Gość: nemo Re: Japończycy zbudują u nas fabrykę telewizorów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 09:56 Z ta radoscia poczekajcie do okresu powyborczego, bo przed wyborami, to mozna rozne rzeczy pisac/opowiadac/sugerowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oli Re: Japończycy zbudują u nas fabrykę telewizorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 11:32 Jaką kampanię ty sugerujesz skoro prezydent Nowej Soli wszystkiemu zaprzecza? Jestem przekonany że w końcu fabryka z prawdziwego zdarzenia powstanie u nas będzie można się radować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Bezrobocie w Nowej Soli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 20:58 BEZROBOCIE Powiat Nowosolski 31,8% . I wszystko jasne. GRATULACJE!!! Może coś się wreszcie zmieni. Zapraszam marudy na stronę PUP w Nowej Soli, może przejżyjcie wreszcie na oczy. www.pup-nowasol.alte.pl/index.php?id=statystyka Odpowiedz Link Zgłoś
xgreg Re: Japończycy zbudują u nas fabrykę telewizorów 29.10.06, 19:50 Typowa polska mentalność - narzekać. Nie ma inwestorów, ludzie narzekają, pojawia się poważny inwestor - dalej narzekają. To jest własnie "polactwo", o którym pisał Ziemkiewicz. Nie ma się co martwić o zarobki. Jeśli powstanie fabryka, będą oferować 800 zł na rękę i nie znajdą chętnych do podjęcia takiej pracy, to będą musieli płacić po 900. Jeśli i wtedy nie znajdą ludzi, podniosą stawki do 1000 zł, bo po prostu będą musieli. Ot, po prostu, zadziała prawo rynku pracy :) Czasy się zmieniają, ludzie już nie skomlą na kolanach pracodawcom o pracę za 800 zł. Pomału zaczyna szanować się pracownika, z bardzo prostego powodu. Zaczyna brakować rąk do pracy! Młody absolwent szkoły średniej czy nawet uczelni będzie wolał się spakować i wyjechać do Anglii czy Irlandii, niż pracować za 800 zł. Sam niedawno wróciłem z Anglii i widzę gołym okiem jak było przed moim wyjazdem, a jak jest teraz. Jestem w kraju kilka miesięcy, a znalazłem właśnie 3 pracę za dobre pieniądze i ani myślę stąd wyjeżdżać! Ci pracodawcy, którzy płacą najmniej (np. markety) już zaczynają wręcz prosić ludzi o to, żeby u nich pracowali (np. ulotki w Bielsku) Pomału zaczyna byc normalnie, tylko zamiast narzekać, trzeba trochę ruszyć głową :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Brawo Nowa Sól IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 22:30 Brawo Nowa Sól. Tak trzymać. Nie ma co się przejmowac marudami. Nowa Sól to wzór do naśladowania dla wielu włodarzy miast i gmin- patrz Zielona Góra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gołąb <a href="http://biznes.onet.pl/1,1368781,prasa.html" target="_blan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 08:00 biznes.onet.pl/1,1368781,prasa.html Odpowiedz Link Zgłoś
rasiauskas Re: Japończycy zbudują u nas fabrykę telewizorów 02.11.06, 12:32 No i ekstra :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bravo Re: Japończycy zbudują u nas fabrykę telewizorów IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.11.06, 16:35 No i słowo ciałem się stało!!! Bravo Nowa Sól! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Japończycy zbudują u nas fabrykę telewizorów IP: *.ztpnet.pl 03.11.06, 17:06 Dobry tekst "Gorycz gorzowiaków jest zrozumiała . Nie martwice się, za dwa miesiące będziecie mieli lotnisko pod Gorzowem z połączeniami do Pekinu, Nowego Yorku i Las Vegas . A wobec spodziewanego sukcesu "stalowego" dueutu Władek&Tadek w sezonie 2007 w żużlu powstanie w dwa tygodnie stadion na 10 tysięcy zadaszony, z kopułami i oświetleniem. Już to zapowiedziano . Tak jak Uniwesytet Gorzowski i Centr. Kultury oraz wykupienie przez Oddz. Gorzowski TVP całego CNNu . A co ! Pole golfowe-no problem ... Stok narciarski ? Proszę . 200 tys mieszkańców za 5 lat w Gorzowie, 15 tysiecy miejsc pracy stworzy tajwański inwestor w zakładach kooperujących kiedyś skrobnął pan redaktor Barański a Agnieszka Wiśniewska z Lubuskiej TV została dziennikarzem roku i prowadzi Fakty w TVN (z napisami u dołu ekranu). Ach gorzowscy dziennikarze . Ci z TV i z gazet . Moim ideałem i wzorem jest rzetelność a'la Gorbat. Sponsor za milion, dziś donosi o stadionie za 30 ... Tak z doniesień prasowych wygląda Gorzów przyszłości . A na Zawarciu widziałem jadąc na stadion kobiety na taboretach obierające ziemniaki do wiadra ... Tak tak . Rozczulacie się nad tajwańczykami ? A wiecie, że szefostwo Strefy nawet nie wymieniało nazwy Nowa Sól żeby czasem tam nie trafili jacykolwiek inwestorzy ? Macie swoją gorzowską "strefkę" gdzie największy zakład zatrudnia 60 osób ? Vadim zrobił mistrozstwo świata że zatrzymał zbrzydzonych wizytą w Gorzowie i Kostrzynie Japońców . Inaczej nawet nie wiedzieliby, że Lubuskie to też kadra z wyższym wykształceniem, to też ludzie przedsiębiorczy jacy mieszkają w Zielonej Górze i podfalubazowych satelitach . Sam nie dostanie, innemu nie da . Tak wygląda w skrócie równe traktowanie podmiotów w Strefie . Chcą budować most w Milsku, trzeba zablokować, bo interes Gorzów ... Chcą wyremotnować stadion ? Trzeba pokazać, że biblioteka jest tak oczekiwana przez dziesiątki tysięcy gorzowskich literatów i studentów . Taka mentalność ... Dlatego Vadim wykonał wielką pracę i naprawdę go doceniam, bo myślałem, że zzielenieję jak nasza GW pisała o wyuczonych azjatyckich manierach posła Surmacza i tytanicznej pracy Kazia vel Konferansjera Miarcinkiewicza, którzy chodzą za inwestorem tak aby czasem jakikolwiek inwestor nie "zaszedł" do Zielonej Góry . Wychodzili ... Chciałbym aby nowy prezydent ZG umawiał się z każym potencjalnym inwestorem w siedzibie ADB. Właśnie te nowosolskie telewizory i dekodery ADB (plus Kronopol i Ikea-Babimost) to nasze wizytówki i kierunki rozwoju regionu. I nasza jedyna szansa na przyzwoite zarobki i chęć planowania swojej przyszłości w Zielonej Górze" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danaa Re: Japończycy zbudują u nas fabrykę telewizorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 00:14 czy moze ktos wie , czy sa oferty pracy do firmy funai?moze ktos z Wsa cos wie ,? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: str Re: Japończycy zbudują u nas fabrykę telewizorów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 11:09 Hmmm... Jestem 101. Odpowiedz Link Zgłoś