Gość: pat IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.04.03, 22:31 Może śladem ranikingu uniwersytetów warto pójść i stworzyć ranking kolesi, którzy w mieście najbardziej zakombinowali. Ja stawiam na Zenka B Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
proca_toya Re: Ranking Aferzystów 22.04.03, 22:33 Gość portalu: pat napisał(a): > Ja stawiam na Zenka B a ja na Antka C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naskret Re: Ranking Aferzystów IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 22.04.03, 22:35 ani jeden ani drugi poprostu Jarek M. Odpowiedz Link Zgłoś
proca_toya Re: Ranking Aferzystów 22.04.03, 22:38 Gość portalu: naskret napisał(a): > ani jeden ani drugi > poprostu Jarek M. ... myślę, że on też odpada - słyszałem, że niektórzy stawiają na Tolka Banana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pat Re: Ranking Aferzystów IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.04.03, 19:20 co tak cienko? Obstawiam Bambrowicza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: Ranking Aferzystów IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 26.04.03, 19:35 A ja Domaszewicza a co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JSzul 24@ Re: Ranking Aferzystów IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.03, 21:19 Dlaczego nie rozlicza się Listowskiego z afery PEDiZ i związku z Jarząbkiem. Dlaczego nie obciąży się Listowskiego za wydane społeczne pieniądze za szkolenie Wątora przygłupa.Listowski kiedyś zawołał Skarbnika i powiedział żeby uczył Wątora by go kiedyś powołać na skarbnika miasta.Oto przykład niekompetencji i ciemnoty kiedy ciemniak Listowski na skarbnika szykował przygłupa Wątora. Odpowiedz Link Zgłoś
karotek Re: Ranking Aferzystów 04.05.03, 00:09 Gość portalu: JSzul 24@ napisał(a): > > Dlaczego nie rozlicza się Listowskiego z afery PEDiZ i związku z Jarząbkiem. > Dlaczego nie obciąży się Listowskiego za wydane społeczne pieniądze za szkoleni > e > Wątora przygłupa.Listowski kiedyś zawołał Skarbnika i powiedział żeby uczył > Wątora by go kiedyś powołać na skarbnika miasta.Oto przykład niekompetencji i > ciemnoty kiedy ciemniak Listowski na skarbnika szykował przygłupa Wątora. Ciebie na szkolenie by się przydało wysłać... może byś nazwiska poprwnie pisał. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mix Re: Ranking Aferzystów IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.04.03, 09:08 chciałem swojego czasu zrobić coś takiego ale Zielona Góra to bardzo strachliwe i skorumpowane miasto. nikt nie chciał się przyczynić do powstania "rankingu" więc przestałem go robić :-( trzeba wiedzieć, że prawie każdy w tym mieście załatwia pracę po znajomości lub w jakiś inny sposob jest skorumpowany. w związku z tym boi się głośno odezwać i przeciwstawić korupcji, bo za chwilę mógłby stracić pracę, a chleb za coś trzeba kupować. przykładów na to znam przynajmniej kilka i myślę, że Ci co są w temacie też je pamiętają... pozdrowienia dla wszystkich, którzy odwiedzili moją stronę (nawet dla Kolegi/Koleżanki, która napisała że jestem debilem-mogłeś/aś się podpisać żebym mógł Ci odpisać, też mam ostry język...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mix Re: Ranking Aferzystów IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.04.03, 09:18 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=5519860&a=5519860&v=2&strona=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: open Re: Ranking skorumpowanych urzedników państwowych IP: *.teleton.pl 30.04.03, 11:14 Gość portalu: Mix napisał(a): > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=5519860&a=5519860&v=2&strona=0 Forumowicze robią sobie jaja , a problem jest poważny.Skrumpowanie jest duże, tylko żeby to komuś powiedzieć to trzeba mieć dowody .Pozwolę sobie podac dwóch panów z Zielonej Góry szczegółowo opisanych w papierach ,które mam przed sobą . Uważam ,ze żaden z nich osób publicznie znanych w woj. lubuskim nie powinien już nigdy zajmować żadnego stanowiska państwowego . Czego dotyczy sprawa ? Sprzedaży informacji z kontroli właścicielom kontrolowanej firmy z zachodniopomorskiego należącej do szwagra b. Min. rolnictwa Balazsa , a nastepnie przerwanie kontroli i ukrycie faktów. Wyłudzone pieniądze(kilka baniek) z dopłat za fikcyjne dostawy zboza nie zostały zwrócone Skarbowi Państwa. Jeden z nich był wtedy dyrektorem LWIS I PAR w Zielonej Górze ,a drugi jego zastepcą. Pracownik publiczny za takie przestepstwo powinien utracić pracę i pójść siedzieć . NO I SIEDZĄ ...Dyrektor Palcat Piotr siedzi w Radzie Miasta Żary ,po fakcie odwołania przez wojewodę Korskiego ze stanowiska dyrektora Inspekcji. Może zajmuję jakąś intratną dyrektorską posadkę ale tu już moge liczyć na forumowiczów z Żar lub Lubska (tu jest prezesem klubu). To o nim wypowiadał się jeden z redaktorów ogólnopolskiej gazety opisując zbożowe przekrety ,że" cała przydatność na zajmowanym (dyrektorskim) stanowisku to przynależność do ZCHN" Jego zastępca Ławrynowicz Jarosław również siedzi... na stanowisku kierowniczym (w dalszym ciągu) w tej samej Inspekcji podległej Wojewodzie Komu sie tak przysłużył ,że nie został odwołany. Pracownik Publiczny powinień być jak żona Cezara . Pytanie co na to policja , prokurator sąd ? Jezeli kogoś to zainteresuje chętnie opiszę bo to się czyta jak dobry kryminał, którego szczegółową analizę właśnie kończę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RPO Re: Ranking skorumpowanych urzedników państwowyc IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.04.03, 12:25 Gość portalu: open napisał(a): > Gość portalu: Mix napisał(a): > > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=5519860&a=5519860&v=2&strona=0 > Forumowicze robią sobie jaja , a problem jest poważny.Skrumpowanie jest duże, > tylko żeby to komuś powiedzieć to trzeba mieć dowody .Pozwolę sobie podac dwóch > > panów z Zielonej Góry szczegółowo opisanych w papierach ,które mam przed sobą . > > Uważam ,ze żaden z nich osób publicznie znanych w woj. lubuskim nie powinien > już nigdy zajmować żadnego stanowiska państwowego . > Czego dotyczy sprawa ? Sprzedaży informacji z kontroli właścicielom > kontrolowanej firmy z zachodniopomorskiego należącej do szwagra b. Min. > rolnictwa Balazsa , a nastepnie przerwanie kontroli i ukrycie faktów. > Wyłudzone pieniądze(kilka baniek) z dopłat za fikcyjne dostawy zboza nie > zostały zwrócone Skarbowi Państwa. > Jeden z nich był wtedy dyrektorem LWIS I PAR w Zielonej Górze ,a drugi jego > zastepcą. Pracownik publiczny za takie przestepstwo powinien utracić pracę i > pójść siedzieć . > NO I SIEDZĄ ...Dyrektor Palcat Piotr siedzi w Radzie Miasta Żary ,po fakcie > odwołania przez wojewodę Korskiego ze stanowiska dyrektora Inspekcji. > Może zajmuję jakąś intratną dyrektorską posadkę ale tu już moge liczyć na > forumowiczów z Żar lub Lubska (tu jest prezesem klubu). > To o nim wypowiadał się jeden z redaktorów ogólnopolskiej gazety opisując > zbożowe przekrety ,że" cała przydatność na zajmowanym (dyrektorskim) stanowisku > > to przynależność do ZCHN" > Jego zastępca Ławrynowicz Jarosław również siedzi... na stanowisku > kierowniczym (w dalszym ciągu) w tej samej Inspekcji podległej Wojewodzie > Komu sie tak przysłużył ,że nie został odwołany. Pracownik Publiczny powinień > być jak żona Cezara . > Pytanie co na to policja , prokurator sąd ? Jezeli kogoś to zainteresuje > chętnie opiszę bo to się czyta jak dobry kryminał, którego szczegółową analizę > właśnie kończę. Masz rację nagłaśniaj. Tylko uważaj abyś publikowała tylko sprawdzone informacje. Z korupcją , nepotyzmem trzeba walczyć bo w tym kraju nie można już normalnie pracować, wszędzie chca łapówek. Zwłaszcza korupcję trzeba ujawniać w samorządach. Pisz i jeszez raz pisz. Zastanawiam się czy nie warto by załozyć stowarzyszenia albo fundacji na rzecz walki z korupcją i nepotyzmem. Mogę nawet poświecić swój prywatny czas na rzecz rozwoju demokracji. Może warto utworzyć takie lokalne lubuskie stowarzyszenie, żebyśmy chociaż u siebie nie mieli złodzieji w urzędach i sądach. Np Lubuskie stowarzyszenie do walki z korupcją i nepotyzmem. Zajmowalibysmy się na poczatku gromadzeniem informacji, pisaniem pism protestacyjnych w sprawach nieprawidłowości w urzędach, nagłaśnianiem nazwis złodzieji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: open Re: Ranking skorumpowanych urzedników państwowyc IP: *.teleton.pl 03.05.03, 17:37 Gość portalu: RPO napisał(a): > > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=5519860&a=5519860&v=2&strona=0 Pisz i jeszez raz pisz. Piękne święto i trochę czasu więc kolejne informację jak się robi kasę. Wszystkie fakty i zdarzenia zostały szczegółowo opisane w prasie z imienia i nazwiska ich bohaterów.Fakty ujawniła jako pierwsza "Ziemia Gorzowska" red Ewa Szutowicz Nr 50/1999,11/2000,5/2001,21/2001 i 4/2002r gazeta "NIE" red Marek Barański z 19.10.2000,12.04.2001r, a potem reszta pobieznie wykorzystując podane teksty. Redaktor Ewa znikneła z łamów lubuskiej prasy. Red. Barański został Naczelnym "Trybuny". O co chodzi w tym przekręcie . Od kilku lat grupa ludzi startujacych od zera tego Etosowego czyli styropianu zaczeła powiększać swoje majatki . W ten sposób przejeli praktycznie wszystko co funkcjonowało w państwowym rolnictwie, ziemie, elewatory gorzelnie chłodnie (w porcie Szczecin)pałace popegeerowskie. Kraj został podzielony na strefy wpływów lubuskie i zachodniopomorskie znalazło się pod SKL ministra Balazsa, znany wpływowy polityk posiadający 24 tys h w pilskim to senator Stokłosa inny potentat to poseł PSL Komorowski m. in. właściciel Bakomy młynów w Szymanowie .Są oni najczęściej właścicielami zboża jadącego z za granicy ,które inny rolnik Lepper im wysypuje. Tego było mało ,brakowało gotówki,a gotówkę posiada Państwo czyli trzeba ją w jakiś sposób wyciągnąć. W ten sposób powstały różnorakie dopłaty do dostarczonych zbóż , żywca , do suszenia zboża,niskooprocentowane kredyty bankowe. Oczywiście uzasadniano ( tzw. semowy lobing) to faktem dobra rolników tych drobnych . Ale te żuczki to dostają z tych dopłat tylko ochłapy kasę biorą wielcy. Wróćmy na nsze lubuskie i zachodniopomorskie tu prosperują biznesmeni tacy jak Leszek Łukowski szwagier Balazsa wcześnie droby kierowniczna w młynie Kłęby w zachodniopomorskim ,Bonda wcześniej kolarz amator z Nowogardu. Leszek Łukowski mieszkajacy przez płot z Balazsem jest właścicielem elewatorów (11 sztuk ) niezliczonej ilości spółek rolniczych ,młynów ,ziemi itp. Ja polecałbym zobaczyć(widziałem) z tego majatku Pałac w Pęzinie koło Stargardu . Hotel ,restauracja i inne przyjemności . Jeden z takich elewatorów znajduje sie w Strzelcach kraj w lubuskiem. Dwóch inspektorów Z LWIS I PAR (dyr. Palcat ,zastępca Ławrynowicz)kontrolując elewator o poj. 50 tys ton. stwierdzili ,że Łukowski robi nie przecietną kasę przerzucając papiery między swoimi elewtorami i gospodarstwami rolnymi, w których wykazywał sprzedaż zboża. Do tego fikcyjnego zboża Państwo daje dopłatę (wtedy 90 zł do tony pszenicy). Wyliczyli ,że do elewatora przyjeto 70 tys ton bez rozładunku . Prosze sobie policzyć ile tego dobra zgarneli! Cuda czy co ? Poprosili o szczegółowe dokumenty ,których wydania, Łukowski, odmówił. Dodatkowo stwierdzili ,że do zapełnionego po sufit elewtora, ARR Wrocław przydzieliła dodatkowe 15 tys ton pszenicy a 90 zł za tonę państwowej dopłaty. Tą ilośc również udało się" wsypać" do pełnego elewatora ,a kasę pobrać. I w tym miejsu rozpoczyna się wątek skorumpowanego dyrektora Palcata i kierownika Ławrynowicza. Posłużę się prasowymi cytatami "Inspektorzy ujawnili fikcyjne dostawy zboża do elewatora oraz fikcyjne przerzuty zboża między zakładami należącymi do Łukowskiego, po czym zostali nagrodzeni za dobry protokół pokontrolny, a następnie odwołani z kontroli,a jeden z nich wyrzucony z pracy". Wyrzucił dyr.Palcat swojego inspektora pomijając wszystkie obowiązujące przepisy w tym temacie.Mając Balazsa za plecami niebał się nikogo nawet prawa. Walka o powrót do pracy to jest osobny rozdział w tej sprawie i minął właśnie trzeci rok wyjaśniania ,że przepisy sa jednoznaczne. Palcat z Ławrynowiczem zaczeli odwiedzać właściciela Łukowskiego . To wyglądało tak ,jego pracownicy ustalali przekręty z państwową forsą w elewatorze ,a w tym samym czasie dyr. Palcat z kier. Ławrynowiczem sprzedawali informacje zresztą poufne w czasie wizyty u Łukowskiego np. w Pałacu i ustalali jak ukryć ujawnione przekręty. Przerwa na piwo do jutra. Żary to jest wasz radny , czy u was nie ma Forum ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Re: Ranking skorumpowanych urzedników państwowyc IP: *.teleton.pl 09.05.03, 11:58 Gość portalu: open napisał(a): > Gość portalu: RPO napisał(a): > > > > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=5519860&a=5519860&v=2&strona=0 > > > Pisz i jeszez raz pisz. > > Piękne święto i trochę czasu więc kolejne informację jak się robi kasę. > Wszystkie fakty i zdarzenia zostały szczegółowo opisane w prasie z imienia i > nazwiska ich bohaterów.Fakty ujawniła jako pierwsza "Ziemia Gorzowska" red Ewa > Szutowicz Nr 50/1999,11/2000,5/2001,21/2001 i 4/2002r > gazeta "NIE" red Marek Barański z 19.10.2000,12.04.2001r, > a potem reszta pobieznie wykorzystując podane teksty. > Redaktor Ewa znikneła z łamów lubuskiej prasy. Red. Barański został > Naczelnym "Trybuny". > O co chodzi w tym przekręcie . Od kilku lat grupa ludzi startujacych od zera > tego Etosowego czyli styropianu zaczeła powiększać swoje majatki . W ten sposób > > przejeli praktycznie wszystko co funkcjonowało w państwowym rolnictwie, ziemie, > > elewatory gorzelnie chłodnie (w porcie Szczecin)pałace popegeerowskie. Kraj > został podzielony na strefy wpływów lubuskie i zachodniopomorskie znalazło się > pod SKL ministra Balazsa, znany wpływowy polityk posiadający 24 tys h w pilskim > > to senator Stokłosa inny potentat to poseł PSL Komorowski m. in. właściciel > Bakomy młynów w Szymanowie .Są oni najczęściej właścicielami zboża jadącego z > za granicy ,które inny rolnik Lepper im wysypuje. > Tego było mało ,brakowało gotówki,a gotówkę posiada Państwo czyli trzeba ją w > jakiś sposób wyciągnąć. W ten sposób powstały różnorakie dopłaty do > dostarczonych zbóż , żywca , do suszenia zboża,niskooprocentowane kredyty > bankowe. Oczywiście uzasadniano ( tzw. semowy lobing) to faktem dobra rolników > > tych drobnych . Ale te żuczki to dostają z tych dopłat tylko ochłapy kasę biorą > > wielcy. > Wróćmy na nsze lubuskie i zachodniopomorskie tu prosperują biznesmeni tacy jak > > Leszek Łukowski szwagier Balazsa wcześnie droby kierowniczna w młynie Kłęby w > zachodniopomorskim ,Bonda wcześniej kolarz amator z Nowogardu. > Leszek Łukowski mieszkajacy przez płot z Balazsem jest właścicielem elewatorów > (11 sztuk ) niezliczonej ilości spółek rolniczych ,młynów ,ziemi itp. > Ja polecałbym zobaczyć(widziałem) z tego majatku Pałac w Pęzinie koło > Stargardu . Hotel ,restauracja i inne przyjemności . > Jeden z takich elewatorów znajduje sie w Strzelcach kraj w lubuskiem. > Dwóch inspektorów Z LWIS I PAR (dyr. Palcat ,zastępca Ławrynowicz)kontrolując > elewator o poj. 50 tys ton. stwierdzili ,że Łukowski robi nie przecietną kasę > przerzucając papiery między swoimi elewtorami i gospodarstwami rolnymi, w > których wykazywał sprzedaż zboża. Do tego fikcyjnego zboża Państwo daje > dopłatę (wtedy 90 zł do tony pszenicy). Wyliczyli ,że do elewatora przyjeto 70 > tys ton bez rozładunku . Prosze sobie policzyć ile tego dobra zgarneli! > Cuda czy co ? Poprosili o szczegółowe dokumenty ,których wydania, Łukowski, > odmówił. Dodatkowo stwierdzili ,że do zapełnionego po sufit elewtora, ARR > Wrocław przydzieliła dodatkowe 15 tys ton pszenicy a 90 zł za tonę państwowej > dopłaty. Tą ilośc również udało się" wsypać" do pełnego elewatora ,a kasę > pobrać. > I w tym miejsu rozpoczyna się wątek skorumpowanego dyrektora Palcata i > kierownika Ławrynowicza. Posłużę się prasowymi cytatami > "Inspektorzy ujawnili fikcyjne dostawy zboża do elewatora oraz fikcyjne > przerzuty zboża między zakładami należącymi do Łukowskiego, po czym zostali > nagrodzeni za dobry protokół pokontrolny, a następnie odwołani z kontroli,a > jeden z nich wyrzucony z pracy". > Wyrzucił dyr.Palcat swojego inspektora pomijając wszystkie obowiązujące > przepisy w tym temacie.Mając Balazsa za plecami niebał się nikogo nawet prawa > . > Walka o powrót do pracy to jest osobny rozdział w tej sprawie i minął właśnie > trzeci rok wyjaśniania ,że przepisy sa jednoznaczne. > Palcat z Ławrynowiczem zaczeli odwiedzać właściciela Łukowskiego . To > wyglądało tak ,jego pracownicy ustalali przekręty z państwową forsą w > elewatorze ,a w tym samym czasie dyr. Palcat z kier. Ławrynowiczem sprzedawali > informacje zresztą poufne w czasie wizyty u Łukowskiego np. w Pałacu i ustalali > > jak ukryć ujawnione przekręty. > Przerwa na piwo do jutra. >>>>>>Ciągle pijesz to piwo. To już 6 dzień!!!! Tradycja nie ginie w narodzie. > Żary to jest wasz radny , czy u was nie ma Forum ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: open Re: Ranking skorumpowanych urzedników państwowyc IP: *.teleton.pl 20.05.03, 11:04 Gość portalu: open napisał(a): > > > > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=5519860&a=5519860&v=2&strona=0 >> Wróćmy na nasze lubuskie i zachodniopomorskie ,tu prosperują biznesmeni tacy jak Leszek Łukowski szwagier Balazsa wcześnie droby kierowniczna w młynie Kłęby w zachodniopomorskim ,Bonda wcześniej kolarz amator z Nowogardu. No i proszę ledwo rozwinełem temat, a tu Bonda bierze kasęe za składowanie zboża którego nie posiada . Opchnął około 13 lub 14 tys ton nie swojego zboża ,którego nawet nie powinien ruszyć. w tym opisach Bondy jest inna sprawa ,ze wszystkie gazety podają w sumie 26 tys ton tj jeszcze raz tyle . Brak jest danych kto ukradł pozostałe 13 tys ton . Komu zależy w ukryciu innych"bondów ". Ten przekret ,że państwo płaci za magazynowane powietrze zamiast zboże ,które jest w spekulacyjnym obrocie wystapiło już w cześniej(1994?) w Baczynie k/Gorzowa (2 tys wyparowało) i w Strzelcach Kraj(1999r) tam powinno znajdować sie 8 tys . W tym wypadku, jak opisuję wyżej, dzięki takim indywidum nazwiskiem Palcat magister(lubi tytułowanie) i Ławrynowicz (tez chyba magister tyle, że niedouczony) przerwali rozliczanie nadużyć bo jak wspominałem te magazyny należą Łukowskiego, szwagra Balazsa . Moze jak wtedy rozliczono magazynowanie państwowego zboża dzisiaj nie wystąpiłaby afera z Bondą. Na dodatek ,na innej stronie forum otrzymałem informację ,ze piszacy o tych sprawach w Wyborczej red Zadworny jest nadwornym pisarzem Balazsa i pisze tak jak ma polecenie . Ma to coś na rzeczy, dzisiaj jest kolejny artykuł i tylko jeden Bonda i kto go szarpie(sad i prokuratura) . Brak wzmianki o innych złodziejach i pozostałych tonach sprzedanego zboża. Chyba to jednak Bonda się naraził i ktoś go zakablował bo tak to sie wszystki układa . Fakt jest, że tak może się dziać tylko dlatego ,że urzednicy państwowi (Inspektoraty ,ARR) są skorumpowani . Od dziesięci lat trwa ten proceder ,a tu wszyscy sprawę jak mogą wyciszają ,bo w zbożu "siedzą" politycy z PSL Komorowski , SKL Balazs, Janiszewski no i oczywiście Tański ,któremu kilku rolników też trochę zawdzięcza.Teraz wrócił (dzięki Millerowi)do koryta ,tz. min.rolnictwa W otrzymanych materiałach od mojego kolegi fachowca znalazłem wzmiankę jak się robi(robiło)milionową kasę na zbożu i nikt nie beknął . To następnym razem. Pozdrawiam rolników. Odpowiedz Link Zgłoś