Gość: marek IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.10.03, 20:44 Siedzibę SLD.Aqarenę, multikino ,centrum rozrywki i takie tam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pioklon Re: Co pokazać prezydentowej w Zielonej Górze? IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.10.03, 20:48 Jak to co? Oczywiście nowy kocioł w Elektrociepłowni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aku Re: Co pokazać prezydentowej w Zielonej Górze? IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.10.03, 19:27 Gość portalu: Pioklon napisał(a): > Jak to co? Oczywiście nowy kocioł w Elektrociepłowni. Jak to co? Oczywiscie - ADB - Popisac sie,ze jakas firma w Zielonej Gorze funkcjonuje na swiatowym poziomie, ma klase. Ze ludzie, ktorzy wyrosli z naszej uczelni stworzyli takie centrum high-tech - Wooooo...Jakies pokazy efektow TV cyfrowej tez by sie pewnie nowoczesnej Damie spodobaly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co pokazać prezydentowej w Zielonej Górze? IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.03, 22:22 myślałem ,że kiedy żartujemy , to żartujemy , ale teraz wiem ,że prawdziwych internautów to chyba nie ma. Mądrzy ludzie dają mądre odpowiedzi. Dzisiaj wiem ,że mądrzy nie zasiadaja do głupich odowiedzi.SZKODA BO MOŻNA COŚ PROFESJONALNEGO BY PODPOWIEDZIEĆ , ALE CZŁOWIEK SIE BOI PISAĆ , ŻE PRZEZ GŁUPKÓW BĘDZIE WYŚMIANY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pioklon Re: Co pokazać prezydentowej w Zielonej Górze? IP: *.lubin.dialog.net.pl 22.10.03, 20:48 "gościu" Chyba jesteś bardzo zakompleksiony,że obawiasz się wyśmiania. Odwagi, to forum z tego leczy. Polecam, spróbuj. A jeżeli chcesz powaznie, to proszę: najbardziej w Zielonej Górze / a w zasadzie obok/ podoba mi się obwodnica na drodze krajowej nr 3. Może tego nie doceniają tak bardzo sami mieszkańcy ZG, ale przejeżdzający tranzytem południe- północ na pewno tak. A szczególnie ci starsi kierowcy, którzy pamiętają ciągle remontowany wiadukt i korki w jego rejonie. I co ważne, nie zawsze na obwodnicy stoją policjanci z radarem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia Wszystko oprócz pani Prezydent IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.10.03, 22:52 bo nie ma się czym chwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naskret Re: Wszystko oprócz pani Prezydent IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 21.10.03, 23:20 true trueee Odpowiedz Link Zgłoś
afe-lek Re: Co pokazać prezydentowej w Zielonej Górze? 21.10.03, 23:15 Miasto przecudnej urody! Klub kobietek - "Baba" się chyba nazywa. Jakiś przybytek edukacyjny - może żłobek - dzieci tam są jeszcze bezinteresowne. A o reszcie opowiedzieć, że nie mamy, ale nadzieję zaposiadamy, że Akwareny się doczekamy. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naskret Re: Co pokazać prezydentowej w Zielonej Górze? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 21.10.03, 23:33 ja bym wydelegowal jako przewodnikow liscia bata i dog ana. takie wizje przedstawia ze hoo hoo Odpowiedz Link Zgłoś
afe-lek Re: Co pokazać prezydentowej w Zielonej Górze? 21.10.03, 23:37 Gość portalu: naskret napisał(a): > ja bym wydelegowal jako przewodnikow liscia bata i dog ana. > > > takie wizje przedstawia ze hoo hoo ... wstydu oszczędź;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmmm Re: Co pokazać prezydentowej w Zielonej Górze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 08:26 W takim razie zapraszamy do Gorzowa. Jest gdzie przenocować, jest gdzie zjeść, jest w końcu co pokazać. Nie trzeba - co chyba najważniejsze - oglądać prezydentowej i marszałka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Co pokazać prezydentowej w Zielonej Górze? IP: *.elblag.dialog.net.pl 22.10.03, 09:10 Napewno pani prezydent pochwali się jakich mądrych ma doradców i co przez ten rok zwojowali. Myśle ze pani prezydent ma parę miejsc którymi się może pochwalić np:Polską Wełną ,Elektrociepłownią, Parkiem Winnym ,Zastalem i wieloma innymi obiektami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam2 Re: Co pokazać prezydentowej w Zielonej Górze? IP: serwer:* / 192.168.1.* 22.10.03, 10:17 Wszystkie uwagi poniekąd słuszne. I ta z Gorzowa byłaby także, gdyby nie obecność w tym zacnym mieście imć wojewody lubuskiego. Mam jeszcze inny pomysł: wynająć na 2 dni chatę w skansenie w Ochli, zaprosić tam prezydentową i jej stamtąd nie wypuszczać paląc ognisko, piekąc bez przerwy dzika i przez 2 dni opowiadając o rozwoju regionu. A opowiadać byłoby, że cho, cho! Acha, i jeszcze kupić w Tesco trochę winogron - niech wie, dokąd przyjechała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inga Re: Co pokazać prezydentowej w Zielonej Górze? IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.10.03, 11:48 Ja nie rozumiem problemu, bo Kwaśniewska nie zawsze chyba była first lady, mieszkała w bloku w 3 pokojowym mieszkaniu, a na obiad robiła Olkowi kotlety mielone.Bez przesady ,że nie ma gdzie spać i gdzie zjeść w Zielonej.A jak za niskie progi to niech pamieta, że kadencja mężusia się kończy i wróci na stare śmieci i znowu będą mielone, a nie jakieś tam anchois.Szkoda,że już po winobraniu, tam taką smaczną pajdę ze smalcem sprzedawali. Posiliłaby się prezydentowa i dawaj dalej zwiedzać Zieloną, ale na piechotę a nie limuzyną z przyciemnionymi oknami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urwis Re: Co pokazać prezydentowej w Zielonej Górze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 11:51 Pojemniki na piasek, którymi udekorowano ratusz w zielonym kolorze nadziei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Re: Co dla JOLANTY? IP: 212.109.135.* 22.10.03, 12:03 Zapowiadany przyjazd do Zielonej Góry żonki Ala K. z Białogardu, znanej szerzej jako POLISY, na obchody jakigoś bzdetnego Instytutu Edukacji Ryćkania, wywołało niemałe poruszenie. Kim jest ta "dama" z wyższych sfer? Czy nie jest ona żoną jednego z aparatczyków dawnej PZPR? Jakich hołdów jej trzeba? Artur Łukasiewicz w poczuciu wyższego zaangażowania w mierną sprawę pyta: Co pokazać w Zielonej Górze? Jak przyjąć taką "damę"? Odpowiadam, tak jak na to zasługuje "dama": Po powitaniu na dworcu PKP, kupić jej drożdżówkę, nie prowadzić do miasta, a umilać czas pogawędką do odjazdu pociągu powrotnego do Warszawy razem z bezdomnymi i przygodnymi podróżnymi, pod hasłem - CZAS W POCZEKALNI NIE JEST STRACONY, GDY MAMY U NAS SALONY. Można też zorganizować jakąś imprezkę przed dworcem PKP z DZIADKIEM MROZEM, to nowa świecka tradycja w Zielonej Górze, spod znaku sierpa i młota, taką jaką robił na rynku Zielonej Góry kilka razy w grudniu Listowski . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinyo Re: Co pokazać prezydentowej w Zielonej Górze? IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 13:37 Proponuje aby wizyta p. Kwaśniewskiej była w Gorzowie to nie będzie problemu gdzie spac, gdzie jeść i co pokazać.Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Re:Gorzów zasługuje na POLISĘ IP: 212.109.135.* 22.10.03, 15:03 Dla Zielonej Góry ta wizyta to zaszczyt wątpliwy. Powinien Jolę przygarnąć fan z Gorzowa, jeśli chce i musi. Na własny rachunek, bo Jola za swoje nie przyjedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawcio Re: Co pokazać prezydentowej w Zielonej Górze? IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.10.03, 15:03 Gość portalu: kinyo napisał(a): > Proponuje aby wizyta p. Kwaśniewskiej była w Gorzowie to nie > będzie problemu gdzie spac, gdzie jeść i co pokazać.Pozdrowienia A co tam w Gorzowie można pokazać-katedrę(szumna nazwa swoja drogą jak sobie np przpomnę katedrę w Kolonii) Odpowiedz Link Zgłoś
markoniec wstyd 22.10.03, 16:49 czytając niektóre wypowiedzi wstyd mnie ogarnia już , a co będzie gdy przyjedzie ? taki grajdoł nie zasługuje na wizytę Prezydentowej i nie jest tutaj istotne kto nią jest w tej chwili. Polacy nie potrafią uszanować swych wybrańców, traktując ich jak pierwszych lepszych, zaś w całym cywilizowanym świecie każdy awans to zaszczyt i powód do odbierania gratulacji. Zwykłe ogrodnicze Burki. Pani Wałęsowa też zasługuje na szacunek mimo,że były Prezydent poniósł totalną porażkę i raczej nie jest uwielbiany. Często w takim poniżającym tonie wypowiadają się osoby, które kierownikami nie są nawet we własnym domu . Lepiej niech nie przyjeżdża :-( Odpowiedz Link Zgłoś
bart.q Re: wstyd 22.10.03, 17:28 markoniec napisał: > mimo,że były Prezydent poniósł totalną porażkę i raczej nie jest uwielbiany. Chyba tylko w Polsce. Poza nią jest najbardziej znanym Polakiem. (Bo nie każdy kojarzy papieża z Polską.) No i Nobla ma. :) Odpowiedz Link Zgłoś
markoniec Re: wstyd 22.10.03, 21:25 a Papież nie. Nie zapominajmy, że kilku wielkich Polaków zostało wielkimi , bo taki nastał czas amerykańskiego tryumfu nad prymitywnym obozem socjalistycznym. Wałęsa "wskoczył" do historii , bo to amerykańskie zwycięstwo wymagało bohatera, mogła być Walentowicz, no ale wyszło na Lecha.Znalazłoby się kilku innych kandydatów, ale np. Mazowiecki za wielki inteligent. Lechu pasił najbardziej.Nie o wszystkim też wiemy. Czy Polka w innych czasach zostałaby miss? Czy jeszcze kiedyś Polak będzie papieżem ? Na dobrą sprawę autentycznie dobry był Boniek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: wstyd IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.10.03, 18:40 markoniec napisał: > czytając niektóre wypowiedzi wstyd mnie ogarnia już , a co będzie gdy > przyjedzie ? Nic nie będzie.Jej przyjazd nic nie zmieni w życiu miasta. > taki grajdoł nie zasługuje na wizytę Prezydentowej i nie jest tutaj istotne kto > > nią jest w tej chwili. > Polacy nie potrafią uszanować swych wybrańców, traktując ich jak pierwszych > lepszych, zaś w całym cywilizowanym świecie każdy awans to zaszczyt i powód do > odbierania gratulacji. Zwykłe ogrodnicze Burki. Nie słyszałem by ona była noim wybrańcem. Wszak w wyborach wybieraliśmy osobę na stanowisko prezydenta a nie dynastię, wszyscy jesteśmy równi (wg. Konstytucji) > Pani Wałęsowa też zasługuje na szacunek mimo,że były Prezydent poniósł totalną > porażkę i raczej nie jest uwielbiany. Z ta różnicą że p Wałęsowa nie skarżyła się w mediach że czuje się jak ptaszek w złotej klatce (taka wyalienowana), i nie miała chęci po mężu objąc posadki (stolca prezydenckiego) > Często w takim poniżającym tonie wypowiadają się osoby, które kierownikami nie > są nawet we własnym domu . > Lepiej niech nie przyjeżdża :-( Tu się zgadzam . W całym tym tekście przebija chęć stworzenia dla p.Kwaśniewskiej sztucznego świata ( coś w rodzaju wsi patiomkinowskiej), by po powrocie do swej złotej klatki mogła powiedzieć "naród jest szczęśliwy pod rządami mego wielkiego męża" . Pokażmy jej naszą rzeczywistość a za przewodników weżmy np. p Błoch by pokazała Polską Wełnę mec p. Pańtaka by pokazał winiarnię i opowiedział historię jej likwidacji (miał w tym znaczny udział). Gierek gdy odwiedził Nowitę to wyrolował ochronę i zobaczył zakład taki jaki jest.Proponuję by p.Kwaśniewska przyjechała niespodziewanie , zobaczyła miasto takie codzienne, no ale jeśli jest to wstęp do kampani wyborczej to co innego.Tylko co ja z tego jako obywatel mam mieć ? Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: wstyd 22.10.03, 19:29 Gość portalu: marek napisał(a): > Tylko co ja z tego jako obywatel mam mieć ? Nic. Odpowiedz Link Zgłoś
markoniec Re: wstyd 22.10.03, 21:34 no właśnie, my nic z tego nie mamy mieć. Wizyta trzydniowa wg mnie jest za długa i zbyt droga. Dynastia ? Wiele jest przykładów podobnych dynastii na świecie. Nie jest łatwo zostać prezydentem . Jeżeli Prezydentowa cieszy się tak ogromnym poparciem, to tylko maluczcy nie potrafią tego uszanować. O ile mi jednak wiadomo, nie podjęła jeszcze decyzji o kandydowaniu. Wg mnie ma szansę być lepszym prezydentem niż aktualnie panujący, mimo, że wg mnie (i zdecydowanej większości Polaków) sprawuje urząd bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Re: Wazeliniarski wstyd IP: 212.109.135.* 23.10.03, 14:18 1. Jak chce jeżdzić to niech zapłaci za wszystko z własnej kieszeni, a nie z mojej jako podatnika. 2. Jej nikt nie wybierał i nie ma nikt obowiązku stosować do jej osoby takich samych warunków jak dla osób wybranych na urząd. 3. Maniery i styl bycia bardziej pasują do żon aparatczyków z PZPR i KPCC - "słodka szczebiotka" lub "kopciuszek kocmołuszek". 4. Wazeliniarz MAKARONIEC pisze o Joli - POLISIE z dużej litery: "..Prezydentowa cieszy się tak ogromnym poparciem, to tylko maluczcy nie potrafią tego uszanować." Wszyscy jesteśmy dla Joli MALUCZCY. MAKARONIEC też. Co tu popierają? Co szanują? Nadęcie i zadęcie dynastyczne Wielkiej Księżnej z Pałacu Namiestnikowskiego. To widać - trzeba tylko zobaczyć i usłyczeć co ma do powiedzenia ta "dama". 5. Cytat kolejny MAKAROŃCA wazeliniarza: "Wiele jest przykładów podobnych dynastii na świecie" - no, ale chyba w Afryce i pokomunistycznym obozie pozostają żywe takie maniery dynastyczne. 6. I następny cykl myślowy w wazeliniarskim stylu: "Wg mnie ma szansę być lepszym prezydentem niż aktualnie panujący, mimo, że wg mnie (i zdecydowanej większości Polaków) sprawuje urząd bardzo dobrze." Al K. z Białogardu sprwuje się tak dobrze,poza tym, że w Charkowie miał kłopoty z goleniem - lewym, albo zbyt dużo "golił", w Kaliszu swego nadwornego błazna Siwca przeczołgał po lotnisku i ziemię całować kazał - no jest niezły - swojski chłop. A co potrafi to kobicisko? Chyba tylko kalesony Ala K. z Białogardu wyprać, kotlety usmażyć, odkurzyć pałacyk i pozować na księżniczkę - z jakiejś komunistycznej bajeczki w pisemakch kolorowych i brukowych. Wazelina MAKAROŃCA jest potrzebna. Dla Was towarzyszu MAKARONIEC komsomolskie zadanie: Więcej wazeliny MAKARONIEC, to więcej lepszego samopoczucia księżnej Joli. Odpowiedz Link Zgłoś
markoniec polskie zacietrzewienie 23.10.03, 14:47 niczego w tym kraju nie osiągniemy , bo nie mamy szacunku dla swych adwersarzy. Spodziewałem się klasycznych epitetów i nie zawiodłeś mnie. Miomo wszystko pozdrawiam, każda wymiana poglądów jest w pewnym sensie twórcza, szkoda , że nie zawsze konstruktywna. Stworzyliśmy wielką kupę bez szkieletu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Re: Chłodna opinia IP: 212.109.135.* 23.10.03, 15:57 Polskie zacietrzewienie? Ani polskie, ani zacietrzewienie. Chłodna opinia pokazuje jak nie w smak WAZELINIARZOM prawda. Lepszy dla nich bełkot, taki jak choćby o dyskusji, która bazuje na uwielbieniu emocjonalnym ocenianiu Joli i Ola. Gdy pisze MAKARONIEC:... "szkoda , że nie zawsze konstruktywna. Stworzyliśmy wielką kupę bez szkieletu." Taki ktoś, jak MAKARONIEC ma kłopoty z oceną faktów i tu dyskusja jest miałka, bez sensu. Pustka. Odpowiedz Link Zgłoś
markoniec Re: Chłodna opinia 23.10.03, 18:14 Gość portalu: W.P. napisał(a): > Taki ktoś, jak MAKARONIEC ma kłopoty z > > oceną faktów i tu dyskusja jest miałka, bez sensu. Pustka. Podobnie rozważane fakty ocenia około 70% Polaków - wazeliniarzy. Oczywiście pozostali oceniają przeciwnie. I co? a no nic, każdy pozostaje przy swojej ocenie - tylko , że na szcęście prezydentów wybiera większość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Re: Chłodna opinia IP: 212.109.135.* 24.10.03, 11:40 Prosta ocena MAKAROŃCA - większość ma zawsze rację, jest prosta jak cep. Można według tej zasady wmówić społeczeństwu: JEDZCIE GÓWNA BO MILONOM MUCH ONO SMAKUJE. Wiadomo, że ocen i wyborów jakościowych nie można dokonywać przez statystykę popularności. Zasada to elementarna, inaczej mamy prymitywny populizm. MAKARONIEC MA TAKIE POPULISTYCZNE SKŁONNOŚCI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dona Re: Chłodna opinia IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.10.03, 14:05 człowieku muchy nie mają rozumu ! ludzie myślą i wybierają , rozmowa jest o ludziach !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wp15 Re: Chłodna opinia 24.10.03, 14:21 "W siódmym niebie nienawiści Zmiłowania ani gram W siódmym niebie nienawiści Lepiej niż na chaju nam Nic tam nie jest wybaczone Byle drobiazg byle grzech Wszystkie chwyty dozwolone By przywalić komuś ech..." Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: Chłodna opinia 24.10.03, 17:02 Gość portalu: W.P. napisał(a): > Prosta ocena MAKAROŃCA - większość ma zawsze rację, jest prosta jak cep. Można > według tej zasady wmówić społeczeństwu: JEDZCIE GÓWNA BO MILONOM MUCH ONO > SMAKUJE. Wiadomo, że ocen i wyborów jakościowych nie można dokonywać przez > statystykę popularności. Zasada to elementarna, inaczej mamy prymitywny > populizm. MAKARONIEC MA TAKIE POPULISTYCZNE SKŁONNOŚCI. A to co piszesz to nie populizm w czystej postaci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Re: wstyd IP: 212.109.135.* 23.10.03, 14:25 MARKONIEC CZY MAKARONIEC? Nawija makaron nieżle. Promotor Joli i Ola. Niezły MAKARONIEC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ binks Re: Co pokazać prezydentowej w Zielonej Górze? IP: *.kronopol.com.pl 23.10.03, 08:41 Szanowny prof. Izdebski powinien poszukać w miejscu skąd się wywodzi - przecież Pierwsza Dama RP nie musi wcale spać w Z.G. - dla zmylenia tych co mogliby "umilać" jej pobyt może spać w żarskim Park Hotelu - przy wylocie na ZG, luksusowe pokoje, bardzo dobra restauracja... i tylko 30 minut drogi do Z.G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Co pokazać prezydentowej w Zielonej Górze? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.10.03, 15:05 No to rozpoczęła swoją kampanie.Założę się,że bedzie chciała spotkać się z klerem.Zawsze przyda się trochę głosów nie tylko wyborców lewicy.Stąd moja propozycja-msza w konkatedrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka Re: Co pokazać prezydentowej w Zielonej Górze? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.10.03, 15:11 a Ty będziesz kandydował , że taka zazdrość Tobą miata ? to na pewno najlepsza kandydatka z rozważanych, już jestem za ! jest mądra, ładna i ma klasę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Re: Mądra i ma klasę? IP: 212.109.135.* 23.10.03, 15:46 Gdzie ta mądrość i klasa? Czy ładna? Każda potwora ma swojego amatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupo Re: Co pokazać prezydentowej w Zielonej Górze? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.10.03, 15:55 Gość portalu: fanka napisał(a): > a Ty będziesz kandydował , że taka zazdrość Tobą miata ? > to na pewno najlepsza kandydatka z rozważanych, już jestem za ! > jest mądra, ładna i ma klasę !!! Ladna jak Szaza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darla Re: Co pokazać prezydentowej w Zielonej Górze? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.10.03, 18:01 czyli ładna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupo Re: Co pokazać prezydentowej w Zielonej Górze? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.10.03, 18:18 Gość portalu: darla napisał(a): > czyli ładna Kwestia gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
afe-lek Re: Co pokazać prezydentowej w Zielonej Górze? 23.10.03, 20:04 Gość portalu: lupo napisał(a): > Gość portalu: darla napisał(a): > > > czyli ładna > Kwestia gustu. Wprawdzie o gustach nie powinno się dyskutować. Ale podejrzewam, że większość pań w tym wieku chciałaby tak wyglądać i się prezentować ( nasza prezydent pewnie też) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: Co pokazać prezydentowej w Zielonej Górze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.03, 20:58 plfoto.com/zdjecie.php?picture=177868 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Co pokazać prezydentowej w Zielonej Górze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.03, 20:59 -------------------------------------------------------------------------------- www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=177868 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asik Re: Co pokazać prezydentowej w Zielonej Górze? IP: *.wimbp.zgora.pl / *.wimbp.zgora.pl 24.10.03, 11:03 Ludzie przecież nie chodzi o to żeby na siłę upiększyć Z.G. Pokażmy ją taką jaka jest naprawdę. Przecież nasze miasto jest naprawdę ładne. Jeśli się komuś nie podoba to może się wyprowadzić. Ja zawsze pokazuję swoim gościom deptak, palmiarnię, muzeum, Uniwersytet (mój ukochany) kościół św. Jadwigi i park Pistowski - szkoda tylko że jest tak zaśmiecony. Jest wiele miejsc gdzie można się udać i miło spędzić czas a to że Aleksandra Kwaśniewska jest pierwszą damą nie oznacza, że musimy organizować dla niej Wersal, bo gdyby tego oczekiwała to nie przyjechałaby do nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Co pokazać prezydentowej w Zielonej Górze? IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.10.03, 12:42 Asiu w pełni popieram Twoją opinię. Nasze miasto jest naprawdę ładne i bardzo często zachwalane przez mich znajomych, zarówno zagrnicznych, jak i np. z Krakowa (gdzie trudno o porównanie Zielonej Góry z tym miastem) :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Re: Po co w Zielonej Górze? IP: 212.109.135.* 24.10.03, 13:30 To czemu ma być zaśmiecane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Re: Co pokazać prezydentowej w Zielonej Górze? IP: 212.109.135.* 24.10.03, 14:21 Pisze Asik: "...to że Aleksandra Kwaśniewska jest pierwszą damą nie oznacza, że musimy organizować dla niej Wersal, bo gdyby tego oczekiwała to nie przyjechałaby do nas." No, przecież oczekuje tzw. Wersalu Księżna z Pałacu Namiestnikowskego, a jej zausznicy robią propagandę. Nie myśl Asik, że to skromnisia. To bezwzględna baba. Już otrzymuje wazeliniarskie hołdy od niektórych "zauroczonych" wdziękiem "damy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka Re: Co pokazać prezydentowej w Zielonej Górze? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.10.03, 18:24 ciekawe kto jest Twoim kandydatem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio Re: Co pokazać prezydentowej w Zielonej Górze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.03, 13:41 10 tys. narkomanów i 3 razy więcej bezrobotnych, a przedewszystkim naszą specjalistkę od inwigilacji elektronicznej Bożenkę R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Re: Co pokazać prezydentowej w Zielonej Górze? IP: 212.109.135.* 24.10.03, 14:23 To wynik dobrych rządów SLDUP-ów w Zielonej Górze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleks Re: Co pokazać prezydentowej w Zielonej Górze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.03, 16:45 Gówno prawda to wynik wprowadzenia prze AWSowski rząd ustawy o zapobieganiu narkomani która udaje , że zjawisko narkomani nie wystepuje, państwo przestało od tej pory kontrolować cały proceder sprzedaży oddając pole dla działania gangom i przestępcom wszelkiej maści.Działanie państwa w tej chwili ogranicza sie jedynie do karania najczęsciej drobnych posiadaczy. No ale na prochibicji też ktos zarobił. Zadziwiwające jest tempo przyrostu osób zarzywających narkotyki od mometu wprowadzenia tych nieszcęsnych przepisów, one poprostu sie nie sprawdzają. I zadaje pytanie komu to wszystko jest na rekę?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lis Re: Co pokazać prezydentowej w Zielonej Górze? IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.10.03, 20:13 Gość portalu: marek napisał(a): > Siedzibę SLD.Aqarenę, multikino ,centrum rozrywki i takie tam. Właśnie. Proponuję trasę szlakiem chybionych i niedoszłych inwestycji oraz niezrealizowanych mrzonek. Oprócz wyżej wymienionych przez Marka dorzucuć można jeszcze kilka dalszych: - Winiarnia, tu należałoby wspomnieć o zaszczytnym udziale Panów Pańtaka, Więckowicza i Isańskiego w dziele dewastacji. Także o samoistnym pożarze, który miał strawić budynki, których konserwator nie pozwala zburzyć. - róg Wojska Polskiego i Alei Zjednoczenia - "posiadłość" Pana Łodygi, jednego z pierwszych udziałowców Aquareny i dobrego kumpla Zygmunta Listowskiego - filharmonię (przykład pozytywny) i badziewne "butiki" (żeby nie powiedzieć budy) naprzeciwko; kolejni prezydenci miasta nie są w stanie (czytaj: nie są zainteresowani) usunięciem ruin z najbardziej atrakcyjnego placu w mieście. Tutaj można też zadać Pani Prezydent zagadkę, dlaczego kupcy z ulicy Kasprowicza musieli pobudować pasaż handlowy za horrendalną kwotę ponad 6.000 za metr kwadratowy, mimo że ich budy nie były tak wyeksponowane, a kupców z Gazowni nikt nie rusza. Za chwilę zostaną usunięci kupcy z targowiska Pod Topolami, chociaż ich budy też nie są wyeksponowane. Jednocześnie zostawi się rozlatujące się garaże na tle marketu Piotr i Paweł. Z Gazownią ściśle jest związany też parking przy ulicy Kopernika. Kiedyś parking przynosił wpływy miastu. Potem parking sprzedano (a właściwie oddano wieczyste użytkowanie za symboliczną opłatę roczną - niższą niż wpływy z parkingu)z warunkiem zabudowy tego terenu obiektami handlowo-mieszkalnymi. Obiekty miały być wybudowane w ciągu pięciu lat (dawno już ten okres minął) pod rygorem odebrania terenu. Teren nabyli jednak gołodupcy (ale za to z układami), którzy wiedzieli, że nie będą musieli inwestować, bo nikt ich nie będzie ze zobowiązań rozliczać. Dziwnym trafem pewne nazwiska z Gazowni i z ulicy Kopernika powtarzają się. - można też pokazać Pani Jolancie Kwaśniewskiej pokazać (były) Zastal, który padł z powodu przewartościowanej złotówki. Pani Prezydentowa jest ma kontakty wśród sfer rządowych, więc mogłaby na przykładzie Zastalu pokazać skutki nieudolnej polityki dewizowej Rady Polityki Pieniężnej, związanej zresztą także z wypuszczaniem kolejnych pustych obligacji, które za chwilę trzeba będzie wykupić i wtedy zrobi się krach. - potem można pokazać sukcesy najnowszej ekipy: sprzedaż Polskiej Wełny firmie, o której jeszcze przed sprzedażą dzięki Waszym dziennikarzom było wiadomo, że się nie wywiąże swoich zobowiązań oraz Winne Wzgórze, którym będzie zarządzać Pan Janka pospołu z Panią Krojcigową, która finansowo wspierała kampanię naszej Pani Prezydent. Można też urządzić spotkanie z niedoszłym, ale poważnym inwestorem - niemiecką firmą, której pomysł po prostu ukradziono. Gdyby zostało jeszcze trochę czasu to można odwiedzić kolegów Pani Prezydent Ronowicz obsadzonych na intratnych posadach (Centrum Biznesu, Cmentarz). Można też urządzić spotkanie z pracownikami zwolnionymi z Urzędu Miasta. Można też pomyśleć o tablicach pamiątkowych na poszczególnych obiektach dla przypomnienia, czym się poszczególni prezydenci miasta wyróżnili. Pani Prezydent Ronowicz - zapewne jak zwykle w trudnych sytuacjach - nie pokaże się osobiście, tylko schowa się za plecami swojej rzeczniczki. Ona w paru gładkich zdaniach uzasadni każdą bzdurę, a Pani Ronowicz nie będzie musiała świecić oczami ze wstydu. Ten sam list wysyłam również do Pani Prezydentowej Jolanty Kwaśniewskiej. Dobrze żeby wiedział, co nasze kochane władze miejskie będą chciały przed Nią ukryć i o co należy zapytać. Aha, zapomiałem jeszcze o Lumelu, który lada moment opuści miasto Pozdrawiam Czytelników i Redakcję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilk Re: Co pokazać prezydentowej w Zielonej Górze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.03, 20:45 Jedyne co zrobiła Bożenka to złapała internaute no i poszła w końcu do dentysty:))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilk Re: Co pokazać prezydentowej w Zielonej Górze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.03, 20:52 Lisku ale zgadzam sie z opinią co do pracy Rady Polityki Pieniężnej powinno sie ich wszystkich wsadzic na długie lata , taka moja opinia.Pozdrawiam Bożenka na Białoruś!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio To co będzie chciała. I bądźmy dla niej mili. 24.10.03, 21:19 W końcu jest kobietą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urwis Re: Co prezydentowa pokaże w Zielonej Górze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 15:10 Proponuję powrócić do pytania i zadać pytanie : ci prezydentowa pokaże w Zielonej Górze ? Odpowiedz Link Zgłoś