Dodaj do ulubionych

Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA)

22.11.06, 19:16
jakie wrażenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: marcin_zielonagora Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: *.ztpnet.pl 22.11.06, 19:35
      10 do 0 dla Bukiewicz. Przecież w tej debacie Kubicki nie miał nic do powiedzenia oprócz ciągle powtarzanego sloganu że brzydzi się kupczeniem stanowiskami (to w odniesieniu do Bukiewicz). Ja tego kupczenia jakoś nie widzę. Może Kubicki nie chce ujawnić nazwiska chociaż jednego wiceprezydenta bo będzie to jakiś stary działacz SLD? A program gospodarczy? No cóż, tutaj Bukiewicz już wg mnie odstawiła go o lata świetlne. Kubicki ciągle mówi o szukaniu gruntów w gminie itd. Po pierwsze połączenia z gminą szybko nie będzie a po drugie jak będzie szukał tych gruntów w gminie to minie koleje kilka lat i znowu zastój gospodarczy. Zresztą ja chcę pracować w mieście i chcę żeby firmy tu płaciły podatki. Poza tym chyba nie czytał ostatnio wywiadu z wójtem gminy ZG który stwierdził że na fabryki w gminie nie ma szans a poza tym gruntów już tam zostało bardzo mało. No chyba że chodzi mu o jakąś inną gminę np. oddaloną o 30 km od Zielonej Góry :P Ogólnie to każda kolejna debata jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu że trzeba zagłosować na Bukiewicz. Kubicki bez większość w Radzie Miasta nic nie zdziała. Nie twierdzę że Bukiewicz jest idealna, ale wg mnie na pewno jest lepsza od Kubicki.
      • Gość: Julka Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: *.ztpnet.pl 22.11.06, 19:42
        Prawda.Kubicki powtarzał te same pierdy,ktore słyszałam juz miesiac temu
        kreując się na prezydenta wszystkich zielonogórzan.A juz zapomniał jak jego
        klub SLD w radzie miasta blokował przez 3 lata budowe basenu.
        • Gość: kicia Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: *.zacisze.zgora.pl 22.11.06, 20:36
          Co do budowy basenu Bukiewicz też uważała, że z tym się nie pali i była tego
          zdania co SLD, ale teraz nagle amnezja ją dopadła.
          Co do debaty:
          Po pierwsze nie podobała mi się konwencja i organizacja. Mało wyrazisty
          moderator, który nie potrafił sobie poradzić z uczestnikami. Zadawał niby
          pytanie po czym sytuacja wymykała mu się spod kontroli. Nie było mierzenia
          czasu, co uważam za największy błąd.
          Mało była wyrazista. Tak naprawdę trudno było wyczuć poglądy i pomysły
          uczestników, którzy (oboje bez wyjątku) powtarzali te same frazesy nieco je
          parafrazując.
          To co mi utkwiło w pamięci to fakt, jak kłótliwą i nieprzyjemną babą jest
          Bukiewicz. Od początku szukała zaczepki, przerywała i wtrącała swoje trzy
          grosze. Momentami nerwowo chichotała. Kubicki za to wzdychał jak astmatyk.
          Wiem, że jakiś spec polecił Bukiewicz taką taktykę. Starała się pokazać, że
          Kubicki to chłopaczek, który dopiero co od ziemi odrósł i na niczym się nie
          zna. Czyli w dalszym ciągu socjotechnika zamiast konkretów.
          Jak dla mnie ta debata nic nowego nie wniosła. Kolejny element kampanii
          wizerunkowej, nie merytorycznej.
    • Gość: wyborca PLUS dla Kubickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 20:29
      1) Bukiewicz chce Łatwińskiego - kupczy stanowiskami w zamian za poparcie PiSu;
      ciekawe, co szykuje dla Mojego Miasta, LPRu, czy Samoobrony? a Ronowicz? też v-
      ce ds. oświaty(sic!)* ?

2) Bukiewicz nie potrafi rozmawiać; zachowywała się jak jakaś przekupka,
      wchodziła w słowo, przeszkadzała; i te hihihi mnie rozwalało

3) jej koronny argument - bycie przedsiębiorcą, ryzykowanie własnych pieniędzy;
      jak dla mnie ktoś, kto zarządza Polikliniką, a więc ma pod sobą troszkę osób i
      podejmuje decyzje, mające wpływ na funkcjonowanie placówki, więcej wie o
      zarządzaniu, niż ktoś, kto prowadził wraz z mężem biuro obrotu nieruchomościami
      i zgłaszał interpelacje w spr poprawnej pisowni swojego imienia :) Oczywiście
      nie zapomniała Bukiewicz wspomnieć o swoim parlamentarnym "doświadczeniu"

4) ponadto Bukiewicz, niczym nauczycielka, pouczała Kubickiego, że on nie wie
      jak to jest, co trzeba robić aby zdobyć większość w radzie itd. itp.

5) i na koniec coś, co mnie już całkiem dobiło - zacietrzewienie Bukiewicz

Pani Bukiewicz jest pewna swojej wygranej (czemu akurat się nie dziwię, bo
      elektoratowi PiS jest bliżej do PO).

Kubicki, masz mój głos.

*to już mój domysł :)
      • Gość: qu.. Re: PLUS dla Kubickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 20:56
        Jestem zbulwersowany chamskim zachowaniem bukiewicz, wyglądała jak jędza. ja
        też jestem pracownikiem najemnym i co??? ta baba jest bezczelna!!!!! Jak można
        się tak zachowywać i ona jest posłanką?????? Na miejscu kubickiego wylałbym na
        tą wkurzoną kupę farby wiadro zimnej wody
      • Gość: nikolodeon Bukiewicz najlepsza!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 20:57
        Co tu więcej gadać, baba ma jaja.
        Pojechała sepleniącego tak, że ten nie wiedział o co chodzi.
        Taką chcemy panią Prezydent, która umie walczyć i nie boi się wyzwań.

Bukiewicz najlepsza.
        • Gość: :) Re: Bukiewicz najlepsza!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 21:05
          chyba baba - straganiara
      • Gość: .. Re: PLUS dla Kubickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 21:05
        dodam jeszcze:
        1) na dzisiejszej debacie Bukiewicz miała plik kartek w ręce; w dodatku zaczęła
        coś wkręcać o tym, że są na nią zbierane "haki".. czyżby kolejna osoba, która
        cierpi na jakąś manię? poza tym, to chyba nie jest dla niej problem, przecież
        jest "czysta";
        2) postawa w trakcie debaty:
        Bukiewicz, siedziała z nogą opartą o nogę, przechylone na bok, elegancko
        Kubicki - nogi "rozwarte"
        idąc za mową ciała, Kubicki był otwarty (rozwarty ;)), Bukiewicz zamknięta w
        sobie, choć nie zauważyłem krzyżowania nóg.. :)
        • Gość: Dr Who MINUS dla Kubickiego IP: *.ztpnet.pl 22.11.06, 21:21
          Czas wyleczyć z jątrzącej miasto Zielona Góra choroby zwanej SLD . Bukiewicz
          pokazała że jest ponad podziałami otrzymując poparcie innych partii (za
          wyjątkiem SLD). A Kubicki co? Jakiś zapomniany przez wszystkich Frasyniuk, który
          tak na prawdę nie zna problemów tego miasta, popiera swoją twarzą SLD-ucha.
          Straciłem do niego cały szacunek.
          A tak swoją drogą dobrze że Bukiewicz pokazała Kubickiemu gdzie raki zimują. Już
          koniec z grzeczną debatą. Czas na konkrety i obnażenie nieudaczności Kubickiego
          i SLD. Brawo Pani Bukiewicz!!!! Trzymam kciuki i głosuję na Panią!
          • Gość: wyborca Re: MINUS dla Kubickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 21:26
            ona otrzymała poparcie, dlatego że przegrani liczą na jakieś korzyści
            a konkrety Bożenny, to jak rozumiem wchodzenie kulturalnemu człowiekowi w słowo
            i mówienie, że kierowanie polikliniką to pikuś przy prowadzeniu działalności
            gospodarczej?
            będziemy mieli v-ce Łatwego i tajemniczą panią od oświaty :)
            • Gość: Dr Who Re: MINUS dla Kubickiego IP: *.ztpnet.pl 22.11.06, 21:41
              Kłania się matematyka. Lepiej zewrzeć szeregi prawicy i większością rządzic
              miastem niż "IV kolumna SLD" bez poparcia rady miasta. A co do koalicjantów:
              niech sobie biorą korzyści w postaci stołków. Też innym czas dać szanse. Lepsze
              to niż rządy czerwonych. Dość już się obłowili i namieszali.
              Jeśli Kubicki jest kultularnym człowiekiem to Lepper jest wzorem cnót i prawości.
              Pewnie że kierowanie polikliniką to pikuś przy pomocy i pchnięciu kolesi z
              partii. Kubiś nigdy by nie pociągnął prywatnego interesu, bo SLD by mu w tym
              nie pomogła. On nie wiedział by nawet jak zarejestrować działalność gośpodarczą.
              Chyba że Hebda by mu podpowiedział. Ale to inna para kaloszy.
              Wolę wice Łatwińskiego niż wice Listowskiego.
              Pozdrawiam :)
              • Gość: c. Re: PLUS dla Kubickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 21:50
                1) matematyka nie ma tu nic do rzeczy; inaczej, najwybitniejszymi politykami
                byliby matematycy :)

2) retoryka w stylu: im też się należy; wszyscy, tylko nie czerwoni - jakoś mi
                nie leży;

3) nie wiem co masz do zarzucenia wielkiemy mężowi stanu, ojcowi narodu A.
                Leperowi :) (a w końcu to koalicjant PiSu, znany też jako Warchoł PiSu)?
                Kubicki podczas debaty był kulturalny, ale jeśli uważasz, że "czerwony"
                powinien zawsze cicho siedzieć, to trudno byś "czerwonego" nazwał kulturalnym;

pozdr
                • Gość: Dr Who Re: PLUS dla Kubickiego IP: *.ztpnet.pl 22.11.06, 22:24
                  Nawet aktorom udawało się zostać znanymi politykami (patrz Regan). A co do
                  matematyków - przynajmiej umią liczyć a to dużo przy zarządzaniu.

Mi z kolei nie leży retoryka że wszyscy z PO i PiS to źli (w przypadku tych
                  partii warszawka nie przedkłada się na grunt zielonogórski). A czerwoni (może
                  się powtarzam) powinni dać sobie spokój z rządzeniem na długi czas dopóki ta
                  partia nie pozbędzie się matołów, złodzeji i karierowiczów. A to trochę potrwa.

A.Lepper nie jest i nie był moim idolem, a to że jest koalicjantem też mi nie
                  leży. Jednakże nie zapominaj kolego że SAMOOBRONA też była kiedyś koalicjantem
                  SLD. Lepper został wtedy marszałkiem. Pamięć krótka?
                  Kubicki gadał jak młody prowincjonalny ksiądz z ambony nie swoim stylem. Na
                  dodatek z wadą wymowy i bez konkretnych argumentów. Widać że uczył się
                  socjotechiki, lecz nauka go przerosła i spuchł. Bożenna go znokautowała, bo
                  niestety już nie czas na słodzenie sobie podczas debaty.
                  A co do tego czy czerwony zawsze powinien siedzieć cicho? Nie, u czerwonych też
                  są mądrzy ludzie, lecz z przykrością oświadczam że nie Janusz. Szkoda że SLD nie
                  wystawiła kogoś z większą charyzmą. Było by ciekawiej :)
                  Jeszcze raz pozdrowionka :)
                  • Gość: c. Re: PLUS dla Kubickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 22:38
                    wszystko rozumiem, masz swoje poglądy, ale PiS poprzez koalicję z SO jak dla
                    mnie zaprzedał swój wizerunek i "zakoalicjoawał" się "czymś", co jak mi się
                    wydaje, uważał za wrzód na polskiej d..emokracji :) poza tym, zrobił to dwa
                    razy, dał się wciągnąc i być może zaszantażować, w "Beger-gate"; a mały nasz
                    premier błyskawicznie nie zareagował - poprzez odcięcie się od tego (byłoby to
                    jakieś wyjście);
                    co do lewicy, prawicy, czy jak ktoś tu napisał qrwicy :) to dopóki nie wymrze
                    pokolenie, które żyło w tamtym systemie, dopóty nie będziemy mieli
                    merytorycznych rozmów nt. gospodarcze, czy społeczne; zawsze będzie jakiś temat
                    zastępczy jak Szafa Lesiaka, inwigilacja prawicy, bolki, tajne słuzby itd itp
                    re: pozdr
                    • Gość: Dr Who Re: PLUS dla Kubickiego IP: *.ztpnet.pl 22.11.06, 23:07
                      Pewnie że nie wszytko jest czyste w polityce w każdej partii. SLD dało
                      (przepraszam za słowo) dupy na całego przez swoją pazerność na władze i mamonę
                      +wiele zarzutów prokuratorskich.
                      PO przegrało swego czasu za tzw. Układ Warszawski. PiS dał ciała z Kurskim,
                      niezrealizowanym utopijnym tanim państwem itp.. Jednakże mówimy o gruncie
                      lokalnym, gdzie spory i wszystkie "smrody" nie przekłądają się na warszawkę.
                      A nasze miasto nie może pozwolić sobie na pomyłkę w stylu "plastikowy Janusz
                      Kubicki". Przykro mówić ale SLD zmarnowało swoją ostatnią szansę. Hipotetycznie
                      załóżmy że Kubicki wygrywa +Listowski i Bocheński w radzie miasta. 100% że przy
                      następnych wyborach SLD kończy jak AWS.
                      • Gość: c. Re: PLUS dla Kubickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 23:15
                        może tak, a może nie :)
                        w Polsce jest dość ciekawa zależność: AWS się zgrało - wygrało SLD, SLD się
                        zgrało - wygrało PO-PiS (ludzie liczyli na nich); ciekawe kiedy w końcu
                        sytuacja sie ustabilizuje i jakaś partia rządząca przystąpi do kolejnych
                        wyborów z realną szansą na wygraną..
                    • westi1 Re: PLUS dla Kubickiego 23.11.06, 07:42
                      szkoda, że nie widziałem debaty... chetnie wział bym udział w dyskusji.. jednak cięzko to nazwać dyskusją jeśli po wyrażeniu swojej opini jesteś od razu bluzgany bo opowiedziałes sie bo stronie "czerwonych"... może kiedyś doczekamy sie na forum dyskusji merytorycznej...
          • Gość: plus i minus Re: MINUS dla Bukiewicz IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.11.06, 21:30
            Bożenne przyjeżdżali popierać Kaczor Donald, Rokitka, Niesiołowski, dlatego nie
            wygaduj farmazonów o Frasyniuku, gdy on walczył w Solidarności Bożenna garki
            myła w USA
          • Gość: pinio Re: MINUS dla Kubickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 21:42
            Gadaj takim tonem , to skutecznie wyleczysz niektórych z głosowania na panią
            Bożenkę, jeszcze nie dotarło ,że najwyższy czas o wszystkim z kulturą.
      • Gość: starywyga Re: PLUS dla Kubickiego IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.11.06, 21:15
        Kupczenia ciąg dalszy
        Moje Miasto dostanie 2 naczelników wydziału
        Pis vicka i także 2 naczelników
        Lpr 1 naczelnika
        Samoobrona 1 naczelnika
        Tak Bożenna sprzedaje nasze miasto
        • Gość: uwazaj Re: PLUS dla Kubickiego IP: *.orange.pl 22.11.06, 21:38
          Obysmy nie usieli sie przekonac jak miasto urzadzi mlody dzialacz ze starym
          komunistycznym sercem.
          Juz w parku Tysiąclecia czekaja koledzy.

CZLOWIEKA WYDRZESZ Z KOMUNIZMU, ALE KOMUNIZMU Z CZLOWIEKA NIE WYDRZESZ
          • Gość: c. Re: PLUS dla Kubickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 21:41
            Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość będzie świnią
            • Gość: eJ Re: PLUS dla Kubickiego IP: *.orange.pl 22.11.06, 22:19
              Socjalista, a nie komunista. Nie myl tych pojec
              • Gość: :) Re: PLUS dla Kubickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 22:24
                nie mylę pojęć;
                komunizmu w Polsce nie było, był realny socjalizm (tak jak nie było kołchozów
                czy sowchozów);

a mój cytat, to taki mały prztyczek w nos młodych prawicowców.. co z was
                wyrośnie? świnie?

• Gość: uwazaj Re: PLUS dla Kubickiego IP: *.orange.pl 22.11.06, 22:45
                  O przepraszam. Socjalizm to byl w Szwecji, a u nas byl realny bolszewizm.
    • Gość: nie wierze SLD Oczywiscie, ze Bukiewicz! IP: *.orange.pl 22.11.06, 21:13
      2:0. Za mertorycznosc i profesjonalizm.
      • Gość: 12345 Re: Oczywiscie, ze Bukiewicz! IP: *.ztpnet.pl 22.11.06, 21:45
        Tak dla Bukiewicz!
        SLD łże jak zawsze.
        • Gość: grzeczny Re: Oczywiscie, ze Kubicki! IP: *.ztpnet.pl 22.11.06, 21:48
          Baba juz była i co?
          Poza tym jej brak pyskatość mnie odstraszyła.
          Jasiu masz mój skromny głos!
          • Gość: gg44 Re: Oczywiscie, ze Kubicki! IP: *.ztpnet.pl 22.11.06, 21:51
            Przecież Kubicki też sie wpierd... w każde słowo Bukiewicz.Mimo że jej nie
            lubię ma mój głos bo na czeronego pajaca głosować nie bedę.
            • Gość: wyborca Re: Oczywiscie, ze Kubicki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 21:52
              hehe chyba wtedy gdy mówił, by Bożenna mu nie przerywała :)
            • Gość: anty gg Re: Oczywiscie, ze Kubicki! IP: *.ztpnet.pl 24.11.06, 16:50
              gg 44 , sam jestes pajacem ! i do tego nieudacznikiem , zmarnowaliscie 4 lata ,
              zielonka tonie za rzadów prawicy ! toniemy !
          • Gość: XXX Re: Oczywiscie, ze Kubicki! IP: *.ztpnet.pl 22.11.06, 21:52
            Bukiewicz była w USA. Prawda. A Kubicki? Nawet wizy by nie dostał. No i nie
            dogadał by sie w Stanach, bo języków nie zna. A tak wogóle to Kubicki kiedyś na
            zachodzie bywał? Chyba nie...
            • Gość: skórka Re: Oczywiscie, ze Kubicki! IP: *.ztpnet.pl 22.11.06, 21:54
              Lepiej niech Kubicki uczy się języków, bo będzie gary szorował w Irlandii.
    • Gość: Wyborca Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: *.ztpnet.pl 22.11.06, 21:56
      Wielka szkoda, że Pani Bukiewicz w drugiej turze ma za przeciwnika Pana
      Kubickiego a nie Pana Łatwińskiego(taki przeciwnik to wyzwanie). Myślę, że
      zdecydowanie ciekawsze byłyby wówczas debaty telewizyjne. Może byłoby więcej
      konkretów i propozycji dla miasta (do tej pory to Pani Bukiewicz wykazuje się
      większą zanjomiścią problemów i bolączek miasta niż jej kontrkandydat).
      Nie podoba mi się styl Pana Kubickiego, który mówi ciągle te same puste nic nie
      znaczące frazesy. Słuchając jego wypowiedzi mam wrażenie, że niewiele wie o
      życiu a tym bardziej o rządzeniu miastem.
      Nie zdziwiło mnie zatem, że doszedł do drugiej tury pokonując Pana Ławtińskiego.
      Widać,w naszym mieście ludzie głosują na takich, którzy mają krótkie nazwisko i
      których plakaty są prawie wszędzie (patrz poprzednie wybory i wygrana Pana Bosaka).
      Dajmy szansę Pani Bukiewicz, zasłużyła na to. A Pan Kubicki jesli chce się
      mianować dobrym menadżerem niech stanie następnym razem do konkursu na dyrektora
      a wóczas zobaczymy czy wygra posadę???
      • Gość: muzyk Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: *.ztpnet.pl 22.11.06, 22:04
        Jeśli Kubicki jest dobrym menadżerem to ja powiniem być szefem wytwórni
        fonograficznej bo od trzech miesięcy oglądam MTV.
        • Gość: wyborca Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 22:06
          lol MTV teraz to jakiś shit, jak możesz tego słuchać :> komercha
          • hehe22 Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) 22.11.06, 22:31
            Bukiewicz w moich oczach jest zdecydowanie lepszą kandydatką niż kubicki. 15:0
            dla niej. :)
            • Gość: wyborca Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.11.06, 22:53
              15:0 gdy na bramce będzie stał mąż nic nie robiącej posłanki Bożenny
              • Gość: Paparapa Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: *.orange.pl 22.11.06, 23:02
                Moze stac, nie boj sie, w drużynie pierdzenia napastnikami sa/beda Zygi
                Listowski, czy Stas Domaszewicz.
                Plus kilku dzialaczy wyciagnietych z pawlaczy
              • Gość: kicia Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: *.zacisze.zgora.pl 22.11.06, 23:32
                Gazeta Wyborcza, wtorek, 9 marca 2004
                Radni atakują, prezydent kontruje.

Prezydent Bożena Ronowicz chce w tym roku wydać 29 mln zł na inwestycje. Na
                wczorajszej konferencji prasowej ogłosiła, że po 3 mln zł przeznaczy na budowę
                basenu, suszarni odpadów ściekowych w oczyszczalni oraz Wojewódzkiego Sądu
                Administracyjnego.
                Tymczasem radnym od lewa do prawa jak na razie podoba się tylko oczyszczalnia.
                -Sądu nie będzie na 99 procent. Z basenem też się nie pali, bo ważniejsze jest
                tworzenie miejsc pracy. Proponujemy, by 4,5 mln zł dać na uzbrojenie Spalonego
                Lasu pod przyszłe zakłady pracy-mówi radna Bożenna Bukiewicz z Platformy
                Obywatelskiej. Tłumaczy, że co prawda na ten cel są obiecane pieniądze z
                europejskiego Funduszu Spójności, ale póki ich nie ma, lepiej mieć pod ręką
                wlasne. (...)
                Przez najbliższy tydzień radni będą pracować nad budżetem w komisjach. Części z
                nich nie podobają się plany 14-milionowego wsparcia dla Uniwersytetu
                Zielonogórskiego do 2007 r. Chodzi m. im. o budowę wydziału nauk społecznych,
                wydziału prawa i planetarium.
                - Chyba pani prezydent przesadza z tą współpracą - uważa Bożenna Bukiewicz.

1) Powyższy artykuł kładzie argument Bożenny, ze to SLD się wszystkiemu
                sprzeciwiało dla zasady. Jak widać nie tylko.
                2) Jeżeli dwa lata temu z basenem się nie paliło ze względu na konieczność
                tworzenia nowych miejsc pracy, to co zmieniło się do tej pory? Nie potrzebujemy
                już miejsc pracy?
                3) Istnieje jeszcze jakiś Uniwersytet w Polsce bez wydziału prawa? Jesteśmy
                wyjątkowi. Za to teraz przyszła pani prezydent popiera współpracę z UZ, oj
                popiera...
                • Gość: c. Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 23:40
                • Gość: c. Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 23:49
                  ups :)
                  dziś usłyszeliśmy w debacie, jak to Bożenna wydeptywała ścieżki i rozmawiała z
                  inwestorami, a Ci ponoć pytali się co można robić w Zielonej Górze, jak spędząć
                  czas - jak rozumiem był to dla nich koronny argument za być czy nie być
                  inwestorem w Zielonej Górze... ciekawe jakimi to atrakcjami przekonał Wadim
                  inwestorów z Funai, czy Groclinu? basenem, czy halą widowiskowo-sportową? a
                  może urzekł portem, most podnoszonym, czy wizją regat na Odrze :)

pani B popiera, bo UZ jest największym pracodawcą w ZG :)
                • marcin_zielonagora Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) 22.11.06, 23:58
                  " Z basenem też się nie pali, bo ważniejsze jest
                  > tworzenie miejsc pracy. Proponujemy, by 4,5 mln zł dać na uzbrojenie Spalonego
                  > Lasu pod przyszłe zakłady pracy-mówi radna Bożenna Bukiewicz z Platformy
                  > Obywatelskiej."

Dzięki za ten artykuł, przytoczone przeze mnie zdanie jest dla mnie najważniejsze. Nie chodzi mi oczywiście o basen tylko o uzbrojenie Spalonego Lasu :) Dzięki że znalazłaś ten artykuł, dowodzi on tego, że Bukiewicz będzie dbała o gospodarkę najbardziej. A to że budowa basenu została odłożona? Jeśli nie było pieniędzy (tylko 29 mln zł na inwestycje!) to trzeba wybrać zadania priorytetowe, a tym na pewno jest uzbrajanie terenów inwestycyjnych. A co do UZ, Bukiewicz popiera WSPÓŁPRACĘ z UZ a nie całkowite finansowanie inwestycji uczelni. Można pomagać ale niech uczelnia też stara się o inne środki pieniężne (np. z Ministerstwa). Przecież miasto ma też swoje wydatki i nie może spokrywać znaczącej części kosztów inwestycji. Może co najwyżej dołożyć trochę pieniędzy. Przecież współpraca to nie tylko "sponsorowanie" UZ.
    • Gość: marcin_zielonagora Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: *.ztpnet.pl 22.11.06, 23:08
      Wiele osób mówi o stołkach dla Samoobrony, LPR itd. za poparcie Bukiewicz w drugiej turze wyborów. Przecież to jest bzdura. Jedyna partia która dostanie stołki to będzie PiS z racji tego że jest w koalicji z PO w Radzie Miasta. I na tym koniec. Oczywiście nie dziwię się temu bowiem przy współrządzeniu trzeba dać jakieś stanowiska koalicjantowi żeby mógł faktycznie współrządzić. Przecież PiS nie może być tylko maszynką do głosowania. Musi mieć swoich przedstawicieli we władzy wykonawczej. Więc nie rozumiem co to za pretensje o kupczenie stanowiskami. Tak było jest i będzie w każdym samorządzie gdzie zawiąże się koalicja. A wracając do Bożeny Ronowicz, ona na pewno nie będzie wiceprezydentem bowiem PiS dostanie jedno stanowisko wiceprezydenta dla Łatwińskiego, poza tym Ronowicz jest niezbyt lubiana w samym PiS-ie (czego przykładem były zatargi o to kto ma być kandydatem na prezydenta z ramienia PiS). W sumie to sprawy stanowisk dla mnie nie są aż tak istotne, dla mnie najważniejsze jest by ktoś wreszcie wziął się za uzbrajanie terenów i rozruszał gospodarkę. To jasno wynika z porogramu Bukiewicz, natomiast pytając Kubickiego który również mówi o rozwoju gospodarczym i nowych fabrykach gdzie te obiekty mają być ulokowane, gdzie ma być teren dla potencjalych inwestorów zaczyna kręcić, mówi coś o gminie (w której jak przyznał sam wójt nie ma już zbyt wiele wolnych gruntów). Zatem powstaje pyanie: na czym opiera się "rozwój gospodarczy" widziany oczyma Kubickiego? Przecież bez terenów pod inwestycje (nawet kosztem wycinki lasów) nie będzie rozwoju gospodarczego miasta. Przykładem jest Nowa Sól która ma 200 ha gruntów, ZG obecnie pod fabryki nie ma nic i z programu Kubickiego wynika że długo nic mieć nie będzie.
      • Gość: Dr Who Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: *.ztpnet.pl 22.11.06, 23:11
        Trafne i prawdziwe.
    • Gość: undertaker Bukiewicz Prezydentem Zielonej Góry. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 23:51

Bożenna pokazała pazurki, a Kubicki nic tylko seseseplenił bez swoich towarzyszy.
      • Gość: alek Re: Bukiewicz Prezydentem Zielonej Góry. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 23:54
        wada wymowy, też mi argument
        Michnik jak nie popije, to się jąka, a zobacz jak daleko doszedł :P
        • Gość: nie wierze SLD Re: Bukiewicz Prezydentem Zielonej Góry. IP: *.orange.pl 23.11.06, 00:09
          No tak, ludzkie ulomnosci gwarancją sukcesu.
          Uwaga! Jak ktos ma sztuczne oko (vel Hugo-Bader) to niech jak najszybciej
          zabierze sie do pisania reportazy, na 100 proc. bedzie swietnym reporterem.
          • Gość: wyborca Re: Bukiewicz Prezydentem Zielonej Góry. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 00:17
            Kaczyńscy mali, a jak wysoko zaszli :P
        • Gość: Witold Re: Bukiewicz Prezydentem Zielonej Góry. IP: *.ztpnet.pl 23.11.06, 00:17
          Ja to juz wogóle chyba nie pójdę wybory. Ani jeden ani drugi kandydat nie
          dostanie mojego głosu, nawet gdyby mi zapłacono. Po obejrzeniu dzisiejszej
          debaty mam następujące odczucia. On trochę zbyt pewny siebie cwaniak,
          delikatnie lepiej wyćwiczony w gadce, niestety stoi za nim beton i to go
          przekreśla (stopień samodzielnosci=0). A ona wyszła na aroganckie babsko,
          strasznie kłótliwe i gadatliwe i w dodatku z przerostem ambicji. Miałem
          wrażenie, że tak jakby trochę nie do końca chwytała co jest grane. Ich program
          natomiast jest prawie identyczny w treści, lecz adresowany do innych
          beneficjentów (sponsorów), no może w części do tych samych.: ) Jedno można
          stwierdzić na pewno. Wybór między tych dwoje Państwo to jak wybór między Dżuma
          a Cholerą. Co wybrać dla Zielonej Góry?

Ja proponuję spacer z żona :)
      • Gość: kicia Re: Bukiewicz Prezydentem Zielonej Góry. IP: *.zacisze.zgora.pl 22.11.06, 23:59
        Bukiewicz powtarza argumenty Kubickiego, przy czym odwraca od tego uwagę
        odbiorców oskarżajac o to jego.
        Na pierwszej debacie w Sali Dębowej Kubicki powtarzał, że nie jest zwolennikiem
        czekania na inwestorów, tylko czynnego ich poszukiwania i wychodzenia z ofertą.
        Pamiętam, ze któryś z chłopców-bożennowców, który przyszedł z Bożenną, zadał
        tzw. "pytanie od publiczności", krytykując za ten pomysł Kubickiego. Teraz
        Bozenna Bowtarza, że ona chce intensywnie szukać inwestorów, wychodzić im
        naprzeciw. Po prostu ubaw.
        • Gość: V Bukiewicz nie mam wątpliwości Kubicckiego nie było IP: 213.199.251.* 23.11.06, 09:02
          Ta debata obnażyła wszystkie słabe strony Kubickiego.
          Pani Bukiewicz jak w porządnym pojedynku bokserskim wypunktowała
          rywala.Wątpliwości nie mam,debata tylko utwierdziła mnie w przekonaniu że tylko
          Bukiewicz będzie mogła sprawnie rządzić miastem.Kubicki okazał się pyskaczem i
          bardzo śmiesznie brzmiały w jego ustach słowa o spokoju, o tym że on zlikwiduje
          napięcia.Takie bujdy na resorach opowiadał że ubaw miałem po pachy.Dwa prawicowe
          kluby stworzą koalicję a on z betonowym ośmieszonym w poprzednich latach
          malutkim zapleczem chce być prezydentem?
          • Gość: ada Kubicki tak, Bożenna nie IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.11.06, 10:57
            Moim zdaniem oboje kandydatów wypadło średnio, ale dla mnie większy minus dla
            Bukiewicz, za arogancję, bezpodstawną agresję i kłamstawa (czytaj inwigilacja i
            szukanie haków). Odniosłam wrażenie, że próbuje się robić na Gronkiewicz-Waltz,
            ale bardzo jej to nie pasuje. W tym swoim zacietrzewieniu wygladała
            nienaturalnie i groteskowo. Dodatkowy minus za czytanie z kartek - widać, po
            raz kolejny zresztą, że sama nic nie potrafi. Kubicki natomiast nie potrafił
            przedstawić argumentów przeciw. I nie chodzi tu o ataki na Bożenne, ale o
            odpowiedzi na jej zarzuty. Moim zdaniem lepiej wypadłby, gdyby podparł się
            argumentami, które zamknęły by ją, niż odmową komentarza na ataki Bożenny. Ale
            z drugiej strony zachowanie Kubickiego jeszcze bardziej podkreślało kłótliwość
            Bukiewicz.
            Kolejna sprawa, to nie wiem czy zwróciliście na to uwagę, ale z jednej strony
            Bożenna mówi, że chce łączyć, współpracować ze wszystkimi, z drugiej ostro
            stwierdziła, że jak wygra Kubicki, to ona zrobi wszystko, żeby nie dogadał sie
            z radą miasta! To w końcu chce łączyć czy dzielić? Nie wiem co BB chciała
            osiągnąć swoim zachowaniem w tej debacie, ale moim zdaniem udowodniła że jest w
            100% sterowalna przez swoich doradców, a to błąd. Już wolę Kubickiego, który po
            prostu był sobą.
            • Gość: kicia Re: Kubicki tak, Bożenna nie IP: *.zacisze.zgora.pl 23.11.06, 11:05
              ada
              Bardzo słuszne spostrzeżenia.
              Faktycznie Bukiewicz starała się zachowywać jak Gronkiewicz-Waltz. Po prostu PO
              korzysta z usług jednego doradcy, lub moze jednej firmy PR. Tylko PR powinno
              się dostosować do jednostki w tym przypadku. Wyobrażacie sobie taki sam PR
              Mazowieckiego i Korwina-Mikke?
              • Gość: gość Re: Kubicki tak, Bożenna nie IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.11.06, 11:24
                ludzie!! bożenna chce zostać przekupką czy prezydentem???? ona ma
                doświadczenie??? jakie???? praca w nowicie i co tam było?? własna
                firma...hehehe no to pogratulować. przecież ona wygląda jak wymalowane
                nieszczęście na krzywych nóżkach. była w radzie co zrobiła?? jest posłanką co
                zrobiła? tylko startuje na okragło. była radną walnęła mandatem żeby do sejmu
                dostać się, teraz chce walnąć mandat posłanki żeby zostać prezydentem. gadała
                głupoty na tej debacie. chłpak był opanowany, że to znosił. ona była gorsza niż
                moja teściowa.
                ronowicz przynajmniej jakś klasę miała
            • Gość: v Re: Kubicki tak, Bożenna nie IP: 213.199.251.* 23.11.06, 11:11
              To prawda był sobą,nie powiedział kim obsadzi stanowiska w UM-gdyby to zrobił
              pogrążyłby się bez reszty.No bo o kim miałby mówić? O
              Brachmańskim,Bocheńskim,Listowskim lub innych?
              Nie no tutaj to akurat wykazał się sprytem"wszczepionym" mu przez w/w
            • Gość: wq Re: Kubicki tak, Bożenna nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 11:15
              widzisz, myślę, że Kubicki nie chciał się po prostu dać wciągnąć w grę
              Bukiewicz; inaczej debata zamieniłaby się w odpieranie zarzutów; ta agresja,
              PiSowska metoda spiskowa, miała na celu odciągnięcie uwagi od osoby Bożenny..
              myślę, że tym sobie akurat strzeliła bramkę, bo ludzie już mają dosyć takich
              gierek;
              co do odpierania argumentów, to co miał Kubiucki odpowiedzieć np. na "zarzut",
              że nigdy nie prowadził działalności gospodarczej? jak dla mnie było to po
              prostu żałosne; stawianie swojego nędznego biura, które zresztą prowadzi wraz z
              mężem (ciekawe co na to Julia Pitera :>), na szali z prowadzeniem Polikliniki,
              to jak porównywanie jej wystąpień sejmowych do wystąpień Rokity, czy Tuska -
              zupełnie inna liga;
              Bożenna jest chora na władzę; a jak nie wygra, to wszystko chce niszczyć;
              wydawało mi się że wszystkim powinno zależeć na współpracy dla dobra miasta,
              ale jak widać, złudne to nadzieje;
              niestety, w niedzielę prawdopodobnie wygra kłótliwości i nienawiść do
              czerwonych, a przegra zdrowy rozsądek; oznaczać to będzie brak rozliczenia z
              działalności obecnej prezydent miasta (nie rozlicza się koalicjanta, prawda?),
              a rządy Bukiewicz upłyną nam pod znakiem przepychanek z PiSem o władzę;
              ciekawe, co ugrało sobie LPR, SO, czy Moje Miasto poparciem dla BB.. o tym
              dowiemy się wkrótce
              • Gość: kicia Re: Kubicki tak, Bożenna nie IP: *.zacisze.zgora.pl 23.11.06, 11:32
                Może nie powinnam wklejać tu linków konkurencji, ale w Lubuskiej jest zapis
                odpowiedzi na pytania obu kandydatów. Zapraszam do lektury.

www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20061123/POWIAT16/61122053
                • Gość: gość Re: Kubicki tak, Bożenna nie IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.11.06, 11:53
                  a i jeszcze jedno bukiewicz tak obiecywała że zrobi tyle jak zostanie
                  prezydentem to co robiła do dzisiaj????? słyszałem, że łatwiński nie zostanie
                  wickiem a ronowicz
    • Gość: eeeeeeee Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: *.ztpnet.pl 23.11.06, 11:53
      bukiewicz zachowywala sie jak histeryczka
      argumenty zadne - ciagle gadanie typu: musimy zrobic ...COS... nigdy odpowiedzi co
      czepiala sie nieznajopmosci jezyka - a skad ona wie jakie jezyki zna Kubicki
      wielka biznesłoman buhaha - w mezulka firmie na dorobku za granicą
      zastału umysł, glowa pelna skostanlych stereotypów, bzdurna postawa

Kubicki- spokuj, pomysl, opanowanie, realne pomysly, plany i sposoby realizacji,
      mlodosc , chec oderwania sie od sld - owskich łapówkarzy,

to co widzialam!!
      • Gość: v Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: 213.199.251.* 23.11.06, 12:11
        Tak ten "spokuj" było widać najbardziej
        • Gość: lalka farbowana Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.11.06, 12:17
          jasne że było widać ....nie miał na twarzy takiej tapety jak bukiewicz...a może
          ona jest z wosku?????hehehe albo z lateksu z magnetofonem w środku :D:D:D
          • Gość: kawa Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: *.uz.zgora.pl 23.11.06, 12:37
            bo ona boi sie sama (bez podpowiadaczy) występować. wali takie gafy że płakać
            sie chce.
            druga sprawa - na jej nowych ulotkach wrzucanych do skrzynek jest lista
            poparcia. TO MÓGŁBY BYĆ CIEKAWY PRZYPADEK DLA PROKURATORA. podpisali sie jako
            radni osoby, ktore de facto jeszcze nie są radnymi bo nie złozyli ślubowania,
            nie było pierwzego posiedzenia Rady - POŚWIADCZENIE NIEPRAWDY???
            Ciekawe czy JM Rektor Osękowski dostał zgodę Senatu UZ aby wyrazić publicznie
            swoje poparcie. Z całym szacunkiem - Rektor to instytucja a nie osoba prywatna
            • Gość: zdegustowana Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 12:54
              Cytat:
              • 19. Po co startowała pani do Sejmu, skoro teraz pani chce zrezygnować i
              zostać prezydentem?
              • Kandydatka nie odpowiedziała na to pytanie, wyjaśniając, że nie ma ono
              związku z kampanią wyborczą i jej propozycjami dla zielonogórzan.

Czy wy coś z tego rozumiecie? Bo ja nie do końca. Czy to oznacza, że to, co
              proponowała rok temu jako kandydatka na posła (też miała swój wyborczy program
              i obietnice) jest nieaktualne po roku? Że było stworzone na potrzeby tamtej
              kampanii, a teraz jest inna kampania i wcześniej złożone obietnice nie
              obowiązują? Ludzie! Dla mnie to po prostu skandal! Jak tak można oszukiwać
              wyborców? Przecież oddając na nią głos daję kredyt zaufania, że choć częściowo
              wywiąże się ona z obietnic. Czy przy wyborach do PE za trzy lata zapytana o
              basen i inwestorów odpowie, że to jest inna kampania?
              • Gość: kicia Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: *.zacisze.zgora.pl 23.11.06, 13:06
                Naukowcy ze Stanford University dowiedli eksperymentalnie, że za pierwszym
                razem zawsze opłaca się zaufać bezwarunkowo. Za drugim należy jasno powiedzieć,
                że więcej prób nie będzie. Zaś trzeci raz nie warto próbować. Bo statystycznie
                rzecz biorąc wiadomo, że ten, kto nas zawiódł dwa razy, będzie nas dalej
                zawodził. Dlaczego zatem zielonogórzanie nadal ufają Bożennie Bukiewicz? Sądzę,
                że jest to ciekawy przypadek dla naukowców.
                Kandydatka prosi w swoim spocie wyborczym o zaufanie. Jakim prawem, pytam? Czy
                mało było jej dane okazji na realizację swoich programów? Trzy lata w
                samorządzie zobowiązują. Pani Bukiewicz nie błyszczała. Była w opozycji, fakt.
                Ale była to opozycja do ówczesnych władz miasta w głównej mierze. Czy ona
                liczy się z tym, że póki nie ma oficjalnych wyników, Kubicki może wygrać i
                wtedy co? Dalej będzie we wszystkim stawała okoniem, bo on jest z lewicy?
                Zakłada, że tylko koalicja PO-PiS i prezydent z tej opcji może coś zdziałać.
                Czy to oznacza, ze jeżeli wygra Kubicki, to PO-PiS w radzie będą
                krzyczeć „veto” w każdej sprawie, bo zaproponował ją prezydent z lewicy? Tak
                zrozumiałam jej wczorajsze wypowiedzi. To jest emocjonalny szantaż!
                • Gość: v Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: 213.199.251.* 23.11.06, 13:18
                  Naukowcy ze Stanford??
                  A naukowcy z Moskwy latami pracowali nad metodami jakie można by było
                  wprowadzić w celu ogłupienia narodów.Udawało się im to ładnych kilkadziesiąt
                  lat.Do dziś jeszcze żyją ludzie i ich potomstwo(choć by ty)którzy wierzą w
                  mrzonki lewicowych guru.To se ne wrati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • Gość: gg Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.11.06, 13:27
                    Z jej wypowiedzi można wywnioskować, że ma w tyłku ludzi pracujących, że niby
                    praca najemna jest beeee... może ona się pomyliła? PO to nie partia
                    monarchistyczna.
                    a tak z ciekawości kto ma koncesję na prowadzenie handlu nieruchomościami ona
                    czy jej mąż????
                  • Gość: kicia Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: *.zacisze.zgora.pl 23.11.06, 13:29
                    W co ja wierzę to moja sprawa i nie będę się tutaj tym dzielić. Natomiast
                    sprawa prezydenta tego miasta to sprawa nas wszystkich, dlatgo i owszem piszę
                    co myślę.
                    Co do naukowców badających możliwości ogłupiania narodów, to zdaje się pani
                    Bożenna ma opracowane przez nich techniki w paznokciu małego palca, niestety.

PS. Zauważyłam tendencję zwolenników Bożenny do czepiania się mniej istotnych
                    pierdół w postach przeciwko niej i wycieczek osobistych do ich autorów. To taka
                    taktyka na odwrócenie uwagi od spraw istotnych? Bożenna też tę taktykę stosuje,
                    co było widoczne we wczorajszej debacie.

Kołtuństwo! Wyraz archaiczny, ale jakże adekwatny...
                    • Gość: Be Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 14:22
                      Sepleniarz to straszny cienias;-)
                      • Gość: Be Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 14:25
                        Aresztowano Ratusia,szefa PEDIZ-u,kumpla Listowskiego i Kubickiego.Patrz
                        artykuł w Wyborczej.
                        • Gość: rafał. Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: *.ztpnet.pl 24.11.06, 17:14
                          ty BE . KANALIO ! plujesz i pomawiasz Kubickiego , szmaciarzu tylko oczerniac
                          strzelac za węgła i chroniąc sie pod idiotycznym nickiem [ be ]
                      • Gość: eeeeeeee Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: *.ztpnet.pl 23.11.06, 14:26
                        i to wlasnie (analogicznie do wzoru) - genialna wypowiedz wybitnie elokwentnego
                        elektoratu Pani B.///
                        • Gość: racja Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.11.06, 14:46
                          podobno nawet kościół się wpieprzył w wybory i oficjalnie rozsyłają prośby o
                          głosowanie na malowaną bozennnę. może sobie własną partię założą, te reklamy
                          bukiewiczowej przed kościołami to skandal, może jeszcze na krzyżu powieszą co
                          będą się ograniczać
                          • Gość: eeeeeeee Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: *.ztpnet.pl 23.11.06, 14:49
                            poza tym darowalaby sobie ta obrzydliwa nachalna reklame na gazecie.pl
                            brak im mniej argumentow tym wiecej teatru i krzyku
                            • Gość: mimi Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.11.06, 15:07
                              Stoję sobie w kolejce w Żubrze i słysze "nic nie trzeba robić, a dużo płacą"
                              patrze a styłu pani Bukiewicz.
                              Opamiętajcie się ludzie, ta pani jako poseł jedyną interpelację do sejmu w
                              sprawie że nie jest Bożena tylko Bożenna. Żałosne
                              • Gość: Geras Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: *.ztpnet.pl 23.11.06, 15:51
                                pieprzysz gościu.stoję sobie w Auchan a z tył Kubicki mówi do Listka:no
                                nareszcie chłopaki z SLD zarobią trochę kasy w Urzędzie Mista.
    • Gość: ryś Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: *.ztpnet.pl 23.11.06, 18:08
      Gdyby taka debatę prowadził np. red. Sławomir Pawlak albo Kotalla to może i by
      ta debata miała jakiś poziom, a tak wyszło jaka wyszło każdy widział. Moim
      zdaniem prowadzącemu "zabrakło jaj". :)
      Pozdrawiam

Ps. Nie zagłosuje na żadnego z nich, jeleni niech se szukają w lesie.
      • Gość: wq Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 18:11
        to przeczytaj chociaż to:

www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20061123/POWIAT16/61122053
        • Gość: kicia Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: *.zacisze.zgora.pl 23.11.06, 18:17
          Ten link wklejałam już wyżej, ale grono malkontentów woli narzekać a priori,
          niż przeczytać, przemyśleć i zdecydować...
          • Gość: wq Re: Bukiewicz vs. Kubicki - Debata na TV4 (ODRA) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 18:33
            oj Bożenna Bożenna wszędzie się pcha, a wyników brak
            ps. afera z Civitas Christiana z Bukiewicz :)

skargi do: zielonagora@civitas.opoka.org.pl
    • Gość: wq Debata na TV4 (ODRA) - linki dla leniuszków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 18:35
      cz.1
      www.tv.lubuskieinfo.pl/odra/rozne/debata1.php
      cz.2
      www.tv.lubuskieinfo.pl/odra/rozne/debata2.php
    • Gość: John F. Kennedy większe dobro, czy mniejsze zło - oto jest pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 23:38
      Mało oczekuję od kandydatów, może kiedyś mile się rozczaruję.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka