aski68 24.01.07, 14:49 zawiało i zrobiło się biało :) Wreszcie jest zima i jak zwykle drogowcy śpią smacznie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bolo Re: Zasypało.. IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.01.07, 15:24 Są dwie prawdy. Jedna mówi że człowiek kiedyś umrze a druga że zima zawsze zaskoczy drogowców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirat Re: Zasypało.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 17:49 może mi ktoś krótko wyjśnić ile kasy weźmie /wzięła/ Alba za utrzymanie dróg ? Jak by nie patrzeć - połowę zimy mamy w plecy. Zatem połowa tej kasy spadła jak manna z bezchmurnego nieba. Czy firma /Alba/ bierze bez względu na pogodę, czy miasto płaci w zależności od wykonanej pracy. Takie upierdliwe pytanie podatnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgorzanin Re: Zasypało.. IP: *.ztpnet.pl 24.01.07, 17:59 Chyba w Kablówce mówili, że od 1 listopada do 31 marca około 12.000 albo 12.500 dziennie. Niezależnie od tego, czy wyjechali na miasto czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirat Re: Zasypało.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 18:24 czyli około 1,8 mln zł bez względu na pogodę. Gratuluję wspaniałomyślności naszym poprzednim władzom i mam nadzieję na korzystniejszą dla nas umowę za rok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgorzanin Re: Zasypało.. IP: *.ztpnet.pl 24.01.07, 20:32 Umowa z ALBĄ jest podpisana na trzy lata. Odpowiedz Link Zgłoś
aski68 w wczoraj... 25.01.07, 09:06 tak ok. godz. 21-22 miasto nadal było białe, choć śnieg już nie padał i piaskarki człowiek nie uświadczył nawet na głównych ulicach. Na drodze do Słubic (przez Krosno) ciągle jeździły piaskarki, i to grupami po trzy :)) droga niemal czarna była już wczoraj wieczorem, dziś nie ma na niej kawałka śniegu... a w mieście... sami widzicie... szkoda słów ... Mimo wszystko miłej zimy życzę i zabaw na śniegu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Zasypało.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 09:40 a kto był taki wspaniałomyślny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomek Re: Zasypało.. IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.01.07, 11:56 Godzina 11, Chynow, pojawia sie pierwszy plug, tlum wiwatuje ;/ Ludu! Mołotowem ich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Zasypało.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 13:44 A na Jędrzychowie od samego rana drogi czarne (Nowojędrzychowska, Jędrzychowska) :) Odpowiedz Link Zgłoś
sk561 Re: Zasypało.. 25.01.07, 17:41 może tam jakiś VIP mieszka? nawet dziś rano, po wielu godzinach bez opadów, ulice byłe pełne tego szarego g... a auto buksowało. My też buksujemy z tą Albą od lat, biorą kasę za akcję zima, wiec niech wreszcie zainwestują w kolejne 5 maszyn a nie pier...lą że mają ich za mało. przecież dzięki tej pogodzie zaoszczędzili w listopadzie i grudniu kupę kasy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie zaoszczedzili. Re: Zasypało.. IP: *.ztpnet.pl 25.01.07, 17:53 trzeba bylo przeciez prezent na odejscie babki kiepskiej kupic pewnie jakis fajowy... Odpowiedz Link Zgłoś
sk561 Re: Zasypało.. 26.01.07, 05:51 sądzisz, że kupili jej piaskarkę na nocną zmianę? :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPOŁECZNIK Re: Zasypało.. IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.01.07, 21:24 A JA CHCĘ WIEDZIEĆ DLACZEGO MAM ODŚNIEŻAĆ WOKÓŁ WŁASNEGO PŁOTU CHODNIK KTÓRY NIE JEST MOJĄ WŁASNOŚCIĄ. NAWET NIM NIE CHODZĘ. NIE CHCĘ BYĆ SPOŁECZNIKIEM. A ZA USŁUGI NA RZECZ MIAST I MIESZKAŃCÓW POWINNY BYĆ SPISANIE W FORMIE UMOWY ZA ODPOWIEDNIE WYNAGRODZENIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wq odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 22:35 bo taki jest twój qrewski obowiązek.. Zgodnie z art. 5 pkt 1 ust 4 ustawy z dnia 13 września 1996 r. o utrzymaniu czystości i porządku w gminach, właściciele nieruchomości zapewniają utrzymanie czystości i porządku przez uprzątnięcie błota, śniegu, lodu i innych zanieczyszczeń z chodników położonych wzdłuż nieruchomości, przy czym za taki chodnik uznaje się wydzieloną część drogi publicznej służącą dla ruchu pieszego położoną bezpośrednio przy granicy nieruchomości; właściciel nieruchomości nie jest obowiązany do uprzątnięcia chodnika, na którym jest dopuszczony płatny postój lub parkowanie pojazdów samochodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: odpowiadam IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.01.07, 22:42 Ale dlaczego obowiązek do odśnieżania ma tylko ten pechowiec, któremu za płotem postawili chodnik. Nikt nie pyta się właścicieli posesji czy chcą aby im taki chodnik biegł wzdłuż płotu. Mamy pracować za darmo. Równocześnie wielu dostaje pieniądze za darmo z naszych podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wq Re: odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 22:53 hehe i co ja mam odpowiedzieć? bo ma pecha :> Odpowiedz Link Zgłoś
major.ahmed Re: odpowiadam 26.01.07, 22:56 wq - zaczynam modły o zdrowie dla ciebie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wq Re: odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 22:58 dziękuję, w końcu Bóg jest jeden.. Odpowiedz Link Zgłoś
major.ahmed Re: odpowiadam 26.01.07, 23:03 allah akbar :))) la ilaha illa'llah Muhammadum rasulu'llah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wq Re: odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 23:12 niezupełnie to miałem na myśli :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE Re: odpowiadam IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.01.07, 22:48 Tylko dlatego, że ktoś bez mojej zgody a nawet pytania o zdanie za płotem postawił chodnik ja mam być odpowiedzialna za jego utrzymywanie w czystości. Zimą nie wyjadę bo może spodnie śnieg (jak będę chciała wyjechać to mam komuś zapłacić aby dopilnował chodnik ....?)a latem będę sprzątała po załatwiających się pieskach itp. Coś tu chyba jest nie tak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wq Re: odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 22:57 lol zawsze możesz się z sąsiadem dogadać ;) poza tym, zawsze jest tak, że aparat przymusu przerzuca jakie się tylko da obowiązki na obywatela.. co do załatwiających się psiaków, to pretensje o to chyba powinno się mieć do ich właścicieli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wq Re: Zasypało.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 14:52 a ja z innej beczki - czy ktoś w tym naszym pięknym mieście egzekwuje odśnieżanie chodników przez właścicieli posesji? na "blokach" odśnieżają dozorcy itp. na domkach.. jak się komu chce :| a im lepsza fura koło domu, tym większy bajzel wokół ps. miałem wczoraj niezłą polewkę jak widziałem meteriał z ZG w panoramie, gdzie kolo złamał sobie rękę (moje współczucia) na schodach do Szpitala.. oczywiście kolo będzie ubiegać się o odszkodowanie; swoją drogą, czy w przypadku, gdy ktoś wpadnie w poślizg na drodze na terenie miasta, droga będzie niedostatecznie 'oczyszczona' przez odpowiednie służby, to czy poszkodowany może domagać się odszkodowania? (per analogiam do: uszkodzenie pojazdu (zawieszenia), złamanie nogi na chodniku) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wq Y Tu Mamá También IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 22:06 i twoją matkę też! Odpowiedz Link Zgłoś
major.ahmed Re: Y Tu Mamá También 26.01.07, 22:14 typowo zielonogórska kultura? ale wiesz ze w rodzine nie powinno się uderzać? pomodlę sie za szczescie dla ciebie :))) Odpowiedz Link Zgłoś