Dodaj do ulubionych

Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra

31.10.06, 20:48
Spośród kandydatów na wójta widzę tylko jedną osobę, która przede wszystkim posiada doświadczenie jak i umiejętności, które są niezbędna sprawnemu wójtowi.
Robert był szefem marketingu w dużym browarze. Jego zasługa było wypromowanie regionalnej produktu w znaną w markę. Jednakże swoją przyszłość postanowił związać ze sportem i edukacją. Został menadżerem Zielonogórskiego Klubu Sportowego. W tych nie łatwych dla sportu czasach udaje mu się wspólnie z ojcem Józefem Jagiełowiczem zapewnić fundusze na utrzymanie:
- naszych tenisistów stołowych w ekstraklasie
- jego duża zasługa jest pozyskiwanie funduszy na pięciobój nowoczesny i jeździectwo.

Fundusze europejskie. Ten temat również jest dobrze znany Robertowi Jagiełowiczowi. Dzięki jego zaangażowaniu i pracy dokonuje się modernizacji Wojewódzkiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Drzonkowie. Wyremontowane są już domki i ujeżdżalnia, odnowa biologiczna. Następne projekty są realizowane. Tych, którzy nie wierzą zapraszam do Drzonkowa.

Robert to
Sprawny menadżer
Dobry Wójt
Obserwuj wątek
    • Gość: pepe Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 21:17
      To chyba żart - ale mnie rozbawiłeś
    • Gość: gość Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 21:26
      Zgadzam się.

Nareszcie ktoś konkretny na to stanowisko. Moe śmiało powiedzęc, że to bedzie dobry wójt. Jes kolę konkrenty i merytoryczny.

Mój głos ma napewno.
    • Gość: Kobra Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 21:36
      Zgadzam sie w 100%!
      Wojt Naszej gminy musi byc dobrym ogranizatorem, aktywnie angazujacym sie w sprawy mieszkancow, powinien dzialac szybko i skutecznie! - i wlasnie takie cechy Robert Jagiwłowicz posiada.
      Znam Go i wierze, że bedzie dobrym Wójtem! Jest otwarty do ludzi, mozna zwrocic sie do Niego z kazdym problemem i liczyc na skuteczna reakcje! z pewnoscia poprowadzi nasza gmine w dobrym kierunku! A dzieki doswiadczeniu jakie juz posiada w pozyskiwaniu srodkow unijnych moze zdzialac naprawde duzo.
      Masz moj glos.
      • Gość: r Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.10.06, 21:39
        A ja tylko pamiętam jak odchodził z Bosmana bodajże z zarzutami
        prokuratorskimi...:) I to na tyle
        • lobes2000 Za oszczerstwa można pujśc siedzieć 31.10.06, 21:44
          To nie prawda. I każdy to może sprawdzić.

Ktoś tutaj jest specjalista w brudnej kampani.
          Wstydz sie chamie.

A na mój głos Robert tez może liczyć. Jast osoba aktywną i duzym społecznikiem.
          Popierm go.
        • bugiman Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra 31.10.06, 22:08
          ooo

chyba pani M rozpoczeła kampanię. tak to jest jak ktoś nie ma nic do powiedzenia. A Robert odszedł z bosmana bo wykupił go okocim i przeniusł zarządzanie do warszawy.

• Gość: autor Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.10.06, 22:53
            kurde, ale ludzi, po prostu fachowców ma w sztabie ten Jagiełowicz
            ...przeniusł... piszą
            Proponuje do 2 kl. podstawówki sie przenieść!
    • Gość: plum Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 22:50
      OOo

Robert startuje.

Mówię wam. Mocny jest. Nareszcie ktoś normalny
      • Gość: Sylwia Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 00:20
        Mieszkam w tej Gminie od zawsze i chcę aby wreszcie Wójt był odpowiedni ,dbał o
        interes mieszkańców ,był gospodarzem na którego wszyscy zasługujemy ,wypełnił
        wnioski unijne,zadbał o drogi ,ludzi starych i bezrobotnych .Gminie potrzebny
        jest jako Wójt Robert Jagiełowicz na niego będę głosować!!!
        • Gość: Piter Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 10:03
          Hmmm. Zapowiada się kompetentnie.
          Może ruszy coś w tej naszej gminie.
          Może jednak póje na wybory ;]
    • Gość: Gość Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.uz.zgora.pl 01.11.06, 11:30
      Znam Roberta Jagiełowicza bardzo dobrze.... uważam że jest najelepszym
      kandydatem na to stanowisko ponieważ ma dobre pomysle i wie jak zabrac sie do
      ich realizacji.. w jego przypadku nie jest to tylko puste gadanie...i niemowie
      tak tylko dlatego ze go znam...to dla jasnosci.. glosujcie na niego a bedziecie
      naprawde zadowoleni:) w koncu bedziecie mieli dobrego wójta.....

PS... przepraszam za błędy ortograficzne TAK DLA JASNOSCI ZEBY NIKT SIE
      NIEPRZYCZEPIŁ:)
    • striff Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra 01.11.06, 11:54
      Ale sobie pan Jgielowicz popisze w necie.Ale co jego to jego.NIE GŁOSUJCIE..Te
      posty to jedna i ta sama osoba:)
      • Gość: maya355 Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 16:31
        Drogi (a)strifie!Chyba jesteś z grupy innego kandydata ,że wypisujesz takie
        bzdury ,bo bardzo Ci przykro ,że o innych kandydatach dobrze nie piszą !
        Dołączam się do postów ,że Robert Jagiełowicz jest odpowiedni na to
        stanowisko !
        Pozdrawiam!A jeszcze jedno zjadasz literki ha...ha...
      • Gość: Robert Jagiełowicz na Wójta IP: *.centertel.pl 01.11.06, 16:39
        Mały błąd.Dopiero teraz to ja, z tym Bosmanem to brzydki numer. Dziękuje za
        zainteresowanie. Jeżeli macie jakieś dobre propozycje do działania gminy to
        poproszę chetnie wzbogace swoją wiedzę. jagielowicz@zks.pl
        Zapraszam na wybory. Życzę trafnej decyzji
        • Gość: Swojak Re: Jagiełowicz na Wójta IP: *.ztpnet.pl 01.11.06, 18:57
          Panie Jagiełowicz jak Pan nie masz pomysłu na Gminę to się ludzi nie pytaj
          Wygrasz Pan wybory i co zaprosisz: szwagra, ciocie, kolegę, nieznajomego
          przechodnia. Tak ma wylądać Pana pomysł na dobrą gminę. To jest żenada, nie
          przedstawić swojego programu i wyciągać go od ludzi. Jak sam ich Pan nie masz to
          po co startować? Dla zasady? marnować pieniądze podatników już na starcie wegług
          mnie jesteś Pan przegrany Pytać się o pomysły ludzi tak wyglądał Pana praca w
          Bosmanie? W latach dziewiędziesiątych trzeba było być wyjątkową ofermą aby być
          zwolnionym z takiego stanowika w latach prosperity po prostu nie miałeś Pan
          pomysłu i teraz nie masz. Pozdrawiam i życzę chwili refleksji Panu
          Jagiełowiczowi.
          • Gość: normalny zastanów się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 19:32
            Moim zdanie to dobrze, że on się pyta co jeszcze móeze zrobić. jest otwarty na propozycje a nie z góry ustala co jest najważniejsze.

ja go popieram

pozdrawaim
            Trochę myślący
            • Gość: franek Re: zastanów się IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.11.06, 21:04
              no właśnie, 'trochę myślący", a może jeszcze bardziej pomyśl? W łeb się
              stuknij, a potem wypisuj farmazony ;)))
          • Gość: Leszek Re: Jagiełowicz na Wójta IP: *.centertel.pl 01.11.06, 20:20
            Ja widziałem program, i widząc zdobyte doświadczenia myślę że będzie realizowany
            (dostałem ulotkę). A to że pyta może(?) dobrze świadczyc. Może chce realizować
            to co potrzebne pyta mieszkańców o najważniejsze i najpilniejsze potrzeby. Nie
            tak jak pozostali.
            • Gość: Antonina Re: Jagiełowicz na Wójta IP: *.ztpnet.pl 01.11.06, 20:26
              Oczywiście kto pyta na błądzi tylko że my jesteśmy w tej chwili na tej
              pozycji,że to my zadajemy pytania i oczekujemy odpowiedzi. Jak się nie ma
              pomysłu na Gminę to nie trzeba się tam pchać. A na stanowisko wice dyrektora też
              można zostać akredytwanym przez niewidzilną rękę.
      • Gość: franek Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.11.06, 18:02
        no cóż, można by powiedzieć: Jaki pan, taki kram!
        I jedno małe pytanko: jaki kierunek studiów skończył ten Jagiełowicz?
        • Gość: gość Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 18:47
          Marketnin i zarzadzanie. Tym się zajmuje na codzień. I takiej osoby w urzedzie brakuje.
        • Gość: Kolega Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.centertel.pl 01.11.06, 19:49
          Zarządzanie i Marketing
          • Gość: łmatkobosko Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.11.06, 21:07
            Markieting Panie, to i my studiowali, pod Pewexem, panie...
            A markieting na naszej uczelni to byle sprzątaczka by skończyła, nie obrażajać
            broń Boże sprzątaczek ;)))
            • atena48 Re: złośliwi z kierunków technicznych mówią , że . 03.11.06, 08:02
              marketing i zarzadzanie na naszej uczelni to nie studia. Tak słyszałam.
              • bugiman Re: złośliwi z kierunków technicznych mówią , że 03.11.06, 09:08
                można by to powiedziec o kżadym z kierunków na najesz uczelni. ale po co? żeby sprawić tysiącom ludzi kończącym nasz UZ przykrość!!!???? Kubicki tez kończył ten kierunek razem z Pobertem i równiez zajmuje sie wyciąganiem polikliniki z długów. i to skutecznie!!!

Pozdrawaim i zapraszam do namysłu
    • Gość: Swojak Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.ztpnet.pl 01.11.06, 16:59
      Pisanie, że ktoś jest kompetentny i ma doświadczenie i chce i może i jest
      odpowiedzialny i rozumny i skończył osiem klas podstawowych jest torchę
      nonsensem. Kandydacji powinni wykazywać się co zrobili bezinteresownie dla gminy
      dla mieszkańców. A pisanie, że jakiś kandydat wykonywał swoją pracę dobrze jest
      dla mnie czymś normalny bo to co ja robie w pracy jest dla mnie oczywiste, że
      staram się robić to jak najlepiej. Wiec pisanie drodzy zwlennicy Pana
      Jagiełwicza o osiągnięciach w pracy przypmina mi to lata komuny i wczesnego
      polskiego kapitalizmu. Niech Pan Jagiełwicz napisze jaki ma program co zrobił
      nie w pracy tylko dla gminy. A to że wpuścił dzieci na basen to nie ze swoich
      pieniędzy wydaławł. Coś od siebie bezinteresownie. Coś na czym stracił a nie
      zarobił. Czekam na konktrety a nie na mydlenie oczu.
      • Gość: Rysiek Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.centertel.pl 01.11.06, 17:22
        Ja mogę podać chyba dobry przykład. W tym roku zorganizował miesięczne
        półkolonie sportowe dla dzieci z Kisielina Raculi i Drzonkowa. Wiem bo moje
        dziecko skożystało.
        • Gość: franek? Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.11.06, 18:04
          Za darmo??? :000
          • Gość: Rysiek Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.centertel.pl 01.11.06, 19:58
            napisał wniosek i załatwił pieniądze na opiekunów i obiady. Trzeba było tylko
            dostarczyc dzieci
    • Gość: Wyborca Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.ztpnet.pl 01.11.06, 19:02
      Zarządzanie gminą to nie to samo co klubem sportowym. Jak jest dobry w sporcie
      to niech tam zostanie, szkoda byłoby tracić takiego działacza.
      www.lubuskie-info.com/cwmp/index.php?sid=fjqmpoeogqhidolbtyedqqneizsuczii&do=showart&folderid=77&id=2562
      • Gość: d Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.11.06, 19:21
        Panie Robercie pan wie i ja wiem jak było w rozstaniu z Bosmanem.Cche pan
        uchylić rąbka tajemnicy? Obsługiwał pan kolegi knajpe i niezle popłynał przez
        to.Czy nie mam racji.Niech pan zaprzeczy to ujawnie więcej info.A sam pan wiesz
        jak było i nie zarzucisz nic bo mówie prawde
        • Gość: t Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 19:33
          ooo

chyba pisze jakis leń którego zwolnił z bosmana. weś sie za robote obiboku!!!
          • Gość: ja Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.ztpnet.pl 01.11.06, 19:41
            Ej, wyjaśnijcie grzecznie, bo nie rozumiem. Zbigniew Pierożek jest dyrektorem w
            Drzonkowie przecież. To jak może tam zarządzać pan Robert?
            • Gość: giani Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 20:04
              jest wice dyrektorem wosir a dyrektorem klubu sportowego. pierożka do ośrodka wsadzili koledzy z SLD. niby wygrał konkurs/
              • Gość: ja Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.ztpnet.pl 01.11.06, 20:26
                Aha. Dzięki, bo się pogubiłem. Ale on był w lubuskiej kasie chorych, pamiętam,
                że mu chyba koło pióra zrobili i odwołali w jakiś mało elegancki sposób.
                Mówisz, że on z konkursu w Drzonkowie? hmm.... I tak bywa.
    • Gość: Heniek Dobry będzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 19:51
      Mój syn tranuje w Drzonkowie. Znam pana Roberta osobiście i moge powiedzieć, że będzie dobrym wójtem. Mimo tródności finansowych z którymi każdy klub spotowy musi sobie radzić, pan Robert dobrze nim kieruje.

Głosujcie na pana Roberta
      • Gość: Kibic Re: Dobry będzie IP: *.ztpnet.pl 01.11.06, 20:26
        www.lubuskie-info.com/cwmp/index.php?sid=fjqmpoeogqhidolbtyedqqneizsuczii&do=showart&folderid=77&id=2562
        • Gość: kibic Re: Dobry będzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 20:52
          Artykuł z przed 2 lat. Wtedy jeszcze trwało ratowanie klubu z tarapatów po poprzednim zarządzie. Obecny zarząd chce zorganizować w przyszłym roku Puchar Świata w pięcioboju nowoczesnym.

Teraz już klub finansuje się na bieżąco.
          • Gość: Kibic Re: Dobry będzie IP: *.ztpnet.pl 01.11.06, 21:06
            Te "kibic", nie podszywaj sie pod mojego nicka. Lepiej powiedz kto udzielał
            pomocy klubowi www.lubuskie-info.com/cwmp/index.php?
            sid=fjqmpoeogqhidolbtyedqqneizsuczii&do=showart&folderid=77&id=2562
            • Gość: Kibic Re: Dobry będzie IP: *.ztpnet.pl 01.11.06, 21:10
              www.lubuskie-info.com/cwmp/index.php?
              sid=fjqmpoeogqhidolbtyedqqneizsuczii&do=showart&folderid=77&id=2562
              • Gość: Kibic Re: Dobry będzie IP: *.ztpnet.pl 01.11.06, 21:13
                www.lubuskie-
                info.com/cwmp/index.phpsid=fjqmpoeogqhidolbtyedqqneizsuczii&do=showart&folderid=
                77&id=2562
                • Gość: Kibic Re: Dobry będzie IP: *.ztpnet.pl 01.11.06, 21:13
                  • Gość: Dobry kibic Re: Dobry będzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 21:52
                    Mój drogi pseldokibicu. Nie ważne, kto ważne, że pomógł. Gdyby liczyć na ciebie to nasz sport już dawno by przestał istnieć. kibic się od siedmiu boleści znalazł.

Od prezydent Ronowicz tez kasę z urzędu miasta załatwił. Umie współpracować z prawica i lewicą.
                    • Gość: Lepszy Kibic Re: Dobry będzie IP: *.ztpnet.pl 01.11.06, 22:05
                      Znalazł się moralizator. Jeżeli uważasz, że nie ważne są źródła finansowania,
                      to gratuluję płytkiej wyobraźni.
                      • Gość: najlepszy Kibic Re: Dobry będzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 08:24
                        Nie wiem, co masz na myśli. Jeżeli myślisz o jakiś ciemnych źródłach, to już naprawdę jestem przekonany, ażebyś od sportu trzymał się z dala. Precz z łapskami. A wyobraźnię to może trzymaj na wodzy.
      • Gość: Dr Who Dobry będzie, jak z polityki odejdzie :) IP: *.ztpnet.pl 01.11.06, 20:48
        Jagiełowicz? Ten chudziaszek z wąsikiem ala Don`Pedro? Czas na emeryturę
        polityczną. Już mu koledzy z SLD nie pomogą bo sami nie będą mieli pracy po
        wyborach i będą się raczej o swoje dupsko martwić.

Robert, sorry ale nie masz szans... To też opinia twoich kolegów.
        Chłopie, interes jakiś rozkręć. Np. fabrykę figurek gipsowych. Będziesz
        sprzedawał kolegom z SLD popiersie Lenina po promocyjnej cenie, przeciwnikom z
        PiS popiersie Ojca Dyrektora po wygórowanej cenie, a dla PO sam coś wymyślisz.
        • Gość: Dr Who Re: Dobry będzie, jak z polityki odejdzie :) IP: *.ztpnet.pl 01.11.06, 21:00
          Aaaa, zapomniałem dodać: dla LPR figórki Smoka Wawelskiego.
          Wiesz jaką kasę zbijesz?
        • maya355 Re: Dobry będzie, jak z polityki odejdzie :) 01.11.06, 22:01
          Wydawalo mi się że to forum należy do ludzi, którzy chcą podzielić sie
          uwagami,dostarczyć wiedzy dotyczacych kandydatów ,a plan z figurkami przyprawia
          o zawrót głowy.Ja bardzo poważnie podchodzę do wyborów ,nie chcę aby moje autko
          kopało się w błocie bo Gmina nie wypełniła wniosków unijnych i drogi zrobione
          sa dla wybranych.Nie będe wymieniac innych potrzeb ale Gmina potrzebuje
          właśnie menadżera .R.Jagiełowicz według mnie ma odpowiednie wykształcenie i
          wyciagnie Gminę z tego dołka w jakim jest od kilku lat.Człowiek nie związany z
          Gminą może coś zrobić w przeciwieństwie do byłych radnych i wójtów.Myślę że ma
          szanse i tego Jemu i sobie życzę.
          • Gość: Realista Re: Dobry będzie, jak z polityki odejdzie :) IP: *.ztpnet.pl 01.11.06, 22:07
            Nie ma szans, nie wygra.
    • Gość: Antosia Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.11.06, 22:57
      A teraz proponuję przejście do ciekawszego wątku, ku pokrzepieniu serc!
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=51105256&v=2&s=0
      • Gość: Mieszkaniec Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 10:07
        Dlaczego tak dobrego menadżera chce się pozbyć WOSiR?
        • Gość: przyjacielo wosir Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 10:48
          a skąd wiesz, że chce sie pozbyć. pozbyć to by sie chciały pana Roberta ale osoby żle życzace ośrodkowi. nikomu tak na sercu nie leży ośrodek jak jemu. w końcu się tam wychował i związał z nim pólżycia. tylko szkoda ze mu wynalazki z sld przeszkadzają w modernizacji wosir-u.
      • Gość: Michał Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 10:19
        Dobrze że Pan wystartował w wyborach na Wójta naszej gminy od mojej rodziny
        dostaniesz Pan 5 głosów . histerycznych historyków niebój się Pan.Bo w Polsce
        katolickiej jest najwięcej protestantów.Potem bezrobotni historycy.Sciągaj Pan
        Firmy do naszej gminy i rozwijaj agroturystykę bo to jest potencjał.Okolice
        Krępy,Zawady,Ochli,Zatonia,Raculi,Starego Kisielina,Nowego Kisielina,Drzonkowa
        itd. to perły naszej Gminy.Jeśli Pan ma pomysł na rozkwit społeczności
        wiejskich to ludzie Pana poprą.Trzeba mówić prawdę bez oszukaństwa.Bo jak nas
        Pan zawiedzie to beędziesz Pan musiał wyjechać do Afryki.
    • bugiman Wisław Kuchta - kandydat na radnego 02.11.06, 11:02
      Wiesław Kuchta 38 lat, inż. elektronik startuje na radnego w Drzonkowie z listy komitetu Roberta jagiełowicza.
      Wiesław jest prezesem Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Wsi Drzonków. Z grupą wolontariuszy robi bardzo dużo na rzecz Drzonkowa oraz całej gminy:
      - jako jedyni w gminie zdobyli Lubuski Laur Oświaty w dziedzinie oświaty i edukacji, gdzie sama Gmina Zielona Góra zajęła drugie miejsce
      - jako jedyni w gminie wydają już po raz 15 lokalną gazetę „Wiadomości Drzonkowskie”
      - jako jedyni w gminie zorganizowali bezpłatną bibliotekę
      - jako jedyni w gminie udostępniają bezpłatny dostęp do Internetu w naszej siedzibie
      - jako jedyni w gminie udostępniają najtańszy Internet radiowy
      - jako jedyni w gminie organizują tanie kursy języków obcych
      - jako jedyni w gminie mamy pełne wyposażenie techniczne świetlicy służące mieszkańcom gminy
      - jako jedyni w gminie będziemy mieli własny klub krótkofalarski ze specjalistycznym wyposażeniem
      - jako jedyni w gminie prowadzą świetlicę otwarta codziennie dla wszystkich .
    • Gość: anka Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 12:02
      popieram pana Jagiełowicza. Nie znam go zbyt dobrze, kilka razy z nim
      rozmawiałam. Podoba mi się , że potrafi rozmawiać z każdym, nie dzieli ludzi na
      lepszych i gorszych, w przeciwieństwie do reszty tych gwiazd startujących w
      wyborach z obecnym wójtem na czele, co na zwykłego mieszkańca nawet nie
      spojrzy.
      • Gość: ania Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.centertel.pl 02.11.06, 18:04
        Panie Robercie dobra decyzja glosy w zawadzie na pewno Pan ma slyszalam o pana
        dokonaniach w klubie i wosirze i myśle że w naszej gminie za Pana wladzy też
        dużo się zmnieni na dobre
        • Gość: ewik Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.11.06, 19:51
          Popieram i polecam. Odpowiedni kandydat, oddany całym sercem temu co robi.
          Ponieważ znam Roberta osobiście mogę zagwarantować za jego uczciwość i
          rzetelność. Dobry manager, życzliwy i lojalny człowiek. Warto zagłosować, aby
          mieć gwarancję, że człowiek na tym stanowisku będzie uczciwy i pracowity, a
          obietnice złożone wyborcom nie będą bez pokrycia.
          • Gość: śmieszek Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 23:11
            hmm. może coś wskura w naszej gminie te pan. no w końcu w drzonkowie troche rozruszał ośrodek. jeżdżę tam to widze.
            • Gość: Ha ha ha Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.ztpnet.pl 02.11.06, 23:19
              ......napisał wszystkie pochlebne posty o sobie sam Robert Jagiełowicz. Buahahaha
              • er_ra Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra 02.11.06, 23:23
                no to sie... popisał ;)))
          • miszajzzz Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra 03.11.06, 00:01
            ja też znam Roberta Jagiełowicz. Gdybym mieszkał w gminie wiejskiej napewno bym na niego głosowal. jest komunikatywny, wie czego chce i umie stawaić czoła problemom.
            Takie jest moje zdanie i myslę, że wielu mieszkańców gminy.
            • atena48 Re: za dwa lata tam będę mieszkać 03.11.06, 07:59
              to zobaczę ile w tym prawdy, a ile przechwałek.
              Jak na razie to tylko wiem, że Ośrodek opanowali ludzie Pierożka, czyli miejsca
              pracy tylko dla swoich. To ta spontaniczność jakoś mi nie pasuje w tym
              landszafcie. Wyczuwam intuicyjnie jakiś kicz na potrzeby wyborów.
              • bugiman Re: za dwa lata tam będę mieszkać 03.11.06, 09:03
                Robert Jagiełowicz pracuje w Ośrodku od 5 lat. Pierożek jest tam od stycznia.
    • Gość: Koniczynka Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.adsl.alicedsl.de 03.11.06, 12:12
      Z reguły tylko czytam wypowiedzi na Forum, ale tym razem sprawa dotyka ośrodka
      w Drzonkowie i ludzi tam pracujących lub tą pracę tam markujących, więc pozwolę
      sobie na parę uwag.
      Gdyby nie Jagiełowicz i jeszcze paru ludzi z nim związanych, ośrodek byłby
      prawdopodobnie już dawno zaorany i pasły by się tam krowy albo... strusie pana
      Pierożka. Byłam na zebraniu przed paroma laty, kiedy nieco przerażonego wówczas
      Jagiełowicza wybrano dyrektorem ZKS Drzonków. Przejął zadłużony klub,
      pozostawiony przez sponsora głównego (Gaz Polski) na lodzie i nikt nie dawał mu
      szans na przetrwanie. Poprzez umowę z Urzędem Marszałkowskim udało mu się
      utrzymać klub, został zastępcą dyrektora WOSiR-u i jeżeli ktoś nie widzi zmian,
      jakie dokonały się w tym czasie w Drzonkowie, to musi być naprawde ślepy. Ma
      facet jakieś kontakty z Euroregionem i załatwia pieniądze na modernizację
      ośrodka (wyremontowano kryty basen, halę jeździecką, domki i hotel). Tylko
      dzięki niemu nie przepadło jeszcze 200 tys. euro przyznane na budowę nowej hali
      jeździeckiej, którą to pan Pierożek bojkotuje jak może. Gdyby pan Marszałek nie
      wstawił swojego kolesia na stanowisko dyrektora WOSiR-u, Jagiełowicz z
      pewnością dostałby to stanowisko, bo jego program konkursowy był
      bezkonkurencyjny (a'propos, gdzie ten słynny ośrodek kryoterapi w Drzonkowie,
      główny argument Komisji Konkursowej przyznającej to stanowisko Pierożkowi?).
      Naturalnie szkoda by było, gdyby ZKS i WOSiR stracili takiego zaangażowanego
      człowieka, ale czytając Wasze opinie starałam się być w miarę obiektywną i
      rozważyć to, co byłoby dobre dla gminy, czyli nas wszystkich tutaj
      mieszkających.
      Zaznaczam, że nie jestem w żadnej mierze spokrewniona, czy spowinowacona z
      panem Jagiełowiczem. Znam go tylko z widzenia (zamieniłam z nim chyba kiedyś
      tylko kilka zdań), w Dzonkowie miałam jeździłam konno a teraz chodzę tam
      czasami na basen, pograć w tenisa czy pokibicować jeźdźcom. To co wiem,
      zasłyszałam od ludzi z klubu i ośrodka.
    • atena48 Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra 03.11.06, 13:23
      jeżeli tam pracuje 5 lat to dlaczego ten ośrodek jest w takim stanie i za
      bardzo nic sie tam nie dzieje - dam tu przykład Kalsk, kasa z Unii za
      szkolenia, które tam się nieustannie odbywają, wesela impezy. Cała zielonka
      jedzie tak daleko sie szkolic chociaż ma pod nosem taki wspaniały osrodek - cos
      nie tak chyba z tym marketingiem i generalnie nieumiejete ściąganie klientów. W
      Kalsku zatrzymuja się nawet grupy miedzynarodowe.
      Drzonków praktycznie wegetuje, a ktos mówi, że jest dobrze. Dobrze było za
      Szeryfa - tam sie wtedy działo i do duzo.
      • bugiman ignorantom mówimy NIE 03.11.06, 13:32
        Proponuję ażebyś wczytała się w post 1 ten nad Twoim. Wyremontowane domki w tym roku( przystosowane dla osób niepełnosprawnych), wyremontowana ujeżdżalnia, remont kuchni i stołówki, wymiana oświetlenia na sali tenisowej. to są moja droga grube miliony.
        Dodam, że w przyszłym roku o ośrodku odbędzie sie puchar świata w PN a 2 lata temu odbyły sie MŚ w PN. Tak więc najpierw poczytaj, a dopiero potem zaczynaj przynajmniej merytoryczne krytykanctwo. Ignorantom mówimy NIE.

• casy20 Re: jedna impreza poważna na rok, albo 03.11.06, 13:38
          dwa lata to rzeczywiście super wyczyn
        • casy20 Re: w wychwalaniu sie to jesteście mistrzami świat 03.11.06, 13:40
          a, dobra , rzeczowa praca nie jest taka medialna. Przypisywanie wielu osiagnięć
          jednej osobie jest naduzyciem, bo jestem pewna , że na pewne osiagnięcia
          pracował wtedy cały zespół.
          • lobes2000 to są fakty!!! 03.11.06, 14:29
            To jest merytoryczna dyskusja oparta o fakty. Nikt nie mówi o rzeczach z księżyca. Nie sądzisz,że tak to powinno wyglądać? Nie uważasz, że wójtem powinna zostać osoba, która ma doświadczenie w pracy u podstaw a nie gadaniu, gadaniu i jeszcze raz gadaniu i ewentualnie spotykaniu sie i gadaniu o niczym? Moim zdaniem przyszedł czas na ludzi czynu. Ludzi pracy. A to, co jest wymienione przy osobie Roberta Jagiełowicza to są fakty to jest praca jego i jego zespołu, który wokół siebie umie stworzyć.
    • atena48 Re: tym panom to juz podziekujemy 03.11.06, 13:51
      juz urządzili Drzonków, i okolice - i jeszcze nam wmawiaja ,że jest świetnie.
      Trzeba być bardzo głupim, aby mysleć, że wszyscy wokoło to ciemna masa.
      Drzonków jest sypialnia Zielonki, zdecydowana wiekszość to ludzie z wyższym
      wykształceniem, nawet niezłym - nie myslę o tym naszym swojskim lokalnym, i
      myslą oni samodzielnie. Ludzie jeżdżą po kraju, swiecie i widza co mozna zrobić
      i jak , a przestepowanie z nogi na nogę - uznać za galop to rzeczywiscie może
      tylko ignorant.
      • lobes2000 Re: tym panom to juz podziekujemy 03.11.06, 14:01
        Widzimy do doceniamy. Zapewniam Cię. I zapraszamy na odnowę biologiczną a w połowie przyszłego roku do nowej sali konferencyjnej, nowej ujeżdżalni. I może na zgrupowanie kadry narodowej tenisistów stołowych którzy trochę jeżdżą po świecie i zawsze z miła chęcią wracają do Drzonkowa mimo, że maja do dyspozycji Ośrodki Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie, Spale, Wiśle.

Zapraszam
        • Gość: Antosia Re: tym panom to juz podziekujemy IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.11.06, 15:05
          Ojejujeju!!!! A co bedzie, jeśli pan J. zostanie wójtem i zostawi ośrodek
          samopas???? Przecież bez niego wszystko tam padnie!!!
          • Gość: sylwka Re: tym panom to juz podziekujemy IP: *.centertel.pl 06.11.06, 20:30
            popieram cie aniu ja tez myśle że mlodzi moga więce inaczej patrza na świat
            jestem z zawady obecny wojt tylko obiecuje i nic
            popieram będe glosować na nigo chcę juz żeby bylo tak jak jest jest tyle kasy
            do wyciągnięcia z unii to do boju
    • kacperyciusz Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra 06.11.06, 17:05
      Popieram w 100%. Młody, ambitny, wykształcony i ludzie go lubią.

Właściwy człowiek do sprawnego kierowania gminą. Nie obiecuje gruszek na wierzbie. Zalewski od 5 lat obiecuje, że wyremontuje świetliće w Raculi, Przylepie, Drzonkowie itd.
      • Gość: ania Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.centertel.pl 06.11.06, 20:19
        wiecie co wy wszyscy co go krytykujecie co onim wiecie ?i sami nic nie robicie
        nic facio chce coś zrobić dajcie mu szanse a później rozliczajcie Pan Zaleski
        rządzi 5 lat i co wielkie nic tylko zapewni prace kolesia i sam sobie napcha
        kieszenie bo to jest jeszcze takie pokoleni żeby tylko sobie a reszta na drzewo
        może dajmy szanse teraz mlodym może to dobry krok w przyszlość
        • Gość: Gość z wiochy Z.G. Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.11.06, 21:01
          Brawo koleś , dajmy szansę młodym, najlepsza E. Kretowicz
          • Gość: anka Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.ztpnet.pl 06.11.06, 21:16
            Prawdę mówiąc to nikt nie może wiedzieć jakim wójtem byłby pan Jagiełowicz.
            Wiadomo natomiast, że wójt musi się zmienić koniecznie. Nasza gmina pogrążona
            jest w maraźmie. Z tych wszystkich kandydatów najbardziej podoba mi się pan
            Jagiełowicz. Uważam, ze jest najbardziej kompetentny
            • Gość: maya355 Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 23:26
              Zakończmy ten marazm niech Jagiełowicz będzie naszym WÓJTEM!!!Wybory
              tuż ,tuż !!!
              • Gość: Krystyna z gazowni Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.11.06, 00:06
                A ja mam propozycję: skończcie ten bełkot!
                • atena48 Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra 07.11.06, 08:25
                  prawdę powiedziawszy najwiecej zastrzeżeń to mam do ośrodka , że taki moloch a
                  nawet w kiklu procentach nie wykorzystuje wszystkich możliwości. Ale tam
                  zawodzi przede wszystkim marketing i nieumiejętność wypromowania go. Do reszty
                  tego co sie dzieje w Drzonkowie to raczej nie czepiałabym się. Działki
                  budowlane na nowych miejscach pieknie były przygotowane - były wyposażone przez
                  Gminę bardzo dobrze i stad mozna było wyciagnąć niezła kasę za nie. Ale to już
                  historia. Najwięcej można dokonać w ośrodku - może pełnić on w tej miejscowości
                  role ośrodka upowszechniania także kultury. Można też z tej sieci hotel + domki
                  wyciagnąć niezła kasę organizując kursy językowe dla cudzoziemców, kolonie dla
                  dzieci - tam zlokalizować, a nawet przyciągnąć grupy sportowe (na poczatek
                  młodzieżowe)- na taką jak słyszałam bardzo dobrze wyposażoną bazę dla
                  sportowców. Jak fama pójdzie , że jest tutaj świetnie to i następni klienci się
                  znajdą. Ale do tego trzeba miejsca hotelowe o odpowiednim standardzie i jeszcze
                  dobre zaplecze do wyżywnienia całego towarzystwa. Co do żywienia to wzorzec
                  można zaczerpnąć z CKU Zielona Góra. Tanio, bardzo smacznie - ludzie z całego
                  miasta - tam chodzą sie żywić.
                  Jestem po ekonomii, ale uczono nas także marketingu i nie polegało to na tym ,
                  aby wmawiać sobie , że jest dobrze, czy bardzo dobrze i tym samym osiagało się
                  samozadowolenie. Dzisiaj wszystko zmienia się w szalonym tempie i jak "przyśnie
                  się" to już pewnych spraw nie nadrobi się. Inni ciężko pracują i osiagają w tym
                  czasie sukcesy. Dzisiaj nie wystarczą jakieś działania, tylko muszą być one
                  szybko podejmowane i skutecznie. Ja uczyłam sie na wzorcach wielkopolskich i
                  wierzcie przykro było słuchac Poznaniaków jak wysmiewali sie z nas , że np.
                  projekt na fundusze unijne ten sam był złożony w wielkopolsce i w Zielonce w
                  wielkopolsce przeszedł , a u nas nie. Nie chce tego komentować - bo po prostu
                  ręce opadają. Nie powiem już o pracy banków - np. PKO - w zielonogórskim Banku
                  dokumenty z Urzędu Skarbowego (niedouczonej panience) nie podobały się,
                  natomiast w Poznaniu ( w tym samym banku) przyjęto je bez najmniejszych
                  problemów. Sami sobie to zgotowaliśmy - wkręcając po znajomości rodzinę, bez
                  kompetencji. Tak pracuja nasze urzędy, banki - a później obwiniamy wszystkich
                  tylko nie siebie, że młodzi stąd uciekają. Dzisiaj już wiem , że moja córka na
                  naszą piękną ziemię lubuską nie wróci. Starszy syn tylko się rozglada jak uciec
                  za granicę, może najmnłodzy zostanie, ale to też nie jest pewne - w imię czego
                  ma zostać ?
    • Gość: gra Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.06, 15:03
      Może nie na temat, ale chciałabym poruszyć problem plakatów kandydatów. Na
      pewno nie zagłosuję ani ja, ani moi najbliżsi na pana, którego podobizny wiszą
      na drzewach w Zawadzie i są przymocowane metrami folii streczowej. Wygląda to
      bardzo nieestetycznie; są lepsze miejsca na wywieszanie podobizn. Ekologia na
      pewno nie jest mocną stroną tego kandydata.
      • atena48 Re: bezmyślne umieszczanie platatów wyborczych 08.11.06, 08:11
        parę lat temu nadgorliwi fani umieszczali nawet plakaty na latarniach, a że to
        była kobieta to nasunęło mi się naturalne skojarzenie, że w końcu trafiła
        zgodnie z preferencjami
    • Gość: izaza Re: Robert Jagiełowicz wójtem Gminy Zielona Góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 09:26
      i tak uważam, ze to jest najlepszy kandydat na wójta
      • atena48 Re: chcesz aby Ośrodek padł ..... 08.11.06, 13:10
        jak on odejdzie.
        • Gość: mieszkaniec Re: chcesz aby Ośrodek padł ..... IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.11.06, 13:18
          Proszę Państwa, obecnie nastały inne czasy. Ludzie, którzy do tej pory
          zajmowali sie tylko administrowaniem dziś nie maja racji bytu. Nie zatrudnia
          sie na takie stanowiska osoby, które nie potrafią na siebie zarobić. Dla mnie
          osobiście Wójt może przyjść do pracy raz w miesiącu, ale niech załatwi
          pieniądze z poza gminy np z Unii Europejskiej na jakąś słuszną inwestycje,
          niech po prostu na siebie zarobi. A teraz w gminie to się tylko przejada nasze
          podatki i to wcale nieamałe bo kilkanaście milionów zł. Gmina Zielona Góra cafa
          się do tyłu. A radni maja po 1500 zł, a żaden z nich oprócz wyciągania kasy z
          gminy nic nie pozyskał. A ludzie ciągle wybierają tych samych. Żenujące. Ktoś
          kto chce pracowac na rzecz innych, a nie umie się sprzedać jest spalony.
    • atena48 Re: czy już został Robert Jagiełowicz wójtem 13.11.06, 10:30
      co tak wszystkich pozatykało
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka