Dodaj do ulubionych

Garmin-Asus nuvifone G60 - test

IP: *.markom.krakow.pl 24.10.09, 00:01
Tylko że Nuvi 255W nie posiada aktywnego uchwytu. Aktywny uchwyt (taki z wbudowanym złączem zasilającym) np. Brodit do smartfonów/PDA kosztuje ~~300PLN. Jak policzymy to co w zestawie ma G60 (mapy, uchwyt,kabel zasilający itp) to wcale nie jest tak drogo. Mam wrażenie, że autor miał rękach G60 tylko przez 5min (albo wcale). Jak można w teście nie wspomnieć o kopmasie 3-osiowym. Powiązanie orientowania mapy zauroczyło mnie - który inny smartfon to potrafi ?. Polecam każdemu test: G60 przed sobą i obracamy się wokół własnej osi - mapa będzie obracała się jednocześnie
Dlaczego nie wspomina o szybkości działania samego OS opartego na Linuxie ?
Uwaga drugi model nuvifone M20 na windows m. nie posiada kompasu
Obserwuj wątek
    • michal.mlynarczyk Re: Garmin-Asus nuvifone G60 - test 26.10.09, 14:40
      @uchwyt
      300 zł to nie 1000 zł, prawda?

@kompas
      iPhone 3GS, HTC Hero, HTC Magic, etc.

@szybkość działania systemu
      Szybki jest tylko interfejs menu - aplikacje takie jak przeglądarka WWW czy przeglądarka zdjęć działają makabrycznie wolno.
      • Gość: G60-prawie-kupiony Re: Garmin-Asus nuvifone G60 - test IP: *.markom.krakow.pl 27.10.09, 00:49
        > @kompas
        > iPhone 3GS,
        ~~ 2300 PLN
        > HTC Hero,
        ~~ 1800 PLN
        > HTC Magic, etc.
        ~~ 1200 PLN
        Do tego dodajmy koszt dedykowane aktywnego uchwytu oraz oprogramowania nawigacyjnego z mapami Europy (ale takie które nie musi korzystać z transmisji danych - koszty roamingu mogą powalić podczas wakacyjnej wycieczki po Europie)
        ===
        czy ~~ 2300 za G60 to dużo czy mało ? Wszystko w zestawie, nawigacja działa offline (nie wymaga pobierania "danych z internetu").

>aplikacje takie jak przeglądarka WWW czy przeglądarka zdjęć działają makabrycznie wolno
        wolno - OK
        makabrycznie - przesada
        Ja potrzebuje jedno urządzenie:
        tel. GSM, nawigacji, możliwości odbierania poczty. Czasami sprawdzenia czegoś na www (nie mam zaparcia do katowania się miniekranikami do przeglądania stron - szkoda oczu). Po prostu mam Garmina i wizja pozbycia się jednego urządzenia koniecznego do zabierania z samochodu bardzo mi odpowiada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka