Dodaj do ulubionych

Koniec Stanów Zjednoczonych

01.03.25, 02:56
Minął nieco ponad miesiąc od objęcia władzy przez Donalda Trumpa, i w miesiąc udało mu się to co nie udało się Hitlerowi oraz radzieckim komunistom przez dziesięciolecia. Skłócić Amerykę z wszystkimi sąsiadami, oraz sojusznikami.

Skłócić politycznie, gospodarczo i militarnie. Kanada odwraca się od USA, Meksyk nie chce płacić z mur, pomiędzy USA a Europą powstała przepaść której nie potrafią zasypać nawet tradycyjnie proamerykańscy Brytyjczycy, widząc jak Ameryka traktuje sojuszników w Europie, z rezerwą i chłodem zaczynają reagować Japonia i Korea Płd, słowem - Stany Zjednoczone Ameryki po raz pierwszy w ich ponad 300-letniej historii zostały same na świecie.

Aby było gorzej, oprócz pozbawiania się na własne życzenie sojuszy, Ameryka niszczy źródła swoje soft power, jak USAID, dzięki której uniknęła być może większej liczby 9/11, bo jej działalność humanitarna stanowiła poduszkę bezpieczeństwa dla Ameryki w wielu wrogich USA krajach, poprzez "rozbrajanie" najbardziej anty-amerykanskich ekstremistycznych nurtów. Amerykańska hard power w oczywisty i widoczny sposób również słabnie, zwłaszcza wobec Chin.

I w tej sytuacji, USA stają jaskrawie po stronie barbarzyńców rosyjskich, chińskich, północno-koreańskich i irańskich. Aby pokazać Putinowi na żywo przed kamerami, jak bardzo Donald John Trump, born June 14, 1946 jest mu wierny.

To jest koniec USA i świata jaki znamy. Od jutra nowa rzeczywistość.
Obserwuj wątek
    • felusiak1 Re: Koniec Stanów Zjednoczonych 01.03.25, 03:41
      Widzę, że dekiel ci odskoczył i pofrunąl z wiatrem.

Czy ty naprawdę myślisz, że te bzdury, ktore powtarzasz za swoimi Trevorami są traktowane poważnie?

PS. Stany Zjednoczone w lipcu skończą 249 lat.
      • bmc3i Re: Koniec Stanów Zjednoczonych 01.03.25, 03:52
        felusiak1 napisał:

> Widzę, że dekiel ci odskoczył i pofrunąl z wiatrem.
        >
        > Czy ty naprawdę myślisz, że te bzdury, ktore powtarzasz za swoimi Trevorami są
        > traktowane poważnie?
        >
        > PS. Stany Zjednoczone w lipcu skończą 249 lat.

The president of the United States is a coward, a coward who is Vladimir Putin's puppet. And JD Vance is Trump's puppet, So, Vance and Trump are cowards and puppets.

[Seth Moulton, Marine Cor combat vet, Bronze Star (2) with valor,
        Navy and Marine Corps Commendation Medal with valor]
        • felusiak1 Re: Koniec Stanów Zjednoczonych 01.03.25, 08:22
          Bla, bla, bla, bla.......
          • bmc3i Re: Koniec Stanów Zjednoczonych 01.03.25, 12:41
            felusiak1 napisał:

> Bla, bla, bla, bla.......

28 lutego 2025

A date which will live in infamy
    • borrrka Napisałeś trafnie, tylko zbyt radykalnie 01.03.25, 09:01
      Ja uważam, że takim cezarkom mądra część społeczeństwa będzie się przeciwstawiać.
      Bo fakt, na razie przyszedł facet z pomarańczową facjatą i powiedział:
      chłopaki i dziewczyny ja jestem taki wspaniały, że już sam nie wytrzymuję.
      Pytanie tylko, czy zdąży konia mianować senatorem?

PS. W jakimś sensie przerabialiśmy to w naszej Bolandzie, a prezes USA ma nawet swego Błaszczaka!. Wypisz, wymaluj.
      • prze.nick Re: Napisałeś trafnie, tylko zbyt radykalnie 01.03.25, 12:08
        Zgadza się - w Bolandzie okupującej Polskę donald ma swojego posła konia - mecenasa który wcześniej ukrywał się we Włoszech.
      • bmc3i Re: Napisałeś trafnie, tylko zbyt radykalnie 01.03.25, 12:23
        borrrka napisał:

> Ja uważam, że takim cezarkom mądra część społeczeństwa będzie się przeciwstawia
        > ć.

Nie widzę tu nic przesadnego. Nastąpił przewrót kopernikański w amerykańskiej polityce. Prezydent Stanów Zjednoczonych oficjalnie popiera Rosję i występuje przeciw krajowi napadniętemu przez nią, wręcz w interesie Rosji uprawia bulling jego prezydenta, stając w jednym szeregu z Iranem Ajatollachów, Koreą Północną Kimów, Wenezuelą i Chinami Xi

> Bo fakt, na razie przyszedł facet z pomarańczową facjatą i powiedział:
        > chłopaki i dziewczyny ja jestem taki wspaniały, że już sam nie wytrzymuję.
        > Pytanie tylko, czy zdąży konia mianować senatorem?
        >
        > PS. W jakimś sensie przerabialiśmy to w naszej Bolandzie, a prezes USA ma nawe
        > t swego Błaszczaka!. Wypisz, wymaluj.
        • borrrka Różnie oceniają to fachowcy od polityki 01.03.25, 13:24
          Nie politycy, czy dziennikarze, ale analitycy polityczni, którzy mają swój dzień w tv kolorowej.
          Nawet w firmie polonijnej z Krasnosielca są bardzo umiarkowani w krytyce Trumpa.
          Przypisują Zeleńskiemu emocjonalne podejście, Trumpowi bardziej racjonalne.
          Chwilami są dość przekonujący, chwilami nie.
          A ja myślę po raz n-ty, że dobrze iż nie dałem namówić się na emigrację do USA:)
          • bmc3i Re: Różnie oceniają to fachowcy od polityki 01.03.25, 13:59
            borrrka napisał:

> Nie politycy, czy dziennikarze, ale analitycy polityczni, którzy mają swój dzie
            > ń w tv kolorowej.
            > Nawet w firmie polonijnej z Krasnosielca są bardzo umiarkowani w krytyce Trumpa

Ze strony prawicowych mediów polskich, nie należy się spodziewać jakiejkolwiek krytyki Trumpa. A już ze strony mediów polonijnych tym bardziej.

> Przypisują Zeleńskiemu emocjonalne podejście, Trumpowi bardziej racjonalne.
            > Chwilami są dość przekonujący, chwilami nie.

Żadna głowa państwa żadnego narodu nie mogłaby sobie pozwolić na kładzenie uszu po sobie w Gabinecie Owalnym, gdy jej naród jest tam otwarcie poniżany.
            • borrrka Firma "polonijna" z Krasnosielca to Warner Bros 01.03.25, 14:12
              A jej polski organ, TVN trudno nazwać prawicowym.:)

Droga pani z telewizji
              Niewielki móżdżek mam i nie jestem w stanie
              Zdań wielce mądrych tuzin wkuć na pamięć
              Bo pełno w nich trudnych słów
        • pijatyka Re:przewrót kopernikański w amerykańskiej polityce 04.03.25, 20:05

Raczej anty-kopernikański - do władzy się dorwała wszelkiej maści szuria.
    • szwampuch58 Re: Koniec Stanów Zjednoczonych 01.03.25, 10:35
      Stawianie Chin w jednym szeregu z Rosja i KRD jest przegieciem
      • pijatyka Re: Koniec Stanów Zjednoczonych 04.03.25, 20:06

Same się tam stawiają, jelopie.

• jorl11 Re: Koniec Stanów Zjednoczonych 01.03.25, 11:43
      bmc3i napisał:

> To jest koniec USA i świata jaki znamy. Od jutra nowa rzeczywistość.

Pizdzisz bmc. Po prostu Zachod zrozumial ze z ta swoja arogancja ze gospodarczo a wtedy i militarnie pokona Rosje sie ogromnie pomylil. Do tego na polu bitwy sie okazuje ze rosyjskie wojska zabijaj ukrainskich zolnierzy kila razy wiecej jak zabici sa przez te cudowne zachodnie bronie. Do tego ta eskalacja jestssmy blisko urzycia jadrowej bronj najpierw na Ukrainie a to zawali swiatowa polityke ogromnie. A wiec lepiej jest zostawic Rosji Ukraine ale ta zmiana polityki jest propagandowo trudna. Bo te wrzaski na Putina ze orka morderca trzeba zmienic. Wiec Zielenski zaczyna byc oaskuda.
      Juz dzisiaj w mediach niemieckich pisza ze Zielenski ogromne pieniadze nakradl i w Europie zaczyna sie plucie na Zielenskiego czyli Ukraine.
      Do tego to wlasnie USA, Biden zmusil i Niemcy do tego ogromnegi popierania Ukrainy a wiec teraz mozna to odkrecic.

Tak jak brzydko powiedzial Putin Wäw grudniu 24 ze Tramp zmieni polityke, Europejczycy beda najpierw szczekac a potem merdajac ogonami wroca do Pana.

Czyli spoko
      • szwampuch58 Re: Koniec Stanów Zjednoczonych 01.03.25, 12:15
        Onuco spoko to narazie u twoich panow na Kremlu ale niedlugo karma wroci
        • jorl11 Re: Koniec Stanów Zjednoczonych 01.03.25, 12:35
          szwampuch58 napisał:

> Onuco spoko to narazie u twoich panow na Kremlu ale niedlugo karma wroci

Wal sie palancie
          • petronella.kozlowska Re: Koniec Stanów Zjednoczonych 01.03.25, 13:05
            jorl11 napisał:

Ten facet jest chory psychicznie.
      • j-k Jörl, ty oszuscie propagandowy 04.03.25, 16:07
        jorl11 napisał:
        Do tego na polu bitwy sie okazuje ze rosyjskie wojska zabijaj ukrainskich zolnierzy kila razy wiecej
        jak zabici sa przez te cudowne zachodnie bronie.

Jörl, ty oszuscie propagandowy

tyle razy ci pisze, ze Rosja ma nieco wieksze straty, niz Ukraina, bo walczac podobna bronia atakujacy zawsze ma wieksze straty, gdyz musi sie odkryc.

Twoje wciskanie kitu ludziom nie uda ci sie, zawsze twoje klamstwa beda obnazane.
        .
        www.bbc.com/russian/articles/c93lklg89e8o
      • bmc3i Re: Koniec Stanów Zjednoczonych 23.03.25, 01:41
        jorl11 napisał:

> bmc3i napisał:
        >
        >
        > > To jest koniec USA i świata jaki znamy. Od jutra nowa rzeczywistość.
        >
        >
        > Pizdzisz bmc. Po prostu Zachod zrozumial ze z ta swoja arogancja ze gospodarczo
        > a wtedy i militarnie pokona Rosje sie ogromnie pomylil.

Zachód niczego nie zrozumiał ani się nie pomylił. FSB udał się natomiast największy sukces w historii wywiadu na świecie. Umieścić swojego agenta na stanowisku prezydenta USA.
    • krabat01 Re: Koniec Stanów Zjednoczonych 01.03.25, 13:16
      bmc3i napisał:

> To jest koniec USA

Mniej chlac , mniej ziol

> Od jutra nowa rzeczywistość.

Codziennie, z kazda chwila jest nowa rzeczywistosc..
      Tylko nie trzeba miec oczu w d.
    • bmc3i Re: Koniec Stanów Zjednoczonych 03.03.25, 20:24

> Teraz narkoman zatrudniony przez Trumpa na stanowisku szefa Pentagonu zagroził
      > Meksykowi interwencją militarną.
      > wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-pentagon-grozi-sasiedniemu-panstwu-pete-hegseth-o-misji-mili,nId,7923011
      >
      > Czy ten pomarańczowy psychopata ma jeszcze jakieś resztki rozumu?
      >

m.youtube.com/watch?v=Idg2B-ESeKE&pp=ygUYYmFsbGFkYSBvIHNtdXRueW0gc2tpbmll;;Idg2B-ESeKE;;https://i.ytimg.com/vi/Idg2B-ESeKE/default.jpg;;BIG CYC - Ballada o Smutnym Skinie | 12 - Z Partyjnym Pozdrowieniem (1990)
    • felusiak1 Już 3 marca i jeszcze istnieje 04.03.25, 01:31
      bmc3i nawypisywał. On lubi wypisywać co mu podyktuje opiekun.
      • bmc3i Re: Już 3 marca i jeszcze istnieje 04.03.25, 04:43
        felusiak1 napisał:

> bmc3i nawypisywał. On lubi wypisywać co mu podyktuje opiekun.

Tobie się wydaje że ludzie nie mają własnego rozumu, skoro Ty powtarzasz tylko za Trumpem, jak chorągiewka. W którą stronę wiatr zawieje.
        • felusiak1 Re: Już 3 marca i jeszcze istnieje 04.03.25, 06:56
          Nigdy nie powtórzyłem nieczego za Trumpem.To twoja wyobraźnia przenika do postrzegania rzeczywistości i zaciera granice..
          Znajdź co powtórzyłem i daj link. Good luck.
          • bmc3i Re: Już 3 marca i jeszcze istnieje 22.03.25, 22:12
            felusiak1 napisał:

> Nigdy nie powtórzyłem nieczego za Trumpem.To twoja wyobraźnia przenika do postr
            > zegania rzeczywistości i zaciera granice..
            > Znajdź co powtórzyłem i daj link. Good luck.

Powtarzasz całą narrację, a nie pojedyncze zdania do których można dać link.
            • felusiak1 Re: Już 3 marca i jeszcze istnieje 23.03.25, 02:05
              Nigdy nie powtarzalem żadnej narracji. Przedstawiam kontrargumenty do wpisów.
              Nie napisałem o Trumpie dobrego słowa i zlego slowa. Generalnie nie piszę o Trumpie.
              Chyba mylisz mnie z seniorytą.
              • bmc3i Re: Już 3 marca i jeszcze istnieje 23.03.25, 02:19
                felusiak1 napisał:

> Nigdy nie powtarzalem żadnej narracji. Przedstawiam kontrargumenty do wpisów.
                > Nie napisałem o Trumpie dobrego słowa i zlego slowa. Generalnie nie piszę o Tr
                > umpie.
                > Chyba mylisz mnie z seniorytą.

Pamiętam Cię z marca 2022. Byłeś tak samo oburzony świeżą wówczas ruską agresją na Ukrainę, jak wszyscy. Dziś wraz z Trumpem powtarzasz jego tezy że ta wojna nie może trwać dłużej, niezależnie od tego czyim kosztem jej zakończenie miałoby się odbyć, i jaki wymuszony przez Trumpa na Ukrainie pokój wywoła damage dla Ukrainy, dla Europy i dla Stanów Zjednoczonych. Oburzenie na Rosjan zniknęło.

A jakie masz zdanie na temat Kanady, i trumpowskiego 51. stanu? Jak powiedział ostatnio dla Laury Ingraham w Fox News "Kanada to nastiest country", gdy zapytała go o to że jest bardziej harsh dla Kanady niż dla wszystkich naszych adwersarzy.
                • felusiak1 Re: Już 3 marca i jeszcze istnieje 23.03.25, 07:15
                  Nigdy nie byłem oburzony ruską agresją. Nie emocjonuję się. Przyjmuję to jako fakt. Oburzony jestem masakrą Buczy zrucaniembomb kasetowych na cywilów itp. Mialem nawet cichą nadzieję, że ukraińska kontrofensywa przyniesie sukces. Niestety to było fiasko.

felusiak1 Re: Przed blisko dwu laty 22.11.23, 09:23
                  Przeciez wiadomo, ze Ukraina nie wygra i trzeba bedzie negocjowac.
                  Chciabym, zeby Rosja poniosla sromotna kleske ale to wydaje sie nierealne.

Jak widziszjuż w listopadzie 2023 twierdziłem, ze negocjacje okażą się konieczne.
                  Trump nic do mojej opinii nie ma. Dzisiaj Ukraina jest w gorszej sytuacji niż wtedy.
                  To nie jest wojna manewrowa. To wojna pozycyjna na wyniszczenie. Rosja ma wiecej miesa armatniego. I tojest w mojej opinii powód, zeby zakończyć wojne zanim dojdzie doklęski Ukrainy.

Kanada już dawno zabładziła. Jest miękką dyktaturą. Wywiadow w Fox nie ogladam. 51 stan i Trudeau jako gubernator to byl żart. Trump trolował. Powinien przestać jeśli nadal to robi.
                  Kanada ma zaporowe cla na amerykańskie produkty rolne i drewno, rzędu 290%.
                  • bmc3i Re: Już 3 marca i jeszcze istnieje 23.03.25, 07:29
                    Listopad 2023 to już czas, gdy poparcie dla Ukrainy wśród wyborców republikańskich dramatycznie spadało, podczas gdy wśród wyborców demokratycznych wciąż było bardzo wysokie. To 1,5 roku po początku ruskiej agresji, gdy antyukraińska kampania Trumpa była już w pełnym wykwicie. To czas gdy na telefon Trumpa, McCarthy a później Mike Johnson przez pół roku wstrzymywali amerykańskie dostawy broni i amunicji, przez co załamała się ukraińska ofensywa w kierunku Morza Azowskiego, której celem było odcięcie Krymu od Rosji.

51 stan to żart powiadasz? Powtarzany nieustannie żart z ust prezydenta najsilniejszego państwa na świecie. Żart, o pozbawieniu sąsiedniego państwa niepodległości.... To pewno Kanada to nastiest country in the world, w Fox News też jest żartem.... Żartowniś z tego Trumpa. Może powinien pomyśleć o roli komika?
    • j-k od jakiegos czasu Ci muvie: 04.03.25, 15:53
      bmc3i napisał:
      > To jest koniec USA i świata jaki znamy. Od jutra nowa rzeczywistość.

od jakiegos czasu Ci muvie: czmychaj do kanady, poki jeszcze mozna,

bo niedlugo Kanadyjczycy moga postawic MUR - podobny do tego nad Rio Grande.
      • bmc3i Re: od jakiegos czasu Ci muvie: 22.03.25, 22:15
        j-k napisał:

> bmc3i napisał:
        > > To jest koniec USA i świata jaki znamy. Od jutra nowa rzeczywistość.
        >
        >
        > od jakiegos czasu Ci muvie: czmychaj do kanady, poki jeszcze mozna,
        >
        > bo niedlugo Kanadyjczycy moga postawic MUR - podobny do tego nad Rio Grande.

Ja mam obywatelstwo zarówno USA, jak i Unii Europejskiej. Mogę wiec żyć gdzie chcę. Kanada nie jest mi do niczego potrzebna. Poza tym jestem ciepłolubny, a choć w Kanadzie nigdy nie byłem, wydaje mi się za zimna.
    • jorl11 Re: Koniec Stanów Zjednoczonych 04.03.25, 20:37
      j-k napisał:

>
      > tyle razy ci pisze, ze Rosja ma nieco wieksze straty, niz Ukraina, bo walczac p
      > odobna bronia atakujacy zawsze ma wieksze straty, gdyz musi sie odkryc.
      >
      > Twoje wciskanie kitu ludziom nie uda ci sie, zawsze twoje klamstwa beda obnazan
      > e.
      > .
      > www.bbc.com/russian/articles/c93lklg89e8o

Pizdzisz dalej.

Zalaczam Sachsa niedawno w Brukseli opowiadal.

Tam powiewdzial ze juz milion ukranskich zolnierzy jest zabitych i ciezko rannych. Nie lekko czyli takich co wracaja a ciezko tylko w tym milionie

Zalaczem screen, wrzucilem polskie napisy

A dlaczego Trump konczy wojne? Sachs tez mowi
      Bo nie chce stac jako looser ktory wojne przegral. Tez screen
      • pijatyka Wyjazd stąd z tym ruskim przygłupem. 22.03.25, 21:34
        .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka