murynek_zg 03.07.07, 12:33 Mam problem z kolanem, prawdopodobnie Chondromalacja. szukam dobrego lekarza na terenie zielonej gory lub okolic. Bardzo prosze o pomoc w znalezieniu! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olek Re: Ortopeda Traumatolog IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 14:10 w aldemedzie-Grudniewicz, przyjeżdża chyba z Poznania, zajmuje się tylko chorobami kolana, jakiś spec od tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volume Re: Ortopeda Traumatolog IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 15:23 Traumatologią zajmuje się chyba neurochirurg.Świetnym lekarzem jest dr.Giblewski i dr.Jarmużek,przyjmuje w Aldemedzie np.jutro wybieram się do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: Ortopeda Traumatolog IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.08.14, 14:15 Witam. Mam na imię Grażyna. Jestem samotnie wychowującą matką dwójki dzieci - Agatki i Magdaleny. Agatka ma teraz 20 lat i od szestnastu lat zmagam się z jej chorobami. W roku 1996 wykryto u niej uszkodzenie centralnego układu nerwowego. Następnie, badania wykazały, że córka ma upośledzenie mózgowe w stopniu znacznym. Doprowadziło to do powstania skoliozy piersiowej w prawo i lędźwiowej w lewo oraz przykurczu kończyny górnej i dolnej. W związku z tym z roku na rok porusza się co raz gorzej, a od dwóch lat w stawianiu kroków muszą pomagać jej dwie osoby. W innym przypadku, nie dała by rady ustać na nogach. Jeśli trzeba pokonać dłuższą drogę, musi korzystać z wózka inwalidzkiego. Ze wszystkich sił staram się leczyć dziecko, więc jest ono pod opieką Instytucji Ortopedii Traumatologii w Poznaniu, gdzie odbyła się operacja wydłużenia ścięgna Achillesa. Z powodu braku środków pieniężnych, obecnie nie jestem w stanie jechać na wizytę. Jesienią 2010 roku Agatka przeżyła groźną dla jej życia infekcję dróg oddechowych. W konsekwencji pojawiła się niewydolność układu oddechowego co przyczyniło się do tracheotomii i potrzeby używania respiratora. Do wszystkiego doszły dodatkowe choroby takie jak: epilepsja, kamica nerkowa, alergia na pyłki traw, drzew, żyta oraz na grzyby i wilgoć. Przez chorobę mojej córki, zmuszona byłam zrezygnować z pracy. Przyznaje, że moja sytuacja finansowa nie pozwala mi na opłacenie prywatnej rehabilitacji, gdyż koszt przekracza moje możliwości trzy osobowej rodziny. Jedyną szansą dla córki dającą jej nadzieje na w miarę normalne funkcjonowanie jest systematyczna rehabilitacja w warunkach domowych. Utrzymuję się z samych zasiłków i niskiej renty socjalnej w kwocie 600zł. Każdy dzień to walka o jej zdrowie i przetrwanie. Wiem, jak ważna jest dla niej rehabilitacja i jak dużo ona pomaga. Jeszcze raz więc proszę o pomoc!! Potrzebuję lekarza, który postawił by ją na nogi, by mogła normalnie funkcjonować. Nie wiem do którego mam się udać, w jaką stronę iść, potrzebuję pomocy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: Ortopeda Traumatolog IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.08.14, 14:16 Witam. Mam na imię Grażyna. Jestem samotnie wychowującą matką dwójki dzieci - Agatki i Magdaleny. Agatka ma teraz 20 lat i od szestnastu lat zmagam się z jej chorobami. W roku 1996 wykryto u niej uszkodzenie centralnego układu nerwowego. Następnie, badania wykazały, że córka ma upośledzenie mózgowe w stopniu znacznym. Doprowadziło to do powstania skoliozy piersiowej w prawo i lędźwiowej w lewo oraz przykurczu kończyny górnej i dolnej. W związku z tym z roku na rok porusza się co raz gorzej, a od dwóch lat w stawianiu kroków muszą pomagać jej dwie osoby. W innym przypadku, nie dała by rady ustać na nogach. Jeśli trzeba pokonać dłuższą drogę, musi korzystać z wózka inwalidzkiego. Ze wszystkich sił staram się leczyć dziecko, więc jest ono pod opieką Instytucji Ortopedii Traumatologii w Poznaniu, gdzie odbyła się operacja wydłużenia ścięgna Achillesa. Z powodu braku środków pieniężnych, obecnie nie jestem w stanie jechać na wizytę. Jesienią 2010 roku Agatka przeżyła groźną dla jej życia infekcję dróg oddechowych. W konsekwencji pojawiła się niewydolność układu oddechowego co przyczyniło się do tracheotomii i potrzeby używania respiratora. Do wszystkiego doszły dodatkowe choroby takie jak: epilepsja, kamica nerkowa, alergia na pyłki traw, drzew, żyta oraz na grzyby i wilgoć. Przez chorobę mojej córki, zmuszona byłam zrezygnować z pracy. Przyznaje, że moja sytuacja finansowa nie pozwala mi na opłacenie prywatnej rehabilitacji, gdyż koszt przekracza moje możliwości trzy osobowej rodziny. Jedyną szansą dla córki dającą jej nadzieje na w miarę normalne funkcjonowanie jest systematyczna rehabilitacja w warunkach domowych. Utrzymuję się z samych zasiłków i niskiej renty socjalnej w kwocie 600zł. Każdy dzień to walka o jej zdrowie i przetrwanie. Wiem, jak ważna jest dla niej rehabilitacja i jak dużo ona pomaga. Jeszcze raz więc proszę o pomoc!! Potrzebuję lekarza, który postawił by ją na nogi, by mogła normalnie funkcjonować. Nie wiem do którego mam się udać, w jaką stronę iść, potrzebuję pomocy.. Mój e-mail to : graszka89@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiowa Re: Ortopeda Traumatolog IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.07.07, 17:21 tylko i wyłacznie dr Wojcicki ma prywatna klinikie ortopedyczna na jedzychowie www.klinikaortoline.pl moj maz mial tam operowane kolano a dokladnie rekonstrukcje wiezadla kolanowego, juz nie pamieta o tym zabiegu tak profesjonalnie zrobione choc kosztowne ale warto bo z kolanaminie ma zartow pozdrawiam i zycze powodzenia misiowa Odpowiedz Link Zgłoś
murynek_zg Re: Ortopeda Traumatolog 04.07.07, 08:34 dziekuje za wszystkie odpowiedzi. dzwonilam do Alde-Medu i doktor Grudniewicz przyjmuje tylko raz w miesiacu. Na pewno skontaktuje sie z dr Wojcickim. Czy mial ktos z was okazje leczyc cos u dr Erwina Pogody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gol Re: Ortopeda Traumatolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 01:01 Moze doktor Stanek na ul. Anieli Krzywon (chyba tam gdzie byla kiedys przychodnia)albo doktor Mądry na Placu Poczotwym. Tez sie przyłaczam o pytanie dotyczace doktora Pogody. Odpowiedz Link Zgłoś
murynek_zg Re: Ortopeda Traumatolog 10.07.07, 10:53 Gol tez masz problem z kolanem czy moze cos innego? Jak znajdziesz kogos dobrego to koniecznie daj znac Odpowiedz Link Zgłoś