garum 02.08.03, 09:43 Chciałbym się dowiedzieć: 1. W którym miejscu planowane jest zbudowanie krematorium. 2. Czy mieszkańcy sąsiadujacy z tą lokalizacją zostali o tym powiadomieni, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolejarz_zg Re: Krematorium w Zielonej Górze 03.08.03, 20:46 Myślę, że mogę Ci odpowiedzieć, bo nie wiadomo czy pani rzecznik raczy. > Chciałbym się dowiedzieć: > 1. W którym miejscu planowane jest zbudowanie krematorium. Na terenie byłych ogródków działkowych przy cmentarzu na Wrocławskiej. > 2. Czy mieszkańcy sąsiadujacy z tą lokalizacją zostali o tym powiadomieni, > Sądzę, że nie będą mieli nic przeciw. Są wyjątkowo spokojni :))) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
marta_sawicka Re: Krematorium w Zielonej Górze 25.08.03, 13:02 Krematorium jest planowane na terenach po byłych ogródkach działkowych przy Wrocławskiej. Teren jest w rękach prywatnych od kilku lat. Hiperion miał wybudować krematorium niestety do dziś nawet z budową nie ruszył. Niebawem kończą się niezbędne pozwolenia dla inwestora. O budowie były powiadamiane strony, czyli dyrakcja lasów sąsiadujących z inwestycją. Odpowiedz Link Zgłoś
garum Re: Krematorium w Zielonej Górze 25.08.03, 22:46 marta_sawicka napisała: > Krematorium jest planowane na terenach po byłych ogródkach działkowych przy > Wrocławskiej. Teren jest w rękach prywatnych od kilku lat. Hiperion miał > wybudować krematorium niestety do dziś nawet z budową nie ruszył. Niebawem > kończą się niezbędne pozwolenia dla inwestora. O budowie były powiadamiane > strony, czyli dyrakcja lasów sąsiadujących z inwestycją. Dziękuję za odpowiedź, ale nierozumiem słowa "niestety" w zdaniu o budowie. Zapewniam Panią, że nikt z oddalonej o 200m mieszkańców Raculki nie spodziewa się, że miasto szykuje im taki prezent... Jeszcze rok temu prowadzili batalię o powstrzymanie rozbudowy cmentarza w kierunku tej dzielnicy. Co niektórzy słyszeli o krematorium, ale daleko po drugiej stronie ulicy Wrocławskiej. Myślę, że to celowe wprowadzanie w błąd mieszkańców przez urzędników. Jestem przekonany, że ludzi poprostu szlag trafi... i wyjdą na ulice... Noja ostatnia prośba, to proszę podać, kiedy upływa zatwierdzony termin rozpoczęcia budowy, albo inne obostrzenie mogące powstrzymać tę budowę ? Proszę po Odpowiedz Link Zgłoś