Dodaj do ulubionych

Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze.........

• Gość: c Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.10.09, 19:04
      mafia potwierdzam
    • Gość: ola kiedyś często tam chodzilam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.11.09, 21:43
      jednak od ponad roku, coś się zepsuło, bylam tam miesiac ctemu zobaczyć jak jest
      teraz i ta pizza dalej nie jest taka smaczna jak byłą :( i szynka nie wyglada
      zbyt apetycznie... niestety muszę się dołączyć do negatywnych opinii...
      w ogóle dużo pizzerii w mieście sie "pospuło", nie wiem czemu
    • Gość: smakodsz Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.09, 10:27
      gadzam sie w zupełności, dodatkowo zazwyczaj trafiam na zakalec
    • Gość: ktos Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.09, 02:40
      prawdziwa pizza tylko w de facto ale to niestety sulechów, moze kiedyś trafią do
      zielonej
    • Gość: gość Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: 92.244.58.* 21.11.09, 09:56
      dla mnie da grasso to najgorsza pizza poszłam tam z chłopakiem na rocznicę
      zamówiliśmy numer 72 ale zamiast cebuli poprosiliśmy o podwójny ser nasze
      życzenie zostało wliczone do ceny ale nie zrealizowane :( po drugie pizza była
      tak ociekająca tłuszczem jak by ktoś zamiast sosem polał ją olejem ciasto przy
      przegach mega spuchnięte a im bliżej środka pizzy tym cieńsze, mokre i w ogóle
      kojarzyło mi się to z gównem blle już nigdy tam nie pójdę bo to była masakra
      jedyny plus za to że mają taką dużą pizzę i niedrogą ale co z tego skoro nawet
      nie można jej chwycić w rękę bo się rozpada
      i mówię o da grasso na mieście
      • Gość: Gość Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.netdrive.pl 21.11.09, 13:14
        A zjedliscie ta pizze?
    • Gość: d Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.zana.trustnet.pl 18.01.10, 22:38
      PROPONUJE TA
    • Gość: Taki ktoś Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.xdsl.centertel.pl 16.05.10, 16:14
      Może i pizza jest lipna ale za to mają dobre kebaby i gyrosy. Na dowozy czeka
      się długo, bo jeśli zatrudnią jakiegoś kolesia który nie zna ulic to się po
      prostu gubi. Na dowóz mają zazwyczaj półtora godziny, ale faktycznie w tych
      torbach pizza stygnie po godzinie. To i tak dobrze bo najszybciej stygnie
      Tortilla.
      • Gość: qwe Bella Napoli IP: *.ztpnet.pl 16.05.10, 20:53
        ohyda pizza robiona jest chyba w mikrofalówce.ohydna miękka buła
        • Gość: taki ktoś Re: Bella Napoli IP: *.xdsl.centertel.pl 19.05.10, 14:38
          Mieszkam w Szprotawie i muszę powiedzieć że u nas robią dobrą pizze w Mafii.
          Jest dobry szef kuchi który zna się na tym co robi. Nie jakiś tam pierwszy
          lepszy z ulicy. Tylko o to chodzi żeby zatrudniali fachowców.
        • Gość: haaa Re: Bella Napoli IP: *.zielonagora.hypnet.pl 19.04.11, 19:11
          Żałosneee ! chyba sam jestes z mikrofalowki ... pyszna pizza !!!! Jak nie pasuje grube ciasto to mozna poprosic na cienkim...
    • Gość: ja Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.10, 21:59
      he he - konkurencja boli
      • Gość: stefcio mucha Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.przylep1.do.okulickiego29.pawluk.org 20.02.11, 23:37
        A otworzyli pizzerie GRUBY BENEK i powiem wam ze tam maja wypasiona pizze. U nich średnia pizza jest wieksza niz duza w romie a cena taka sama,
        Do tego dobre sosy. Ja bede tam chodził
        • Gość: niedoszłypracownik Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 17:43
          Jestem studentem i jak to student przydałoby mi się parę groszy.. zobaczyłem w sobotę tydzień temu ogłoszenie że owa pizzeria poszukuje kierowców.. wszedłem i zapytałem czy oferta jest aktualna.. okazało sie ze tak ale żebym przyszedł w poniedziałek o 11.. w poniedziałek po rozmowie z szefem która trwała 2min z zegarkiem w ręku dowiedziałem się tylko tyle żebym przyszedł w piątek na jazdę testową, żeby zobaczył jak jeżdżę.. i tyle czego się dowiedziałem jakbym nie mógł zostać o tym poinformowany w sobotę.. już byłem nastawiony negatywnie no ową pizzerię.. no więc przychodzę dzisiaj na 11 i zostałem skierowany do drugiej pizzerii na jedności bo tam kierowca mi wszystko powie.. udałem się tam i co się dowiedziałem, że już nie potrzebują kierowców na weekendy. więc ja się ku... pytam gdzie jest jakaś organizacja.. straciłem swój czas tylko po to żeby usłyszeć, że nie potrzebują i że mają już 3 testowych kierowców. I oczywiście założę się że takich jak ja jest więcej.. Potrzebują kierowców a jutro już nie potrzebują.. ale dla zainteresowanych potrzebują zaocznych;p A żeby nie było że piszę nie na temat który został założony.. zgadzam się że jest to najgorsza pizzeria w mieście mimo że nie jadłem tam pizzy i nie zjem!! pozdrawiam wszystkich studiujących;p i odradzam pracę w mafii.
          • Gość: mazurxx najgorsza to PIZZA PI !!! na Drzewnej !!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.05.11, 22:15
            JADŁAM TAM DZISIAJ Z SIOSTRĄ I KOLEŻANKĄ Z WROCŁAWIA I POWIEM WAM ŻĘ "NAJOSZCZĘDNIEJSZEJ" PIZZY NIGDY W ŻYCIU NIE JADŁYŚMY ! A CIASTO TO JAK Z MIKROFALI POSYPANE SZCZAWIEM Z POLA ! NA DODATEK OTWARTE DRZWI WEJŚCIOWE I SPALINY Z SAMOCHODÓW DODAWAŁY AROMATU ! OBSŁUGA BEZNADZIEJNA TEŻ ! NATOMIAST POLECAM GIACCONDE NA MARIACKIEJ , JEST SUPER SMACZNA I DUŻA !!!
            • Gość: miki Re: najgorsza to PIZZA PI !!! na Drzewnej !!! IP: *.play-internet.pl 11.09.11, 12:49
              ostatnio jadlem kebaba w Mafii. zamowienie zrealizowane bardzo szybko ale... mieso w kebabie zimne jak z lodowki. podchodzi mloda pracownica zza kasy i pytam się jej czy mieso w kebabie powinno byc zimne. ona na to ze powinno byc cieple.to ja mowie ze jest zimne a ona:" a to nie wiem" i tyle z rozmowy. kebaba zostawilem i wyszedlem i nigdy tam nie wroce. nie polece tez innym znajomym. masakra obsluga i masakra jedzenie.
              • Gość: Paweł Re: najgorsza to PIZZA PI !!! na Drzewnej !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.12.11, 16:51
                Najlepsza Pizze w Zielonej Górze robią moim zdaniem w Pizza Pi i Papa Pizza.
                Jadłem na prawdę w wielu pizzeriach w kraju i te dwie wyżej wymienione najbardziej mi smakują choć zupełnie różnią się od siebie smakiem.
                W Pizza Pi jest dość drogo ale ciasto i składniki są tak dobrane ,że Pizza smakuje wyjątkowo.Polecam.
                W Papa pizzy również jest smacznie.Ciasto jest dobre.Chociaż niektóre składniki są średniej jakości i składniki często się powtarzają.Dowóz jest szybki i miła obsługa.

Najgorsze moim zdaniem są pizzerie typu Mafia.Szynka tam chyba jest z puszki a Kebab jest tragiczny.Nie polecam.Da Grasso...ciasto często rozwodnione.Wenecja...pizza bez smaku.
                Gioconda nawet ujdzie ale jadłem tam tylko jeden rodzaj.Chociaż podobnie jak w Wenecji.
                • Gość: Paweł Re: najgorsza to PIZZA PI !!! na Drzewnej !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.12.11, 16:57
                  Zapomniałem jeszcze dodać pizzeri Bella Napoli.Oczywiście do tych złych.Jadłem tam 3 rodzaje pizzy i każda smakowała jak z mikrofalówki.Długi czas oczekiwania.Pizza nie jest smaczna w ogóle.Chociaż lokal ma potencjał bo jest w fajnym miejscu blisko Parku Piastowskiego.Jest fajny tarasik i ogólnie lokal jest przyjemny.Ale Pizza fatalna.
                  Koloseum chyba obniżyło loty.Mają ciekawe połączenia składników ale ciasto jest słabe.Chociaż w tej pizzeri bywa różnie.Raz ok ale później dwa razy na nie.
                • Gość: mk La bomba na Lwowskiej cena-jakość SUPER! IP: 109.110.199.* 23.02.12, 10:46
                  Dla mnie w kategoriach cena-jakość La Bomba na Lwowskiej (2 duże pizze 35cm!!! za 20zł), pizze OK, cena jeszcze lepsza. Pod tym względm nikt ich nie przebije w ZG.
            • Gość: ZG Re: najgorsza to PIZZA PI !!! na Drzewnej !!! IP: *.204.49.84.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.09.12, 22:27
              BYŁEM TAM Z ŻONĄ TRAGEDIA ŻADNYCH PRZYPRAW NA STOLE NAWET SOLI I BRAK SERWETEK OBSŁUGA BEZNADZIEJNA SZEF TEZ I TO CO ZAMÓWIŁEM PORAŻKA LEPIEJ ZJEŚĆ ZAPIEKANKĘ NA PKP I TANIEJ NIE POLECAM ODRADZAM WSZYSTKIM
            • Gość: Kamil_KS_Zgora Re: najgorsza to PIZZA PI !!! na Drzewnej !!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.11.12, 20:04
              HAhaha :) Aż miło się robi jak się widzi takie coś..
              Czytając takie komentarze, człowieka aż duma rozpiera - Jestem prze szczęśliwy, że nie mam przyjemności znać Pani osobiście (mam nadzieje).
              Moim zdaniem pizza w Trattoria Pizza Pi wyroby o klasę wyższe niż we wspomnianym lokalu przy mariackiej (nie ujmując oczywiście), ale co kto lubi. Tak czy owak - byłem niedawno w Pizza PI i wybieram się tam jutro ponownie. Polecam!
              A i obsługa też na +
            • Gość: zniesmaczony Re: najgorsza to PIZZA PI !!! na Drzewnej !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.14, 14:30
              Byłem tam dwa razy z dziewczyną i o dwa za dużo.
              Wystrój lokalu robi miłe wrażenie i to na tyle z przyjemności w tym miejscu.
              Po pierwsze obsługa. Może miałem pecha, ale raz kelner, a raz chyba sam właściciel próbowali mi narzucić wolny stolik, choć większość była pusta. Przemilczałem to.
              Niestety zanim doczekałem się pizzy, co trochę trwało, miałem nieprzyjemność zaobserwować kilka dziwnych obrazków. Raz przy gościach nie zwracając na nich uwagi, chyba szef, zbeształ kelnera, co nie uszło uwadze gości. Potem w sposób bardzo niedyskretny ten sam pan zwyczajnie gapił się na nas. Najgorsze było to wpatrywanie się podczas jedzenia tak jakby chciał zaraz zabrać, nam te talerze, tragedia. Zresztą właściciel ma skłonność do przysiadania się i to jest straszne, bo nie mam ochoty zapoznawać się z nieciekawie wyglądającym typem podczas randki. Ością w gardle stały mi te jego zapytania czy smakowało, tak jakby kolejny kęs miał mnie zabić. No i zero wyczucia. Opowiada jakieś pierdoły o sobie. Tak więc widzę, że nie jestem sam w tych spostrzeżeniach.
              Co do jedzenia, to tu się dopiero zaczyna zabawa. Poprosiłem dwie klasyczne pizze, bez udziwnień, ale że lubię pikantnie i z czosnkiem to poprosiłem o sos czosnkowy. I tu pojawiła się odpowiedź, że oczywiście również przyniosą. Fajnie, tylko że podano pizze i ponownie zapytałem o sos, a kelner odpowiada znowu że zaraz i to zaraz ostatecznie nie nastąpiło. Przy zapłacie wspomniałem, że nie podano sosu ale odpowiedź była, że sosu czosnkowego generalnie nie podają :)
              Smak – jałowy. Ciasto baaardzo cienkie, jak naleśniki, dodatki baaardzo skromnie, po cztery plasterki mięsa na krzyż, pojedyncze warzywa i odrobina sera. Lipa. Jadłem we Włoszech i w Chorwacji pyszne pizze w podobnej cenie, ale tam to się człowiek najadł, a tu to jakaś żenada.
              Co do ceny, to tu są najdroższe pizze w mieście. W większości lokalów w Zielonej ceny są o 30% niższe i o niebo lepsze.
              Co do czystości to nie mam uwag. Podobało mi się wnętrze, choć słyszałem, że były uwagi do poprzedniej lokalizacji włącznie z interwencją sanepidowską, ale co do tej lokalizacji to tego nie wiem.

Tak więc widzę, że nie jestem sam z tymi przekonaniami, bo tu i na innych forach pojawia się podobna niepochlebna opinia, choć chyba sam właściciel stara się jak może robić riposty do tych komentarzy :)

• Gość: niezalogowany Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: 87.204.188.* 01.01.12, 11:16
      Nazwa tematu dziwna i chyba wynika z naszej narodowej cechy: „nie chwal, lecz narzekaj”. Oczywiście temat przeistoczył się z najgorszej w ulubioną pizzerie i to jest chyba dobry znak i warto coś i w tym temacie napisać. A watek jak widzę istnieje już prawie 4 lata, a tak krytykowana pizzeria Mafia otworzyła już w ZG drugi lokal.
      Lubię pizze i to tak, że smakuje mi ona w każdym lokalu. Albo nie jestem wybredny, albo prosty, albo po prostu tak ją lubię, że zjem każdą. Oczywiście są miejsca, gdzie ta pizza smakuje mi lepiej niż gdzie indziej. Kiedyś jadłem pizze we Włoszech i powiem wam, że ta polska włoska pizza bardziej mi smakuje. No ale wracając do tematu pizzy w ZG to najbardziej lubię pizze Papie. Zielony sos rewelacja, do tego sos pomidorowy i czosnkowy, a dla wielbicieli klasyki spokojnie można jeść ją bez żadnych dodatkowych sosów. Do tego piwko za 4 zł z baru obok i uczta jak się patrzy. Preferuje pikantne smaki więc zazwyczaj zamawiam pizze, która w składzie ma pikantną paprykę. No i nie wiem czemu wszystkie pizzerie do tych pikantnych pizz dają salami, bekon itp. Itd. No niech dają, ale czemu to zazwyczaj jest kiepskiej jakości. Salami którą dają do pizzy w Papie jest tak kiepska jakościowo i smakowo, że wolał już bym chyba najtańsze parówki na tej pizzy. No i to jest chyba jedyna wada Papy.
      Poza Papą lubię jeszcze pizze w Giocondzie. Ceny wyższe, ale pizza wyśmienita. Pochwalić muszę też Wenecje za dobrą cenę Margarity. No i za bar sałatkowy, który naprawdę daje radę i przy pewnej wprawie w nakładaniu do miski pozwoli najeść się nawet zamawiając małą porcję. Dobre słowo znajdę i dla Romy gdzie zjadłem chyba najostrzejszą pizze w swoim życiu. Koleś robiący pizze bardzo poważnie wziął do serca moją prośbę o ostrą pizze i przedobrzył z papryką, ale łzy które mi ciekły przy konsumpcji warte były tej przyjemności.
      Pochwale jeszcze pizze w Maurizio (na Kasprowicza). Pizza inna niż w pozostałych pizzeriach. Bardzo smaczna. Niewiele składników i brzydki lokal, ale jak ktoś nie był to warto spróbować i samemu się przekonać jak inna od standardowej może być pizza. Pewnie pizzeria ma swoich fanów i wcale się nie dziwię bo jest to jakaś inność na tle pozostałych pizzeri w ZG.
      Niedawno jadłem pizze w knajpie o nazwie Sami Swoi naprzeciw BWA. Pizza dobra, ale bekon który był na pizzy nie cały dawał się zjeść (kosteczki, chrząstki, czy co tam w tym bekonie było) i groził kontuzją zęba. Poza tym pizza git.
      Pizza Pi. Pizza smaczna tylko ten kucharz (właściciel, szef, czy kto tam) jest trochę zbyt rozentuzjazmowany i narzuca się klientom. Nie każdy to lubi i mnie na przykład trochę to przeszkadza. Ale pewnie to trochę włoski styl, niektórym się podoba, a smaku pizzy to przecież nie ujmuje.
      Koloseum koło dawnego Wenusa też trzeba pochwalić, przede wszystkim za ceny. Na niewielki głód można sobie zjeść małą pizze w cenie tylko trochę wyższej od hamburgera z budki na mieście, lecz w znacznie lepszych warunkach.
      No i Pizza Hut, której w Zg nie ma, ale pewnie za jakiś czas będzie. Dobra. A nawet smaczna. Ale te ceny. Pizza ma być tania, a nie przewyższać ceną dobry obiad w dobrej restauracji. Raz pójść, posmakować, spróbować i wrócić do normalnych pizzeri, gdzie w każdej ta pizza trochę inaczej smakuje i nie wydaje się całej dniówki na pizze.
      • Gość: Agati Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.12, 21:51
        Pizza pi, papa pizza,roma : smaczniej w Zielonej Gorze pizzy nie zjemy.
    • Gość: Jarek Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.play-internet.pl 04.07.12, 18:06
      MAFIA !!! To rzeczywiście parodia co tam się dzieje. Sosy są jak woda pizza cienka jak szynka parmeńska a produkty, które miały tam być (wg ulotki) trudno szukać
      • Gość: Gosia i Tomek Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 08.07.12, 18:40
        Blleee!!! Zamówiliśmy spaghetti- każde za 22zł!!!!, wielki talerz a na nim kilka nitek makaronu!!! BEZ SMAKU, BEZ PRZYPRAW, zalane samym olejem zamiast sosu, bez żadnego mięsa, OHYYYDA!!!!
        • Gość: Malik Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 08.07.12, 18:47
          Pizzeria "PI" na Pl.Pocztowym to największa masakra w Zielonej Górze!!!! Jedzenie drogie, a na talerzach odrobina makaronu spaghetti- bez mięsa, bez smaku, brak sosu, beznadziejne jedzenie!!!! Wyszedłem stamtąd GŁODNY!!! Dobrze, że w pobliżu jest pizzeria kolloseum- pychaaaa spaghetti za niewielką cenę!
    • Gość: mati Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze....MAFIA IP: *.hosts213.ostrowski.pl 18.07.12, 07:39
      Jedzienie 7/10 ale obsługa tragedia - za każdym razem gdy jestem coś pomylą, przyniosą nie tą pizze co trzeba, kebab podadzą do innego stolika. I niestety normą jest to, że nawet grupie znajomych przynoszą jedzenie w odstępach po 15-30 min. Jedni już zjedzą, drudzy jeszcze czekają, a może się okazać, że po 30 min. przyjdzie Pani kelnerka i zapyta czy wszystko dostaliście bo się pogubiła.
      MASAKRA, więcej tam nie pójdę! Mimo, że lokal przyjemny, to obsługa pozostawia wiele do życzenia i niestety nie jest to jednostkowy wypadek ale zawsze jak ta idę mam nadzieję, że coś się zmieniło i zawsze jestem rozczarowany.
      • Gość: Santiago Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze....MAFIA IP: *.180.103.164.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.06.13, 14:00
        Najgorsza pizzeria w zieloenej górze. zamawiasz jedzenie na telefon niby ci mówią że czas 50 min po czym dzwonisz i mówią że kierowca był ale ktos powiedział ze sie wyszło, co za tepaków przyjmóją na kierowców masakra. więc po h... biora numery telefonów.
      • Gość: p Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze....MAFIA IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.09.14, 14:47
        ja zamowilam tortelini brokoli z sosem beszamelowym a dostalam cos o smaku sosu grzybowego ze szczypiorkiem. nie wiem gdzie w tym brokuły ani sos beszamelowy. nigdy w zyciu nie jadlam czegos bardziej okropnego. skad nazwa tego dania,,Tortelini Brocoli
        Zapieczone w sosie serowo-beszamelowym.,,
    • Gość: pablo Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.12, 17:18
      Pewnie nikt się nie zdziwi jak napiszę że moim nr 1 jest "MAFIA" :D przed chwilką skończyłem konsumować to cudo, ale to nie okazało się największym problemem - cienkie jak papier więc szybko poszło :) najlepsze to dostawa :D
      Otwieram drzwi, a tu dosłownie mafia :P koleszka wygląda jak by nie chciał i nie musi, a zapytany o pepsi - po dłuższym przemyśleniu - stwierdza że nie była zamówiona - hmmm ...
      Po wspólnym przestudiowaniu jakże skrupulatnie zanotowanych informacji (przez telefon) ode mnie, jakimś cudem odnaleźliśmy to, czego według pana dostawcy nie miało być :) po głębszym :P namyśle, pan stwierdził że w samochodzie pepsi nie ma, więc i ja stwierdziłem że zapłacę tylko za pizze :)
      Po dłuższej chwili - pan mafiozo liczył w pamięci - uzyskałem informacje odnośnie płatności.
      Pieniążki uiściłem elektonicznie (jedyny plus) - nie ukrywając swojego wahania - i tak własnie zakończyła się moja przygoda z tą że pizzernią pewnie na dłuuuugi czas ;)
      • Gość: Apator Rektor Jeżeli chcecie skosztować prawdziwej pizzy IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.01.14, 22:55
        to stanowczo polecam pod bykiem !! Jest nowa, nie wiem jak długo zachowają poziom, jednak wszystko podają tam świeże, a to ważna sprawa. Jestem trochę przewrażliwiony, i nie lubię odkrywać nowych miejsc, ale moja ulubiona pizzeria papa pizza w poniedziałki jest zamknięta, więc wstąpiłem w nowe miejsce i nie żałuję!!! No i obsługa, dopiero teraz zauważyłem jak to dużo zmienia, a i klimat mają niezły tylko muza jakiś jazz, nie mój klimat :(
    • Gość: aga Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.12, 18:47
      Zgadzam się, mafia (przy ul Sobieskiego) jest od dzisiaj wg mnie najgorsza, bo dzisiaj po prostu mnie wkur***li, zamówiliśmy pizzę, Vegetarianę (sos pom, ser, cebula, papryka, pieczarki, szparagi,kukurydza, brokuły) tylko, że zamiast szparagów miał być kurczak, wiadomo trzeba dopłacić różnicę w cenie między dodatkami, która wg cennika wynosi tylko 1zł, więc powinniśmy zapłacić 28,50+sos(2zł). Wszystko byłoby ok, gdyby nie zrobili nas w konia, uprzejmie NIE poinformowano nas, że nie ma pieczarek i zamiast nich dorzucili groszek!!! Już trudno, że go nie znoszę, ale jakim cudem musieliśmy zapłacić 32zł za to?! Skoro groszek kosztuje 2zł, a pieczarki 4zł, to od ceny powinni odjąć te 2zł różnicy!!!! Zdzierstwo!!! szkoda, że dopiero po ugryzieniu pizzy zaczęłam się nad tym zastanawiać, bo odwiozłabym ją osobiście... Szkoda, bo wcześniej smakowała mi ich pizza, ale przez takie traktowanie klientów stracili moją sympatię... Nie mam już zamiaru tam zamawiać. Zwracajcie uwagę na to ile płacicie i za co.
      • Gość: zla Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.12, 15:28
        na vegetarianie jest groszek zawsze! to jedno, drugie to to, ze jesli wymieniasz skladnik tanszy na drozszy to placisz roznice, jesli drozszy na tanszy to twoj problem.. Dlaczeg, bo majac pizze za 20 zl z np. kurczakiem(5zl), brokulami(3,5), salami(5) i chcesz to odjac i zostawic sam ser to chcesz placic za pizze 6,5? bo przeciez odjelas skaldniki.. denerwuja mnie opinie ludzi ktorzy kompletnie nie znaja sie na takim biznesie i jak to funcjonuje, proponuje zalozyc wlasna pizzerie i sprobowac zadowolic kazdego, najlepiej oddajac pizze za darmo!
    • Gość: johny Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.hosts213.ostrowski.pl 21.07.12, 21:47
      Jeśli chodzi o jedzenie w MAFII jest przyzwoicie, ale obsługa - do kitu. Dobry pomysł na biznes i jedna z nielicznych pizzerii w ZG gdzie każdy znajdzie coś dla siebie (pizza, kebab, sałatki), ale co z tego skoro na zamówienie czegoś poza pizzą (czyli np. sałatki) czeka się pół godziny.
      Reasumując - najlepiej zamawiać pizze i tylko na wynos - jest szansa, że nic nie pomyla ;)
    • Gość: ślązaczka ROMA - najgorsza pizza EVER! IP: *.146.124.159.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.07.12, 18:06
      Co to była za porażka! Skuszona podpowiedzią wybrałam się dziś do Romy. Z zewnątrz lokal nie wzbudza większych emocji, ale miłe dla oka są klomby z kwiatami w okienkach. W środku natomiast napier... muza "upsy-upsy" i ciemno jest jak w norze! Nie chciałam dać się zwieść i zamówiłam wegetariańską pizzę zaanonsowaną na ścianie. Podkreślam, że na ścianie, bo nigdzie indziej nie były widoczne ulotki z rozpiską pizz, nie mówiąc już o jakimś menu.
      Jakie było moje zaskoczenie, gdy dostałam wersję z szynką! Okazało się, że napis "szynka", wśród składników pizzy wypisanych na ścianie, skutecznie przysłoniły mi butelki napojów ustawione tuż pod "wallowym menu" :o]
      Opis pizzy - ciasto cienkie, twarde jak skała, totalnie bez smaku (chyba nawet na soli oszczędzają), a na niej "kupki" sera i zmielonego szpinaku (również kompletnie nie doprawionego), bardzo skromne ilości pieczarek i papryki, sosy - hipergęsty i typowy dla lokali tej klasy czosnkowy oraz rozrzedzany sos pomidorowy. Przekazany zestaw sztućców nie mógł sobie bez mojego nadmiernego wysiłku poradzić z twardością tego dania.
      Niestety, byłam głodna jak wilk, więc przesunęłam składniki na połówkę ciasta, popieprzyłam, posoliłam, polałam sosami i jakoś skonsumowałam połowę tej potrawy.
      Podsumowując: była to najgorsza pizza jaką kiedykolwiek jadłam - biorąc pod uwagę nawet marketowe mrożone. Tych, którzy chcą spróbować naprawdę dobrej pizzy zapraszam do Katowic, na deptak Mariacka, do Len Arte.
      Zielonogórskiej pizzerii Pi przyświecają podobne wartości jak tej katowickiej Len Arte, ale poziom wykonania tej pierwsze jest zaskakująco słaby...
      • Gość: MAX Re: ROMA - najgorsza pizza EVER! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.12, 01:31
        Widzę, że zrobiłaś przedruk ...
        Pozwole sobie zrobić to samo bo zdanie wyraziłem w przedziale 1-100.
        Akurat bliżej mi do Katowic niż "ZIELONKI" ale Twój wywód to stek bzdur i brak znajomości tematu. Ja w Katowicach jeszcze nie znalazłem pizzerii która by utrafiła w mój gust a co do Twojej wypowiedzi dokonam już wspomnianego przedruku...

Nie wiem jak się znalazłem na stronach zielonogórskich i dlaczego zaabsorbował mnie temat pizzerii....ale, do brzegu :)
        Przeczytałem wszystkie wypowiedzi na temat zielonogórskich pizzerii. Mieszkam 300km od "zielonki" i w zasadzie wiszą mi wasze pizzerie i wszystkie opinie "ZNAWCÓW", ale muszę wesprzeć swoim skromnym zdaniem gościa, który przedstawia się arek (z małej litery).
        Masz 100% rację. Widzę w Tobie smakosza przez duże S :)
        Dodałbym jeszcze, że 95% wypowiadających się nie ma pojęcia co to pizza, mimo, że powołują się na tekst typy "prawdziwa włoska pizza". Wielu, Włochy widziało tylko na mapie a" prawdziwą" włoską pizzę jedli u niemieckiego Włocha... w Berlinie. Notabene italianiec też potrafi zepsuć danie.
        Włoska pizza to pokarm biednych ludzi. Pizza, to właśnie ten wyśmiewany placek (podobny) do macy, skropiony oliwą, przyozdobiony pomidorem i bazylią...a kto bogatszy mógł dorzucić mozzarelli.
        Wszyscy "smakosze"...gwarantuję wam, że gdyby wam zawiązali oczy, żaden z was nie rozpozna czy pizza pochodzi z pieca elektrycznego czy drzewnego. Wy, którzy do pizzy prosicie kelnerkę o ketchup, wy którzy nie rozróżniacie sosu pomidorowego robionego na bazie koncentratu a przecieranych pomidorów, wy którzy nie macie pojęcia czy na placku jest marnej jakości GOUDA po 9.50, bądź rozlana masa zwana produktem seropodobnym, czy orginalną mozzarella.
        Wy, którzy zamawiacie pizzę z KEBABEM i oblewacie sosem czosnkowym (co maja wspólnego te dwie kuchnie?) a potem bekacie śmierdząc jak Turek
        Nie idziecie do pizzerii na pizzę jak chodzi się do herbaciarni delektować herbatą bądź winiarni winem...idziecie się nażreć jak napisał kolega "arek" i nie szukacie pizzy, szukacie grubej tłustej buły, oblanej ketchupem zwanej w polskiej nomenklaturze zapiekanką ale o okrągłym kształcie.

Ciebie "hanysko" zaliczam właśnie do tej grupy znawców.
    • Gość: Lolita Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.12, 13:10
      najgorsza mafia i caramba . dobra pizza jest w papie i w tej nowej chili na jedrzychowie.
      • Gość: dqh Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.pawluk.org 04.09.12, 23:55
        Dorzucę swoje obserwacje. Kiepska jest 3D (na ul. Podgórnej pod Biedronką). Po co przyjmóją zamówienie w przeddzień jeśli zaczynają realizację dopiero wtedy, gdy już przychdzę o umówionej porze po odbiór? Samo jedzenie także przedstawia wiele do życzenia. Byliśmy tam dwa razy. Pierwszy i ostatni. Sycylia jest OK. Dobra była LaBomba, ale chyba padła. Szkoda.
      • prowirus Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... 30.01.13, 01:56
        Pizza Pi:

Witam. Byłem dzisiaj, byłem po raz ostatni.
        Dzisiaj zamiast makaronu dostałem kluski... Ale już pomijam to, bo żeby nie robić kelnerowi problemu postanowiłem, że je zjem - to był błąd, bo były bardzo średnie... ale z drugiej strony jakbym dostał makaron, zdziwiłbym się zapewne bardziej - o czym dalej mowa.

Patrzę w co tam smacznego na talerzu przynieśli mojej dziewczynie i widzę "makaron"... ... kluchy - rozwalające się kluchy.
        Lubię włoską kuchnię i strasznie sobie cenię jej doskonały smak, dlatego jestem wstrząśnięty :)

Myślałem, że w tanich sieciówkowych, fast-foodowych restauracyjkach można kupić najtańszy i w dodatku odgrzewany makaron, który się rozpada, ale myliłem się... w Pizza Pi można z powodzeniem go dostać w cenie takiego lepszego np. z pszenicy durum, gotowany z łyżką oliwy z oliwek i przede wszystkim al dente.
        To co podają w Pi, to jakaś kpina z klienta.
        Makaron w innej restauracji w Zielonej Górze o prawie połowę tańszy, smakuje lepiej, jest zrobiony staranie i przede wszystkim nie rozgotowany ...mieć włoską knajpę i podawać rozgotowany makaron - trudno ubrać to w słowa.

Byłem we Włoszech kilka razy i całkiem dobrze znam ich kuchnię - siostra pracuje w restauracji.

O obsłudze nie wspomnę... w klasyfikacja 2/10

Szkoda czasu i kasy, są lepsze restauracje w Zielonej Górze.
      • Gość: M Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze CHILI ! IP: *.pawluk.org 28.07.13, 18:13
        chili to kupa ceny zaporowe pizza mokra od spodu jakby pies się na nią zsikał poza tym nie trzyma się kupy wszystko z niej leci dramat a najlepsze jest to gdy zamawiam coś a otrzymuje zupełnie co innego ;] co do lokalu nie jest klimatyzowany żenada totalna można się ugotować jednym słowem nie polecam wywalanie pieniędzy w błoto !!!
      • Gość: front247 Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.14, 17:25
        chcialbym kilka slow o Chili pizza....otóz jako ze czesto tam przejezdzam zamawialem sobie i dzieciom pizze.Pizza jest dobra ale...zauwazylem ze jak jest na miejscu to jest obfita w dodatki a jak na dowóz to juz inaczej,raz chcialem nawet odmowic wziecia jak otworzylem pudelko,ale ok druga sprawa jest gorsza.Otóz pizza jest smaczna,dobra itd...ale po zjedzeniu jej mam pol nocy z głowy i zkibla nie schodze,nie pisze tego zlosliwie...i tak jest za kazdym razem jak u nich zjem,w wielu pizzeriach jadalem ale nie mialem takich problemów a uklad pokarmoway wrazliwy nie mam wiec.....? Powinni zadbac o swiezosc produktów i higiene bo na bank cos jest nie halo.
    • Gość: Smakosz Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: 78.8.27.* 07.10.12, 17:15
      Zpizzą to jest tak - ile osob tyle odczuć smakowych i pizzeryjnych gustow.Sosy do pizzy wymyślili Amerykanie a do Polski przyjechaly w latach 90-2000 .Włoch nie uznaje czegoś takiego do pizzy a w Polsce pizzerie serwują to-to żeby zabić smak fatalnego , najtańszego produktu seropodobnego bo to co podają w większości Polskich pizzerii to nie jest ser o Parmezanie nie wspomnę.To zwykły najtańszy żółty łój a nie ser.
      Nie twierdzę że wszyscy powinni jadać pizze jak włosi w oliwą np. pikantną ale po prostu większość nigdy nie jadło nigdy orginalnej włoskiej pizzy i jest wychowana i nauczona innych smaków.Ani tego nie pochwalam ani nie ganię.Tak już jest w naszej biednej rzeczywistosci.Na dziś najlepsza i najbardziej zbliżona do orginału jest pizza z Pizza PI ale to nie znaczy że wszyscy muszą ją lubić.Problem polega na tym że wlascicielowi odbiło , ma duży ruch i zachowuje się w stosuku do gosci fatalnie.Nie czuje co to znaczy restauracja i jej klimat i w swoim powitaniu jest zaklamany i nie szczery.Facet uważa że pozjadał wszystkie restauracyjne rozumy - tak bywa.Jedno trzeba przyznać -jedzenie jest dobre a kelnerzy sympatyczni i uprzejmi.Gdyby to prowadzila tylko jego żona a jego by tam nie było - bylby to super przyjemny lokal.
      Papa pizza to lokal ktory jest połączony z chamską piwiarnią gdzie ch..... i ku....y lataja w powietrzu więc nie dziwmy się że co raz częsciej mówią na to ...CHLEW.
      Kelnerki na poziomie wiejskiej garkuchni a pizza średnia z fatalnym serem.
      Ogólnie bez polotu - typowa knajpa dla lokalnego motłochu.
      Poza tym to co podają w Zielogórskich pizzeriach to ....UGOTOWANE PLACKI nie mające nic wspólnego z pizzą , która ma być chrupiąca z porządnym ciągnącym się serem.
      Pozdrawiam
      • Gość: Rafał Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.centertel.pl 08.11.12, 20:12
        najgorsza to wszystko prócz pi, papy, i chili reszta to ugotowane placki tak jak mówił poprzednik, faworytem miernot jest mafia ;] a jeśli miał bym wyłonić spośród tych trzech najlepszą to na pierwszym miejscu chili,piec na drewno, Ciasto powala składników bogato i prawdziwy ser rewelka :D tylko daleko :/ jedyne co mnie ratuje to dowóz bo na podgórną 30 min:) później pi tylko wszystko było ok dopóki nie przenieśli lokalu na plac pocztowy szef brodę mą na wysokośći 2,2 i pizza już nie ma tego ducha, a na trzecim miejscu papa pizza w miare ale składniki słabeeeeej jakości i sąsiedztwo baru obok odrzuca.
        • Gość: felek Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.12, 22:48
          Za dużo jesz pizzy jak na 4-latka. Z góry przepraszam jeśli jesteś starszy, ale sugeruję się pisownią. No dobra, możesz być 2 lata starszy, ale i tak za młody na chili. A poza tym bardzo dobrze.
      • Gość: felek Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.12, 22:59
        Chlew to ty masz w głowie. Na początku chcesz uchodzić za kulinarnego demokratę, a na koniec ględzisz jaka pizza być powinna. Typowe kiełbie we łbie. Zakładam też, że mówiąc o motłochu chciałbyś siebie wywindować, zakompleksiony smrodzie. Gdybyś dostał do żarcia prawdziwą włoską pizzę, to byś darł głupie ryło, że poskąpili składników. Dziękujemy za recenzję lokalnych pizzerii, ale jest tyle warta ile twoja znajomość pisowni, czyli... kupa. No, chyba że jesteś Włochem :)
    • Gość: Yuuki Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.12, 23:20
      www.mojamafia.pl/Crime_Craft
    • maurycyzg Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... 28.12.12, 00:50
      Zdecydowanie Mafia
    • Gość: M Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.pawluk.org 28.07.13, 18:16
      chili to kupa ceny zaporowe pizza mokra od spodu jakby pies się na nią zsikał poza tym nie trzyma się kupy wszystko z niej leci dramat a najlepsze jest to gdy zamawiam coś a otrzymuje zupełnie co innego ;] co do lokalu nie jest klimatyzowany żenada totalna można się ugotować jednym słowem nie polecam wywalanie pieniędzy w błoto !!!
      • Gość: Sylwia Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.centertel.pl 09.08.13, 12:25
        Ja tam jestem w chili co najmniej raz w tygodniu i nigdy nie miałam mokrej pizzy :o fakt nieraz jak biore z pieczarkami to troszeczkę jest z nich soku ale nic mokrego. :P żar wymiata a jak weźmiemy z pawełkiem ukłon to najedzeni na maxa a wracając do tematu to mafia i da grasso robią najgorszą pizzę to jest dopiero drogo zero składników i ciasto jak dywan.
        • Gość: abraak Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.dynamic.chello.pl 03.10.13, 22:29
          Ja też często kupuję pizze w Chili - zawsze na dowóz.
          Moim zdaniem jest najlepsza. Ciasto idealne, składniki świeże i pachnące. Sosy super.
          Jeszcze nie spotkałam się aby komuś nie smakowała.

Ostatnio zamówiłam pizzę w tej nowej Galo&Nero... tak z ciekawości. Wybór pizzy ogromny ... ale szału nie robi. Ciasto gumowate, ogólnie nikomu nie smakowała zbytnio. Poza tym bardzo droga.
          Więc wracam z czystym sumieniem do Chili.
          • Gość: prowler Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.14, 01:14
            Żal, że zlikwidowano najlepszą Pizze Taxi. Ich ciasto było nie do podrobienia. 2 osoby najadały się jedną pizzą bez wałków. Na to pyszne sosy, których trudno szukać w innych pizzeriach. Można zrobić pyszny sos pomidorowy z przecieru, można czosnkowy z jogurtu i normalnego czosnku, ale nie... Lepiej dawać ludziom syf z taniego majonezu i szczyptą czosnku w proszku z cukrem, ohyda... Kiedy w końcu polski przedsiębiorca zrozumie, że oszczędzanie prowadzi na dno? Jak można żałować ludziom tak tanich składników na pizzy, podpierając się filozofią, że"na włoskiej pizzy tego nie ma". Albo robimy prawdziwe włoską, albo polską dla polskiego brzucha. Prawda jest taka, że ile by się tych składników nie dało i tak się zarobi. Klient zadowolony. Po co kupować gotowce ciasta, jak można zrobić tanio pyszne ciasto drożdżowe? Zatrudniacie leniów a nie kucharzy... Dobre sprężynujące ciasto po wypieczeniu zamiast gniota i bolącego brzucha - i znów klient zadowolony i syty.
            W Jeleniej Górze jakiś czas temu zrobiono Pizza Fest, i niezależni sędziowie oraz ludzie oceniali najlepszą pizzę. Przydało by się u nas zrobić taki konkurs.
            Trudno teraz tak naprawdę o dobrą pizzę w mieście bez Pizza Taxi. Mafia kiedy zaczynała na wolności była pyszna. Teraz jest okropna... Wystarczy spróbować ciasta, więcej pisać nie trzeba... Jeśli chcecie zjeść dobrą pizzę, kupcie sobie kamień do pizzy i zróbcie w domu, a będzie najlepsza pod słońcem i do nikogo nie bedziecie mieć pretensji. Od bidy na imprezę sprawdzi się da Grasso. Ciasto ok, składników mało, trochę za słona, ale sos pomidorowy nadrabia.czosnkowy pomyłka... Bella Napoli klucha, Papa pizza przeżyła lata sławy podobnie jak Roma. Kiedyś to były topowe pizzerie, Gioconda orze jak może, lepiej tam zjeść grzankę... Niestety pizzę tanim kosztem da się wyczuć niemal wszędzie. Kwestią gustu zostaje, którą Wam przypadnie. Z kebabem zresztą jest podobnie...
            Naprawdę lepiej zjeść coś innego w innej knajpie, choćby np. w Kawonie sakiewkę zbójnicką w cieście filo. Ryja urywa. Tym nagrzmoconym różnicy nie zrobi smak, więc zadecyduje szybkość dowozu :D
            Pozdrawiam szefów pizzerii, weźcie się do roboty i postawcie na jakość. Zróbcie ze swojej pizzerii to co robi Gesslerowa z knajpami, a klientów i pieniędzy Wam nie braknie.
    • kasik46 Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... 28.02.16, 21:26
      W Gusto Dominium masz bardzo dobre jedzenie z górnej półki jakościowej ? jest smacznie, bardzo lubię tam chodzić także ze względu na klimat aranżacji. Na pewno robią zdecydowanie najsmaczniejszą pizzę w okolicy na cienkim cieście. Dużo składników i rzeczywiście widać po produktach, że nie jest to byle co. Samo smaczne jedzenie.
    • Gość: Chudy Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.16, 18:06
      Zamawialem wiele razy przez ostatni czas i zawsze cos bylo nie tak , jak kebab byl z sosem inny albo danie zimne przyjechalo , to czegos brakowalo , a najgorsza sytuacja byla , gdy zamowilem tortille amerykanska z sosem czosnkowo-ziolowym sosem a dostalem kebab w bulce z warzywami z sosem ostrym . Mafia to najgorsza pizzeria jaka moze dzis byc , dziwie sie ze jeszcze funkcjownuje
      • Gość: KlieNT dominium Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.16, 23:26
        Zamawiałem pizzę z dowozem do przylepu. Pizza przyjechała dobrze ciepła zamówiona była z podwójnym serem i był on tam widoczny pizza rewelacja. Nie to co w dominium w fokusie pizza kicha podwójnego sera nie widać cena masakra.niestety nie polecam pizzeri Dominium.
    • Gość: adam Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.16, 22:50
      Kiedys w mafi pizza byla słabej jakości ale ostatnio to się zmieniło. Teraz uważam ze pizze najgorszej jakości i do tego w 100% zimną mozna dostac w Little Italy. Zdecydowanie nie polecam tej pizzernii
    • bozka404 Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... 11.10.16, 20:34
      ZATRUŁAM SIĘ TERAZ PIZZĄ Z MAFFII RATUNKU SRAŁAM ,ŻYGAŁAM SOS..........08.10.2016.SZPITAL
    • Gość: damianos Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.play-internet.pl 01.06.17, 22:03
      Amen
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka