Dodaj do ulubionych

Japończycy zbudują u nas fabrykę telewizorów

• Gość: nemo Re: Japończycy zbudują u nas fabrykę telewizorów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 09:56
      Z ta radoscia poczekajcie do okresu powyborczego, bo przed wyborami, to mozna
      rozne rzeczy pisac/opowiadac/sugerowac.
      • Gość: Oli Re: Japończycy zbudują u nas fabrykę telewizorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 11:32
        Jaką kampanię ty sugerujesz skoro prezydent Nowej Soli wszystkiemu zaprzecza?
        Jestem przekonany że w końcu fabryka z prawdziwego zdarzenia powstanie u nas
        będzie można się radować.
    • Gość: noname Bezrobocie w Nowej Soli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 20:58
      BEZROBOCIE Powiat Nowosolski 31,8% . I wszystko jasne. GRATULACJE!!! Może coś
      się wreszcie zmieni. Zapraszam marudy na stronę PUP w Nowej Soli, może
      przejżyjcie wreszcie na oczy.

www.pup-nowasol.alte.pl/index.php?id=statystyka
    • xgreg Re: Japończycy zbudują u nas fabrykę telewizorów 29.10.06, 19:50
      Typowa polska mentalność - narzekać. Nie ma inwestorów, ludzie narzekają,
      pojawia się poważny inwestor - dalej narzekają. To jest własnie "polactwo", o
      którym pisał Ziemkiewicz.

Nie ma się co martwić o zarobki. Jeśli powstanie fabryka, będą oferować 800 zł
      na rękę i nie znajdą chętnych do podjęcia takiej pracy, to będą musieli płacić
      po 900. Jeśli i wtedy nie znajdą ludzi, podniosą stawki do 1000 zł, bo po prostu
      będą musieli. Ot, po prostu, zadziała prawo rynku pracy :) Czasy się zmieniają,
      ludzie już nie skomlą na kolanach pracodawcom o pracę za 800 zł. Pomału zaczyna
      szanować się pracownika, z bardzo prostego powodu. Zaczyna brakować rąk do
      pracy! Młody absolwent szkoły średniej czy nawet uczelni będzie wolał się
      spakować i wyjechać do Anglii czy Irlandii, niż pracować za 800 zł. Sam niedawno
      wróciłem z Anglii i widzę gołym okiem jak było przed moim wyjazdem, a jak jest
      teraz. Jestem w kraju kilka miesięcy, a znalazłem właśnie 3 pracę za dobre
      pieniądze i ani myślę stąd wyjeżdżać! Ci pracodawcy, którzy płacą najmniej (np.
      markety) już zaczynają wręcz prosić ludzi o to, żeby u nich pracowali (np.
      ulotki w Bielsku)

Pomału zaczyna byc normalnie, tylko zamiast narzekać, trzeba trochę ruszyć głową :)
      • Gość: Ola Brawo Nowa Sól IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 22:30
        Brawo Nowa Sól. Tak trzymać. Nie ma co się przejmowac marudami. Nowa Sól to
        wzór do naśladowania dla wielu włodarzy miast i gmin- patrz Zielona Góra.
    • Gość: Gołąb <a href="http://biznes.onet.pl/1,1368781,prasa.html" target="_blan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 08:00
      biznes.onet.pl/1,1368781,prasa.html
    • rasiauskas Re: Japończycy zbudują u nas fabrykę telewizorów 02.11.06, 12:32
      No i ekstra :D
    • Gość: Bravo Re: Japończycy zbudują u nas fabrykę telewizorów IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.11.06, 16:35
      No i słowo ciałem się stało!!! Bravo Nowa Sól!
      • Gość: alek Re: Japończycy zbudują u nas fabrykę telewizorów IP: *.ztpnet.pl 03.11.06, 17:06
        Dobry tekst

"Gorycz gorzowiaków jest zrozumiała .

Nie martwice się, za dwa miesiące będziecie mieli lotnisko pod Gorzowem z
        połączeniami do Pekinu, Nowego Yorku i Las Vegas .
        A wobec spodziewanego sukcesu "stalowego" dueutu Władek&Tadek w sezonie 2007 w
        żużlu powstanie w dwa tygodnie stadion na 10 tysięcy zadaszony, z kopułami i
        oświetleniem. Już to zapowiedziano .
        Tak jak Uniwesytet Gorzowski i Centr. Kultury oraz wykupienie przez Oddz.
        Gorzowski TVP całego CNNu . A co ! Pole golfowe-no problem ... Stok
        narciarski ? Proszę .
        200 tys mieszkańców za 5 lat w Gorzowie, 15 tysiecy miejsc pracy stworzy
        tajwański inwestor w zakładach kooperujących kiedyś skrobnął pan redaktor
        Barański a Agnieszka Wiśniewska z Lubuskiej TV została dziennikarzem roku i
        prowadzi Fakty w TVN (z napisami u dołu ekranu). Ach gorzowscy dziennikarze .
        Ci z TV i z gazet . Moim ideałem i wzorem jest rzetelność a'la Gorbat. Sponsor
        za milion, dziś donosi o stadionie za 30 ...

Tak z doniesień prasowych wygląda Gorzów przyszłości . A na Zawarciu widziałem
        jadąc na stadion kobiety na taboretach obierające ziemniaki do wiadra ... Tak
        tak .

Rozczulacie się nad tajwańczykami ? A wiecie, że szefostwo Strefy nawet nie
        wymieniało nazwy Nowa Sól żeby czasem tam nie trafili jacykolwiek inwestorzy ?
        Macie swoją gorzowską "strefkę" gdzie największy zakład zatrudnia 60 osób ?

Vadim zrobił mistrozstwo świata że zatrzymał zbrzydzonych wizytą w Gorzowie i
        Kostrzynie Japońców . Inaczej nawet nie wiedzieliby, że Lubuskie to też kadra z
        wyższym wykształceniem, to też ludzie przedsiębiorczy jacy mieszkają w Zielonej
        Górze i podfalubazowych satelitach .

Sam nie dostanie, innemu nie da . Tak wygląda w skrócie równe traktowanie
        podmiotów w Strefie . Chcą budować most w Milsku, trzeba zablokować, bo interes
        Gorzów ... Chcą wyremotnować stadion ? Trzeba pokazać, że biblioteka jest tak
        oczekiwana przez dziesiątki tysięcy gorzowskich literatów i studentów .
        Taka mentalność ...

Dlatego Vadim wykonał wielką pracę i naprawdę go doceniam, bo myślałem, że
        zzielenieję jak nasza GW pisała o wyuczonych azjatyckich manierach posła
        Surmacza i tytanicznej pracy Kazia vel Konferansjera Miarcinkiewicza, którzy
        chodzą za inwestorem tak aby czasem jakikolwiek inwestor nie "zaszedł" do
        Zielonej Góry .

Wychodzili ...

Chciałbym aby nowy prezydent ZG umawiał się z każym potencjalnym inwestorem w
        siedzibie ADB. Właśnie te nowosolskie telewizory i dekodery ADB (plus Kronopol
        i Ikea-Babimost) to nasze wizytówki i kierunki rozwoju regionu. I nasza jedyna
        szansa na przyzwoite zarobki i chęć planowania swojej przyszłości w Zielonej
        Górze"
        • Gość: danaa Re: Japończycy zbudują u nas fabrykę telewizorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 00:14
          czy moze ktos wie , czy sa oferty pracy do firmy funai?moze ktos z Wsa cos wie ,?
          • Gość: str Re: Japończycy zbudują u nas fabrykę telewizorów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 11:09
            Hmmm... Jestem 101.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka