Gość: dfg IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.03, 21:19 No i co Panie Rzecznik Porozumienia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: robert Re: Zakończyły się negocjacje NFZ z lekarzami IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.03, 21:21 Chyba dupa zbita Panie rzecznik Nieporozumienia Zielonogórskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz specjalista co wy pier...cie!? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 21:52 ...czy ja widze jakies zludne poczucie satysfakcji? Trzeba byc kretynem, zeby myslec, ze lekarze z tych POZow zapewnia wam opieke medyczna :-( Juz widze umierajacych na choroby krazenia lub raka z powodu niewykonania badan dodatkowych. Ludzie! Zastanowcie sie, jesli profil lipidow kosztuje kilka razy wiecej niz lekarz dostaje za pacjenta (nie ma w tym jego robocizny! czy znacie hydraulika, ktory PRZYJDZIE tylko zobaczyc cieknacy kran za 8 pln??? nie mowie o jego naprawie!!) za wizyte, to kto wam zrobi te badania? A jak kobieta bedzie miala guzka w piersi, to kto jej zrobi badania kosztujace na wolnym rynku 300 zloty (mammografia + usg piersi + biopsja) za jedyne 7 punktow x 8 zloty = 64 zlote? Ze niby dr z Aldemedu lub innej poradni jest taki szczodry..? Zapytajcie sie dotychczasowych klientow tych poradni, jakie boje tocza z lekarzami o podstawowe chociaz badania... A teraz za mniejsze pieniadze beda przerabiac wiecej petentow... To beda jaja :-) Z rozbawieniem czekam na 1 sty 2004, hehe.. To porabany system, porabany kraj i decydenci kradnacy nasze pieniadze (jak nie bede placil na Zaklad Utylizacji Starcow - to sobie te badania sam porobie za moje prywatne ciezko zarobione pieniadze)... Wiec nieukrywana satysfakcja ludzi wypowiadajacych sie na tym forum swiadczy o przedawkowaniu lekow psychiatrycznych i patologicznie nadmiernie dobrym samopoczuciu. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: co wy pier...cie!? IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.03, 23:17 Nic dodać nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DuCH Re: co wy pier...cie!? IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.12.03, 02:13 Święta racja, zapraszamy do aldemedu na medycyne XIX wieku, szcząchor was wyleczy, z medycyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magoo A propos IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.12.03, 14:55 Wsadze kij w mrowisko, ale jakkolwiek sytuacja nie jest rozowa, to niektorzy lekarze zachowuja sie skandalicznie. Nie tylko w kwestii przystepowania lub nie do negocjacji. > Juz widze umierajacych na choroby krazenia lub raka z powodu niewykonania badan > dodatkowych. do tej pory tez umierali i lekarze jakos nie kwapili sie z wystawianiem skierowan nie tylko na badanie (za ktore lekarz placi), ale takze skierowan do specjalisty (ktore lekarza poz nic nie kosztuja). I mam wrazenie, ze ta lekarska polityka miala tylko na celu pokazanie jaki system jest zly i tym samym wkurzenie pacjentow. Chyba sie udalo. > czy znacie > hydraulika, ktory PRZYJDZIE tylko zobaczyc cieknacy kran za 8 pln??? no taaak... tylko, ze lekarz bierze te 8 zl za ow 'kran' bez wzgeledu na to czy on cieknie czy nie. Hydraulik przychodzi raz na dlugi czas. Znam wiele 'kranow' ktore od poczatku reformy systemu nie 'kapaly' jeszcze ani razu a lekarze za nie birali te 8 PLNow co miesiac. Bez skrupolow... > A jak kobieta bedzie > miala guzka w piersi, to kto jej zrobi badania kosztujace na wolnym rynku 300 > zloty (mammografia + usg piersi + biopsja) za jedyne 7 punktow x 8 zloty = 64 > zlote? A co? To lekarz p.o.z. takie specjalistyczne badania zleca? Do tej pory twierdzili, ze nie... > To beda jaja :-) Z rozbawieniem czekam na 1 sty 2004, hehe.. Gratuluje poczucia humoru panie doktorze. Pacjentom nie jest tak wesolo jak panu. A skoro jest pan specjalista (swoja droga ciekawe od czego?) to powiem panu, ze niejeden z was kradnie pieniadze Funduszu jak malo kto. Znam przynajmniej kilka przypadkow, ktore w zasadzie nadawalyby sie na zerwanie umowy i wytoczenie pewnie jakiejs sprawy sadowej za zlodziejstwo czy naduzycia... Gdybyscie mniej kradli, to moze byloby wiecej pieniedzy na poz. Niestety tak to juz jest, ze pieniadze nie rosna na drzewach. A z proznego i Salomon nie naleje. I jeszcze jedno. Niedawno odbyla sie 'ciekawa' debata w radio lokalnym. Zproszeni byli lekarze porozumienia zielonogorskiego, lekarze, ktorzy zlozyli oferty i przedstawiciele NFZ. Ci pierwsi zachowywali sie jak rasowa banda lobuzow (niezaleznie od tego, po czyjej stronie jest racja), co wzbudzilo we mnie autentyczna antypatie do tych osob. Naprawde ich komentarze wstawiane w polowie zdania innej osoby byly zenujace i ponizej poziomu przyzwoitosci. Zachowywali sie jak baby na jarmarku. Naprawde, bardzo trudno z kims takim sie rozmawia. I oni chca cos osiagnac? I ciekawostka: sam pan Sapa zgodzil publicznie sie na propozycje pracy zlozona mu przez dyrektora polikliniki. I co? juz mu nie przeszkadza calodobowa opieka nad pacjentem? Zdaje sie, ze to jeden z pierwszych argumetow, zeby nie przystepowac do negocjacji... Poza tym jakos zrzeszyc sie w porozumieniu zielonogorskim potrafili, ale juz skrzyknac sie w paru i otworzyc jeden gabinet calodobowy i zrobic w nim dyzury, to juz zabraklo wyobrazni... Przy okazji, mnie tez sie ten pomysl nie podoba, ale jak widac mozna znalezc wyjscie z tej sytuacji, bez szkody dla pacjenta. Bo w tej sytuacji to pacjent bedzie podzkodowany a nie lekarz i zaden lekarz nie bedzie mial z tego powodu wyrzutow sumienia, jesli pacjent umrze. Czy to jest zgodne z lekarskiem 'przede wszystkim nie szkodzic'??? A w rok pozniej juz nikt za niego nie dostanie nawet tych 'nedznych' 8 PLNow... Pomyslal ktorys lekarz o tym? Im wiecej pacjentow umrze w 2004 roku tym mniejsze beda wplywy w 2005; umarli nie placa skladek... Mnie tez wkurza, ze musze do lekarza chodzic prywatnie. Nie stac mnie na to, ale jak mam do wyboru umrzec albo nie zjesc, to wole to drugie... Ale za mnie ktos bierze te 'nedzna' stawke kapitacyjna mimo, ze ja z tych uslug lekarskich nie korzystam... Odpowiedz Link Zgłoś
markoniec Re: Zakończyły się negocjacje NFZ z lekarzami 16.12.03, 22:01 a jeśli NFZ nie zapewni tylu ludziom podstawowej opieki zdrowotnej, to chyba należy go za to rozliczyć i zlikwidować jako niefunkcjonalny a bardzo kosztowny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lek Re: Zakończyły się negocjacje NFZ z lekarzami IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 22:21 nie Narodowy Fundusz Zlodziei ale jego kierownictwo, ludzi a nie instytucje!!! amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Zakończyły się negocjacje NFZ z lekarzami IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.03, 23:15 Bylem w Aldemedzie raz i nigdy wiecej tam nie pojde!!!!!!Tam tylko liczy sie kasa!!!Biada nam jesli tylko oni beda nas leczyc.Nasze portfele tego nie wytrzymaja.Panie Pierozek czy pan sypia dobrze???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naskret Re: Zakończyły się negocjacje NFZ z lekarzami IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 23:18 ale o czym my tu mowimy?? a swistak siedzi i zawija w sreberka (a pierozek siedzi i pali ze sreberka i sie po tym smieje z was) pare pytan dla nas przecietnych zjadaczy chleba ile dostanie lekarz na jednego pacjeta?? za ilu pacjetow max bedzie mial placone?? (czy beda limity czy nie e??) i jesli sa limity to prosze policzyc lekarzy POZ w tych przychodniac pomnozyc razy max liczbe za ktora NFZ placi i wyjdzie ilu zielonogoprzan bedzie milao opieke zapewniona (no chyba ze pozostalych beda leczyc za darmo ha ha ha) jak sprawa sie ma ze szpitalem i jego statutem (moze wkoncu przyjmowac jako POZ czy nie?? i czy zlamal prawo taborski przystepujac do konkursu i mamiac oczy pacjetow w zg?? mam nadzieje ze dziennikarze gw zadadza te pytania wcz panu pierozkowi (i nie obraza sie ze oni na nie nie wpadli) a i jesli sie nie myle to jakos na przlomie listopada i grudnia dyr NFZ zapowiadal ze lekazre rodzinni otrzymaja 16 PLN za jednego pacjeta - jak to sie ma do Zielonej Gory?? ( u nas jakos 5 gora 8 pln za pacjeta dostaja) nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rer Re: Zakończyły się negocjacje NFZ z lekarzami IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.12.03, 14:07 Szpital was wyleczy i Aldemed też-tanio i dobrze-he,he-będziecie się wtedy śmiać z rzecznika. Odpowiedz Link Zgłoś
afe-lek Re: Zakończyły się negocjacje NFZ z lekarzami 18.12.03, 14:13 To jest po prostu tragedia a NFZ to Narodowy Fundusz Zabójcó, przede wszystkim naszych pieniędzy. Od lat płacę uczciwie nawet podwójne składki (praca w dwóch różnych podmiotach) niezależnie czy w drugiej pracy coś zarobię czy nie. Ale nie mam z tego tytułu podwójnej opieki medycznej, co więcej kilku specjalistów zawsze odwiedzam prywatnie. NFZ, a przede wszystkim szefostwo tej wątpliwej instytucji nie ma prawa do tego stopnia rządzić moimi składkami no i zdrowiem. Przecież pan P. robi to na zasadzie, ja wam k.... pokażę, kto tu rządzi ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyrobnik Re: Zakończyły się negocjacje NFZ z lekarzami IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 16:11 odprowadzam taką kasę na zdrowie, że wystarczyłoby na 10 osób przez cały rok, a oni mi proponują kilometrową kolejkę w szpitalu ! granda w jasny dzień !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naskret CV IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 19:14 bardzo mi sie podoba zyciorys naszego prezesa urodzony w 1946 a nastepna informacja to 1991 w tym czasie pan p. zapewne hibernowal :-) wsydzi sie czegos?? www.nfz-zielonagora.pl/NFZ?id=96821 Odpowiedz Link Zgłoś
afe-lek Re: CV 19.12.03, 13:33 Gość portalu: naskret napisał(a): > bardzo mi sie podoba zyciorys naszego prezesa > > urodzony w 1946 a nastepna informacja to 1991 > > w tym czasie pan p. zapewne hibernowal :-) > > wsydzi sie czegos?? doskanałe pytanie, czy ktoś zna odpowiedź ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Zakończyły się negocjacje NFZ z lekarzami IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.12.03, 19:43 Widziałem dziś tego pana Sapę w TV (chyba teleskop) ,gdy z obłudnym wyrazem twarzy tłumaczył że najważniejsze jest dobro pacjenta ,do momentu gdy prowadzący audycje spytał czy wzorem lekarzy z Gorzowa będzie leczyć pacjentów za darmo (w razie niepodpisania umowy z NFZ ) ,w tym momencie się aż zapowietrzył i stwierdził że jego pieczątka ma określoną wartość. Panie Sapa i wy wszyscy dbający o "moje " dobro ,nie wstydźcie się określic sumy która by była " godna " dla was ,by się zająć pacjentem. Bo jak zwykle chodzi o kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naskret Re: Zakończyły się negocjacje NFZ z lekarzami IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.12.03, 00:33 odn dzis marek bedzie paracowal za darmo - newazne (pewnie jest jakims prostym koleisem, ktory nic nie kuma- tak wynika z jego post) pan marek skonczyl zapewne 8 klas + 5 technikum i uwaza ze studenci a w szczegolnosci lekarze to darmozjady co to za problem apap przepisac az szkoda slow marek dojdz do sum zaoferowanych przez NFZ lekarzom rodzinnym i wtedy pogadamy bo tak to nawet patrzec mi sie na twojego posta nie kce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Zakończyły się negocjacje NFZ z lekarzami IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.12.03, 10:17 Dziękuie za bardzo wysoka ocenę dot. mojej edukacji. Istota mojego postu jest by pan Sapa w sporze z NFZ jasno określił za ile będzie leczył. Ciagłe powoływanie się na dobro pacjenta trąci dla mnie obłudą. Wielokrotnie osobiście spotkałem się z niekompetencją i tzw. olewaniem pacjęta. A który zawód gwarantuje dobrą opłacalność ? Za jaką kwotę korporacja lekarzy rodzinnych jest w stanie zapewnić całodobową opiekę ? Jestem przekonany że taka suma istnieje. Co , p. Sapa nie może jej określić ? Czy boi sie by zwyklych ludzi krew nie zalała gdy usłyszą kwotę.Czy oglądałeś oswiadczenie majątkowe radnego Sapy ? Tematem do którego się nie odniosłem jest NFZ w obecnej postaci, który jest wielkim nieporozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naskret Re: Zakończyły się negocjacje NFZ z lekarzami IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.12.03, 16:55 przepraszam ponioslo mnie w pierwszej czesci postu w tym roku lekarze rodzinni dostawali cos kolo 7 pln na pacjeta (nie wazne czy przychodzil czy nie e) ale za to oplacali pielegniarki, czynsze, prady gazy paliwo, osprzet, sprzataczki, srodki czystosci i wiele wiele innych rzeczy (z pozoru drobnych ale ziarnko do ziarnka...) w tym dochodza mnie sluchy ze niektorzy podostawali 4,5 zlotego (ale nie mam mozliwosci tego zweryfikowania - niestety - moze ktos z gazety sie dowie) i naprawde polecam LEKARZ TWOJ CIE OLAL PRZEPISZ SIE DO INNEGO (POPYTAJ ZNAJOMYCH, JACYS BEDA NA PEWNO ZADOWOLENI) ostatnio widzialem program w tvp3 lubuskiej jak brachman zych i jakis 3 kolo jezdzili sobie po lekarzach za przyzwoleniem "dziennikarza" - panowie WSTYD latwo oczerniac kogos gdy nie ma on mozliwosci obrony natychmiastowej. to sie nazywa tchorzostwo chyba a ze sapa w oswiadczeniu pokazuje ze ma duzo kasy to dobrze znaczy ze profesjonalnie nimi zarzadza i to wszystko i radze wykalkulowac sobie ile powinien zrabiac czlowiek ktory cale zycie sie uczy i ma dbac (ratowac) o nasze zdrowie (zycie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: set Re: Zakończyły się negocjacje NFZ z lekarzami IP: 213.77.60.* 23.12.03, 18:59 Masz racje ten wystep w tvp3 Brachmanskiego na temat lekarzy byl wyjatkowo prostacki,sam sie potem zastanawialem ze on jest tez taki w zyciu codziennym.Plotl takie bzdury,byl spieniony ze oni nie chca robic tego co SLD zaproponowala,zaskoczyl mnie brak klasy u niego.Do MSZ nie nadaje sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Zakończyły się negocjacje NFZ z lekarzami IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.12.03, 20:40 Podoba mi sie twój tekst , a zwłaszcza ostatnie zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Zakończyły się negocjacje NFZ z lekarzami IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.12.03, 20:47 Moja poprzednia wypowiedź dot. tekstu Naskręta Odpowiedz Link Zgłoś