Dodaj do ulubionych

Zasypało..

24.01.07, 14:49
zawiało i zrobiło się biało :)
Wreszcie jest zima i jak zwykle drogowcy śpią smacznie.

Obserwuj wątek
    • Gość: bolo Re: Zasypało.. IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.01.07, 15:24
      Są dwie prawdy. Jedna mówi że człowiek kiedyś umrze a druga że zima zawsze
      zaskoczy drogowców
      • Gość: pirat Re: Zasypało.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 17:49
        może mi ktoś krótko wyjśnić ile kasy weźmie /wzięła/ Alba za utrzymanie dróg ?
        Jak by nie patrzeć - połowę zimy mamy w plecy. Zatem połowa tej kasy spadła jak
        manna z bezchmurnego nieba.
        Czy firma /Alba/ bierze bez względu na pogodę, czy miasto płaci w zależności od
        wykonanej pracy.
        Takie upierdliwe pytanie podatnika
        • Gość: zgorzanin Re: Zasypało.. IP: *.ztpnet.pl 24.01.07, 17:59
          Chyba w Kablówce mówili, że od 1 listopada do 31 marca około 12.000 albo 12.500
          dziennie. Niezależnie od tego, czy wyjechali na miasto czy nie.
          • Gość: pirat Re: Zasypało.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 18:24
            czyli około 1,8 mln zł bez względu na pogodę. Gratuluję wspaniałomyślności
            naszym poprzednim władzom i mam nadzieję na korzystniejszą dla nas umowę za rok
            • Gość: zgorzanin Re: Zasypało.. IP: *.ztpnet.pl 24.01.07, 20:32
              Umowa z ALBĄ jest podpisana na trzy lata.
              • aski68 w wczoraj... 25.01.07, 09:06
                tak ok. godz. 21-22 miasto nadal było białe, choć śnieg już nie padał i
                piaskarki człowiek nie uświadczył nawet na głównych ulicach.
                Na drodze do Słubic (przez Krosno) ciągle jeździły piaskarki, i to grupami po
                trzy :)) droga niemal czarna była już wczoraj wieczorem, dziś nie ma na niej
                kawałka śniegu... a w mieście... sami widzicie... szkoda słów ...

Mimo wszystko miłej zimy życzę i zabaw na śniegu :)
              • Gość: Michał Re: Zasypało.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 09:40
                a kto był taki wspaniałomyślny ?
                • Gość: ziomek Re: Zasypało.. IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.01.07, 11:56
                  Godzina 11, Chynow, pojawia sie pierwszy plug, tlum wiwatuje ;/
                  Ludu! Mołotowem ich!
                  • Gość: asd Re: Zasypało.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 13:44
                    A na Jędrzychowie od samego rana drogi czarne (Nowojędrzychowska,
                    Jędrzychowska) :)
                    • sk561 Re: Zasypało.. 25.01.07, 17:41
                      może tam jakiś VIP mieszka?
                      nawet dziś rano, po wielu godzinach bez opadów, ulice byłe pełne tego szarego
                      g... a auto buksowało. My też buksujemy z tą Albą od lat, biorą kasę za akcję
                      zima, wiec niech wreszcie zainwestują w kolejne 5 maszyn a nie pier...lą że mają
                      ich za mało. przecież dzięki tej pogodzie zaoszczędzili w listopadzie i grudniu
                      kupę kasy!!!
                      • Gość: nie zaoszczedzili. Re: Zasypało.. IP: *.ztpnet.pl 25.01.07, 17:53
                        trzeba bylo przeciez prezent na odejscie babki kiepskiej kupic pewnie jakis
                        fajowy...
                        • sk561 Re: Zasypało.. 26.01.07, 05:51
                          sądzisz, że kupili jej piaskarkę na nocną zmianę? :-)))))
        • Gość: SPOŁECZNIK Re: Zasypało.. IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.01.07, 21:24
          A JA CHCĘ WIEDZIEĆ DLACZEGO MAM ODŚNIEŻAĆ WOKÓŁ WŁASNEGO PŁOTU CHODNIK KTÓRY
          NIE JEST MOJĄ WŁASNOŚCIĄ. NAWET NIM NIE CHODZĘ. NIE CHCĘ BYĆ SPOŁECZNIKIEM. A
          ZA USŁUGI NA RZECZ MIAST I MIESZKAŃCÓW POWINNY BYĆ SPISANIE W FORMIE UMOWY ZA
          ODPOWIEDNIE WYNAGRODZENIE.
          • Gość: wq odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 22:35
            bo taki jest twój qrewski obowiązek..

Zgodnie z art. 5 pkt 1 ust 4 ustawy z dnia 13 września 1996 r. o utrzymaniu
            czystości i porządku w gminach, właściciele nieruchomości zapewniają utrzymanie
            czystości i porządku przez uprzątnięcie błota, śniegu, lodu i innych
            zanieczyszczeń z chodników położonych wzdłuż nieruchomości, przy czym za taki
            chodnik uznaje się wydzieloną część drogi publicznej służącą dla ruchu pieszego
            położoną bezpośrednio przy granicy nieruchomości; właściciel nieruchomości nie
            jest obowiązany do uprzątnięcia chodnika, na którym jest dopuszczony płatny
            postój lub parkowanie pojazdów samochodowych.
            • Gość: JA Re: odpowiadam IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.01.07, 22:42
              Ale dlaczego obowiązek do odśnieżania ma tylko ten pechowiec, któremu za płotem
              postawili chodnik. Nikt nie pyta się właścicieli posesji czy chcą aby im taki
              chodnik biegł wzdłuż płotu. Mamy pracować za darmo. Równocześnie wielu dostaje
              pieniądze za darmo z naszych podatków.
              • Gość: wq Re: odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 22:53
                hehe i co ja mam odpowiedzieć? bo ma pecha :>
                • major.ahmed Re: odpowiadam 26.01.07, 22:56
                  wq - zaczynam modły o zdrowie dla ciebie :)))
                  • Gość: wq Re: odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 22:58
                    dziękuję, w końcu Bóg jest jeden..
                    • major.ahmed Re: odpowiadam 26.01.07, 23:03
                      allah akbar :)))
                      la ilaha illa'llah Muhammadum rasulu'llah
                      • Gość: wq Re: odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 23:12
                        niezupełnie to miałem na myśli :P
            • Gość: NIE Re: odpowiadam IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.01.07, 22:48
              Tylko dlatego, że ktoś bez mojej zgody a nawet pytania o zdanie za płotem
              postawił chodnik ja mam być odpowiedzialna za jego utrzymywanie w czystości.
              Zimą nie wyjadę bo może spodnie śnieg (jak będę chciała wyjechać to mam komuś
              zapłacić aby dopilnował chodnik ....?)a latem będę sprzątała po załatwiających
              się pieskach itp. Coś tu chyba jest nie tak!!!
              • Gość: wq Re: odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 22:57
                lol zawsze możesz się z sąsiadem dogadać ;)
                poza tym, zawsze jest tak, że aparat przymusu przerzuca jakie się tylko da
                obowiązki na obywatela..
                co do załatwiających się psiaków, to pretensje o to chyba powinno się mieć do
                ich właścicieli?
    • Gość: wq Re: Zasypało.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 14:52
      a ja z innej beczki - czy ktoś w tym naszym pięknym mieście egzekwuje
      odśnieżanie chodników przez właścicieli posesji? na "blokach" odśnieżają
      dozorcy itp. na domkach.. jak się komu chce :| a im lepsza fura koło domu, tym
      większy bajzel wokół

ps. miałem wczoraj niezłą polewkę jak widziałem meteriał z ZG w panoramie,
      gdzie kolo złamał sobie rękę (moje współczucia) na schodach do Szpitala..
      oczywiście kolo będzie ubiegać się o odszkodowanie;

swoją drogą, czy w przypadku, gdy ktoś wpadnie w poślizg na drodze na terenie
      miasta, droga będzie niedostatecznie 'oczyszczona' przez odpowiednie służby, to
      czy poszkodowany może domagać się odszkodowania? (per analogiam do: uszkodzenie
      pojazdu (zawieszenia), złamanie nogi na chodniku)
      • major.ahmed Re: Zasypało.. 26.01.07, 21:50
        Kwack You !
        • Gość: wq Y Tu Mamá También IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 22:06
          i twoją matkę też!
          • major.ahmed Re: Y Tu Mamá También 26.01.07, 22:14
            typowo zielonogórska kultura?
            ale wiesz ze w rodzine nie powinno się uderzać?

pomodlę sie za szczescie dla ciebie :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka