Dodaj do ulubionych

Sklepy AGD-RTV w ZG - debilizm !

27.03.08, 13:09
Ludzie nie kupujcie niczego w żadnych sklepach RTV-AGD w Zielonej
Górze ! Ta banda ... zawyża ceny jak może. Można tam pójść i
obejrzeć interesujący nas model sprzętu, ale potem koniecznie
sprawdźcie ile to kosztuje w internecie najlepiej na aukcjach jak i
w porównywarkach cen. Ci zdziercy, nie zarobią na mnie już ani
złotówki. Niech się tłumaczą, że koszty mają wyższe niż sklepy
internetowe itd. My konsumenci mamy raczej w d... ich koszty. A
gwarancja "door to door" jest jednakowa dla sklepów stacjonarnych
jak i internetowych. Zatem na pohybel zdziercom ! Niech padają !
Amen !
P.S.
I nie skaczcie mi tu "sklepowcy", bo wyżej wała nie podskoczycie.
Obserwuj wątek
    • be_em Re: Sklepy AGD-RTV w ZG - debilizm ! 27.03.08, 14:14
      a na dodatek obsługa pozostawia wiele do życzenia:) pozdrawiam panów
      z Avans na Chrobrego, którzy nie chcieli pokazać menu serwisowego:)
      bo po co miałabym sie dowiedzieć przypadkiem, że tv który chce kupić
      za swoje 4 pensje gra już u nich na sklepie z pół roku;)
      • Gość: Andy Re: Sklepy AGD-RTV w ZG - debilizm ! IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.03.08, 11:07
        Tak, potwierdzam. W "Avansie" na Chrobrego była bardzo niemiła sytuacja. Miałem
        uzasadnione wątpliwości co do wyeksponowanej ceny towaru. Ekspedienci - młodzi
        ludzie, bardzo nieuprzejmi, potraktowali mnie jak intruza. Przeglądając
        dokumentację byli bardzo opryskliwi. Żywa komuna! Więcej do nich nie pójdę!
    • Gość: przeleżdzajacy prz Re: Sklepy AGD-RTV w ZG - debilizm ! IP: *.uz.zgora.pl 27.03.08, 15:10
      tu w Zielonej Dziurze czas sie zatrzymal w epoce komunizmu i
      miejscowi handlarze robia wszystko azeby go zatrzymac -wszystko tu
      jezt za drogie i niechlujne sprzedawane- a druga formula tutaj
      uprawiana to oczekiwanie na bogatego Niemca a to znaczy ze zdrowa
      konkurencja dalej tu nie dziala !! a mieszkancy musza placic haracze
      handlarzom-
      przyjezdny i prejezdny
    • Gość: Su[ergpśćPortali Re: Sklepy AGD-RTV i perfumerie w ZG - debilizm ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 21:17
      Jedni nazwali sie Klej-OKEY czy jakos tak napisali że
      mają "najtańsze RTViAGD". TRAGEDIA. Frajerzy szukający frajerów.
      Perfumerie też nie zdają sobie sprawy ,że co trzeci
      zielonogórzanin .to internauta. MSAKRA!
      • Gość: lens Re: Sklepy AGD-RTV i perfumerie w ZG - debilizm ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.03.08, 09:40
        Otoz to! Walą w kulki w tych sklepach po całości.
        Sam już dość długo traktuję takie sklepy jako witrynę wystawienniczą dla sklepów
        internetowych oferujących te same modele za niesamowicie roztrzelone ceny.
        Przykład: aparat canona, nie chciałem kupować, ale musiałem cene znać i tak: w
        zielonej widziałem za 950zł, w sieci dochodziły i do 1100zł, ale trafił sie w
        jakieś półpodłej mieścinie za 600 :) A więc mozna;)
        Wielu producentów ma swoje serwisy w paru miastach w kraju, więc i samemu można
        ewentualnie wadliwy sprzęt cofnąć.
        Jak dla mnie sprzedaż nieziemnych sklepów spadnie
        • Gość: Ewa Re: Sklepy AGD-RTV i perfumerie w ZG - debilizm ! IP: *.ztpnet.pl 28.03.08, 09:47
          Ceny sprzętu w sklepach, można sobie porównać na stronie
          www.ceneo.pl.
    • Gość: autor Ceneo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 09:49
      Zobaczcie ceny na ceneo.pl .
    • abrakadabraaa Re: Sklepy AGD-RTV w ZG - debilizm ! 31.03.08, 17:28
      apropo adg. Czy kupując całość sprzętu pod zabudowę, lepiej kupić w
      necie czy np. jechać do saturna i tam zobaczyc na zywo i kupić?
    • dipolzg Re: Sklepy AGD-RTV w ZG - debilizm ! 31.03.08, 18:40
      A ja polecam sklep max24. Mają swoją stronkę www.max24.pl Polecił mi ich taki
      Pan od montażu kuchenek. U nich właśnie kupiłem kuchenkę niedawno. Ceny mają
      naprawdę jedne z najtańszych, mają też chyba konto na allegro. Co prawda ten
      sklep jest w Nowej Soli, ale do zielonki dowożą za niewielką dopłatą. Kuchenkę
      obejrzałem rtv euro agd a kupiłem u nich :) Pozdrawiam
      • klapouchy Re: Sklepy AGD-RTV w ZG - debilizm ! 31.03.08, 23:32
        Wszedłem zaraz na tę stronę. Twoja rada przyszła niestety za późno. Dwa tygodnie
        temu kupiłem w MixElectronics w Carrefurze zestaw kina domowego Panasonica za
        800 zł. Byłam z siebie dumny, że znalazłem tak tanio. Zmartwiałem, gdy
        zobaczyłem teraz, że przepłaciłem aż 300 zł. W tym sklepie internetowym kosztuje
        on mianowicie 516 zł. Ja rozumiem koszty i marże, ale to przecież aż ponad 1/3
        taniej.
        • Gość: konsument Sklepy stacjonarne są dobre do oglądania sprzętu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 09:00
          J azawsze ogladam, każę sobie zaprezentować dany sprzęt. Sprzedawca
          da z siebie wszystko, a ja dziękuję, jadę do domu, znajduję dużo
          taniej i kupuję. Faktycznie najbardziej pomaga mi w tym ceneo.pl i
          skapiec.pl
          • avansik Re: Sklepy stacjonarne są dobre do oglądania sprz 23.07.08, 20:51
            Gość portalu: konsument napisał(a):

> J azawsze ogladam, każę sobie zaprezentować dany sprzęt.
            Sprzedawca
            > da z siebie wszystko, a ja dziękuję, jadę do domu, znajduję dużo
            > taniej i kupuję. Faktycznie najbardziej pomaga mi w tym ceneo.pl i
            > skapiec.pl
            To gratuluje Ci poszanowania czyjegoś czasu!!!Jak jesteś
            takim"buszmenem" w internecie to może poczytasz o parametrach
            sprzętu i będziesz wszystko wiedzia???Kurcze skąd się biorą tacy
            ludzie??????
            • Gość: gosc... Re: Sklepy stacjonarne są dobre do oglądania sprz IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.09, 20:36
              również gratuluje poszanowania innych a co by było gdyby do Ciebie
              do pracy tak przychodził ktos oglądal dopytywał sie a kupił gdzies
              indziej.
        • Gość: rozsadny Re: Sklepy AGD-RTV w ZG - debilizm ! IP: *.ztpnet.pl 06.04.08, 15:01
          no nie przesadzajecie z tymi roznicami, w sprzecie elektronicznym i tak samo
          komputerowym przy takim rozwoju dwa tygodnie to ogromnie duzo czasu, jak
          traficie na zmiane technologi, to mozna zaoszczedzic nawet do 50%, nawet w tym
          samym sklepie kolejna dostawa moze juz byc tansza o 20-30%, czasam warto
          poczekac, ale mozna nigdy w ten sposob nic nie kupic ;)
    • Gość: paul mediamarkt IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.07.08, 19:32
      Narzekacie na ceny w Awans czy innych rtv-agd? Ciekawe co powiecie
      jak zobaczycie cennik w MM?? Moze u zrobia na otwarcie jakas
      superpromocje na wybrane towary. Ale potem ceny beda "normalne".
      Wyzsze ceny w tego typu sklepach sa podyktowane pewnymi warunkami,
      ale w to nie bede sie wglebiac. Wazne jest to, ze funkcjonuja majac
      swoich klientow. No moze nie w ZG - bylem dzis w Avansie i wialo
      pustka. To samo czesto jest w Castoramie w Model1. Ale np we Wrocku
      jest kupe zamoznych ludzi ktorzy maja w dupie ze przeplaca za cos
      100zl a nawet 1000zeta. Po prostu zobacza cos i chca to od razu miec
      bez kombinowania gdzie tu najtaniej nabyc.
      W ZG duzo takich ludzi nie ma, a Ci co maja wiecej kasy to robia
      zakupy w Poznaniu/Wroclawiu/Niemczech. Reszta Zielonogorzan zywi sie
      w McDonaldzie i kupuje na Allegro.pl wiec nie dziwie sie ze takie
      macie podejscie.
      • Gość: Olek Re: mediamarkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 13:30
        ciekawe co zrobią ci "poszukiwacze taniochy" jak faktycznie zwykle sklepy padną?
        Gdzie sobie obejrzą wymarzony sprzęt?

Dodatkowo do tych co wykorzystują pracowników sklepów a później mają ich w dupie
        - nie dziwcie się że później was olewają.
        Co taki pracownik ma do cen skoro to sieć ustala a on tylko ma sprzedawać i być
        może ma (lub nie ma) jakąś premie od sprzedaży?
        Jak ja bym był pracownikiem takiego sklepu i domyślił bym się że chcesz mnie
        tylko wykorzystać to sprzedałbym ci kompniaka odrazu.
        • Gość: Jester Re: mediamarkt IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.08.08, 02:06
          Ja rzeczywiście czasem korzystam z tych sklepów w celu obejrzenia produktu i
          późniejszego zakupu w sieci, ale rzadko proszę o pomoc pracowników tych sklepów
          z jednego prostego powodu: z wyjątkiem nielicznych przypadków w ogromnej
          większości pracownicy ci wykazują się brakiem podstawowej wiedzy w temacie
          (mówimy tu głównie o RTV), albo na samą myśl oglądania grymasu na twarzy (bo
          znów się jakiś upierdliwy klient napatoczył) to już mi się odechciewa.
          • Gość: paul Re: mediamarkt IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.08.08, 14:47
            Jestem na etapie kupna wyboru monitora LCD. Ogladalem sprzet we
            Wrocku bo oczywiscie w ZG nic nie ma albo jest duzo drozsze lub
            tylko na zamowienie z niewiadomo jakim czasem czekania. Na oku mam
            model LG 22" panorama z czasem 2ms i kontrastem 10000:1 i DVI. W
            jednym MM tego modelu akurat nie mili. Pojechalem do Magnolii Park i
            tam w Saturnie widze ten monitor za 999zl. Wychodze z Saturna i obok
            maly sklepik komputerowy. Ten sam monitor stoi tam za 749zl!!! Gdzie
            tu sens i logika??
    • kremi Re: Sklepy AGD-RTV w ZG - debilizm ! 07.08.08, 15:21
      No coz obie strony maja swoje racje jedni by za 5 groszy przeplaconych oczy
      wydrapali (mam takich klientow) a innych bardziej od ceny interesuje obsluga
      znajomosc tematu i zwykla ludzka chec pogadania (takich klientow tez dzieki bogu
      mam :). W koncu sprzedaje sie nie tylko towar ale tez i jego obsluge, a kupujac
      w sieci tej obslugi po prostu brakuje stad nizsze koszta - ale cos kosztem
      czegos - odeslemy do naprawy i juz koszta rosna a nie kazdy na to patrzy tak
      samo jak nie patrzy sie na ceny przesylek.

Reasumujac - nie sadze aby z dnia na dzien sklepy zwykle padly a do
      internetowych coraz wiecej ludzi sie zraza (niska cena okupiona jakoscia obslugi
      niedostepnoscia towaru z opini klientow zdarza sie coraz czesciej - jak sie
      idzie na ilosc nie da sie jednoczesnie utrzymac jakosci).
    • Gość: oczko Re: Sklepy AGD-RTV w ZG - debilizm ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 13:17
      Koszmarwebera to dopiero debil, właśnie z takich pypciów robi się
      wała. Jak chcesz ośle możesz sobie kupować na aukcjach(jeśli wiesz
      skąd ten towar tam się znalazł w ilościach np.100 szt)jak chcesz
      jeszcze taniej kup z wyprzedaży po pożarze palancie. A ja będę
      kupował w naszych sklepach i wspierał naszych regionalnych
      biznesmenów, a nie jakiegoś ćwoka z aukcji, nawet jak bedzie drożej
      o 100-200 zeta. PANIAŁ TĘPAKU?
      • Gość: Marysia Re: Sklepy AGD-RTV w ZG - debilizm ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.08, 14:39
        - wspierał naszych regionalnych biznesmenów ... ha ha a to dobre, się
        uśmiałam:)))) wspieraj, wspieraj.
        • Gość: Mirek Re: Sklepy AGD-RTV w ZG - debilizm ! IP: *.tktelekom.pl 12.08.08, 12:37
          a ty marysia pracujesz dla kogo? dla sieci francuskiej czy może brytyjskiej?
          Jeśli nie rozumiesz co to znaczy wspierać lokalny rynek to po prostu jedź do
          Irlandii i zbieraj truskaweczki. Tylko nie dziw się później że w Polsce tak
          marnie bo ci w Irlandii nic dla kraju nie robią.
          Może zabrzmi to patriotycznie ale ojczyznę ma się jedną i nie ważne czy rządzi
          nią kaczka czy inny alkoholik.

Na temat patriotyzmu napiszę ci coś czego i tak zapewne nie zrozumiesz. Mam
          znajomego który przyjechał z Niemiec i założył w Zielonej dużą firmę. Wyobraź
          sobie że on do firmy kupuje dużo droższe komputery tylko dlatego że są
          niemieckie? Kapewu co to jest patriotyzm? Nie zawsze liczy się cena!
          • Gość: jonasz Re: Sklepy AGD-RTV w ZG - debilizm ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 13:00
            w jednej sprawie masz rację, należy wspierać lokalny rynek... ale nie za wszelką cenę. Pamiętasz 4You ? ceny z marsa dyktowane przez włascicielkę wszywającą nocą metki w tandenty szmelc. Zapłacisz za szmatę 100 zł, pod czas gdy jej wartośc jest 5 razy niższa ?
            Tak się składa że poznałem ten lokalny biznes i wiem że to gamonie, kupczyki i pajace jakich mało. Niestety nasze prześliczne miasto pretenduje do nagrody JOBLA ze wzgl. na taki własnie biznes.
            Zgadzam się że często kupowanie przez sieć wychodzi w konsekwencji dużo drożej, kosztuje nas również sporo nerow, ale większośc produktów i tak posiada gwarancje producenta door to door i paragon od kogoś kto nie ma 100 mkw powierzchni jest taki sam jak z np. MM
            Miasto niestety to kaszana, wiem bo sam prowadzę usługi i niestety klienci którzy nawet i mają kasę, wolą wybierać Poznań, Wrocław lub zachód. Poczułbyś się dobrze płacąc za towar kilkset zł więcej niż ktoś inny ? nie sądzę. Tak więc nie mozesz wymagać inwestowania w to miasto i jego jak to określasz biznes :D (Dobre)
            aha zapomniałbym ...... odwal się chłopie od Kaczki bo tym krajem obecnie rządzi Kaczor i to nieudolnie.
            • kremi Re: Sklepy AGD-RTV w ZG - debilizm ! 12.08.08, 13:51
              Kaczka najlepsza z grilla - niedaleko duzego Intermarche - co do zakupow RTV i
              AGD - nowe Euro w Tesco w pasazu - kupilem lodowke cena sprawdzana potem na
              necie - drozej o 30 zl niz najtansze sklepy na internecie - sek w tym ze
              wszedzie dostepnosc 2-5 dni co ja mam zarcie na balkonie trzymac zeby to jeszcze
              zima byla. Acha i jeszcze jedno - moze Wroclaw i Poznan sa warte wyprawy
              zakupowej ale mieszkac tam nie chcialbym - aj love Green Góra :D
              • Gość: ad Re: Sklepy AGD-RTV w ZG - debilizm ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 20:46
                A ja ostatnio odkryłam że jeden ze znanych sklepów komputerowych w centrum ZG
                też ma w ofercie rtv i agd i ceny są niższe jak w omawianych wyżej
                sklepach.Kupiłam opiekacz do chleba w fajnej cenie i miłej obsłudze fajnych
                panów :)warto posprawdzac przed zakupami w marketach itp.tak samo jak niby Media
                MArkt jest tani.Bzdura.Jeden 2 produkty a na pozostałych nas ożynają na maxa......
    • Gość: N Re: Sklepy AGD-RTV w ZG - debilizm ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.10.08, 12:01
      MEDIA MARKT JEST DROGI
      • Gość: tony.halik Re: Sklepy AGD-RTV w ZG - debilizm ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.02.09, 08:36
        Euro RTV w Tesco faktycznie nie najgorszy. ale nie ma reguły. każdy sprzęt
        trzeba sprawdzać osobno. ostatnio kupowałem głośniki do kompa, takie z
        subwooferem i pilotem. Sprawdziłem max 24, ze trzy sklepy w necie i lokalne
        sklepy a ostatecznie akurat ten sprzęt kupiłem w merlinie, choć tego bym sie nie
        spodziewał. Ale już laptopa w komputroniku.
    • pelerma Re: Sklepy AGD-RTV w ZG - debilizm ! 15.07.09, 13:33
      wyznaję tą samą zasadę co koszmarwebera- najlepsze zakupy jakie do tej pory
      dokonałam to zakupy przez internet. a najlepiej w euromall.pl. mam już pewność,
      że nie przepłacę a wierzcie mi nie mówię tu o kasie rzędu parędziesiąt złotych
      tylko o setkach! a w dodatku w cenie dostawy mam już zapewniony transport pod
      same drzwi.nikt mi łaski nie robi za włożenie lodówki do bagażnika MOJEGO
      samochodu!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka