Dodaj do ulubionych

polozna do porodu-Sulechow

05.01.08, 22:32
witam
czy ktos moze polecic dobra polozna z Sulechowa, ktorej mozna zaufac przy porodzie?
zbierajac rozne opinie, na tyle zrazilam sie do porodowki w ZG, ze chyba zdecyduje sie na Sulechow, jednak i tak zawsze warto miec przy sobie "swoja" polozna, ktora sie kobieta dobrze zaopiekuje.
bede wdzieczna za odpowiedzi:)
Obserwuj wątek
    • Gość: juz mama Re: polozna do porodu-Sulechow IP: *.ztpnet.pl 05.01.08, 22:44
      Ja tez mam 10 min do porodówki w Zielonej a urodziłam w
      Sulechowie,polecam z całego serca.Bardzo dobra polozna to Renata
      Piórkowska ma swoja szkolę rodzenia Na Jagielonki w przychodni,tam
      mozesz podejsc i zapytac.Wszystkie polozne w Sulechowie sa
      rewelacja.Porod wspaniale wspominam pomimo bolu i 9 godzin na
      porodowce.Bedziesz szczęsliwa ze tam urodzisz tak jak ja.
      • nut_ka Re: polozna do porodu-Sulechow 06.01.08, 16:00
        Bardzo Ci dziekuje za odpowiedz)))
        Jest to cenna wskazowka:)
        Widze, ze naprawde milo wspominasz porod i cieplo wyrazasz sie o wszystkich
        poloznych z Sulechowa:)
        Tak wiec to bedzie chyba dobry wybor:)
        Pozdrawiam i niech sie dzidzia dobrze rozwija:)
        • Gość: Grzesiek Re: polozna do porodu-Sulechow IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.01.08, 17:36
          JagieLLonki, a nie JagieLonki!!!
          • Gość: hanna Re: polozna do porodu-Sulechow IP: *.ztpnet.pl 06.01.08, 18:52
            Ja rodziłam w zg i też miło wspominam położna,zalezy od
            nastawienia...
          • Gość: juz mama Re: polozna do porodu-Sulechow IP: *.ztpnet.pl 06.01.08, 19:18
            Masz rację Grzesiu Jagiellonki.....to bardzo dużo wnosi do porodu....
            Nutka wejdz na stronę rodzic po ludzku tam znajdziesz dużo
            informacji i opinie innych mam,pozdrawiam i życzę szczęśliwego
            rozwiązania i zdrowego dzidziusia
        • Gość: motylek Re: polozna do porodu-Sulechow IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.08, 19:38
          Szkoda tylko, że w razie kłopotów dziecko wiozą do Zielonej i traci
          jakieś 20 minut... Szczęśliwego rozwiązania.
          • Gość: juz mama Re: polozna do porodu-Sulechow IP: *.ztpnet.pl 06.01.08, 21:51
            Zawsze się znajdzie taka "dobra rada" która ,niekoniecznie
            skutecznie probuje odstraszyć przyszłą matkę od porodówki w
            Sulechowie:)W Sulechowie jest takze odział dla wcześniaków i
            inkubatory,tyle ze tam nikt na siłę nie wyciska z kobiety dziecka i
            nie uszkadza stawów biodrowych do tego stopnia ze moze nie chodzic w
            przyszłosci.Nikt nie przebija pęcherza,nie robi lewatywy,nie
            traktuje kobiety tak aby czuła się jak intruz.W Sulechowie poród
            jest wspaniałym aktem poczęcia,który cieszy nie tylko rodziców ale
            cały personel.Jest kameralnie,bez strachu i nerwów.
            A jak dzieje się coś bardzo złego z dzieckiem to i tak wysyłają do
            Poznania.Tylko dlaczego traktować poród jak chorobę i zakładać z
            góry najgorsze opcje?
            • nut_ka Re: polozna do porodu-Sulechow 06.01.08, 22:00
              juz_mama:
              dziekuje za Twoje slowa rozsadku.
              ja rowniez uwazam, ze ciaza to jeden ze stanow, w ktorym moze znalezc sie
              kobieta, nie jest to choroba i nie nalezy przewidywac czarnych scenariuszy.
              pierwszy raz rodzilam w ZG. wiecej nie chce, mimo, ze mialam oplaconego lekarza.
              niewiele z "ludzkiego podejscia" pamietam-chodzi o podejscie poloznych do
              kobiety i traktowanie. a dziecko mialam tak jak mowisz "wycisniete" przez
              lekarza. na szczescie wszystko skonczylo sie dobrze, ale wiem, ze moze byc lepiej.
              skoro jest wybor, to dlaczego z niego nie skorzystac? wlasciwie niewiele z moich
              kolezanek z ZG decyduje sie na miejscowa porodowke, wiekszosc wyjezdza do
              Sulechowa, a to na pewno cos znaczy.
              pozdrawiam:)
              • anonimowaania Re: polozna do porodu-Sulechow 07.01.08, 16:11
                rodziłam w ZG,mam same miłe wspomnienia,potraktowali mnie dobrze,nie
                spotkałam się z podobnymi przypadkami,jak opisujecie...
              • be_em Re: polozna do porodu-Sulechow 08.01.08, 10:07
                a to kazdy ma widac inne wspomnienia a temat byl walkowany milion
                razy tutaj:) rodzilam dwa razy w zielonej, nie oplacalam nikogo i
                bylo bardzo na poziomie:) nikt mnie nie skrzywdzil, mam dwoje
                zdrowych dzieci i meza co nie zemdalał;)) co do wyciskania dziecka
                przez lekarza musze zmartwic autorke watku - naprawde wierzysz ze w
                sulechowie nie wyciskaja? ;)) znam przyklad wyciskania sprzed 6
                tygodni! i nic zdroznego w tym nie widze:) kazdy rodzi jak umie,
                potrafi, jak mu natura pozwala, budowa i inne czynniki...lekarz czy
                polozna ma dbac o twoje zdrowie i zycie a takze o to by dziecko
                urodzilo sie zdrowe:) w nosie mam czy krzyknie zeby zmusic do
                wspolpracy czy mi wydusi jak nie ma sil na parcie:) ma mi pomoc i
                tyle:) zazwyczaj to personel medyczny jest specjalista od porodow,
                ale pacjentkom sie wydaje, ze jednak nie:)
                pozdrawiam i zycze dobrego porodu i zdrowego dzidziusia gdziekolwiek
                ten porod sie odbedzie:))
                • Gość: motylek Re: polozna do porodu-Sulechow IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.08, 19:01
                  Popieram. Ja urodziłam dziecko ponad 4 kg. Oczywiście w zg. Jak się
                  nie ma siły na parcie, to dziecko jest "wyciskane", gdyż grozi
                  niedotlenienie. Najwięcej na nasz szpital narzekają te, co tu nie
                  rodziły, dziwna sprawa. Jedna pani drugiej pani... To co się usłyszy
                  trzeba podzielić przez dwa.
                  • Gość: daga Re: polozna do porodu-Sulechow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 11:43
                    drogie Panie !!! wątek dotyczu połozenej a nie waszych przezyc
                    lepszych lub gorszych z naszego lub Sulechowskiego szpitala.
                    Ja z całego serducha polecam wspomnianą wyzej Renatkę Piórkowską -
                    rodziłam u niej 2 lata temu - cudo kobieta i fachowiec.Nikogo innego
                    nie chciałabym mieć przy sobie przy porodzie.Mogę smiało porównać
                    poród w ZG z Sulechowskich , bo pierwszą dzidzię rodziłam w ZG a
                    drugą w Sulechowie.Konkluzja jest tylko jedna - Zielonka powinna
                    uczyć się od Sulechowa wszystkiego - począwszy od przyjecia
                    pacjentki na oddział a skończywszy na wypisie.
                    Jeżeli jestes zainteresowana tel. do Renaty , daj znać na
                    maila:d.p.w@wp.pl
                    pzdr.wszystkie mamuski.
                    • nut_ka Re: polozna do porodu-Sulechow 09.01.08, 16:05
                      daga bardzo dziekuje)))
                      wlasnie dzis sie zbieralam, zeby napisac, ze glowny watek sie zagubil w tej
                      dyskusji, bo ja juz o miejscu zdecydowalam)))
                      wieczorem napisze do Ciebie maila:)
                      pozdrawiam:)
                      • Gość: hanna Re: polozna do porodu-Sulechow IP: *.ztpnet.pl 12.01.08, 12:24
                        Nie przesadzajmy,czy to nie autoreklama?
                        • Gość: daga Re: polozna do porodu-Sulechow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 17:12
                          ja urodzisz to wtedy podyskutujemy czy DOBRA położna do porodu ro
                          autoreklama a jakbyś miała troszeczkę więcej oleju w głowie to 2
                          razy zastawiłabyś się przed napisaniem nic-nieznaczącego posta
                        • nut_ka Re: polozna do porodu-Sulechow 12.01.08, 23:16
                          hanno,
                          autoreklama bylaby wtedy, gdyby polozna reklamowala siebie.
                          czy widzisz cos zlego w tym, ze przyszla mama pyta kobiety po porodzie o dobra
                          polozna?
                          a to, ze sa dobre opinie o konkretnych poloznych to tylko dobrze o nich swiadczy
                          i wlasnie po to zalozylam ten watek, zeby sie o nich dowiedziec.
                          nie jestem z Sulechowa i nie znam tam nikogo, wiec nie mam mozliwosci uzyskac
                          jakis namiarow inna droga.
                          jesli ten watek Cie drazni, nie czytaj po prostu.

wszystkim, ktorzy odpowiadali na temat dziekuje, to dla mnie wazne:)
            • Gość: asik Re: polozna do porodu-Sulechow IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.01.08, 19:22
              rodziłam w Sulechowie i bardzo sobie chwalę. Natomiast nie wpadajmy
              w przesadę. W Sulechowie również wycisną dziecko jak trzeba i
              pęcherz przebiją (nie wiem czy czasem trzeba). Ja na przykład w
              Sulechowie miałam przebijany :)
              pozdrawiam
    • luliluli Re: polozna do porodu-Sulechow 13.02.08, 12:38
      trochę nie na temat mam pytanie - a lekarz ginekolog położnik w
      Sulechowie, kogo polecacie? chciałabym znalezc takiego lekarza,
      który "przygotuje" mnie do zajcia w ciążę, a potem będzie mnie
      kontrolował aż do rozwiązania:) aha, sama jestem z zielonej, wiec
      jesli jest jakis lekarz, ktory w zg przyjmuje a w sulechowie pracuje
      to poproszę także:) z góry dzięki i wybaczcie zejscie z tematu
      • Gość: zadowolona_mama Re: polozna do porodu-Sulechow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.08, 13:14
        polecam ci dr wilczyńskiego, obecnego ordynatora z zielonej góry.
        oczywiście nie pracuje w sulechowie, ale czy aby to słuszny wybór by
        rodzić w Sulechowie? mój poród odbierał dr wilczyński, nie byłam
        wcześniej jego pacjentką, żeby była jasność żadnej łapówki nie
        dałam. bardzo profesjonalnie i życzliwie się mną zajął. troska z
        jaką powtarzał mi na finiszu ciężkiego porodu, że mam się skupić na
        parciu, on mi pomoże urodzić zdrowe dziecko była zadziwiająca. mimo
        zanikającego tętna płodu z powodu zaciśniętej na szyjce malucha
        pępowiny wszystko dobrze się skończyło.a dziś nasza panna ma już 2
        lata:)
        • Gość: hika Re: polozna do porodu-Sulechow IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.02.08, 19:12
          oj,a ne sądzicie że cały sulechów jest przereklamowany?
      • Gość: daga Re: polozna do porodu-Sulechow IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.08, 19:32
        Jako lekarza prowadzącego mogę śmiało polecić z Sulechowa dr
        Magdziorz.Lekarz-ginekolog-ANIOŁ.Pracuje w szpitalu ,jak i równiez posiada swój
        prywatny gabinet.Ja akurat byłam jej pacjetką w "nie-ciąży zdrowej" ,więc mogę
        śmiało potwierdzić że bardzo dobrze zajmuje się swoimi pacjentami.Napewno
        "oddałabym" się w jej ręce powtórnie.
        Jak potrzebujesz do niej kontakt to napisz:d.p.w@wp.pl
        pzdr.
        ps - Ja jestem bardzo zadowoloną pacjetką sulechowskiej poródówki jak i oddziału
        ginekologicznego ( wylądowałam tam z komplikacjami ).Wszystko było jak dla mnie
        tam ok.
        • luliluli Re: polozna do porodu-Sulechow 27.02.08, 09:16
          wiecie co? od czytania forum niechcący wpadłam w taki tok myslenia,
          ze rodzic moge tylko w Sulechowie, a lekarza miec wyłacznie K.
          Rzepkę... tyle sie naczytałam, ze juz sama nie wiem, co myslec i
          kogo wybrac. A najlepsze jest to, ze na razie chce sie zbadac (bo
          mam zaczątki mięśniaków) u dobrego gina, potem sobie połazić do
          niego z poł roku, a potem dopiero myslec o dziecku, bo i tak na
          razie nie chce byc mamą.... ale panicznie staram sie dobrze zacząć:p
          • Gość: z doswiadczenia Re: polozna do porodu-Sulechow IP: 87.105.154.* 27.02.08, 13:55
            wiesz, trzeba oddzielic dwie rzeczy........ jesli szukasz dobrego lekarza, ktory ma Cie zdiagnozowac, to nie radze bawic sie w to w Zielonej, tylko od razu poszukac kogos w akademickim miescie, gdzie lekarze sie wciaz szkola...... najblizej Poznan, Wroclaw.......
            no chyba, ze to jest prosta sprawa z miesniakami, nie znam sie..... wiem tylko, ze ja juz nigdy nie strace czasu na leczenie ginekologiczne w Zielonej...... czasu i pieniedzy.......
            co do porodu, to ostatnio wsrod znajomych chyba 3 porody byly w Sulechowie i wszyscy zachwyceni, wiec nie mam powodu miec innej opinii........ a o lekarzach tam pracujacych slyszalam tez super opinie, nie tylko o doktorze ale rowniez o pani doktor.
            zycze dobrego wyboru:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka