Dodaj do ulubionych

Wiceprezydent Kaliszuk

13.12.06, 19:49
Myślę, że to dobry wybór, niemniej uważam, że Sługocki byłby chiba troszku
lepszy, przede wszystkim ze względu na swoje kontakty w świecie środków
strukturalnych, co - ostatnie dwa laty aż nadto pokazały - ma wymierną
wartość. Kaliszuk poza tym jest dość aktywny społecznie i nie chowa się za
biurko, ogólnie sprawia bardzo dobre wrażanie. Przyznam, że nie wiem skąd te
pojawiające w poprzednich wątkach głosy tak ostrej krytyki.
Obserwuj wątek
    • Gość: pomidor Re: Krzycho gówny spec od czerwonego Janusza IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.12.06, 19:57
      kaliszuk już się ustawił i jak zawsze dwie lewe ręce do roboty.Jako wicek
      będzie robił to co robił jako gówny specjalista, ale za znacznie większą
      kasę.Ciekawi jesteśmy jego oświadczenia majątkowego.kaliszuk nie zrezygnuje też
      z wyjazdów zagranicznych.
      • Gość: dero Re: Krzycho gówny spec od czerwonego Janusza IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.12.06, 20:23
        Uwazam ze to swietna kandydatura, czlowiek energiczny, piszesz bo gul Ci ściska
        ze mlody czlowiek zaszedl tak wysoko. jest dobry i da sobie rade. to prawda nie
        siedzi za biurkiem ale to tylko na plus. bedzie dobrze...trzymam za niego kciuki
    • Gość: Koniczynka Re: Wiceprezydent Kaliszuk IP: *.adsl.alicedsl.de 13.12.06, 20:22
      Oczywiście! Inwestorów zagranicznych pozyskuje się najlepiej siedząc za
      biurkiem i nie ruszając się z gabinetu. Nie trzeba nigdzie wyjeżdżać za
      granicę, nawiązywać kontaktów i uruchamiać znajomości. Taka mentalność jak
      Twoja doprowadza właśnie do stagnacji. Aktywność urzędnika państwowego nie
      rozwija się przez (przepraszam za wyrażenie) pierdzenie w stołek. Sama nie
      jestem pewna czy Kaliszuka ta posada nie przerośnie, ale zarzucanie mu
      bezczynności czy lenistwa jest nie fair.
    • Gość: PC-et Re: Wiceprezydent Kaliszuk IP: *.ztpnet.pl 13.12.06, 20:22
      Pieprz... zdrajca.Utożsamial się z prawicą,a dupę za kasę liże komuchowi
      Kubickiemu! Ponoć decyzje kosultował z ludzmi z prawicy.Tyle,że ludzie prawicy
      nic o tych konsultacjach nie wiedzą.Pozer
      • Gość: dero Re: Wiceprezydent Kaliszuk IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.12.06, 20:25
        a tobie to widac uszami jak dym idzie niemozesz zniesc mysli ze sam nic nie
        osiagnales, spadles na dno a teraz wypisujesz te głupoty.przeciez to swiadczy
        tylko o tobie jakim jestes matole.
        kaliszuk to swietna kandytaura!!!!!!!!!!!
        janusz wiedzial co robi, na pewno bedzie lepiej niz bylo,. dosyc tego marazmu
      • Gość: czytelnik Re: Wiceprezydent Kaliszuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 20:26
        Kubicki komuchem ? poczytaj sobie trochę podstaw historii
        • Gość: PC-et Re: Wiceprezydent Kaliszuk IP: *.ztpnet.pl 13.12.06, 20:52
          A kurw... skąd jest Kubicki? Moze z PiS-u? Przecież jest z SLD w prostej linii
          wywodzącej się z PZPR.Kaliszuk to koniunkturalista.Poszedł na kasę.Nie ważne,że
          służył Barańczakowi,nie ważne,że należał do Porozumienia Centrum.Ważna jest
          kasa.Tu i teraz.Nawet jak żreć z koryta daje czerwony.Jak się Krzysiu czyjesz w
          tej roli? Nie wstyd ci? Możesz rano patrzeć na swoja gębę w lustrze? Czy
          wystarczy,że popatrzysz na ulotkę czerwonego Janusza i sumienie się już
          uspokaja? Za 4 lata Kubicki przegra z kretesem,a tobie prawica nigdy nie
          zapomni tego skundlenia.
          • Gość: ... Re: Wiceprezydent Kaliszuk IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.12.06, 21:15
            o proszę, ile w koledze chrześcijańskiej miłości do bliźniego. opluć, obrazić,
            nazwać kundlem, do tego anonimowo. jak prawdziwy chrześcijanin z ub.
            a kaliszukowi nie dziwię sie, że przyjął propozycję. w urzędzie pracuje od lat,
            nie można zaprzeczyć, że w tym czasie miasto ściągnęło z ue sporo funduszy.
            dostał propozycję awansu i z niej skorzystał. co to ma wspólnego ze
            skundleniem?
            co do przegranej kubickiego i to jeszcze z kretesem, to wcale nie takie pewne.
            teraz też miał przecież przegrać:-)
            • Gość: te-mi-da Re: Wiceprezydent Kaliszuk IP: *.ztpnet.pl 13.12.06, 21:41
              kaliszuk! nie pisz na forum pod różnymi nickami i nie tłumacz swojego
              ruchu.chcesz to idź w szeregu z czerwonymi ale nie dorabiaj do tego
              usprawieliwienia
              • Gość: ... Re: Wiceprezydent Kaliszuk IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.12.06, 22:22
                nie jestem kaliszukiem, nawet nie znam go osobiście. po prostu dziwi mnie ta
                zajadłość, z jaką są w polsce atakowani ludzie, którzy zostają docenieni i
                awansują nie dzięki znajomościom, ale dzięki swojej pracy
            • Gość: obserwator Re: Wiceprezydent Kaliszuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 22:17
              właśnie dlatego pis przegrał
              • Gość: normalny dobrze, że nie głosowałemn na tzw. prawicę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 22:52
                przeciez to są oszołomy!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: Baśka Re: Wiceprezydent Kaliszuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 22:58
                Nie lubię SLD,ale cieszę się ,wickiem został p. Kaliszuk,wszyscy wiedzą ,że jest
                sprawnym i świetnym urzędnikiem , a wiedza o projektach unijnych ...ho, ho!!!!!!
                • Gość: freelancer Re: Wiceprezydent Kaliszuk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 00:13
                  Janusz, uwiersz mi to będzie pierwsza w urzędzie osoba do odstrzelenia, powiem
                  CI szczerze, że dokonałeś najgorszego wyboru z możliwych!
                  Przepraszam, że nie mówię Ci tego prosto w oczy, ale ja osobiście jestem w szoku
                  po tej informacji. Kto jak kto, ale Kaliszuk?
                  Rozumiem decyzję Waldka, ale Twojej w żaden sposób nie.

Twój przyjaciel

PS przepraszam, że się nie podpiszę, ale takie życie
                  Mariuszowi współczuję schedy po Lewickim, może od razu przygotujcie pokój dla
                  prokuratora, bo długo będzie tam pracował ... co do reszty znasz zdanie,
                  geeneralnie jest dobrze

PS PS kto Ci go, kurcze polecił, tylko nie Fiedor!
                  • Gość: freelancer Re: Wiceprezydent Kaliszuk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 00:15
                    zapomniałem - czy pracę również dostanie Nowicki?
                    i ostatnie co z tematami, które rozpoczął Kaliszuk na boku?
                    • Gość: lewak Re: Wiceprezydent Kaliszuk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 15:44
                      No no ile nienawiści wśród tej prawicowejjedynie słusznie myślącej i
                      posiadającej monopol na rację choć jak widać po wynikach wyborów prezydenckich
                      wcale tak słodko nie jest. Żeby którykolwiek oszołom coś wiedział na temat
                      samego startu w wyborach J. Kubickiego problemów i kłód rzucanych mu pod nogi
                      nie nazwał by go komuchem. Dostatecznie dużo trzeba było się napracować aby to
                      był on. Polecam zatem dać nieco czasu prezydentowi bo doskonale wie co robi a
                      prewiduję iż przyszłe wybory bez najmniejszych problemów wygra w pierwszej
                      turze. Więc dajcie sobie z tym krytykanctwem na wstrzymanie. Co do Kaliszuka to
                      skoro Janusz uznał że z tym człowiekiem można coś w mieście zrobić dobrego dla
                      mieszkańców to może odpuścicie sobie nieco z tym partyjniactwem bo jak mniemam
                      jemu w decyzji pomogła chęć pracy dla mieszkańców a nie wspólne poglądy
                      polityczne z lewicowym Kubickim. Sam jestem lewicowcem i jestem z tego dumny a
                      krytykantów odsyłam do programu lewicy bo z wiedzą na jej temat kiepściutko.
            • Gość: jasio Re: Wiceprezydent Kaliszuk IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.12.06, 17:40
              Nie mieszaj skundlenia z cheścijaństwem ale moze pogaworzysz o leninizmie
          • Gość: Julia Re: Wiceprezydent Kaliszuk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 16:01
            kop dalej, przy takim infantylnym podejściu to w polsce mamy 99% komuchów, ale
            na szczęście tylko 20% pisuarów
          • Gość: kundelek Re: Wiceprezydent Kaliszuk IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.12.06, 17:39
            Nie obrażajcie kundeków ten gościu się nie skudlił on się wydymał lub inaczej
            skur............
    • Gość: gość 1 Re: Wiceprezydent Kaliszuk IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.12.06, 15:35
      Mam nadzieję, że Pan nowy wice- pracujący tyle lat w magistracie zrobi porządek
      w niektórych wydziałach. Niektórzy za długo tam pracują i stracili jasne
      spojrzenie na wiele spraw.
    • Gość: chrom.m12 Re: Wiceprezydent Kaliszuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 20:34
      Kaliszuk to fachowiec, jego nominacja moze przyniesc tylko pozytywne efekty..
      • Gość: koleżanka Re: Wiceprezydent Kaliszuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 20:49
        też tak uważam ,że to trafna decyzja.Młody,elokwentny,bardzo pracowity i na
        wskroś uczciwy.Niedoceniony przez Ronowicz,ale lepsi nigdy nie są doceniani.nie
        mogą stanowić więcej niż ich zwierzchnicy ??????
        Znam kolegę kaliszuka ,byłam z nim kiedyś w terenie.Bardzo przyzwoity
        facet.Panie Prezydencie pozdrawiam Pana.
        • Gość: HEnio Re: Wiceprezydent Kaliszuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 21:28
          Dobrze,że Kaliszuk jest wiceprezydentem- to fachowiec.
          Najgorsza osoba z wicków to Wożniak- mieszka w ZARACH, Zielonki nie zna,
          działacz SLD, oj cieńńńki z niego gość
          • Gość: fiedor Re: Wiceprezydent Kaliszuk IP: *.ztpnet.pl 14.12.06, 22:38
            chrom,kolezanka i henio to Kaliszuk.Fako nie badź błaznem chociaż na
            forum,skoro jesteś w realu dupolizem czerwonych
            • Gość: basket Re: Wiceprezydent Kaliszuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 22:18
              Poziom waszych wypowiedzi moi drodzy jest żenujący- jak można tak obrażać
              osobę, której podejrzewam nikt z was nie zna?
              Gdybście znali Krzyśka to wiedzielibyscie ile on zrobił dla tego miasta- to
              jest uczciwy, normalny facet- na pewno miał wiele wątpliwości, wiedział, że
              pojawią się głosy krytyki- ale podjął się tej funkcji i odpowiedzialności z nia
              związanej- po to by mieć wpływ na to jak Zielona Góra wykorzysta szansę na
              rozwój w latach 2007-2013. Cenię tego faceta- oby wszyscy urzędnicy byli tacy
              jak Krzysiek
            • Gość: beeeeeeeeeeeee Re: Wiceprezydent Kaliszuk IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.12.06, 19:27
              I znowy w tyłki włazicie panowie urzędnicy to takie brzydkie fu fu fu
          • Gość: marcel Re: Wiceprezydent Kaliszuk IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.12.06, 23:03
            Gość portalu: HEnio napisał(a):

> Najgorsza osoba z wicków to Wożniak- mieszka w ZARACH, Zielonki nie zna,
            > działacz SLD, oj cieńńńki z niego gość

Materna, Bukiewicz z Zielonki i nie z SLD, gruuuby kaliber.)))))
        • Gość: urzędnik Re: Wiceprezydent Kaliszuk IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.12.06, 20:25
          Skowrońska daj sobie spokój z tymi bzdurami o kaliszuku. To mow mu z burchardem
          na piwie w przylepie. nie podlizuj się jak cię wyrzucą z urzedu
          marszałkowskigo on cię przygarnie.
        • Gość: filjakistam Re: Wiceprezydent Kaliszuk IP: *.starnettelecom.pl 23.12.06, 16:07
          Gość portalu: koleżanka napisał(a):

> też tak uważam ,że to trafna decyzja.Młody,elokwentny,bardzo pracowity i na
          > wskroś uczciwy.Niedoceniony przez Ronowicz,ale lepsi nigdy nie są
          doceniani.nie
          >
          > mogą stanowić więcej niż ich zwierzchnicy ??????
          > Znam kolegę kaliszuka ,byłam z nim kiedyś w terenie.Bardzo przyzwoity

nie ty jedna bylaś z nim w "terenie" ;-)
    • Gość: spolegliwy Re: Wiceprezydent Kaliszuk IP: *.ztpnet.pl 16.12.06, 04:15
      Czy pozwolenia na budowę Carfuru i Castoramy, były wydane zgodnie z prawem?
      Zapytajcie o to Prezydenta Kaliszuka, wysokiej klasy specjalista od
      budownictwa /dyplom z wyróżnieniem/. Są niezbite dowody na to, że w obu
      przypadkach pozwolenia na budowę zostały wydane z naruszeniem prawa /pisałem o
      tym na forum wielokrotnie/. Na pewno potwierdziła to kontrola NIK. Gdzie był
      wtedy Pan Kaliszuk? Cy zwrócił uwagę Pani Ronowicz, że podejmuje decyzję nie
      zgodną z prawem?. Czemu milczał, kiedy podobne decyzje podejmował Prezydent
      Listowski? Czy płacono mu za milczenie , czy tez stosował rosyjską
      zasadę: „cisze jedziesz, dalsze budziesz”. I zaszedł daleko. Za daleko. O to i
      cały Kaliszuk, najlepszy z możliwych zastępca - Panie Prezydencie Kubicki.
      • Gość: Batalia Facet nie do zdarcia IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.12.06, 10:19
        Karierę urzędniczą rozpoczął za Mazowieckiego pracą u wojewody Barańczaka,
        należał wówczas do partii Kaczyńskich. Lubi go jak widać prawica, lewica oraz
        partie kościelne( Barańczak należał do Pchd, do paralamentu dostał się
        fotografując się z Wałęsą. Lewica wysłała go na placówkę dyplomatyczną do
        Turcji).
        Główne osiągnięcia zielonogórskiej prawicy i lewicy przez ostatnie 15 lat to
        hipermarkety.
        • Gość: Ewa Re: Facet nie do zdarcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 20:28
          zostawcie wy wszyscy P.kaliszuka w spokoju.jeszcze wam pokaże jakim będzie
          dobrym i pracowitym prezydentem.eźcie się za radnych i zobaczcie .Niektórzy z
          nich spadli jak z kapelusza. Co dla Zielonej Góry i jej mieszkańców zrobił
          radny Bukiewicz albo radny Dygas.Ludzie znikąd . Kiedy Dygas był w kablówce i
          pawlak pytał go imiennie o ludzi to ciągle powtarzał "ja go nie znam , nie
          mogę nic powiedzieć.To kogo i co zna ten radny.Pewnie swoją rodzinę i grono
          znajomych i tak małe bo nosa nosi wyżej niż d....radny Bukiewicz to samo .na
          plecach swojej żony wszedł do rady.,a część internautów czepia się
          bezpodstawnie Kaliszuka.On chociaż miasto ma w paluszku , a ludzi zna na pamięc
          nioe mówiąć o urzędnikach.Pracuje dużo i społecznie i zawodowo.
          • Gość: fox Swięta prawda.Gońcie się leszcze.Kaliszuk the best IP: *.ztpnet.pl 18.12.06, 22:01
            Zazdrosne typki.
            • Gość: xof Re: Swięta prawda.Gońcie się leszcze.Kaliszuk the IP: *.ztpnet.pl 18.12.06, 22:08
              żałosne typki? mniemam że gadasz o wiceprezydentach czerwonego janusza
    • Gość: Gacek Re: Wiceprezydent Kaliszuk IP: 212.109.154.* 20.12.06, 22:33
      Z reguły nie wypowiadam się na forach ale niestety nie dało się przemilczeć
      tego wątku... Zastanawiam się kim są ludzie wypowiadający się w ten sposób o
      innych. Tragedia!! Siądzie paru buraków przed monitorami, jeden z plakietką SLD
      na klacie, drugi z LPR-em na jajach i rzucają anonimowym błotem... To jest
      właśnie poziom wypowiedzi, który oglądamy później na sejmowej sali.
      Reprezentanci ludu... Akurat dla mnie wybranie Wicka spoza lewicowego grona
      jest sygnałem, że nowy Prezydent chce współpracy także z prawicą. Może się
      mylę, ale chciałbym jeszcze trochę się połudzić:)
      Pracowałem jakiś czas z Krzyśkiem Kaliszukiem i sam zastanawiam się czy będzie
      dobrym prezydentem... Tego nie da się teraz powiedzieć, więc proszę
      wstrzymajcie się z tymi wyzwiskami. Na pewno jest to osoba nieszablonowa,
      wykształcona, z ciekawymi pomysłami. Czas pokaże czy będzie potrafił
      wykorzystać swój potencjał
      Powodzenia, Panie Prezydencie!
      • Gość: klijen Re: Wiceprezydent Kaliszuk IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.12.06, 19:38
        To poziom twoich zsmpowskich mocodawców
      • Gość: Pepiko opamietaj sie gacek IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.12.06, 12:26
        Przepraszam ale czy przypmnienie,że Kaliszuk był zaufanym Barańczaka to
        rzucanie błotem. A może tak, może praca u tego faceta była ujmą nie wiem.
      • Gość: Maraczek Re: Wiceprezydent Kaliszuk IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.12.06, 09:26
        Gacek a ty nie śpisz. Widać pogoda źle wpływa na twoje postrzeganie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka