość: Zielony Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 09.04.03, 21:57
        Zdecydowanie sie nie zgodze... przedewszystkim co do naciagania na kase. Ceny
        maja wyssane z palca albo prosto z kosmosu. Nie moge powiedziec jak sytuacja
        wyglada z ew. roszczeniami gwarancyjnymi - nic nie kupilem bo bylo dla mnie o
        wiele za drogo (rozbierznosci dochodzily do kilkudziesieciu %).

Pozdrawiam :)
    • Gość: Andros Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.03, 22:13
      A jaka jest opinia komputerowców o zielonogórskim ZETO.Czy jest to firma godna
      uwagi a tym bardziej zaufania.Jakie sa doswiadczenia dotyczace tej firmy.
      • krolek Re: Jaki sklep komputerowy ? 10.04.03, 07:41
        Wszystko jest OK do czasu gdy sprzet jest na chodzie, jak zaliczysz awarię to
        wtedy przedstawia się pełne oblicze firmy, obecnie firma raczej nastawiła sie
        na obslugę duzych firm (między innym straży granicznej) a o detaliście
        zapomniała.
        • Gość: xxx Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 12.04.03, 14:12
          jak sklep zapomina o zwyklym kliencie konczy sie dobra opinnia o tym sklepie.
          przestaja zauwazac potrzeby klienta ida na ilosc nie na jakosc. i dlatego malo
          jest dobrych sklepow w zielonej gorze.
          • Gość: On Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 12.04.03, 15:40
            > jak sklep zapomina o zwyklym kliencie konczy sie dobra opinnia o tym sklepie.
            > przestaja zauwazac potrzeby klienta ida na ilosc nie na jakosc. i dlatego
            malo jest dobrych sklepow w zielonej gorze.

dlatego rozrozniamy:
            - sklepy detaliczne (cnt, galaxy)
            - sklepy hurtowe (seven, zeto)
            - i jedyny w swoim złym rodzaju :) - (gamp)
            • Gość: olo Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.04.03, 21:54
              LUDZIE NIE MYLCIE POJĘĆ :)
              szkoda ze sie wypowiadacie na temat na jaki nie wiecie zbyt wiele :(
              w Zielonej Górze nie ma żadnych "sklepów hurtowych". A na pewno nie Zeto
              (przeciez oni zaczeli chodowac strusie !!!!) czy Seven. w sevenie wszystko na
              zamówienie a Zeto nie mają nic no może jaką kasę fiskalną :) mogą jedynie
              sprzedać optimusa pod nazwą Zetan ktróego jak ktoś kupi to już lepiej zwykły
              kalkulator na ruskim ryneczku. Jeżeli jakaś firma nazywa sama siebie hurtownią
              to ośmiesza się w najgorszym tego słowa znaczeniu. Pomiajm zeto i seven bo to
              nie są firmy w ktirych cos mozna kupic.
              tak zwana hurtownia gamp ma ceny "hurtowe" takie jak w innych sklepach
              detaliczne prawie. atak naprawde to jak sobie wyobrazacie kupowanie hurtowe w
              ilosci 1 szt procesroa plyty pamieci svga itd do jednego komputera ? komus sie
              myli pojecie hurtowni i sklepu :)
              ale zawsze mozna negocjowac cene przeciez :)
              jezeli ktos chce kupic dobrze komputer polecam GALAXY EWENTUALNIE CNT tam nie
              zedrą z ciebie kasy za nic a na pewno dobrze doradza.
              o i kochani zapomnijcie o Gampi bo stracicie kase i nerwy a i tak z komputera
              nici.
      • Gość: Krzysiek Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.uz.zgora.pl 25.04.03, 14:07
        A co powiecie na małt sklepik w wieżowcu na Chopina (obok Sevena)?
        Uważam że jest do polecenia.

Pozsdrawiam i czekam na opinie

Krzysztof
    • Gość: Tomek Więc jaki sklep komputerowy? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 13.04.03, 11:33
      Ja również chcę zakupić dobry komputer, niestety z tego co tu wyczytałem mam
      wrażenie, że lepiej nie ryzykować zakupu sprzętu w Zielonej Górze.
      Gampa już w ogóle nie biorę pod uwagę a njprzychylniejsze głosy są pod adresem
      Galaxy i Seven.
      Wychodzi więc na to, że z pomiędzy tych dwóch sklepów powinienem wybierać.
      Nic nie wyczytałem jednak o CNT.
      Może ktoś powie o nich coś więcej?

Pozdrawiam,
      Tomek
      • Gość: klientCNT Re: Więc jaki sklep komputerowy? IP: *.uz.zgora.pl 16.04.03, 13:23
        Ze swoich doświadczeń - warto.

Nie można dać się nabrać na pierwsze wrażenie - mały "bunkier" na Moniuszki
        może odstraszyć - ale nie powinno się na to zwracać uwagi.
        Dobry sklep poznaje się nie po tym jak ci sprzedają komputer - tutaj taki np.
        Gamp jest idealny. dobry sklep to taki, który się na ciebie nie wypnie jak są
        problemy. (Gamp - ODRADZAM !!!)

CNT- jak dla mnie to mała firma "z tradycją", która trafiła w swoją niszę, ma
        wielu stałych, drobnych klientów - do których ja też pewnie się zaliczam.
        Jak do tej pory - OK - mimo że kilka razy potrzebowałem żeby naprawdę poszli mi
        na rękę.
    • Gość: asd Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 26.04.03, 14:17
      juz kupiles wojtku komputer... i ?
      chodzi?

pozdr
    • Gość: profi Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.03, 16:33
      No to ja się wyłamię!!!
      Od samego początku kupuję w Gampie i nie mam żadnych zastrzeżeń!!!!!!!!!
      Jedyny profesjonalny sklep w Z.G., a ta antyreklama to chyba przez zawistną
      konkurencję? Stanowczo polecam.
      • Gość: azg Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.uz.zgora.pl / 192.168.42.* 17.05.03, 16:21
        A ja jestem zadowolony że ZUS chętnie zabiera moje składki :-) też to robi
        profejonalnie.

Nie życzę ci załatwiania jakiejkolwiek naprawy gwarancyjnej w Gampie.
        Wtedy zobaczycz jak to było fajnie kupować - foteliki, ciasteczka i pełna
        kultura i ściema na całego jaki to dobry jest Intel a jaki kiepski AMD.

Jak dojdzie do problemów to - małe okienko przed którym oczywiście stoisz i
        opryskliwy gówniarz, który próbuje wymislić wszystko aby sie na ciebie wypiąć.

pS.
        Odnośnie okienka to się może już coś zmieniło - nie wiem bo już tam nigdy nie
        zajdę. Odnośnie tego czy jestem z konkurencji - myślisz że komuś by się chciało.
        Mi sie chce bo próbowali mnie nabic w butelkę - a ja się nie dałem. Ja dostanę
        zwrot pieniędzy ściągniętych przez komornika - a przy okazji może kilka osób
        sie zastanowi co jest ważne KUPNO czy SERWIS GWARANCYJNY.

• Gość: Arek Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 19.05.03, 21:28
        Dobrze ,że Ciebie chociaż Gamp nie wyrolował bo to co ze mną wyprawiali to
        przechodzi ludzkie pojęcie zresztą widze ,że nie jestem sam.Dobrze ,że istnieje
        takie miejsce jak to forum.Pozdrawiam i stanowczo odradzam Gampa jest wiele
        innych sklepów i trzeba kierować sie cenną a GAmp ma za dużo niezadowolonych
        klientów i o ich numerach głośno jest w całym mieście ja tam już nic więcej nie
        kupię.Pozdrawiam
        • Gość: Zadowolony klient Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.05.03, 15:22
          Jedyny profecjonalny sklep komputerowy to GAMP, inni albo się nie znają na
          komputerach, albo są bankrutami i dlatego czterach panów prowadzi tą
          bezsensowną dyskusję. Pozdrawiam Was panowie, a GAMP i tak jest górą.
          • Gość: :P Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.05.03, 17:22
            odezwal sie pracownik GAMP-a :D

rowniez nie polecam Vobisu, moze i sprzet maja dobry , ale za to serwis do
            dupy, raz na wymiane HDD czekalem ponad miesiac.
            • Gość: Zadowolony klient Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.05.03, 11:35
              Gość portalu: :P napisał(a):

> odezwal sie pracownik GAMP-a :D
              >
              > rowniez nie polecam Vobisu, moze i sprzet maja dobry , ale za to serwis do
              > dupy, raz na wymiane HDD czekalem ponad miesiac.

Niestety niezgadłeś, ale byłeś blisko, pracownik innej firmy komputerowej w ZG
          • Gość: Niezadowolony_klie Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 18:52
            Heheh reszta to bankruci? Moze polityczni bankruci i karly reakcji??:) Skads
            znam te retoryke. Odradzam GAMP'a rekami nogami!
            • Gość: azg GAMP - a prawo w tym chorym kraju IP: *.uz.zgora.pl 29.05.03, 19:54
              No i wyszło szydło z worka.
              Jak już pisałem wcześniej miałem problemy z tą firmą odnośnie reklamacji
              twardego dysku. Podałem sprawę do sądu - i oczywiście wygrałem.
              Po 1.5 roku już miałem odebrać (przez komornika) swoje pieniążki i nagle....
              po 0.5 roku od wyroku pojawia się odwołanie ww. "firmy".
              Jako uzasadnienie pojawia się fakt, że "nie doszła korespondencja", gdyż
              właściciele firmy zmienili adres. Tylko, że ja adres ustalałem na podstawie
              rejestru działalności - właściciele "zapomnieli" go uaktualnić.
              Co robi sąd?
              W ciągu 7 dni wycofuje wyrok i przywraca prawo do odwołania (PO PÓŁ ROKU OD
              WYROKU !!!!)
              Wnioski nasuwają się same........... Jakie to przykre........
              Życzę udanych zakupów w firmie, która zapomina o takich drobnych szczegółach.

PS.
              Ciekawe co będzie dalej ?
              • Gość: Hihihi Re: GAMP - a prawo w tym chorym kraju IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.05.03, 10:42
                Niby pracownik uniwersytetu, a taki tępy i nawet sąd go nie lubi.
                • Gość: HaHaHa Re: GAMP - a prawo w tym chorym kraju IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 11:02
                  Odezwal sie madry... swoim wpisem dales sobie swiadectwo buraku.
    • Gość: Adam Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.05.03, 13:36
      Czytam sobie posty które to się znajdują i zastanawiam się dlaczego w tak dużym
      mieście jakim jest Zielona Góra, cztery osoby są bardzo niezadowolone z firmy
      Gamp, a wychwalają firmy inne. Jeden z panów niemoże doczekać się pieniędzy za
      wadliwy towar - go rozómie, ale pozostali sami zabardzo niewiedzą dlaczego nie
      lubią Gampa, a może pozostali to konkurencja której kiepsko idzie. Panowie
      musicie być bardziej tolerancyjni, kiedyś ktoś inny zacznie psy wieszać na Was.

Pozdrawiam Adam

P.S.
      Nieposiadam własnego komputera !!
      • Gość: Petent Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.05.03, 18:39
        Po pierwsze pisze się "NIE ROZUMIĘ"! Po drugie: nie należę do koła wzajemnej
        adoracji domniemanych czterech panów. Firma GAMP bardzo dobrze wie kim jestem i
        jaką reprezentuję firmę, którą, notabene, oszukała na "perłowo ze szlaczkiem".
        Proszę poczytać moje wcześniejsze posty. I bez nachalnej propagandy firmy GAMP!
        Po trzecie: Bardzo żałuję osoby, która wytoczyła sprawę sondową i pomimo
        wygranej - przegrała. Też już o tym pisałem. Patrz> moje posty powyżej.
        Dziekuję.
        • Gość: Petent NIE ROZUMIEM ;) IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.05.03, 18:45
          NIE ROZUMIEM! Oczywiście!!! To z nerwów. dobra niech wam będzie: 1:0 dla
          Gampa :)
        • sela1 Re: Jaki sklep komputerowy ? 30.05.03, 18:51
          Gość portalu: Petent napisał(a):

> Po pierwsze pisze się "NIE ROZUMIĘ"! >
          > Po trzecie: Bardzo żałuję osoby, która wytoczyła sprawę sondową

Oj Petent można by rzec, że przygadał kocioł garnkowi. Wytykasz błędy Adamowi
          a sam je robisz. Co to znaczy "nie rozumię" chyba powinno być "rozumiem" no i
          jeszcze jeden kwiatek chyba chodziło Tobie o sąd a nie o sondę:-))

Pozdrowienia
          • Gość: Petent Re: Jaki sklep komputerowy ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.05.03, 19:29
            sela1 napisała:

> Gość portalu: Petent napisał(a):
            >
            > > Po pierwsze pisze się "NIE ROZUMIĘ"! >
            > > Po trzecie: Bardzo żałuję osoby, która wytoczyła sprawę sondową
            >
            > Oj Petent można by rzec, że przygadał kocioł garnkowi. Wytykasz błędy
            Adamowi
            > a sam je robisz. Co to znaczy "nie rozumię" chyba powinno być "rozumiem" no i
            > jeszcze jeden kwiatek chyba chodziło Tobie o sąd a nie o sondę:-))
            >
            > Pozdrowienia

Masz racje. Przeczytaj jednak moj post wyslany 5 minut pozniej. Dobra, niech
            wam będzie: 2:0 dla Gampa.
            • Gość: Petęt ;-) uff... ale wstyd IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.05.03, 19:36
              I ABY JUŻ MI NIKT NIE WYTYKAŁ BŁĘDÓW (nie przeczę, skompromitowałem się:) muszę
              odpokutować > ZMIENIAM KSYWĘ!
              • sela1 Re: uff... ale wstyd 30.05.03, 20:23
                Gość portalu: Petęt ;-) napisał(a):

> I ABY JUŻ MI NIKT NIE WYTYKAŁ BŁĘDÓW (nie przeczę, skompromitowałem się:)
                muszę
                >
                > odpokutować > ZMIENIAM KSYWĘ!

Wcale się nie skompromitowałeś wszyscy mamy drobne wpadki. To nie było żadne
                wytykanie błędów tylko żart. Petent ksywki nie zmieniaj bo jest fajna.

Pozdrowienia
                • Gość: Adam Re: uff... ale wstyd IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.06.03, 12:13
                  Miłego tygodnia zyczę Wam Panowie i by Wam nic w tym tygodniu nienawaliło w
                  komputerkach.

Adam
                  • Gość: test Re: uff... ale wstyd IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.06.03, 11:29
                    test
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka