IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.05.03, 22:08
Jako nauczyciel wychowania fizycznego z wielką przyjemnoscią przeczytałem
informację o przekazaniu obiektów MOS przy Wyspiańskiego UZ. Jednocześnie mam
nadzieję, że to początek końca instytucji niepotrzebnej, jakim jest MOS.Nie
jest to odosobniona opinia, ale prawie całego środowiska nauczycieli w.f.
( może za wyjątkiem Darskiego,Czerwińskiego i osób,którym dają zarobić pod
pozorem organizowania zawodów i rozgrywek, przez dawanie dodatkowych godzin.)
Po co nam taka instytucja, tacy dyrektorzy? Szkoda pieniędzy,które mogą być
przekazane dla szkół i młodzieży na faktyczne zajęcia sportowe.Nauczyciele i
tak organizują imprezy międzyszkolne, a MOS zbiera tylko wyniki.Z chęcią
zrobią to także sami nauczyciele wiedząc,że nie ma MOS-u,"dyrektorów starej
ekipy".Niech wrócą do szkoły(jeśli ich będą chcieli)i tam się realizują-chyba
nie zapomnieli na czym polega praca nauczyciela, a my bez nich damy sobie
radę i nikt nam nie będzie przeszkadzał.Życzę władzom miasta
konsekwencji,zlikwidowania posad dyrektorskich i całego MOS-u.Uniwersytet
wykorzysta obiekt efektywniej, bo w tej chwili świeci pustkami.Jestem
pewna,że w razie potrzeby dogadamy się z W.Leśniakiem i stadion udostępni
także na sport szkolny.
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: mos IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.05.03, 19:41
      Brawo,brawo ! Wreszcie ktoś głośno powiedział o tym.MOS to instytucja nic
      nierobiąca, a wręcz przeszkadzająca.Panowie dyrektorzy zapomnieli na czym
      polega praca w szkole.Sami, jako pracownicy MOS, nie organizują sami nic
      (oprócz firmowania)natomiast robią to zaprzyjaźnieni w.f-iści, którym za
      organizowanie rozgrywek panowie dyrektorzy dają przez cały rok(!)płatne godziny
      (niby na sekcję)Tych ludzi jest kilku na poziomie szkoły podstawowej,
      gimnazjalnej i ponadpodstawowej.Przez to ileśdziesiąt godzin, które powinny być
      przeznaczone na zajęcia sportowe wypada ,a szkoda.A panowie dyrektorzy mają
      spokój-zapłacili innym (to nic, że kosztem młodzieży!)to pracują za MOS-skandal!
      NIE CHCEMY PANA DARSKIEGO,CZERWIŃSKIEGO I JEGO KOLESI(-JABCZYŃSKIEGO I KLIMKA)
    • Gość: włodek Re: mos IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.05.03, 21:50
      WON CZERWIŃSKI, WON DARSKI!!!!!!!!!
      DOŚĆ POZOROWANIA ROBOTY,DOŚĆ PRZESZKADZANIA.DOŚĆ ODBIERANIA "NORMALNYM"
      NAUCZYCIELOM W.F.GODZIN NA SPORT DLA KOLESI!!!!!!!!!!RUDY TO OBIBOK,KTÓRY STAŁ
      SIĘ DLA MOS-U WYGODNY, SAM DODATKOWO ZARABIA,KOSZTEM WIĘKSZEJ ILOŚCI GODZIN
      SEKCJI DLA MŁODZIEŻY.JABOL MÓGŁBY JUŻ SOBIE DAĆ SPOKÓJ I ODPOCZĄĆ NA
      EMERYTURZE,BO NIE PASUJE DO TEGO TOWARZYSTWA.PANIE KOZŁOWSKI! BARDZO PROSZĘ W
      IMENIU ŚRODOWISKA - PROSZĘ ZLIKWIDOWAĆ MOS!JEST TO STRATA PIENIĘDZY.DAJMY JE DO
      SZKÓŁ DLA DZIECI,NAUCZYCIELE SAMI ZORGANIZUJĄ ROZGRYWKI I TO ZA DARMO, WIEDZĄC,
      ŻE NIKT ICH NIE ROBI "W KONIA",NIKT NIE PRZESZKADZA I NIE OKRADA DZIECI ZE
      ŚRODKÓW PRZEZNACZONYCH DLA NICH.DOŚĆ KOLESI,KTÓRZY DLA ZAROBIENIA DODATKOWEGO
      GROSZA DAJĄ SIĘ KUPIĆ,STAJĄ SIĘ SZMATĄ! JEST MI WSTYD, ŻE SĄ TO NAUCZYCIELE
      (!!!),ALE GWARANTUJĘ, ŻE NIE MAJĄ ONI AKCEPTACJI PRAWDZIWYCH NAUCZYCIELI.ONI
      OKRADAJĄ UCZNIÓW. TO SKANDAL!!!!
    • Gość: PAWEŁ Re: mos IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.06.03, 19:34
      Gość portalu: zbyszek napisał(a):

> Jako nauczyciel wychowania fizycznego z wielką przyjemnoscią przeczytałem
      > informację o przekazaniu obiektów MOS przy Wyspiańskiego UZ. Jednocześnie mam
      > nadzieję, że to początek końca instytucji niepotrzebnej, jakim jest MOS.Nie
      > jest to odosobniona opinia, ale prawie całego środowiska nauczycieli w.f.
      > ( może za wyjątkiem Darskiego,Czerwińskiego i osób,którym dają zarobić pod
      > pozorem organizowania zawodów i rozgrywek, przez dawanie dodatkowych godzin.)
      > Po co nam taka instytucja, tacy dyrektorzy? Szkoda pieniędzy,które mogą być
      > przekazane dla szkół i młodzieży na faktyczne zajęcia sportowe.Nauczyciele i
      > tak organizują imprezy międzyszkolne, a MOS zbiera tylko wyniki.Z chęcią
      > zrobią to także sami nauczyciele wiedząc,że nie ma MOS-u,"dyrektorów starej
      > ekipy".Niech wrócą do szkoły(jeśli ich będą chcieli)i tam się realizują-chyba
      > nie zapomnieli na czym polega praca nauczyciela, a my bez nich damy sobie
      > radę i nikt nam nie będzie przeszkadzał.Życzę władzom miasta
      > konsekwencji,zlikwidowania posad dyrektorskich i całego MOS-u.Uniwersytet
      > wykorzysta obiekt efektywniej, bo w tej chwili świeci pustkami.Jestem
      > pewna,że w razie potrzeby dogadamy się z W.Leśniakiem i stadion udostępni
      > także na sport szkolny.
      Popieram te słowa w 100%. Dodam tylko, że to złodziejskie środowisko, dbające o
      swoje sprawy ( czytaj kieszeń )Czerwiński i jego "przydupasy" mają w "wielkim"
      poważaniu uczniów i nauczycieli, którym jeszcze coś chce się robić, mimo
      przeszkadzania przez MOS w pracy,okradania uczniów z godzin na sekcje dla nich,
      faworyzowanie "swoich".ROZWALIĆ TO WSZYSTKO, A PANOWIE NA ZASIŁEK!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka