Dodaj do ulubionych

Poglądy posłów: Katolik z PO jest za in vitro

12.12.07, 09:31
Witam.
Ja należę do większości, która nie akceptuje palenia papierosów. Mam
prośbę, aby z moich podatków nie było finansowane leczenie
nałogowych palaczy. Niech sami starają się o pieniądze na swoje
leczenie... Tak samo sprawa ma się z piratami drogowymi,
alkoholikami, etc... Zwłaszcza, że Ci ludzie są zazwyczaj chorzy na
swoje własne życzenie.

Panie Pahl... Właśnie sobie uświadomiłem, że więcej mojego głosu Pan
nie dostanie.... Szkoda, że wcześniej nic Pan o tym nie mówił..

Żeby móc mieć dzieciątko musieliśmy z żonką wydać 50 000,00 polskich
nowych złotych. Całe szczęście je mieliśmy... Mamy znajomych
(mnóstwo, z racji czasu spędzanego w klinikach) którzy mają podobne
problemy jak my. Część z nich musiała brać kredyty, bo Państwo
dzięki Kościołowi stara Im się wmówić, że ich przypadłość jest be...

A miejsce księdza jest na ambonie, a nie w polityce. Kiedy znajdzie
się taki polityk, który powie Komisji Wspólnej Rządu i Episkopatu -
papa?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Zibi o opamiętanie wołam na pustyni ludzkiej pychy... IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.12.07, 12:23
      Z ambony mówi Chrystus (przez księdza) i wystarczy, że naucznie to wchodzi w
      konflikt z interesami kolejnych pokoleń to podnosi się krzyk, że Kościół wtrąca
      się do polityki
      Albo słuchasz Chrystusa (przez nauczanie Kościoła) albo jego przeciwnika czyli
      egoizm własnych interesów (przezeń najlepiej przejawia się bunt przeciw Prawu
      Bożemu)
      a poza tym jeśli dziś ktoś ma problemy z płodnością to musi sobie uświadomić, że
      istnieje niezwykle wysokie prawdopodobieństwo nienaturalnego życia seksualnego
      protoplastów, nawet do kilku pokoleń wstecz (spędzanie płodów, inwazyjna
      aborcja, homoseksualizm itp). Innymi słowy naruszanie przykazań - tyczących się
      też własnej natury - coraz częściej przynosi problemy niepłodności w kolejnych
      pokoleniach.
      Odpowiedź Ciemnej Strony na to zjawisko - to propozycja in vitro!!! czyli
      pomińmy naturę a szczęście będzie dla wszystkich! To kolejne kłamstwo, które w
      kolejnych pokoleniach zaowocuje jeszcze większymi cierpieniami ludzi - bowiem w
      materiał genetyczny wprowadzane są informacje wynikłe z nienaturalnych praktyk
      pseudopłodnościowych). Pomijam tu niebezpieczeństwa natury społecznej płynące ze
      stosowania in vitro.
      Dokąd zatem zmierzasz człowieku chełpiący się swoim racjonalnym paradygmatem
      pozbawionym zawierzeniu w Prawa Boga?
      Wywyższasz swój rozumek kupując za pieniądze szczęście? Ile lat musi minąć,
      żebyś się przekonał, że to jest dla ciebie wielkie nieszczęście???
      • Gość: pipi Re: o opamiętanie wołam na pustyni ludzkiej pych IP: 62.87.215.* 12.12.07, 15:48
        Hallo Hallo.
        Skutecznośc zapłodnienia in vitro to ok. 30 procent .Koszt jednego
        to min. 5 tys.zł.
        Wygląda to na kolejna iwabradynę.
        • Gość: ziutek Re: o opamiętanie wołam na pustyni ludzkiej pych IP: *.ztpnet.pl 16.12.07, 11:56
          To mogla miec 10 zabiegow. O co robisz hallo?
      • trabancik Re: o opamiętanie wołam na pustyni ludzkiej pych 12.12.07, 17:50
        > Z ambony mówi Chrystus (przez księdza) .....resztę usunięto :-)

ciekawe czy ksiądz molestujący dzieci to też wcielenie Boga ?
        człowieku co ty za bzdury wypisujesz?
        Jeżeli chorujesz to znaczy że twoi przodkowie nagrzeszyli ?
        hmmmm, no to Twoi musieli strasznie nagrzeszyć

ale i tak pozdrawiam
      • Gość: W.P. Re: o opamiętanie wołam na pustyni ludzkiej pych IP: 212.109.135.* 13.12.07, 08:25
        Zibi przedstawił w sposób mądry i pogłębiony relacje jakie występują
        pomiędzy WIARĄ i ROZUMEM. Dziękuję. Ale oto "oświecony" Stefuś
        Niesiołowski (jak pokazuje jego wypowiedż) realizuje w przestrzeni
        publicznej BEŁKOT DIABŁA naszego czasu. Jak pisał J.M. Bocheński,
        to: "...Mowa ludzka pozbawiona sensu. (...) Ci, którzy by chcieli
        mowę ludzką, przedmiotową i zrozumiałą, zastąpić bełkotem,
        sprowadzają tym samym człowieka na poziom niższy od poziomu małp i
        nosorożców, bo nawet te bydlęta używają nie tylko bełkotu". Mowa
        Niesiołowskiego to tylko powtarzany bełkot niedouków, takich samych
        jak on. Za co Niesiołowski dostał tytuł naukowy profesora, jeśli nie
        potrafi używać ROZUMU? Może trzeba mu jakąś instrukcję obsługi
        opracować? Kto wybierał go na posła? Dzisiaj wszyscy musimy płacić z
        podatków za taki BEŁKOT!!! OT I "DEMOKRACJA" NAM SIĘ OBJAWIA W
        PEŁNEJ KRASIE.
        • Gość: Zibi Re: o opamiętanie wołam na pustyni ludzkiej pych IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.12.07, 11:51
          synku, pomieszało ci się wszystko w główce. Myślisz, że zyjesz a tak na prawdę
          martwyś, bowiem samo życie biologiczne uzbrojone w rozum to co najwyżej bliskość
          wyżej zorganizowanych zwierząt. Małpy, potrafią wyprodukować prymitywne
          narzędzia i zorganizować się w "obrabianiu plantacji (bananów)"
          Dziś wielu naukawców i im podobnych przypominają stada takich myslicieli,
          którzy fides oderwali od ratio i co najwyżej przypominają takie stada cwanych
          małp na czerwonych uniwersytetach, którzy wprowadzają prawo Kalego - czyli prawo
          zakamuflowanego egoizmu. Za wszelką cenę bronic swoich interesów nie patrząc
          dalej niż swój nos. Bo cóż szybko zapomnieli, o zrębach teorii ewolucji (Kościół
          jej nie odrzuca) wszak u Boga...tysiąc lat jak jeden dzień a jeden dzień jak
          tysiąc lat... (zmienność parametru czasu w fizyce Einsteina) i dobór cech
          organizmów następował w potężnej przestrzeni czasu, i następuje dalej. Zatem
          nie-naturalność wyklucza w kolejnych pokoleniach ciągłość danych cech, tak
          homoseksualiści nie chcą miec dzieci i nie maja ciągłości w sensie genetycznym,
          także cechy chore doprowadzają ostatecznie do wymierania takiej (każdej
          chorobowej) mutacji , prędzej czy później.
          A co do demokracji, rozum nie jest jedynym kryterium demokracji, choć środowiska
          ateistyczne chcą tego właśnie. Dopiero fides+ratio dają nadzieję, że człowiek
          jej nie wypaczy jak się to stało w wypadku Niemiec i dojścia Hitlera do władzy
          czy w Rosji, kiedy demokratycznie wybrana Duma w 1917 roku została pożarta przez
          "rozumnych" ateistów Lenina a skutkiem tego wymordowano pośrednio i bezpośrednio
          od 95 do 100 mln ludzi. Ciekawe, że w pierwszej fazie mordowano reprezentantów
          Fides - na drzewiach kościołów (cerkwi) ukrzyżowano ponad 40 tyś księży
          prawosławnych a później zburzono przybytek Boga. To lęk, że fides+ratio
          prawidłowo uformują człowieka był źródłem tego barbarzyństwach!!! Lęk jako lewe
          natchnienie od Zła Osobowego pochodzące!
          Ile jescze poczekamy na podobne owoce tej racjonalistycznej, dzisiejszej
          demo(N)kracji? Właściwie to już jest widoczne - mordowanie dzieci poczętych
          idzie już w dziesiątki milionów rocznie na całym świecie - to w imię rozumnej
          demonkracji, a teraz dokładamy eutanazję!!!
          Czy trzeba wzmożenia kataklizmów pogodowych na świecie po zniszczenie kultury
          atlantyckiej włącznie, by świat się opamiętał, i dojrzał wreszcie, że jeśli
          zamorduje ostatecznie Boga w swych sercach to nie pozostanie po nas kamień na
          kamieniu!!!
          I wieża Babel się rozpadnie i pycha ludzka, jak popiół rozsypana będzie na
          grobach niewinnie pomordowanych.
          Takiej demokracji "rozumnych" barbarzyńców nie chcę!!!

...zamordowaliście w sumieniach swoich Boga i myślicie, że ujdzie wam to płazem?...
          Fryderyk W. Nitsche
          • Gość: Zibi Re: o opamiętanie wołam na pustyni ludzkiej pych IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.12.07, 16:33
            oczywiście powyższa maja wypowiedź tyczy się panów Trabancika i Jana
    • Gość: jon Poglądy posłów: Katolik z PO jest za in vitro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 11:26
      ksieza precz od polityki i panstwa
      • Gość: W.P. Re: Poglądy posłów: Katolik z PO jest za in vitro IP: 212.109.135.* 14.12.07, 07:37
        A głupek Matołek Niesiołek powinien się zajmować polityką i
        państwem? Przecież takim durnym osobnikom powinno się zabronić
        biernego i czynnego prawa wyborczego, a także wpływania na losy
        obywateli.
        • ryanzg Re: Poglądy posłów: Katolik z PO jest za in vitro 16.12.07, 10:02
          Tak jeżeli ktoś choruje to wina grzechów poprzednich pokoleń, i co jeszcze ?
          Chłopie z tragedii ludzkiej robisz jakieś wymysły. Opanuj się i zapraszam do
          szkoły, żebyś się czegoś mądrego nauczył.

P.s. Księżom zabronić polityki. Jakim prawem Rydzyk( największy demagog) chce
          wyłudzić 15 mln z Unii ? Największy przeciwnik integracji europejskiej.
    • Gość: lesio komuniści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.07, 19:48
      Oni się zachowują jak komuniści poniewarz ja pamietam tamte lata i
      wiem jak oni sie zachowują.
      Bo ja to przeżyłem i wiem kim jes Tusk nierobem i może alkocholikiem
      jako premier nie dorownuje Jarosławowi Kaczynskiemu,może jemu buty
      czyść,na rynku w Gdasku.
    • julka.4 Re: taki katolik 31.12.07, 08:50
      bez komentarza, a może mały komentarz i Panu Bogu świeczkę i diabłu
      ogarek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka