Dodaj do ulubionych

Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokropek"

23.03.07, 21:29
Dyrektor Buck chyba się spóźnił z takim ujęciem tematu. Jego mocodawcy z SLD
na pewno głośno biliby brawo, ale niestety to już w niczym Buckowi nie
pomoże. A może Buck powie że znak równości pomiędzy PZPR a Kościołem to dowód
na jego dyrektorską niezależność i apolityczność? Grafoman Kozioł to wielkie
odkrycie pseudodyrektora. Pogratulować. Ale mięczak Buck Koziołowi nie
podsckoczy po dopiero by się Kozioł wku..ł, może nawet bardziej niż na
biskupa.
Obserwuj wątek
    • Gość: bleee Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokropek" IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.03.07, 21:44
      Och biedny biskup, jak to ta zla sztuka mogla urazic jego firme...przeciez my
      jestesmy ponad wszystko, to nie narod walczyl, to my, bo narod to my,a my to
      narod...Niedobrze sie robi sie czyta wypowiedzi nawiedzonych panow w
      czerni...kupili sobie licencje na prawde czy jak???Straszne...
      • Gość: Gigi Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.03.07, 22:42
        NO a kto Koziołowi dał kasę na tę książkę, podejrzewam,że Nikoidy.
        Zielona Góra to niestety miasto byłej siedzby NKWD na ziemiach zachodnich. NKWD
        zakładało tu UB, nawet niektórzy NKWD-ziści władający językiem polskim przeszli
        do UB. Była na ten temat wystawa w Muzeum, w tym niedaleko Teatru. UB
        rozwiązano i powstało SB. Część UB-owców wyemigrowała do Izraela, niektórych
        przed odpowiedzalnością uratował rok 68 zamiast do więzienia trafili do krajów
        kapitalistycznych. Stan wojenny Jaruzelskiego to był czas przygotowań do
        powrotu. Nastał Wałęsa i niektórzy wrócili. Kwaśniewski przywrócił im
        obywatelstwo dzięki temu niejaki morderca Morel dostaje w Izraelu od Państwa
        Polskiego emeryturę. Teraz Kozioł i Buck wprowadzaja tresurę w teatrze, że niby
        to do końca nie było takie czarne tylko jakieś popielate. Oczywiście przy tej
        wielkiej polityce są ofiary, ludzie niewinni, wplątani, uwikłani, zmuszeni do
        emigracji. Tylko Pan Buck i Kozioł nie zauwazyli,że swoje pensje to oni mają z
        podatków pracujących Polaków a nie z drukarni PRL-u, nadzorowanej prze UB.
    • Gość: janek Nie będą komuniści pluli nam w twarz!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.03.07, 23:00
      Jestem katolikiem i poczułem się dotknięty, nie jest to dobry dotyk...
    • Gość: pp Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 23:31
      A ja mam wrażenie, że dyrektor teatru swiadomie wystawil spektakl, w którym
      znalazly sie kontrowersyjne tresci. Szczegolnie w koncowce, powiedzmy w czesci
      futurystycznej. Panu dyrektorowi konczy sie kandencja i ewentualnie fajnie
      zrobic maly skandal. Jak "skandal" sie uda to jest to na reke panu dyrektorowi,
      bo jak nie zalapie sie na nastepna kadencje to wyjdzie, ze przez spektakl.
      Jeszcze proponowalbym troszke rozdmuchac to powiedza o tym w TVN24, napisza
      w "wyborczej", "Dzienniku" i Rzeczpospolitej", a moze nawet temat
      podchwyci "CNN". Biskup dal sie niestety chyba zlapac w gierke pana dyrektora
      teatru. Takie to moje przemyslenia i spekulacje i niekoniecznie zgodne z
      rzeczywistoscia. Pozdrawiam
      • Gość: xxx Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.ztpnet.pl 25.03.07, 22:48
        Od samego mieszania herbata słodsza nie będzie.
    • mottos Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokropek" 24.03.07, 01:10
      Taaaa. Za wirtualne scenariusze Buck chciał zaplacic 20 tsysiecy a Koziolowi
      ile zaplacil? Chyba racja ze pan dyrektor bedzie sie teraz robil ciemiezonym
      przez Kaczorow. Pańtak pilnowal jego kariery i teraz nie łatwo sie przekrecic w
      druga strone. zreszta czas zeby zrobic miejsce w tym teatrze dla artystow a nie
      dupolizow.
    • Gość: Ucz sie gamoniu Do autora artykułu IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.03.07, 07:41
      Ucz sie gamoniu i czytaj ! ZOMO w 1960 nie było jeszcze ! I jak tu badać i
      promowac Naszą Historie jak takie ćwoki sie za to biorą jak Ty !
      • Gość: Gigi Re: Do autora artykułu IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.03.07, 09:41
        A to się mylisz ZOMO było. Nie znasz historii Zielonej Góry.
      • Gość: Agnieszka ZOMO w 1960: było czy nie? IP: *.sulechow.net 24.03.07, 10:38
        ZOMO - Zmotoryzowane Odwody Milicji Obywatelskiej [utworzone w 1956 r. po
        wydarzeniach w Poznaniu, służyły władzy do brutalnych akcji przeciwko
        protestującym w manifestacjach ulicznych i zakładach pracy, zlikwidowane we
        wrześniu 1989 r.]

*Źródło:Tak napisał Bogusław Malicki w artykule o obronie Domu Katolickiego z 30
        maja 1960 r. pt. "Petycja została odrzucona. Wydarzenia Zielonogórskie 1960 -
        cz. II cd.". Artykuł opublikowała "Gazeta Sulechowska" nr 3 (21) z 20 marca 2004
        r. na str. 7.
        Ponadto pragnę dodać, że Bogusław Malicki o obronie Domu Katolickiego w Zielonej
        Górze napisał wiele artykułów i zorganizował wystawy.
        Robi to społecznie od kilku lat, gdy jeszcze mało kto wiedział cokolwiek o tych
        wydarzeniach. Myślę, że to dzięki niemu wiedza o tym proteście stała się
        bardziej powszechna.
        A co wy o tym myslicie?
    • Gość: MAXX Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.03.07, 10:16
      W ciekawym kraju zyjemy ,pan ksiadz jest u nas specjalistą od:
      malzenstwa,dzieci,aborcji ,wychowania mlodziezy .......a teraz jeszcze jest
      wybitnym recenzentem sztuki...... ,sztuka ZAWSZE byla kontrowersyjna i zmuszala
      odbiorców do myslenia .........ale nam myslec nie jest wskazane .......ludzie
      pomyslcie czy tylko sprawy materialne powodują ,ze mlodziez stad spada na
      zachód ,bo moim zdaniem duzy wplyw zaczyna miec równiez DUCHOTA tu
      panujaca......
      • Gość: wasiu Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.03.07, 11:20
        owszem prawdziwa sztuka zmusza do myslenia. ale nie jest tak ze pam Koziol z
        definicji pisze sztuki... to nie pierwsze jego megalomanskie dzielko, ktore
        niewiele jest warte a szanowny autor ma spore problemy z przyjeciem krytyki.
        bo zeby dawac do myslenia to trzeba miec cos ciekawego do powiedzenia. a tekst
        Auotra to zbior stereotypow, wyswiechtanych i dawno zuzytych sloganow.
        • Gość: asdg Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.ztpnet.pl 24.03.07, 11:57
          A ja mam takie pytanko, do kiedy ten spektakl będzie grany i ile kosztuje bilet ??
          • Gość: MAXX Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.03.07, 12:02
            Nie bronie tego spektaklu bo go nie widzialem,byc moze jest wyjatkowo
            denny .........mierzi mnie tylko to ,ze inni wiedzą i chcą decydowac co jest
            dla mnie dobre i co mam oglądac ,......autorytet się znalazl od
            sztuki .......podobnie jak od aborcji ,antykoncepcji itd.itp.
            • Gość: KIKA Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.ztpnet.pl 24.03.07, 13:57
              O boska cenzuro i święta inkwizycjo, błagam wróć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Księże
              biskupie módl sie o wstawiennictwo w tej intencji!!!!!!!!!!
              • Gość: waall Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 15:09
                Ale fajnie. Teraz czekam na spektakl przed teatrem ktory zorganizuje trupa
                moherowych beretow ze spiewem i rozancami w reku. Juz sie na to ciesze
                • Gość: imak Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.gorzow.mm.pl 24.03.07, 16:59
                  Dobrze że biskup zająl stanowisko. Najgorzej byloby gdyby unikal takich ocen.
                  • Gość: zielonogórzanin Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 17:11
                    Biskup miał prawo wyrazić swoją opinie ale autor też miał prawo pokazać prawde
                    jaka zaszła.Chyba jeszcze daleko nam do tolerancji.
                • Gość: Gigi Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.03.07, 19:16
                  To nie Moherowe berety zaczęły tresurę a BUCK i Kozioł za nasze podatki.
                  Buck całkowicie rozłozył Teatr Lubuski postawił na amatorów, prfesjonalnych
                  aktorów i twórców odstawi na boczny tor a teraz to tylko zostały mu skandale.
                  Pluć na kościół jakie to łatwe i jak przypomina stalinowskie czasy. Czyżby
                  duchy NKWD i UB nas niepokoiły.
            • Gość: ania Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.ztpnet.pl 24.03.07, 21:01
              Maxx ty masz coś z głową nie tak. Każdy ma prawo wypowiedzieć się czy coś mu się
              podoba czy nie, a zwłaszcza Biskup, który reprezentuje Kościół. Ty najpierw
              pomyśl zanim coś napiszesz.A co do autora "sztuki" to nie tylko go nie należy
              nazwać artystą ze względu na poziom "sztuki" ale również na kulturę osobistą, a
              raczej jej brak...
              • Gość: Maraczek Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.03.07, 21:44
                Aniu mniej agresji. Zechciej mi odpowiedzieć dlaczego Jego Eminencja tak
                stanowczo nie wypowiada sie na forum Episkopatu w sprawie lustracji?
                • Gość: Dionizy Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 22:06
                  a mnie opinie jakiegoś biskupa nie interesują, mam swoje zdanie , kilkanaście
                  lat temu szczęśliwie wyzwoliłem się i jest mi dobrze
              • Gość: MAXX Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.03.07, 22:02
                Aniu ,a czy ja mam prawo wypowiedziec się np: że wyjątkowo mi się nie podoba
                radio maryja i uważam je za szkodliwe.........czy mam prawo powiedziec ,ze
                wyjątkowo mnie wkurza obecnosc pana księdza na każdej oficjalnej uroczystosci
                otworzenia czegokolwiek w tym kraju np: basenu,kawałka drogi czy hipermarketu (
                niczym w dawnych czasach obowiązkowa obecność sekretarza PZPR) ??? Bo ja
                oficjalnie boje się takich deklaracji skladac,.... żyjemy w kraju pełnym
                tolerancji nieprawdaż?????????
                • Gość: a Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.03.07, 23:35
                  Biskup widywany z SLD na rautach bankietach itp. A co to nas obchodzi, że
                  krytykuje. Jego sprawa i jego mocherowych beretów . Dla mnie nie jest
                  autorytetem. Ma wyrażna nadwagę .
                  • Gość: tata Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.03.07, 01:04
                    Szkoda tylko. że Biskup Dyczkowski i chyba większość uczestników tego forum nie
                    widziało tego spektaklu. Byłem na Pokropku dzisiaj, jestem katolikiem,
                    mieszkańcem tego miasta pamiętającym rok 60 i nie znalazłem tam nic co by
                    raniło moje uczucia religijne i moralne. Proponuje przed zabraniem głosu wybrać
                    się do teatru, dla informacji scena w Starej Winiarni zobaczyć ten spektakl,
                    spektakl pełen dramatu ludzkiego zainspirowanego wydarzeniami z roku 60.Polecam
                    naprawdę warto, jest tam odrobina historii naszego miasta na tle dramatycznych
                    losów pewnej zielonogórskiej rodziny. Zapewne fikcyjnej? Oczywiście osoby z
                    osobistymi urazami do ...,oraz "lepiej wszystko wiedzace" pewnie się do teatru
                    nigdy nie wybiorą zresztą może i lepiej! Należy im współczuć, ich życie nie
                    jest ciekawe bez przyjaciół, bliskich, anonimowe po prostu "przegrane"
    • Gość: Jarek Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokropek" IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.03.07, 12:16
      Czy reżyser "Pokropka", gdy się wypowiadał do GW był trzeźwy? Tej sztuki nie
      widziałem, ale jak ma poziom taki jak język autora (niby przedstawiciela świata
      sztuki i kultury)to szkoda czasu i 1 grosza na bilet. Żenada i kulturowy PGR.
      • Gość: widz Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.03.07, 12:35
        Tak nas widzą inni, obiektywni:
        Teatralne rewizje w Zielonej Górze
        Dorota Wyżyńska 2007-03-23, ostatnia aktualizacja 2007-03-23 17:56:03.0

Aż trzy premiery przygotował Lubuski Teatr w Zielonej Górze na rozpoczęty
        wczoraj Przegląd Współczesnego Dramatu "rewizje.pl". Będą głośne spektakle z
        Polski m.in. wrocławska "Kartoteka" w reżyserii Michała Zadary i dwa spektakle
        Przemysława Wojcieszka: "Darkroom" z warszawskiej Polonii i "Osobisty Jezus" z
        Legnicy

Trudno uwierzyć, że tak imponujący festiwal udało się przygotować w mieście,
        które liczy zaledwie 118 tys. mieszkańców, mając do dyspozycji budżet ok. 160
        tys. zł. Te pieniądze dyrektor teatru Andrzej Buck zdobył z Ministerstwa
        Kultury i Sztuki, ale znaczną ich część od prywatnych firm, które wspierają
        teatr.

Impreza odbywa się już po raz 9. - Na początku skupialiśmy się na
        inscenizacjach klasyków XX wieku: Mrożka, Różewicza, Witkacego i przegląd był
        skierowany przede wszystkim do mieszkańców Zielonej Góry. Od kilku lat zależy
        nam szczególnie na dramaturgii najnowszej - mówi dyrektor Buck. Od trzech lat
        każda edycja ma swój temat. W tym roku "rewizje.pl". - Próbujemy zastanowić
        się, jaka jest kondycja młodej dramaturgii, ale też odnieść się do wydarzeń
        sprzed lat - dodaje dyrektor.

Jednym z najważniejszych punktów przeglądu będzie premiera sztuki "Pokropek",
        którą Ireneusz Kozioł, autor mieszkający w pobliskich Żarach, napisał na
        zamówienie Lubuskiego Teatru. Odwołuje się ona do wydarzeń z 1960 r. z Zielonej
        Góry, kiedy to mieszkańcy przeciwstawili się eksmisji Domu Katolickiego.
        Milicja użyła pałek i gazów. Reżyseruje Piotr Łazarkiewicz, premiera już dziś.

Do teatru w Zielonej Górze udało się zaprosić Jacka Głomba, który od kilku lat
        prowadzi w Legnicy jedną z najciekawszych scen w Polsce. Głomb
        przygotowuje "Zabijanie Gomułki" według powieść Jerzego Pilcha "Tysiąc
        spokojnych miast". Rzecz dzieje się w 1963 roku w Wiśle. Reżyserowi zależy, aby
        spektakl był powrotem do krainy dzieciństwa. Premierę zaplanowano na 21
        kwietnia, zakończy ona zielonogórski przegląd.

Festiwal otworzyła premiera sztuki jednego z najmłodszych dramaturgów - Pawła
        Demirskiego (autor "From Poland with Love" i "Wałęsy") - "Nieprzytomnie" w
        reżyserii Piotra Waligórskiego.

Dorota Wyżyńska
        • Gość: ditko Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.ztpnet.pl 25.03.07, 22:56
          A kto powiedział, że obiektywni? Ty drogi Widzu? Skąd masz pewność, że pani
          Wyżyńska jest obiektywna? Artykulik na odległość śmierdzi jak zamówiony przez
          Bucka i ty piszesz "obiektywni"? Poczytaj sobie programy innych polskich
          przglądów albo jeszcze lepiej pójdź na którąś z warszawskich chałtur odwalanych
          podzcas tzw. Winobraniowych Spotkań Teatralnych, Powinobraniowych też:))
      • Gość: W.P. Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: 212.109.135.* 26.03.07, 11:11
        Taka "reklama" jaki "twórca". Powiedział co wiedział. To intelektualni
        kulturyści, gładkomózgi - ELYTA - chcą aby o nich mówić. Oleksy też ma okrągłe
        zdania dla publiki, a gdy uchleje się z Gudzowatym, to zaraz z gęby zawartość
        RYNSZTOKA się wydobywa. Tak też i ten Kozioł dał popis - POZNASZ PO MOWIE CO U
        KOGO W GŁOWIE. Jaką wartość może mieć produkt takiej, Kozłowej głowy? Szkoda
        czasu, nie można się męczyć nad WYPOCINAMI takiego "intelektu". NIE.
    • Gość: jasmin Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.03.07, 13:00
      Byłem. Widziałem. I myslę,że stawianie znaku równości między PZPR lat 60-tych a
      Kościołem obecnie jest mimo wszystko sporym nadużyciem. Pokazywanie ciemnych
      targów między biskupem Plutą a Lembasem jest fałszowaniem historii. Kościół
      wtedy był jedyną ostoją dla ludzi myślących inaczej niż każe władza. I
      przedstawianie go w tym świetle to hucpa.
      • Gość: Mira Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 13:25
        hucpą jest współpraca z bezpieką, taka to była dziwna ostoja
      • Gość: fakt Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.03.07, 13:26
        W świetle ostatnio ujawnianych faktów, mozna sie niestety wszystkiego
        spodziewac.Tez myśle ze pokazane relacje miedzy Biskupem Pluta a Lembasem to
        tylko pretekst do zastanowienia sie czy czy na pewno wszyscy, swiadomie chcemy
        rozdrapywac stare rany, grzebac w niestety czesto spreparowanej hisorii? Zyjemy
        w czasach gdzie jest kilka prawd. Niby mamy wybór!!!
        • deptak2 Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope 25.03.07, 17:22
          Ciekawe co o Pokropku sądzi szeroki widz
          • Gość: hun Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.ztpnet.pl 25.03.07, 22:49
            Zależy ile ma w pasie.
    • chalabala_zg Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope 25.03.07, 22:57
      Zastanawiam się czy komentujący byli na spektaklu. Jesli nie to nie zabierać głosu. Sztuka pokazuje, że w minionej epoce księża
      też układali się z władzą a teraz władza układa się z kościołem. Ukazane też są znane metody działa aparatu państwowego.
      Przeniesienie sztuki do starej winiarni nie jest niczym złym, moim zdaniem jest to dobre urozmaicenie. Sztuka ta, tak samo jak
      inne ma zmusić ludzi do myślenia a nie pokazać im jak mają myśleć.
      Jutro "Osobisty Jezus" to też trzeba zobaczyć...
      • Gość: Gigi Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.03.07, 23:04
        No są też inne prawdy o których Kozioł jakoś nie pisze a Buck nie wystawia
        pl.wikipedia.org/wiki/Salomon_Morel
      • Gość: jasmin Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.ztpnet.pl 25.03.07, 23:25
        Krasnoludku, byli i wdzieli. Można sobie konfabulować na temat historii jeżeli
        pisze się o postaciach fikcyjnych ale jeżeli pisze się o postaciach
        historycznych nazywając je po imieniu: Lembas i Pluta to wtedy mamy do
        czynienia z pomówieniem jeżeli nie ma DOWODÓW na kunktatorskie zachowanie
        kościelnego hierarchy!!!
        • Gość: Zieleń Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.03.07, 23:50
          Można się licytować o dowodach na współpracę. Ja mówię, że to prawda bo nie ma DOWODÓW, że nie współpracował. Do niczego to nie prowadzi. Ostatnia scena dobitnie określa rzeczywistość jaką mamy teraz, a mianowicie "TERAZ KU... MY". Smutne lecz prawdziwe, państwo pada na kolana przed klerem.
          • Gość: przedsieborca kler IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.03.07, 10:30
            Kler ma nas gdzies. Otwieraja ,swięca rozne rzeczy , a ja jak chciałem
            poświęcic 3 TOY TOYKI to nikt nie raczyl przybyc pomimo zaproszenia. A to dla
            ludzi.
            • Gość: maniek Re: kler IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.03.07, 10:45
              Buck na bruk.
              • Gość: kali Re: kler IP: *.ztpnet.pl 26.03.07, 15:49
                BUCK NA BRUCK
                • Gość: pan Re: kler IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.03.07, 02:14
                  Buck jest kull !
          • Gość: obserwator Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.03.07, 02:22
            Super przeglad dramatu "rewizje" dziekuje dyrekcji LT, Panie A. Buck
            GRATULACJE!
            • Gość: bywalec Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.03.07, 02:32
              Kolejny dzien przegladu "Osobisty Jezus" z Legniy łagodz nasze lokalne animozje.
              • Gość: obserwator Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.03.07, 02:36
                niestety na spektaklu Osobsty Jeaus nie widziałem Pani Żuberek, ciekwe co o nim
                napisze ?
                • Gość: a co? Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.03.07, 02:41
                  Pani D. Ż nie musi bywać w LT , ona po prostu wie lepiej!
                  • Gość: i co Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.03.07, 02:46
                    Mamy co mamy, znkomy nakłd i tak nikt tego nie czyta.
              • Gość: kornik Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.ztpnet.pl 27.03.07, 02:46
                Rozmowa z kasety
                Andrzej Buck: Jeżeli chcemy się porozumieć, to jakoś tak to zrobić, że
                osiągniemy to samo. (...) Ja uzyskam te 20 tys. zł, czyli połowę tej
                należności, która jest twoja. Natomiast moje myślenie jest takie, że ja bym na
                zasadzie takiego potrącenia od ciebie kupił jakąś myśl.
                Sławomir Gowin: - Jaką myśl?
                Buck: - Scenariusz, powiedzmy. Najprościej, najkorzystniej jakiś scenariusz.
                Czy dwa scenariusze. To, żeby opiewało na kwotę 20 tys. (...)
                Gowin: - Hmmm.
                Buck: - To co mogę, bez zgody jakichś marszałków, tobie daruję. Te sześć
                średnich krajowych. Za pozostałe kupuję od ciebie jakąś myśl, czyli scenariusz.
                Jeden czy dwa. No to się wzajemnie [rekompensuje], jakbyś faktury wymienił,
                nie!? Natomiast wtedy nie mamy tego kłopotu, że ktoś będzie podejrzewał, że za
                dużo umorzyłem, czy za mało umorzyłem.(...)
                Gowin: Hmmm.
                Buck: (...) Zyskujesz, że nic w efekcie teatrowi nie zalegasz. Bo ja ci
                anuluję, to co mogę bez zgody zarządu. Żeby nie robić z tego wielkiego dymu. Za
                resztę kupuję od ciebie scenariusz, czy dwa, które nawet mówię, możemy (...)
                nawet nie realizować."
                • Gość: dreal Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.03.07, 02:53
                  Z kornikami sobie w IV RP sobie radzimy , a odgrzewane to najlepsze sa perogi o
                  bigosie nie wspomne.
                  • Gość: biesiadnk Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.03.07, 03:05
                    gdyby teściowa usłyszała co o niej mówiłem po lampce... wina to pewnie i z zoną
                    musiałbym sie rozwodzić.
                  • Gość: kornik Re: Biskup Dyczkowski krytykuje spektakl "Pokrope IP: *.ztpnet.pl 27.03.07, 11:35
                    IV RP??? MY ???? PIS-uarze dreal bronisz BUcka usadzonego przez kolesi z układu
                    SLD-owskiego. LEKKA SCHIZOFRENIA czyżby się wdała???? Polecam lekarzy... Ale do
                    rzeczy. TA AFERA NIGDY NIE ZOSTAŁA ROZLICZONA. KONTROLA BOCHEŃSKO- PAŃTACZNA
                    PRZYSZŁA DO TEATRU ABY NIC NIE WYKRYĆ!!!!!!!!!!!! JEDEN Z KONTROLERÓW NIE
                    PODPISAŁ SIĘ POD PROTOKOŁEM!!!!!!!!BO BYŁ JUŻ W OKRESIE CHRONIONYM PRZED
                    EMERYTURĄ!!!!!!!!! RESZTA BAŁA SIĘ O PRACĘ!!!!!!!! I CO TY MI TU PIEPRZYSZ O
                    ODGRZEWANYCH PIEROGACH NAKŁOWICZU Z BOŻEJ ALBO BUCZEJ ŁASKI?????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka