Dodaj do ulubionych

Dom przy ul. Sulechowskiej

17.07.07, 11:57
Witam,
mam zapytanie do mieszkancow Zielonej Gory, co wiedza o domu- palcau przy ul.
Sulechowskiej? Palac cyganski. czy jest na sprzedaz czy ktos tam mieszka.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: nana Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.ztpnet.pl 17.07.07, 12:10
      www.agencja-krawczak.com/8770.html
      mozna wynająć od Krawczaka ,chyba o to chodziło?
      • Gość: Inga Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 12:13
        on od wielu lat był na sprzedaż, tylko nikt nie chciał go kupić, raz że cena
        zaporowa była, dwa miejsce średnie, a trzy że ma złą sławę, tam się ponoć jakaś
        tragedia rozegrała w tym domu.
        • Gość: gosc Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.07.07, 13:34
          hmm a ktos cos wiecej wie o tej tragedii??
          • Gość: konik Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 13:35
            pozabijali się tam cyganie ponoć.
            • Gość: gosc Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.07.07, 13:37
              a w jakich latach to bylo gdzie mozna na ten temat pocztac?czy prawda ze tam
              straszy?
              • Gość: Inga Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 13:40
                musiało to być wiele lat temu, bo pamiętam, że w 2001 roku robiłam tam
                niedaleko prawo jazdy i już wtedy dom był wystawiony na sprzedaż, dziwne że
                tyle lat się nie sprzedał,ani nikt go nie wynajął prawda? niszczeje przecież,
                tak naprawdę nie wiem kto jest jego własnością.mąż mi mówił kiedyś że ponoć tam
                się cyganie pozabijali, ale może inni forumowicze znają więcej szczegółów.sama
                jestem ciekawa:)
      • Gość: inga Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 13:51
        www.muzeum.tarnow.pl/cyganie/przewodnik_rom.html
    • Gość: Kasia Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 14:01
      ja wiem,że coś takiego miało miejsce, ale w Nowej Soli w 1991. zabili tam
      "króla" cygańskiego i kogoś jeszcze, a potem zrabowali co się dało (a ponoć było
      dużo). jeśli ktoś coś słyszał o zielonogórskim, cygańskim domu to też chętnie
      się dowiem.
      • Gość: Inga Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 14:06
        ta sprawa z Nowej Soli to inna bajka.dwie różne historie.
        • Gość: Kasia Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 14:14
          a co wiesz o tej? wiesz kiedy coś się tam wydarzyło? i co dokładnie? bo ja o tej
          zielonogórskiej sprawie nic nie wiem
          • Gość: Inga Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 14:15
            pisałam już że nie znam szczegółów, może to nawet plotki.
        • Gość: Kasia Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 14:15
          a sorki, pisałaś, że nie wiesz dokładnie, nie zwróciłam uwagi, ale poszperam w
          sieci. może coś się znajdzie
          • Gość: gosc Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.07.07, 14:18
            Witajcie,
            ja tez slyszlam ze tam sie pozabijali ale kiedy to nie wiem, noi jeszcze
            slyszalam ze tam straszy, ale czy to prawda, hmm ciekawe gdzie mozna cos o tym
            domu znalesc oprocz oferty na sprzedaz?

Pozdrawiam
            • Gość: Inga Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 14:29
              gość trzeba wytargrać od Krawczaka klucze na jedną noc, pójdziemy tam z ciekawą
              też jak widzę kasią , urządzimy imprezkę i się sami przekonamy czy straszy:)))
              • Gość: gosc Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.07.07, 14:32
                jasne:)z duchami ale ciekawe bo nigdzie w necie nic nie mozna znalesc:(na temat
                tego domu???
              • Gość: Kasia Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 14:33
                kapitalny pomysł:)))
                • Gość: Inga Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 14:35
                  widzę, że my tej chałupie to byśmy spokojnie reklamę zrobili pod
                  hasłem: "weekend z duchami" i kasę skroili z tego:)
                  • Gość: Kasia Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 14:56
                    właśnie zadzwoniłam do Krawczaka, ale pani mówi, że nie posiada oficjalnych
                    informacji na ten temat, słyszała jedynie te ploteczki co my. no i klops, po
                    przerwie obiadowej szukam dalej:)
                    aa i szkoda, że nie zaproponowałam jej Twojej oferty podnajmu na lato:)
                    • Gość: Inga Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 14:58
                      ja mam bliskich znajomych w gazecie lubuskiej może oni coś w archiwum znajdą,
                      jutro się tym zajmę.
          • Gość: gosc Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.07.07, 13:14
            Hej KAsiu, fajnie bylo by sie dowiedziec cos na temat tego domu, ale juz nie
            wiem gdzie szukac:(
            Pozdrawiam
            • Gość: Kasia Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 13:26
              nie napalam na odpowiedź od Stowarzyszenia Romów, ale jestem pewna, że w kronice
              policyjnej jest wszystko (jeśli cokolwiek tam się zdarzyło). Gdyby tylko się
              dowiedzieć kiedy. Gazeta Lubuska ma archiwum od 2001. Przeszukałam, ale nic nie
              znalazłam.
    • Gość: Tolek_Banan Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 14:55
      Inga ty to aparatka jesteś, ja cię dzisiaj obserwuję na tym forum, babka z
      jajami z ciebie, swojska dzioucha jak to mówią, jakiś inny kontakt do ciebie?
      • Gość: Inga Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 15:00
        Tolek no proszę cię, bo to prawie jak podryw zabrzmiało:))) moja kobieca
        próżność połechtana, ale otrzeźwił ją telefon od męża z pytaniem co będzie dziś
        na obiad, więc niech zostanie jak jest kontakt na forum:)
        • Gość: gosc Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.07.07, 15:01
          Ciekawe moze uda cos sie odkyc na temat tego domu:)

Pozdrawiam wszytskich rownie ciekawych:) czekajac na zmianki
    • Gość: ciekawski Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 07:55
      o jaki ciekawy wątek, Inga, Kasia i inni jak co się dowiecie dajcie znać.
      • Gość: gosc Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.07.07, 11:46
        i cisza nikt nic nie wie:(
        • Gość: też ciekawy Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 11:49
          może tylko plotki tylko podejrzane że tyle pusty jest
          • Gość: Izabela Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 12:02
            Kiedyś miałam szansę obejrzeć tę chałupę i żałuję, że nie skorzystałam. Szukałam
            niedużego domu dla swojej rodziny, oglądałam różne i w czasie tej akcji trafiłam
            jakoś na cygana Janusza Kwieka, który chciał pokazać mi dom na sprzedaż. I już
            właściwie jechaliśmy z mężem pod ten adres, ale kiedy sobie uświadomiliśmy, co
            to za DOMEK, to poirytowałam się i nie dojechałam. Podobno w środku jest basen.
            • Gość: gosc Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.07.07, 12:27
              Tak jest tam basen w piwnicy
              • Gość: Kasia Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 12:35
                zdjęcia tego domu w środku są na stronie Krawczaka (i basen tyż).
                Jeśli tam się coś wydarzyło to na pewno jest to w kronikach policyjnych, ale
                głupio mi dzwonić i zajmować linię w takiej sprawie. Może ma ktoś tam znajomka,
                który mógłby to sprawdzić?
                napisałam maila do stowarzyszenia romów w Polsce:), ale cisza z ich strony:(
            • Gość: inga Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 13:40
              izabela dzisiaj napisała że kiedyś cygan janusz Kwiek chciał jej ten dom
              pokazać...
              • Gość: Kasia Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 13:44
                no to szukam Janusza Kwieka:)
            • Gość: Kasia Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 13:48
              Izo, a skąd był ten Janusz Kwiek, jakaś firma? jak się namierzyliście? Ty go
              znalazłaś czy on Ciebie?
    • Gość: inga Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 13:28
      kasia jeśli coś tam było to zdecydowanie przez 2001 rokiem
      • Gość: Kasia Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 13:33
        no wiem, pisałaś, że w 2001 był już do sprzedaży, ale miałam nadzieję, że tak
        jak w przypadku Nowej Soli jakieś wzmianki będą. Chyba, że wszyscy się wytłukli
        i nie było kogo sądzić.
        • Gość: inga Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 13:34
          najpewniej to pierwszy z brezgu Rom z Zielonej Góry by wiedział,czemu oni tego
          od tylu lat nie sprzedali to ja się nadziwić nie mogę.
        • Gość: gosc Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.07.07, 13:36
          Witam, dziewczyny ten dom ponoc stoi od 10 lat pusty.
          wiec omogo cos tam sie dziac w latach wyadje mi sie 1990-1997.

Pozdrawiam
          • Gość: inga Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 13:38
            oooo cześć kompanie od tajemniczych spraw. CBŚ niech żałuje że nas u nich nie
            ma:)
    • Gość: inga Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 13:53
      natrafiłam na necie że janusz kwiek to był niekoronowany król cyganów, ale czy
      to ten mógł być ktoś z zielonej góry to jeszcze szukam.wiem że ludzie o
      nazwisku kwiek mieszkają w zielonej górzena dolinie zielonej.
      • Gość: Kasia Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 13:58
        napisałam do komendy policji z zapytaniem. ciekawe co z tego wyjdzie:)
    • Gość: inga Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 13:59
      wyjdzie to że cyganie wpieprzą nam za rogiem za ciekawość:)
      • Gość: Kasia Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 14:06
        haha, a też mi to przez myśl przeszło:) może tam jakieś mroczne sprawy nikomu
        nieznane, a my wywlekamy te brudy. jeszcze nas te duchy znajdą...
        • Gość: inga Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 14:09
          duchy to postraszą , najwyżej ze strachu w nocy nasiusiamy i tyle, ale wiesz
          zęby trzeci raz nie rosną:)
          • Gość: gosc Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.07.07, 14:12
            Hej, hmm
            ale ciekawe co wynajdziecie o tym domu, a bylam w srodku tego domu. nic
            szczegolnego nie widzialam to samo jest na zdjeciach agencji nieruchomosci.
            Pozdro kaska
            • Gość: inga Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 14:17
              a zapytałaś kto jest właścicielem itd.?
              • Gość: Kaska Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.07.07, 14:21
                nie pytalam ale tam jest gosc ktory reprezentuje wlasciciela ja nie bylam tam
                sama tylko jako ogladajaca, hmm ciekawe czy na prawde cos tam sie wydarzylo.
                Pozdro Kaska
                • Gość: inga Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 14:23
                  a gość który reprezentował właściciela to byl ktoś z agencji krawczaka czy nie?
                  a jeśli nie to czy był romem?
                  • Gość: kaska Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.07.07, 14:25
                    Wedkug mnie byl romem i cos mowil ze jak to uda sie sprzedac to wyjedzie z
                    zielonej gory.
                    kaska
    • Gość: . Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 14:36
      ponoć to ojciec z synem się pozabijali
      • Gość: Kaska Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.07.07, 14:38
        skad masz to info?
      • Gość: Kasia Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 14:38
        a gdzie mogli zostać pochowani? ktoś się orientuje?
        • Gość: kaska Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.07.07, 14:41
          hmm z tego co wiem to w soli zabili ojca i syna, hmm a tu hmm cos mi sie obilo
          o strzlninie? ale gdzie tego szukac,
    • Gość: . Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 14:41
      dziewczyny przestańcie się zgłębiać w ten temat.nie umiecie wyciągnąć wniosków,
      że za taką niską cenę taka olbrzymia rezydencja nie jest sprzedana? spadam z
      tego wątku o co i was proszę.
      • Gość: Kaska Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.07.07, 14:43
        hmm niska cena donbr milion gdzie trzeba tyle wyremontowac:)
        • Gość: inga Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 14:44
          w nowej soli to całą romską rodzinę.
        • Gość: krysia Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.ztpnet.pl 14.08.07, 20:02
          www.997.tvp.pl/find.htm
    • Gość: Inga Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 14:43
      ejjjj . nie bądź taki: wiem,ale nie powiem. to że ojciec z synem to też
      słyszałam.tylko kto kogo? może to że iza rozmawiała o sprzedaży z kimś o
      nazwisku kwiek to trop, może na wrocławskiej pochowany? tylko co nam da
      odnalezienie grobu, zagadki nie rozwikła.
      • Gość: Kasia Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 14:48
        ale będziemy wiedziały kiedy to się mogło zdarzyć jak znajdziemy info kto padł
        ofiarą. ciekawe czy cmentarz ma jakiś rejestr dostępny dla obywateli.
        • Gość: inga Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 14:49
          z tego co wiem to mają
    • Gość: inga Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 14:46
      a coś się nie odzywa ten co zaczął wątek pytając o ten dom, zapytał i ucichł...
      • Gość: Kaska Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.07.07, 14:47
        Hmm to ja zaczelam ten watek:)
        • Gość: inga Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 14:48
          jako kw261?
          • Gość: Kaska Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.07.07, 14:56
            tak jako kw261 kaska
            • Gość: inga Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 14:59
              a ten dom cię interesował z jakiś innych powodów, czy właśnie z powodu
              ciekawości rozwikłania tajemnicy?
              • Gość: Kaska Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.07.07, 15:04
                z powodu tajemnicy ktos mi mowil ze tam straszy, i co tam sie wydarzylo ogolnie
                • Gość: Izabela Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 19:01
                  Janusz Kwiek nie jest żadnym królem. Z tego co wiem, mieszka w Zielonej Górze.
                  Kiedyś handlował antykami, teraz nic o nim wiem. Nie widziałam 7-8 lat. O
                  dramacie na Sulechowskiej nic nie wiem. Nie ma szczęścia ten dom. Ale na co komu
                  taki pałac??!!
                  • Gość: Kasia Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 22:00
                    jutro będę miała newsy od pana, który pracuje zaraz przy tym pałacu i ponoć wie
                    wszystko. wspominał coś moim znajomym o strzelaninie i o jakimś murzynie, który
                    tam mieszkał. dostałam do niego nr tel. (nie do murzyna afkors)jutro zadzwonię i
                    się z wami podzielę:)
              • Gość: 123 Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: 193.214.59.* 19.07.07, 09:28
                z tego co pamiętam, to Cygan, który budował ten dom, strzelał do innego. i z
                tego powodu musiał się wyprowadzić, a raczej uciec.tyle pamiętam, a mieszkałam
                niedaleko
    • Gość: Marek Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.07, 23:26
      Ale w tym domu byłby genialny klub! Może: "Cygański Pałac" :)
      2 piętra z muzyką, w piwnicy chill-out i basen, 4 bary, tańce na schodach.
      Straszna legenda by tylko pomogła - może chcą to wynająć:)
      • Gość: Kasia Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 23:42
        kolejny kapitalny pomysł:) podrzuć to gościowi do wątku: "co tu robić, żeby się
        nie narobić" - złoty interes;)
    • Gość: Azja Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 01:52
      Jadac Sulechowska mijam ten dom juz wiele lat...
      Pamietam jak go budowali i nie moglam sie nadziwic ze "taki"palac wcisneli w
      to fatalne miejsce.
      Tam podczas wojny powieszono kilkunastu niemcwow w tym male dzieci!!
      tzn. w domu ktory stal tam wczesniej...
      widac ksiadz nie pokropil i duchy nie daja spokoju...
      wam tez jak widze nie moga opuscic:)...
      ktorys was natchnal do rozpoczecia tego watku ...hmmm
      • Gość: Kasia Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 02:23
        a skąd wiesz o tych niemieckich obywatelach i dzieciach?
        • Gość: KKK wyjaśnienie zagadki IP: *.ztpnet.pl 19.07.07, 06:54
          nie wiecie ?
          a wyjaśnienie jest proste...

miejsce jest feralne, bo w 1946 rozstrzelano tam 12 czarnoskórych mieszkańców DDR.

Dokonali tego, zrzuceni specjalnie w tym celu, członkowie amerykańskiego
          Ku-Klux-Klanu.

Niestety udało im się zbiec. Akurat statek Imperium przelatywał obok i w
          ostatniej chwili zdołali się teleportować.
          Ci sami ludzie, zasłynęli parę lat później, zrzutem stonki na nasze ziemie - ale
          to już inna historia.
          • Gość: znająca Re: wyjaśnienie zagadki IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.07.07, 07:22
            Skoro tak Was to ciekawi to przybliżę historię z Nowej Soli (od rdzennego
            nowosolanina) :)
            Zabili wtedy niekoronowanego króla Romów i jego młodą niecygańską partnerkę.
            Podobno był bogaty, skupywał złoto i posiadał dwa słynne "jajka carskie"
            (podobno warte bajońską sumę).
            Wpadli, zabili dziewczynę, jemu poderżnęli gardło i ograbili całą chatę.
            Jego dom nadal stoi pusty.
            Ciekawe jest, że w Romskiej tradycji panuje dość mocna tradycja wendety. W tą
            noc podobno wyjechało z Nowej Soli wiele Romów, którzy byli rodziną morderców
            (nawet 10 wodą po kisielu).
            Uh... co za historie. Jeżeli coś się nie zgadza to zachęcam znających temat do
            prostowania. :)
            • Gość: Inga Re: wyjaśnienie zagadki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 07:26
              sens w tym że o tej historii z Nowej Soli to jest co jakiś czas bardzo głośno,
              bo rozgrywał się proces i tu na temat samego przebiegu zdarzeń wiadomo wiele i
              mozna znaleźć w archiwach, natomiast o tym domu w Z.G. cisza i to nas dlatego
              bardziej ciekawi:)
              • Gość: Kasia Re: no to mamy wyjaśnienie zagadki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 10:23
                częściowo już wiem:))))
                Rzeczywiście miała tam miejsce "strzelanina"!
                Kolega mego informatora (policjant) był tam na interwencji, ale nie pamięta
                kiedy to się dokładnie zdarzyło. Teraz informator jest na urlopie (obudziłam go
                zresztą więc nie był rozmowny, ale nie mogłam się już doczekać:)), ale jak
                wróci, to obiecał podać mi szczegóły (po niedzieli).
                Z tego, co mi powiedział:
                jeden postrzelił drugiego (bo mieli jakieś tam swoje porachunki) i temu drugiemu
                się zeszło, ale mój informator nie pamięta czy w domu czy w szpitalu.
                Teraz ponoć dogląda tego domu jakiś murzyn (wyjaśnia się sprawa duchowa:) i od
                czasu do czasu tam koczuje.
                Czuję, że się spisałam:)prawie na medal:)

• Gość: Inga Re: no to mamy wyjaśnienie zagadki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 10:31
                  Kasia bravo! Jak mówiłam moja nauczycielka bardzo dobrze, siadaj trzy z plusem:)
                  • Gość: Kasia Re: no to mamy wyjaśnienie zagadki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 10:47
                    Mam nadzieję, że informator mnie nie zawiedzie i odpowiem na piątkę po niedzieli:)
                    • Gość: mna Re: no to mamy wyjaśnienie zagadki IP: *.zacisze.zgora.pl 19.07.07, 21:11
                      Nie murzyn:)
                      Mieszkaniec Indii ( fakt ma ciemną karnacje), nic nie wspominał żeby tam
                      straszyło:)
                      Często można go spotkać sprzedającego jakieś "bibeloty" obok postoju TAXI koło
                      Meteora a dokładnie pomiędzy postojem a pasami koło Biedronki. Zazwyczaj stał
                      tam przy ławce i sprzedawał co tam miał
                      • Gość: ketlorz Re: no to mamy wyjaśnienie zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 22:47
                        Dom to przeklęty i nie wywołujcie wilka z lasu, bo az z dalekich Indii może
                        przybyć posłaniec zła. Po za tym to stara, mroczna i cięzka sprawa była w tym
                        domu, nie warto do niej wracać.
                        • riki29 Re: no to mamy wyjaśnienie zagadki 21.07.07, 10:15
                          No i co? Koniec tej fascynujacej lektury?
                          dajcie jakies newsy.Fajnie sie zaczeło.
                          • Gość: Kasia Re: no to mamy wyjaśnienie zagadki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.07, 10:27
                            cierpliwości:)po niedzieli będą szczegóły.
                            • Gość: zielonogórzanin takie tam dyrdymały IP: *.gprspla.plusgsm.pl 22.07.07, 15:55
                              Ojciec mój pił w tej okolicy piwo po pracy... stała tam budka z piwem
                              za "komuny", jak to ojciec opowiadał "z dykty" :)

Cyganie się postrzelali, ktoś kogoś zastrzelił czy coś podobnego... ale
                              słyszałem też że chodziło o jakąś kasę, co cygan cyganowi wisiał i coś się
                              popsztykali. Suma sumarum podobno dom został wybudowany za jakieś złodziejskie
                              pieniądze i okradziony cygan "wpierd*olił" drugiemu.

Ogólnie cyganie są co najmniej dziwni, powinni zostać deportowani na 2 koniec
                              świata. Mi się kojarzą bardzo negatywnie, złodzieje, naciągacze i baby co wróżą
                              pod centrum biznesu. Ta część cyganów to chołota totalna i robią kiepską opinię
                              normalnym cyganom.

a dom stoi pusty od lat 90tych i pewnie lepiej go zburzyć i sprzedać teren, bo
                              za tą cenę nikt przy zdrowych zmysłach nie kupi tego domu.

pozdro
                              zielonogórzanin
                              • Gość: Zielonogórzanka Re: takie tam dyrdymały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 21:54
                                Robisz sobie obciach, Zielonogórzaninie.Tacy jak Ty kojarzą mi się BARDZO
                                NEGATYWNIE.
                              • Gość: mania Re: takie tam dyrdymały IP: *.ztpnet.pl 22.07.07, 22:05
                                dziwne segregowanie ludzi na rasy,narodowości,a Polacy to wszyscy
                                kryształowi,wszyscy pracowici,nikt nie kradnie nie zabija??????
                                W kazdej narodowosci sa uczciwi i zlodzieje.Jestes niesprawiedliwy piszac ze
                                wyslalbys ich na koniec swiata,moze ciebie trzeba wyslac bo przez takich jak ty
                                jest nienawisc rasowa.
    • Gość: Jolka Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 22:03
      Mam przyjaciół wśród cyganów.Są wykształceni, serdeczni, gościnni, światowi i
      skromni.Nie dorastasz im do pięt, zielonogórzaninie!
      • zg_man Re: Dom przy ul. Sulechowskiej 23.07.07, 08:47
        Po prostu nie należy uogólniać. Prawda jest taka, że są także Cyganie, którzy
        nie ukończyli nawet podstawówki, nie pracują i mają dużo zatargów z sąsiadami,
        którym giną różne rzeczy...
        • Gość: Frania Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.07.07, 10:20
          Podobno strzelali do siebie bo jeden dugiemu kobietę (chyba żonę) podebrał i
          musiał zostać ukarany przez męża, który zginął w strzlaninie, a ten co przeżył
          ponoć gdzieś się potem ukrywał, a tak wogóle to oni chyba braćmi byli.
          • Gość: wq Kolejny idiotyczny wątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 11:34
            tak i nie byli Cyganami, tylko Mormonami, tak na marginesie;

• riki29 KASIA 23.07.07, 20:16
              Miały byc nowe wiadomosci.Nic sie nie dowiedzialas?
              • Gość: Kasia Re: problemy "techniczne":) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 20:54
                Informator miał się odezwać "po niedzieli", ale zanim mi dopowie resztę musi
                skontaktować się z kolegą-policjantem, który był tam na interwencji więc dziś to
                trochę za szybko, żeby go bombardować telefonem. Poza tym nie wiem czy się nie
                dąsa po tym jak obudziłam go na urlopie i dręczyłam pytaniami; ale
                cierpliwości:) sama jestem ciekawa szczegółów, a źródło z pierwszej ręki...Jak
                się dowiem to i Wam powiem:)
                • Gość: Inga Re: problemy "techniczne":) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 08:54
                  kasia CBŚ niech żałuje że cię nie ma w swoich szeregach:) pozdrawiam i czekam
                  na wieści z mrocznego placu boju.
                • gosiag38 Re: problemy "techniczne":) 25.07.07, 12:23
                  heja Kasiu.Widzę,że ostro działasz. To ja Gośka od informatora hehe pozdrawiam
      • Gość: akurat akurat! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 13:03
        Pokaż mi chociaż jednego takiego porządnego i wykształconego...
        A najlepiej jeszcze pracującego...
      • Gość: Vlad.H. Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: 80.53.41.* 24.07.07, 21:02
        ja, ja, aber falsch - wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4338254.html
        mowisz o jednostkach a lyzka miodu smaku beczki dziegciu nie poprawi.
      • Gość: Zielonogórzanin Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.ztpnet.pl 25.07.07, 09:49
        wiadomosci.onet.pl/1577717,11,item.html
        A tym?
        • lensikgra Re: Dom przy ul. Sulechowskiej 26.07.07, 11:09
          garsc informacji dla głownej zainteresowanej na mailu gazety.
          • Gość: Kasia Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 12:04
            Informator zadzwonił! (dzięki Gosiu raz jeszcze za namiar:)
            po przedarciu się przez zapytajki - a do czego to, a po co to, a komu to...
            udało mi się wyłuskać garstkę nowinek:
            na policję zadzwoniła kobieta z donosem: "w cygańskim domu jest strzelanina"
            gdy koledzy-policjanci weszli do środka ujrzeli postrzelonego mężczyznę, a
            drugiego z bronią. Jak informator donosi: "im samym (policjantom) spuchły
            kolana" na widok cygana z bronią. ale ponoć mogło to być samopostrzelenie
            podczas bójki między tymi dwoma panami-cyganami. W domu tym nikt nie skonał -
            broń zabezpieczono, a postrzelonego odwieziono do szpitala. Jak się dowiem to
            napiszę kiedy to się dokładnie stało.pozdr.
            • Gość: Ciekawy Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 22:57
              Mze powstanie tam hotel - będzie miał swoją historię od początku.
              • Gość: Nowina Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 19:28
                A nowina jest taka, że tydzień temu dom został albo sprzedany, albo do sprzedaży
                zaklepany. Jakaś fundacja. Wiadomość jest powtórzona przez kilka osób, więc nie
                zaręczam, że prawdziwa.
                • Gość: gosc Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.171.101.120.crowley.pl 16.08.07, 13:59
                  Wiadomosc jest prawidziwa, wiem z pierwszej reki. Do sprzedazy
                  zaklepany jak na razie.
            • zielgor Re: Dom przy ul. Sulechowskiej 19.08.07, 03:13
              Mnie również ciekawi historia tego domu, więc dołączam się do dyskusji.

Z moich informacji, które zbierałem lat ... temu wynikało tylko tyle, że
              mieszkała tam rodzina romska. Właściciel miał siano ale ponoć z "trochę" lewego
              źródła. Niestety nigdy nic nie słyszałem o tym żeby to był syn i ojciec czy żeby
              ktoś komuś żonę podebrał. Z tym co piszecie zgadzają się dwa fakty - była
              strzelanina i ktoś zginął (czy w szpitalu czy w domu, nie wiem) i ktoś tam
              czasem bywa więc tam nie straszy a jeśli nawet to coś niematerialnego nie może
              zrobić nam krzywdy :)

Co do pomysłów na klub muzyczny tam to miasto się nie zgodzi, za blisko są
              lokale mieszkalne (czyt. kamieniczki i osiedle) ale na noc z paroma osobami bym
              się tam mógł wybrać. :)

Może warto się bardziej tym zainteresować i stworzyć jakiś plan działania a nie
              tak jak teraz wszyscy walą w ciemn?? Co wy na to?
    • Gość: m Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 28.07.07, 22:01
      ale szukacie sensacji...
    • Gość: mzg Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.08.07, 00:38
      Dom wybudowano w 1993. Strzelanina była bodajze w 1995.
      • Gość: Gosc Re: Dom przy ul. Sulechowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.07, 22:30
        A może by tam zrobić muzeum figur woskowych :) Atrakcja by była i
        ludziska by przyjeżdzali

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka