Dodaj do ulubionych

zgora-sulechow

26.10.06, 11:13
co za dziw#@ bez szkoly malowala wyremontowana droge z zielonej do sulechowa.

nie ma mozliwosci zjechania na pobocze poniewaz jest tam grubasna linia ciagla
i z drogi szybkiego ruchu zrobila sie zwykla troche szersza jezdnia.

tiry zasoowaja jeden za drugim i trzeba czekac na wolne z przeciwka by wyprzedzic.

do tej pory taki tir ustepowal miejsca zjezdzjac na pobocze i sprawa byla
prostsza. teraz nie zjezdzaja.

paranoja

pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: an Re: zgora-sulechow IP: 62.233.251.* 26.10.06, 11:54
      No, w końcu będzie normalnie! Pobocze z przerywaną linią to nie był osobny pas
      ruchu i nie powinien być tak traktowany.
    • Gość: zasieki1 Re: zgora-sulechow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 12:10
      takie sa wymogi drogi ekspresowej. a te wyprzedzanie do tej pory,
      najczesciej "na trzeciego" nie bylo, moim zdaniem, zbyt madre
    • Gość: thunder Re: zgora-sulechow IP: *.dialog.net.pl 26.10.06, 13:12
      Kolego! Problem w tym, że ta droga w końcu dostała prawidłowe oznakowanie
      poziome. Cześć oddzielona ciągłą linią to nie jest pobocze tylko pas awaryjny,
      który jak sama nazwa wskazuje służy do tego by zatrzymać się na nim w przypadku
      awarii pojazdu a także do prowadzenia po nim ruchu służb ratunkowych. Poboczem
      (gruntowym) jest to co jest za pasem awaryjnym. Za dwa lata, po wybudowaniu
      odcinka Racula - Nowa Sól oraz remoncie istniejącego obejścia NS, w taki sposób
      będzie oznakowany cały odcinek od Sulechowa do przedmieść Nowego Miasteczka.
    • Gość: Lowca Jeleni Re: zgora-sulechow IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.10.06, 13:33
      o ile dobrze znam temat drog to eSki zawsze maja ciagla linie po prawej stronie
      gdyz jest to pas awaryjny a nie tzw. ruchu powolnego...

-------------------------------------
      zg24.blogspot.com
    • Gość: naskret Re: zgora-sulechow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 15:18
      czyli droga expresowa rozni sie tym od zwyklej ze ma awaryjny pas na ktorym
      mozna stanac jak cos sie zepsuje, albo dla sluzb ratunkowych by mogly przejechac??

sztuka dla samej sztuki.

uwazam to za chybiony pomysl.

ale dobrze ze przynajmniej te biale linie ciagłe nie wydaja efektow dzwiekowych
      ani nie wibruja gdy sie na nie wjezdza.

pzdr
      • Gość: naskret Re: zgora-sulechow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 15:20
        nigdy nie twierdzilem ze ten pas pobocza to dodatkowy pas ruchu.

linia przerywana pozwalla np tirom na ustapienie meijsca osobowce jadacej
        szybciej. osobowka wyprzedzila tir wracam na swoje miejsce.
        • Gość: travelcare Re: zgora-sulechow IP: *.ztpnet.pl 26.10.06, 16:20
          auta i tak często zjeżdzają na ten pas awaryjny, inaczej jechało by się z Zielonej do Sulechowa z pół godziny a tak 10-15 minut i sie jest na miejscu.

Dla mnie większym dramatem jest nadal nieczynny odcinek obwodnicy Sulechowa w kierunku Poznania. Wszystko elegncko przygotowne a to caly czas zakaz wjazdu i trzeba się meczyc z tirami i autobusami przez wąskie uliczki Sulechowa.
          • Gość: zielonogórzanin Re: zgora-sulechow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 19:15
            mówi się tu o atestach.. ale czy aby nie czekamy aż kurdupel przetnie wstęgę?
            • Gość: kierowiec Re: zgora-sulechow IP: *.zacisze.zgora.pl 26.10.06, 19:26
              ...właśnie na to chyba czekamy
              Co do ciągłej linii to bardzo dobrze sie się pojawiły, przynajmniej
              bezpieczniej. Choć kierowców którzy wyprzedzają na trzeciego nie brakuje.
              Jeżdżę tą drogą codziennie i za przykład mogę podać kierowców autobusów firmy
              DA-MI.
          • Gość: Maciey Re: zgora-sulechow IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.10.06, 21:24
            Czesto do Sule jezdze i krew mnie zalewa jezeli widze wlokacego sie trupa (ok
            70km) i do tego prowadzonego przez NIEMYSLACEGO KIEROWCE! W czym tkwi problem
            zeby ZJECHAC na prawo i dac czlowiekowi jechac? Przepisy? Wybaczcie... sam
            jestem wyprzedzany i zasada KULTURY jest zjechac i umozliwic BEZPIECZNY manewr.
            Nawet nie na 3go!

Przepisy nie zamykaja myslenia... skoro mozna sobie ulatwiac zycie, to w czym
            problem?

Aha... i nie jestem piratem... tylko czasem pragne myslenia na drodze... za duzo?
            • Gość: kierowca Re: zgora-sulechow IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 26.10.06, 21:29
              masz rację, przepisy są bzdurne, teraz jest tak, że część ustępuje a część nie,
              będzie bardzo dużo katastrof i wolne pasy po bokach - to jest Polska właśnie
            • Gość: an Re: zgora-sulechow IP: 62.233.251.* 27.10.06, 09:02
              Rozumiem, ze jak masz czerwone i nikogo nie ma, to tez jedziesz? W końcu to
              durny przepis i po co czekać i blokować ruch za sobą? Jak każdy będzie sobie
              interpretował przepisy wg własnego widzimisię, to dopiero będzie niebezpiecznie.

> zeby ZJECHAC na prawo i dac czlowiekowi jechac? Przepisy? Wybaczcie... sam
              > jestem wyprzedzany i zasada KULTURY jest zjechac i umozliwic BEZPIECZNY manewr.
              > Nawet nie na 3go!

Że co? Jak nie na 3go, to znaczy, ze nie umiesz kogoś wyprzedzic na 1-pasmowce,
              o ile ten Ci nie zjedzie? Wybacz...

an
            • Gość: zasieki1 Re: zgora-sulechow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 09:29
              no wlasnie! jesli ze strony przeciwnej nic nie jedzie, to zjezdzanie tira na
              pobocze nic ci nie daje. a jesli tir zjezdza i tym umozliwia tobie wyprzedzanie
              szybciej, to w 9 na 10 przypadkow wyprzedzasz "na trzeciego" co nie jest zbyt
              rozsadne. obecne malowanie, moim zdaniem, sprawe niejasna do tej pory wyjasnilo.
              bedzie bezpieczniej.
              • Gość: transporter Re: zgora-sulechow IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 27.10.06, 18:45
                pasy niczego nie załatwiły i tak większość przekracza linię ciągłą ustępując
                miejsca. Najbezpieczniej było bez pasów - taki paradoks
                • Gość: Maciey Re: zgora-sulechow IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.10.06, 08:46
                  AN: ironia zupelnie niepotrzebna. nie wszyscy musza byc wariatami drogowymi...
                  nie zachecam do masakrycznego lamania przepisow a do myslenia - to nie boli.

nie ma sensu zjezdzac na awaryjny jesli nie chce sie umozliwic wyprzedzanie na
                  3go? hmmm... wczoraj wracalem tamtedy, pusta droga, ciemna noc, pedzace za mna
                  audi. zjechalem bo i tak mnie wyprzedzi. po cholere ma robic dodatkowy manewr
                  ktory moze wydluzyc wyprzedzanie? zjechalem... podziekowal... nie przekroczyl
                  nawet chyba linii srodkowej.. jakby mnie tam wogole nie bylo.

to takie trudne zrozumiec?

pozdrawiam, do zobaczenia na drodze..zjade napewno ;)
                  • Gość: Pan C. Re: zgora-sulechow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 10:25
                    gorzej, jak na pasie awaryjnym będzie stała ciężarówka z awarią oświetlenia, a
                    trójkąt ostrzegawczy zostanie zmieciony przez jadący przed Tobą pojazd..
                    • Gość: Maciey Re: zgora-sulechow IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.10.06, 01:10
                      ..a przez droge szybkiego ruchu przejda gesi, wielka woda, blokada leppera i
                      lze-elity...

...chyba juz na droge nie wyjade!
          • Gość: cudacuda Re: zgora-sulechow IP: *.ztpnet.pl 26.10.06, 23:58
            Nie otwierają obwodnicy Sulechowa, bo paru kacyków chce się pokazać, przecinając
            wstęgę tuż przed lokalnymi wyborami.

W tym kontekście warto wspomnieć o panu Odważnym, burmistrzu Sulechowa i jego
            żonie. On burmistrzuje, a żona zgarnia przetargi. W jednej z gazet czytałem, że
            żona stawała do przetargów miejskich. I wszystko zostaje w rodzinie. Dziwię się,
            że prasa nie pisze więcej na ten temat.
            • Gość: gosc Re: zgora-sulechow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 21:14
              co ty mówisz nie tylko on jeden przyjdzie przeciąć wstęgę, pojawi się cały
              ratusz (gminny i powiatowy) bo przecież trzeba się pokazać w telewizji.
            • Gość: zainteresowany Kiedy otworzą obwodnicę Sulechowa???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 18:39
              Czy znana jest data otwarcia obwodnicy Sulechowa? Logicznym byłoby otwarcie
              przed Wszystkimi Świętymi. Ale czy znajdziemy gdzieś tu logikę?
              • zgorzanin Re: Kiedy otworzą obwodnicę Sulechowa???? 28.10.06, 19:13
                Obwodnica jest od wczoraj otwarta. Dzisiaj już się nią przejechałem.
                • Gość: zasieki1 Re: Kiedy otworzą obwodnicę Sulechowa???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 19:48
                  w piatek wieczorem zostala otworzona. o dziwo bez pompy i kacykow. nie
                  wyobrazalem sobie, ze 4 km asfaltu moze przyniesc mi tyle radosci. obiecalem
                  sobie, ze moje oczy nie obejrza centrum sulechowa (nic nie mam do miasta, zeby
                  nie bylo) dopoki nie urodzi mi sie drugie dziecko;)
                  • Gość: zainteresowany Re: Kiedy otworzą obwodnicę Sulechowa???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 23:00
                    No to świetna wiadomość, w środę jadę w tamte rejony i ominę Sulechów:) SUPER
                    /też nie mam nic do miasta i cieszę się, że moje spaliny nie pozostaną w
                    centrum Sulechowa/
                    Pozdrawiam SULECHÓW
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka