adsso 17.04.07, 21:07 dostalem cynk z uniwerku ze jakies kolo naukowe organizuje spotkanie o dziennikarzach wojennych. ktos cos slyszal o tym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fikus Re: Konferencja nt. dziennikarstwa wojennego na U IP: *.uz.zgora.pl 17.04.07, 21:12 www.korespondentwojenny.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichałS> Re: Konferencja nt. dziennikarstwa wojennego na U IP: *.uz.zgora.pl 17.04.07, 21:22 Z tego co widać na stronie to tematy wykładów brzmią całkiem nieźle. Fajny filmik tak w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniu71 Re: Konferencja nt. dziennikarstwa wojennego na U IP: *.uz.zgora.pl 17.04.07, 21:39 -ale szkoda że niebedzie zadnych znanych dzienikarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazol Re: Konferencja nt. dziennikarstwa wojennego na U IP: *.uz.zgora.pl 17.04.07, 21:49 z tego co wiem to mają być znani dziennikarze korespondenci z z Iraku itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rols Re: Konferencja nt. dziennikarstwa wojennego na U IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.04.07, 22:47 Fajnie ze ktos wpadł na taki pomysł. To dobry temat do pogadania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Redaktor Sportowy Re: Konferencja nt. dziennikarstwa wojennego na U IP: *.uz.zgora.pl 18.04.07, 13:24 Bedą bardzo ciekawe postacie na konferencji. Ludzie ci zajmuja sie tematyka zwiazana z konfliktami na świecie.Mozna dowiedziec sie bardzo ciekawych historii oraz zapytac o to co nas interesuje,jak pracuja jakimi keruja sie emocjami.itp.Zachecam studentów historii aby pojawili sie na konferecji.Pozdrawiam serdecznie. Zapraszam na konferencje 10maja 2007r. www.korespondentwojenny.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Konferencja nt. dziennikarstwa wojennego na U IP: *.ztpnet.pl 17.04.07, 22:55 Fajnie. Od 8.30 do 15.00 mam zajecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Konferencja nt. dziennikarstwa wojennego na U IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.04.07, 23:12 będzie mozna pójść z wykładowcą w ramach zajęć na te konferencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: Konferencja nt. dziennikarstwa wojennego na U IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 23:13 mają byc zwolnienia z zajęc na pewno dla filologii polskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Konferencja nt. dziennikarstwa wojennego na U IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.04.07, 23:14 tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Konferencja nt. dziennikarstwa wojennego na U IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.04.07, 23:17 ale dla tych grup, które będą chciały pójść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: Konferencja nt. dziennikarstwa wojennego na U IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 23:17 Dzięki dodo. W takim razie obowiązkowo będe;) Pozdro i do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Ptaszyński Re: Konferencja nt. dziennikarstwa wojennego na U IP: *.ztpnet.pl 18.04.07, 01:24 Witam serdecznie wszystkich zainteresowanych! Jeżeli chodzi o możliwość uczestnictwa w spotkaniu studentów, którzy mają w tym czasie zajęcia, to informuję, że będziemy się starać o przychylność władz instytutów na naszej uczelni, aby każdy mógł wziąć udział w spotkaniu. Nie mogę w tej chwili niczego obiecać, ale (również jak Wy) mam nadzieję, że wykładowcy będą pobłażliwi, a być może nawet sami uznają, że kwestia korespondencji wojennej to na tyle interesujący temat, że warto uczestniczyć w takim spotkaniu. W tej chwili jesteśmy w trakcie dopinania wszystkich spraw organizacyjnych na ostatni guzik. Udało nam się również zaprosić gościa, który na razie nie został wymieniony w planie umieszczonym na stronie informującej (www.korespondentwojenny.pl). Niedługo udostępnimy wszystkie szczegóły. Jeżeli ktoś życzy sobie szerszych informacji, jestem do dyspozycji. Paweł Ptaszyński, DKN "FAKTOR" koordynator ds. marketingu i kontaktów z mediami p.ptaszynski@uzetka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Konferencja nt. dziennikarstwa wojennego na U IP: *.ztpnet.pl 18.04.07, 08:38 to wiktor bater z TVN? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna1223 Re: Konferencja nt. dziennikarstwa wojennego na U IP: *.uz.zgora.pl 18.04.07, 09:44 Ej to na pewno prawda z tym Baterem? Fajnie by było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Ptaszyński Re: Konferencja nt. dziennikarstwa wojennego na U IP: *.uz.zgora.pl 18.04.07, 10:32 Niestety jestem zmuszony zdementować plotkę, jakoby miał nas zaszczycić swoją obecnością pan Wiktor Bater ze stacji TVN. Problem z zaproszeniem znanych dziennikarzy polega na tym, że przez większą część roku są oni za granicą - relacjonując właśnie konflikty wojenne. Próbowaliśmy dotrzeć m.in. do pana Radka Sikorskiego (byłego korespondenta BBC), na nasze zaproszenie nie odpowiedział niestety pan Eli Barbur (stały korespondent radia RMF FM na Bliskim Wschodzie). Jednakże goście, którzy już potwierdzili swoją obecność na konferencji również mają do opowiedzenia wiele interesujących historii. Zapraszam serdecznie. Paweł Paszyński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: valkyria Re: Konferencja nt. dziennikarstwa wojennego na U IP: *.uz.zgora.pl 18.04.07, 10:57 > Jednakże goście, którzy już potwierdzili swoją obecność na konferencji > również mają do opowiedzenia wiele interesujących historii Kto na przyklad??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Oleszkiewic Re: Konferencja nt. dziennikarstwa wojennego na U IP: *.uz.zgora.pl 18.04.07, 12:53 Na przykład, tak, jak jest to zawarte w planie podanym na stronie www.korespondentwojenny.pl swoją obecnością zaszczyci nas szefowa reportażu Polskiego Radia i dziennikarka wojenna, pani Irena Piłatowska, zdobywca nagrody Grand Press i pracownik Radia Zachód, pan Cezary Galek, oraz ekspert ds. edukacji w Iraku i wykładowca UZ, pan Zbigniew Adaszyński. To trzy osoby oprócz studentów, które potwierdziły już swoją obecność. Obecnie czekamy jeszcze na akces udziału w konferencji dwóch równie interesujących osobistości. Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych! Joanna Oleszkiewicz DKN "FAKTOR" i Gazeta Samorządu Studenckiego "UZetka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgorzata@22 Re: Konferencja nt. dziennikarstwa wojennego na U IP: *.uz.zgora.pl 18.04.07, 13:51 no ja slyszalam o Adaszynskim ze on bardzo fajnie opowiada o wojnie, ma duzo do powiedzenia i ze warto z nim rozmawiac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tedi Re: Konferencja nt. dziennikarstwa wojennego na U IP: *.uz.zgora.pl 18.04.07, 21:12 O Adaszyńskim tylko same plusy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: Konferencja nt. dziennikarstwa wojennego na U IP: *.zacisze.zgora.pl 18.04.07, 21:20 taa..pan zbyszek slynie z cietej riposty a i historie irackie mial..warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Ptaszyński Re: Konferencja nt. dziennikarstwa wojennego na U IP: *.ztpnet.pl 18.04.07, 23:49 Jest mi bardzo miło, gdyż mogę potwierdzić udział w konferencji pana majora Wiesława Adamskiego, który pracował w Wydziale Prasowym i Informacji, w ramach czwartej zmiany Polskiego Kontyngentu Wojskowego w Iraku. Przełożeni pana majora udzielili mu zgody na przybycie na konferencję, i tym samym dołączył on do grona naszych wspaniałych gości. Serdecznie zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JW Zaproszenie IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.04.07, 00:01 Zapraszam bardzo serdecznie na konferencję dot. dziennikarstwa wojennego - 10 maja, campus B, budynek główny, aula C, od godz. 9.00. Jan Walczak Przewodniczący Dziennikarskiego Koła Naukowego "Faktor" przy UZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student 82 konrespondent IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.04.07, 00:07 ...zapraszam na konfercje która odbedzie sie 10maja na UZ.Ludzie naprawde warto pojawic sie i zadac pytanie znakomitm goscia konferencji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emki22 Re: konrespondent IP: *.uz.zgora.pl 19.04.07, 11:24 ciekawy pomysl z tymi korespondentami. chyba jeszcze nie bylo takiej konferencji w historii uzetu.grande szacun dla organizatorow za pomysl. emki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tofik Re: konrespondent IP: *.uz.zgora.pl 19.04.07, 13:04 politologia drugi rok bedzie na pewno:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I polit Re: konrespondent IP: *.uz.zgora.pl 19.04.07, 15:01 I rok politologii tez sie zamelduje - obowiazkowo oczywiscie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: konrespondent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 19:46 Dyskusja na forum wrze, ale czy nakonferencji bedzie mozna zadawac pytania? Ni ekręcą mnie "referaciki" ja chcę znac prawde! A wogóle powodzenia dla organizatorów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sidło Re: konrespondent IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.04.07, 20:34 będzie mozna pogadać i popytać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi84 Re: konrespondent IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.04.07, 00:21 fajnie filmik i muza dobrane na stronce www Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamo3 jedzonko IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.04.07, 16:54 bendzie jakies zarcie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: jedzonko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 20:31 Co ty jeśc przyjdziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamo3 Re: jedzonko IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.04.07, 22:27 No zeby sie milo sluchalo to trzeba cos na zab wrzucic :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: jedzonko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 15:24 np Kaczke nadziewaną jabłkami;) I niech rektor zapłaci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamo3 Re: jedzonko IP: *.ztpnet.pl 21.04.07, 17:32 to dla mnie i dla wnuczki to samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Ptaszyński Re: jedzonko IP: *.ztpnet.pl 22.04.07, 14:59 Z radością mogę poinformować, że grono gości powiększyło się dziś o bardzo interesującą osobistość. Na konferencji wystąpi w roli prelegenta pan Mirosław Kuleba, który spędził mnóstwo czasu na czynnej obserwacji konfliktu w Czeczenii. Paweł Ptaszyński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klimaX Mirosław Kuleba bedzie -wow IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.04.07, 23:58 jak bedzie Kuleba to ekstra. czytaliscie jego ksiązki o wojnie wCzeczenii. jak nie to polecam. sa w norwidzie. cytowalem go w mojej magisterce. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Oleszkiewic Mirosław Kuleba IP: *.uz.zgora.pl 23.04.07, 10:46 Polecam wszystkim książki Mirosława Kuleby, szczególnie "Imperium na kolanach". Jest genialna. Chyba nigdy nie czytałam czegoś podobnego. Literatura faktu w najlepszym wydaniu. Autor bardzo ciekawie opisuje strony konfliktu, utożsamia się z Czeczenami i stara się zrozumieć i ukazać ich poglądy na temat tej wojny. Czasem jest to subiektywny opis, ale dużo jest w tym obiektywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
adsso Re: Mirosław Kuleba 23.04.07, 22:32 Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych konferencją! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dryl84 Re: Mirosław Kuleba IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.04.07, 17:31 spoko spoko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoska Re: Mirosław Kuleba IP: *.uz.zgora.pl 25.04.07, 14:23 a ja mam wrazenie, ze jak zwykle na UZecie ktos na tym zbije niezla slawe, a wszyscy z pomagajacych beda musieli zapieprzac, a potem obejsc sie smakiem. standard. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baudolino ktoska IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.04.07, 22:01 faktycznie wszyscy muszą cięzko pracować zeby ta konferencja mogła sie odbyc. jeśli sie uda sukces będzie wspólny i razem będziemy świetować. już teraz jesteśmy z niej bardzo dumni, bo mamy wspaniałych gości. jesteś chyba trochę rozgoryczona nie wiem czym. moim zdaniem to piekne, że tyle ludzi pracuje dla wspólnej inicjatywy. jestem przekonany ze nikt nie obejdzie sie smakiem. a sława we właściwym czasie może dopaść każdego, nawet ciebie. i nie ma co jej komukolwiek zazdrościć. kazdy ma szansę na sławę jeden wczesniej drugi poźniej. chyba troche inaczej myśle niż Ty. zapraszam na konferencję aktualny plan na www.korespondentwojenny.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: ktoska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 22:49 Popieram przedmówcę. Mało jest takich którym się jeszcze chce... A jak ktoś widzi że tobie się chce, a jemu nic się nie chce to zawsze znajdzie powód żeby na Ciebie ponarzekac! Wymagajmy najpierw od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terminator Re: ktoska IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.04.07, 20:31 Pozdrowienia dla wszystkich zainteresowanych konferencją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Organiztorzy UWAGA IP: *.uz.zgora.pl 29.04.07, 21:35 W związku z różnymi wersjami informacji, które ukazują się w mediach nt. konferencji, informujemy, że spotkanie rozpocznie się 10 maja, o godzinie 9.00 w auli C (nie zaś B), budynku głónego UZ, na campusie B. Za nieścisłości to my przepraszamy. Mediom (również "Gazecie Wyborczej") dziękujemy za promowanie naszej inicjatywy. Pozdrawiamy Organizatorzy Aktualny plan na www.korespondentwojenny.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John F. Kennedy Bez M. Kuleby nie ma konferencji nt dzienikarstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 23:05 No kamień spadł mi z serca. Co to za konferencja na temat dziennikarstw wojennego na Uniwersytecie Zielonogórskim bez Mirosława "Wilka" Kuleby z Zielonej Góry ? Był nie tylko w Czeczenii, ale wcześniej na Bałkanach w Jugosławii. Ostatnio napisał książkę pt. "Szamil Basajew. Rycerski etos a powinność żołnierska". Świetnie napisana i mająca głębsze przesłanie. Przy całym szacunku dla wszystkich uczestników konferencji, żaden z gości nie dorównuje klasie Mirosaława Kuleby. Jest on również znakomitym winiarzem, a jego monografia nt. winiarstwa kwalifikuje się na doktorat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: termit Re: Bez M. Kuleby nie ma konferencji nt dzienika IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.05.07, 10:41 Masz rację Frank. Pozrówa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.Oleszkiewicz Re: Bez M. Kuleby nie ma konferencji nt dzienika IP: *.uz.zgora.pl 08.05.07, 11:21 Gdybyś tylko, uważny czytelniku, z większą atencją prześledził poprzednie wpisy, zorientował byś się, iż pan Mirosław Kuleba zaszczyci swoją obecnością naszą konferencję. Podobnie jak i inni organizatorzy, zabierający głos w tej dyskusji, odsyłam do strony internetowej konferencji - www.korespondentwojenny.pl. W grafiku umieszczona jest godzina wykładu pana Mirosława. Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych! Joanna Oleszkiewicz, DKN "FAKTOR", Gazeta Samorządu Studenckiego "UZetka" Odpowiedz Link Zgłoś