Dodaj do ulubionych

ZIELONOGÓRSKA MEKKA ARTYSTYCZNA !!!!!!!!!!!!!!

18.01.02, 18:14
Zielonej Górze potrzebny jest bardzo drogi i ekskluzywny lokal dla elit - uważa
Lesław Batkowski, członek Zarządu Miasta. - Piwo będzie kosztować tu nie 5 zł
ale 20 zł. Pozostałe trunki też będą cztery razy droższe niż gdzie indziej.
Czy elitom spodoba się „Bachusik”? Przedstawiamy projekt lokalu, gdzie w
założeniach miejskich mają odbywać się występy największych polskich artystów.
Co o tym sądzicie? Czy określanie standartów artystycznego lokalu to zadania
miasta?
Zobacz projekt
wyborcza.gazeta.pl/info/home.jsp?xx=522694&dzial=ziz01010101
Uwaga! Jest to link tymczasowy, czynny przez miesiąc
Obserwuj wątek
    • Gość: Miś Re: ZIELONOGÓRSKA MEKKA ARTYSTYCZNA !!!!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 22:24
      Batkowskiego pogrzało. już nie mają sie czym zajmować? Pewnie chcą lokal
      opchnąć kolesiom. Zaraz, zaraz podobne jaja robili z cegielnią. Miasto
      zapłaciło za projekty zagodpodarowania tej okolicy, sprzedało ją a inwestor i
      tak ma ich w nosie, bo w odróznieniu od urzędników wydaje swoje pieniądze.
      Wystrój mocno tandetny i chyba nie przystający do elitarnego lokalu.
      • Gość: Bartek Re: ZIELONOGÓRSKA MEKKA ARTYSTYCZNA !!!!!!!!!!!!!! IP: *.issi.uz.zgora.pl 19.01.02, 10:44
        dlaczego piwo nie moze kosztowac 5 zlotych
        przeciez w tym naszym kochanym miescie jest relatywnie drozej niz w Poznaniu czy Krakowie
        (ostatnio przy rynku pilem irlandzkiego Caffry'ey za 8 zlociszy) - super piwko 3 klasy wyzej niz
        nagazowany lech, eb czy nawet zywiec

a moze chodzi po prostu o to zeby tam nikt oprocz "swoich" nie chodzil?

a moze po prostu jak zwykle to glupi wymysl jakiegos "mozgo-kulawego" urzednika:(

pozdrowienia
        • arwena Re: ZIELONOGÓRSKA MEKKA ARTYSTYCZNA !!!!!!!!!!!!!! 19.01.02, 14:36
          a ja wciaz bede molestowac redakcje o ortografie
          standarDów!!!!!!!!!!!!

ludzie, toż to wasza praca!
          • Gość: Bartek Re: ZIELONOGÓRSKA MEKKA ARTYSTYCZNA !!!!!!!!!!!!!! IP: *.issi.uz.zgora.pl 20.01.02, 11:54
            pamietasz nasza rozmowe nt. baranow - wciaz niedziala, moze trzeba mocniej (bardziej obrazliwie)...
            • arwena Re: ZIELONOGÓRSKA MEKKA ARTYSTYCZNA !!!!!!!!!!!!!! 20.01.02, 12:09
              nie mam do nich sily juz chyba
              poza tym ten artykul na pierwszej stronie! totalny belkot o elitach! komu tak
              odp****? uwazam ze powinny za to glowy poleciec!
              lokalna sztuka to przecietna, be
              piwo za 5 zl pija amatorzy tanich alkoholi z deptaka (ochrona i tak ich nie
              wpusci) - a kto z nas nie pil przy deptaku piwa za 5 zl?????
              jasne, jesli miller przyjedzie (moze raz na 10 lat) to bedzie mial blisko z
              ratusza i listowski bedzie mogl mu powiedziec ze w zielonej jest dobra knajpa -
              bez cieplych dan!!!!!!!
              • Gość: Miś Re: ZIELONOGÓRSKA MEKKA ARTYSTYCZNA !!!!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.02, 12:14
                A tak na marginesie lokalna sztuka jest nieprzecietna?
                Może Batkowski chciał powiedzieć, że jest nic nie warta i nikogo nie przyciąga?
                • arwena Re: ZIELONOGÓRSKA MEKKA ARTYSTYCZNA !!!!!!!!!!!!!! 20.01.02, 12:21
                  Gość portalu: Miś napisał(a):
                  > A tak na marginesie lokalna sztuka jest nieprzecietna?
                  nie mam wyrobionego zdania o lokalnej sztuce
                  ale uwazam ze czlonek zarzadu miasta nie powinien wyrazac sie pogardliwie o niej
                  w artykule na pierwszej stronie jednej z wazniejszych LOKALNYCH gazet (w ogole
                  nie powinien mowic o niej pogardliwie tak btw)

> Może Batkowski chciał powiedzieć, że jest nic nie warta i nikogo nie przyciąga?
                  tak wlasnie powiedzial

mnie jeszcze zastanawia problem elit. kogo dotyczy to pojecie w naszym miescie w
                  takim rozumieniu? bo ja odebralam to jako kase po prostu. mnostwo ludzi ktorzy
                  maja kasy na peczki i chcieliby to puscic w dobrej knajpie (parafraza wypowiedzi
                  batkowskiego). nie artysci - no chyba ze na swiatowym poziomie. nie kabarety bron
                  boze STUDENCKIE! dresiarze w przezroczystym modelu bmw?
                  komentujacy sposoby unikniecia kratek? spotykajcy sie w tym celu z
                  przedstawicielami prokuratury i sadownictwa wlasnie w tak fajnej knajpie? czy
                  tych ostatnich nie zaliczymy do elit bo bez lapowek nie stac ich na piwo za 20 zl?

mysle ze dymisja bylaby tu na miejscu
                  jesli ktos nie potrafi nawet przemyslec wypowiedzi dla gazety, raczej nie
                  powinien rzadzic miastem
                  • Gość: ZgorA Re: ZIELONOGÓRSKA MEKKA ARTYSTYCZNA !!!!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.01.02, 14:53
                    Czy wy nie rozumiecie, ze czerwoni probuja znowu zrobic interes, wkrecic swoich
                    ludzi (zeby nie powiedziec znajomych) i przejac dobre miejsce do zarabiania
                    KASY.
                    • Gość: henryk Re: ZIELONOGÓRSKA MEKKA ARTYSTYCZNA !!!!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 15:30
                      Jasne, jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Tylko po co ludziom
                      oczy mydlić i to w tak głupi sposób? Dobry punkt na knajpę i tyle.
                      I jeszcze jedno: Jeżeli Miller przyjedzie do Zielonej Góry za dziesięć lat, to
                      będą inni prezydenci (miejmy nadzieję), a nie tacy, co to mekkę artystyczną
                      chcą stworzyć dla dresiarzy.
                    • Gość: kota7 Re: ZIELONOGÓRSKA MEKKA ARTYSTYCZNA !!!!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.01.02, 20:31
                      Gość portalu: ZgorA napisał(a):

> Czy wy nie rozumiecie, ze czerwoni probuja znowu zrobic interes ...

Przed laty były jaja, gdy stary Masternak naraił młodemu Aral przy rądzie i
                      twierdził, że nowych stacji benzynowych już nam nie potrzeba. Później była
                      modernizacja stadionu przy sulechowskiej i czerwoni kolesie koniecznie chcieli
                      dać zarobić B.Cichemu. Następna była hala dla akrobatów i znowu przekręty przy
                      przetargu. O wodnym świecie lepiej nie wspominać a i z Plazą też jest jakiś
                      swąd. Będziemy mieli boisko o sztucznej nawierzchni ale nie widomo kto na nim ma
                      grać, no chyba, że trzeba komuś dać zarobić. Sprawa przejętych knajp w ratuszu
                      wpasowuje się w panujący w naszym mieście klimat niejasności, braku czytelnych i
                      otwartych zasad gry w biznesie.
                      Od dawna zastanawia mnie brak ogłoszeń w naszej lokalnej prasie o przetargach na
                      planowane inwestycje. W mieście słychać tylko o dwóch firmach budowlanych, czy
                      inne wymarły ? Za Doganowskiego istniało jedynie Alpo. Teraz jest podobnie.
                      Nie jest istotny kolor ale koryto i kolesie.
    • Gość: Rita Re: ZIELONOGÓRSKA MEKKA ARTYSTYCZNA !!!!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.02, 12:42
      Nie mam nic p-ko takiemu lokalowi i niech w nim nawet ceny będą wysokie, bo
      niewatpliwie wypędzi to z lokalu szumowiny, z którymi niestety przez lata
      policja i służby walczą na deptaku bezskutecznie. Mam jednakże obawy, czy radni
      orientują się ile np zarabiaja przedstyawiciele niektórych " elit " np
      artysci tut. teatru - ja wiem i dlatego proponuję pomysł rozszerzyć o
      ewentualne sponsorowanie przedstawicieli elit , którzy przybędą do tego lokalu.
      • Gość: Lubusz Re: ZIELONOGÓRSKA MEKKA ARTYSTYCZNA !!!!!!!!!!!!!! IP: 213.77.48.* 05.02.02, 14:30
        A ja proponuję wszystkim:
        "Zmieńmy to całe robactwo w nadchodzących wyborach samorządowych.
        Nie zaszkodzi zrobić małej stajni Augiasza w Zielonej Górze."
      • osm Re: ZIELONOGÓRSKA MEKKA ARTYSTYCZNA !!!!!!!!!!!!! 22.07.02, 14:31
        Gość portalu: Rita napisał(a):

> orientują się ile np zarabiaja przedstyawiciele
        niektórych " elit " np
        > artysci tut. teatru - ja wiem i dlatego proponuję
        pomysł rozszerzyć o
        > ewentualne sponsorowanie przedstawicieli elit , którzy
        przybędą do tego lokalu.

Tu chyba Batkowskiemu chodzi nie o elity kultury, sztuki,
        nauki, lecz finansowe. No i pojawia sie problem, bo te
        finansowe, to sa bardziej zblizone do tych, co bywaly w
        Ostoi i za ktorymi sie wysyla listy goncze niz do sfer
        biznesu, ktroy raczej w ZG kuleje. Bedzie to dobra knajpa
        dla lokalnych gangsterow, ktorych stac na pifko za 20 zl,
        a raczej biznesmeni sie tam nie pojawia - zwlaszcza przy
        takim projekcie wnetrza - kompletny brak tego ciepelka,
        ktorego sie szuka w knajpce.
        Pozdrawiam p. Batkowskiego i zycze szybkiego powrotu do
        zdrowia - mamy w okolicy dobry osrodek ratowania
        schorowanego umyslu. Moze by sie pan tam wybral panie
        szanowny?
    • leonardcz Re: ZIELONOGÓRSKA MEKKA ARTYSTYCZNA !!!!!!!!!!!!!! 21.02.02, 02:42
      Panie Batkowski. Czy pan ocipial czy rozumu panu zabraklo. Do tej ekskluzywnej
      niby knajpy przyjda raz zobaczyc Batkowskiego gebe i wiecej nie zajrza. To
      bedzie niewypal ktory rozerwie Batkowskiego dupe. Zrob pan lepiej burdel w tym
      miejscu, to sobie pan prezydent pouzywa. zdrowia zycze.
      • arwena Re: ZIELONOGÓRSKA MEKKA ARTYSTYCZNA !!!!!!!!!!!!!! 01.06.02, 14:48
        up!
    • Gość: GIEDA Re: ZIELONOGÓRSKA MEKKA ARTYSTYCZNA !!!!!!!!!!!!!! IP: *.pl 08.06.02, 14:36
      Moim zdaniem, wladza nie powinna mieszac sie do gastronomii.

Jezeli chetnych na "artystyczne" wydawanie milionow byloby tak wielu jak sadzi
      prezydent, to taka knajpa powstalaby juz dawno. Stworzona samodzielnie przez
      chciwych milionowych zyskow biznesmenow.
    • Gość: Aga Re: ZIELONOGÓRSKA MEKKA ARTYSTYCZNA !!!!!!!!!!!!! IP: *.man.lodz.pl / *.tvsat364.lodz.pl 21.07.02, 23:06
      bradzo sie ostatnio zmarwiłam, kiedy zobaczyłam, ze nie ma juz Bachusa /nie
      mieszkam juz w Zielonej/ i jakieś dziwne pomysły na ekskluzywna kanjpę po
      prostu mnie śmieszą. Premier Miller takie knajpy w życiu oglądał, że nasz
      Bachus w ogóle go nie zaskoczy. Natomiast nasza Palmiarnia na pewno...
    • Gość: .gif Re: ZIELONOGÓRSKA MEKKA ARTYSTYCZNA !!!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.07.02, 14:20
      niestety nie zalapalem sie na artykul, wiec sprawe znam z forum tylko. moze ktos mnie oswieci co artystycznego jest w piwie po 20 zeta :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka