falubaz007 25.01.07, 08:13 moj kochany pracodawca oszukuje i okrada mnie i panstwo, otoz co innego mam wpisane na umowie (najnizsza krajowa) a co innego dostaje faktycznie co miesiac. Gdzie mozna zglosic taki proceder przestepczy? ZUS? US? PIP? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: twój pracodawca Re: moj pracodawca to oszust? IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.01.07, 08:45 wystarczy że zgłosisz to na Forum. W zasadzie już zgłosiłes a teraz możesz pracowac dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milcz wyzyskiwaczu Re: moj pracodawca to oszust? IP: *.ztpnet.pl 25.01.07, 09:46 milcz i cicho siedz, bo jeszcze na ciebie nazlemy kontrole Odpowiedz Link Zgłoś
atena48 Re: on się nie boi kontroli 25.01.07, 12:56 bo ma ich wszystkich w kieszeni, taki Stokłosa ... kolejny Odpowiedz Link Zgłoś
atena48 Re: on niczego się nie boi, nawet kontroli 25.01.07, 12:57 bo ma ich wszystkich w kieszeni, taki Stokłosa ... kolejny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxx Re: moj pracodawca to oszust? IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.01.07, 14:25 Nie podoba się -to się zwolnij.........a zanim zaplujesz się jaki to on nieuczciwy ,to twą energie zużyj na zostanie takim uczciwym pracodawcą.........i świeć na cale miasto przykladem....... Odpowiedz Link Zgłoś
atena48 Re: nie ma co się obrażać 25.01.07, 14:35 tak trudno być uczciwym - chyba nie, jeżeli ktoś się porywa na działalność gospodarczą to od razu musi kupować śliczną nowiuteńką i drogą "gablotę" ? Czy tak funkcjonuje biznes na zachodzie ? Jakoś tam byłam i nie zauważyłam tego. A w Polsce prawie, że jest to regułą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja Re: nie ma co się obrażać IP: *.ztpnet.pl 25.01.07, 20:27 swiete slowa.. zreszta widac to dobrze bo niektorych odpowiedziach.. nowobogackich wlascicieli i prezesow swoich preznych firm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wq Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 14:41 kolejny wpis bez podania namiaru :| piszesz o czymś, to poinformuj nas o kogo chodzi, bo w taki sposób niektórzy z nas unikną kontaktu z podobnymi "biznesmenami" a może po prostu do prokuratury? kk Art. 219. Kto narusza przepisy prawa o ubezpieczeniach społecznych, nie zgłaszając, nawet za zgodą zainteresowanego, wymaganych danych albo zgłaszając nieprawdziwe dane mające wpływ na prawo do świadczeń albo ich wysokość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. ponad to, sam narażasz się na ściganie przez odpowiednie organy, bo bierzesz udział w tym procederze; inna sprawa, że jest to nagminne, tak jak i samo- zatrudnienie; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: moj pracodawca to oszust? IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.01.07, 15:19 zgłoś się do psychiatry !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki? 3 brat Re: moj pracodawca to oszust? IP: *.ztpnet.pl 25.01.07, 16:21 czyzby to sam 3 brat blizniak nas odwiedzil ? :) rotfl Odpowiedz Link Zgłoś