Dodaj do ulubionych

Apple Magic Mouse - zakochać się w gryzoniu

IP: 79.97.203.* 18.12.09, 02:12
"To tak jak z iPhone, choć wiem, że telefon z niego marny - innego nie
chcę." - przeciwnicy marki Apple nazywaja to religia, a ja tylko moge
potwierdzic pani slowa, to po prostu tak dziala, nie wiesz kiedy i nie
interesuja cie inne urzadzenia :)
Obserwuj wątek
    • Gość: iphoniarz Apple Magic Mouse - zakochać się w gryzoniu IP: *.adsl.inetia.pl 18.12.09, 06:24
      www.przemekspider.com/2009/11/magiczna-mysz-mam-i-ja-i-ja-recenzuje.html
    • Gość: Waz Apple Magic Mouse - zakochać się w gryzoniu IP: *.pbuk.pl 18.12.09, 07:45
      co do przewijania do przodu i wstecz w przeglądarce to ta funkcja jest
      dostępna w operze od dawien dawna przy współpracy ze zwykłą myszka.
      Gratulujemy firmie apple świetnego patentu ;]
      • andrzejzaremba ruchy myszka, gesty 18.12.09, 08:38
        no wlasnie chcialem tez to napisac. i nie jest to tylko w przewijanie stron, ale duzo, duuuuuuuuuzo wiecej. za to nie przesiadam sie z opery do niczego innego, kto zacznie uzywac te przegladarke i pozna ja, nie bedzie korzystac juz nigd z niczego innego. ruchy myszka, wbudowany klient poczty, wbudowane wspoldzielenie plikow, web serwer....
        • kretynofil Bzdura ;) 18.12.09, 10:50
          Po szesciu miesiacach uzywania Opery (i ciaglego przelaczania sie do Firefoxa kiedy kolejna strona nie dziala jak powinna - tak, wiem, onet i plotek "u Was dziala") odetchnalem z ulga... Chrome 4.0 + Adblock.

A co do dodatkow ktore wymieniasz:

Gesty mysza wymagaja wcisniecia prawego przycisku myszy. Typowe dla Operowcow jest to, ze nie rozumieja tekstu pisanego. Magic Mouse trzeba tylko musnac, nie trzeba wciskac przycisku i ruszac mysza.

Wbudowany klient poczty jest do dupy - odkryles juz cos takiego jak "poczta przez WWW"?

Klient BitTorrent tez jest mierny.

WebServer to lipa ;) Unite w wiekszosci konfiguracji po prostu nie dziala.

Opera byla moja ulubiona przegladarka - i bardzo mi sie podobala, ale nowa wersja Chrome zjada ja na sniadanie ;)
          • Gość: A Kretynofilu, twe komentarze są z dupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.09, 12:59
            Typowe bredzenie fanboya, który w każdej wypowiedzi musi podkreślić własną wyższość i obrazić możliwie największą grupę. BTW, Chrome, jeśli będzie ewoluował w obecnym tempie, osiągnie poziom kompatybilności standardów i sprawności Opery oraz wygody w okolicach wersji 10-11. Co przyznają nawet sami twórcy na blogu, podając odpowiedni roadmap prac, ale nie taki kretynofil, on wie lepiej...
      • Gość: zzz Re: Apple Magic Mouse - zakochać się w gryzoniu IP: *.171.127.130.static.crowley.pl 18.12.09, 08:54
        jejku człowieku, kumasz o czym jest artykuł? Podpowiem: NIE O SAFARI ani żadnych innych przeglądarkach.
      • kosmiczny_swir FF tez to ma 18.12.09, 10:05
        FF tez to ma. Tylko Safari to taki Applowski Internet Explorer.
    • Gość: makowiec Apple Magic Mouse - zakochać się w gryzoniu IP: *.bas.roche.com 18.12.09, 09:18
      Nowa myszka jest fatalna. Dla ręki innej niż mała kobieca rączka
      używanie tego "Magic" wynalazku jest torturą. Owszem funkcje ma
      fajne, ale z ergonomią jest tragedia. Mysz jest zbyt lekka, żeby
      wykorzystać jej potencjał. Dałem jej kilka szans, ale ostatecznie
      mój egzemplarz wylądował w szufladzie za to kupiłem na allegro starą
      Magic Mouse i jestem zadowolony.
      • wojtkow Re: Apple Magic Mouse - zakochać się w gryzoniu 18.12.09, 09:37
        Ja mam grabę koszykarską (piłkę do kosza chwytam jedną dłonią) a na Magic Mouse
        pracuje mi się wygodnie. Jest to kwestia sposobu trzymania myszki - z uwagi na
        wielkość dłoni nigdy nie opierałem jej na myszce, tylko na blacie, mysz
        podtrzymując palcami - przy takim chwycie Magic Mouse jest znakomita.
        Pod OSX warto jeszcze użyć BetterTouchTool który dodaje obsługę kilkunastu
        dodatkowych gestów, razem z nim ta mysz naprawdę staje się moim najbardziej
        użytecznym gadżetem przy kompie - i do zwykłej myszy już nie wrócę.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Apple Magic Mouse - zakochać się w gryzoniu 18.12.09, 09:39
      W tej myszy ujawnia się geniusz apple'a

Wystarczy wziąć dobre znane rozwiązania,ale nie będące w powszechnym użyciu (w
      tym przypadku gesty myszy), dorzucić do nich design i mamy nowy "rewolucyjny
      produkt".
      • Gość: huhu Re: Apple Magic Mouse - zakochać się w gryzoniu IP: 90.156.118.* 18.12.09, 10:07
        "Apple rozwiązało po mistrzowsku: Magic Mouse nie ma kulki"
        ze niby co? Apple? Kulki moja mysz nie ma juz od wielu lat. Gesty?, patent
        znany od lat. Apple dodalo dotyk i design, i tu naleza sie brawa, ale nie piszmy
        bzdur.
        • Gość: znawca Ty glabie IP: 79.97.203.* 18.12.09, 10:40
          poprzedniej myszki nie miales w rekacha sie wypowiadasz, typowy polski
          specjalista od wszystkiego mieszkajacy na zadupiu. Chodzi o kulke do
          przewijania, a nie pod spodem.
      • kosmiczny_swir Apple - dla mnie guru robienia biznesu 18.12.09, 10:08
        Apple - dla mnie oni sa guru robienia biznesu. Nie wdacjac sie w dyskusje czy
        ich produkty za zle czy dobre - oni umieja na nich zarobic jak nikt inny. Inne
        firmy wykrwawiaja sie w morderczej konkurencji w najtanszym segmencie a Apple po
        luzaku kosi kase. To sie nazywa biznes.
    • Gość: Zx Re: Apple Magic Mouse - zakochać się w gryzoniu IP: 81.219.155.* 18.12.09, 10:26
      to tylko świadczy o Twojej głupocie i podatności na reklamę
    • Gość: DTP Apple Magic Mouse - zakochać się w gryzoniu IP: *.gaja.net.pl 18.12.09, 11:38
      BREDNIE NA KÓŁKACH ! TA MYSZ NIE NADAJE SIĘ DO PRACY PRZY PROGRAMACH GRAFICZNYCH. Teraz jetsem pewien że albo ktoś płaci wam za te artykuły albo piszecie brednie tylko po to żeby pisać. Zapraszam na usneta na grupę DTP albo grafika, oraz na portal GoldenLine.pl na grupę Jabłuszko...nikt tam sobie nie wyobraża pracy z tą myszą w programach graficznych!
    • opinia_publiczna_online Apple Magic Mouse - zakochać się w gryzoniu 20.12.09, 20:18
      A o co ten hałas?
      Jedni lubią blondynki, a drudzy brunetki.
      Tylko Jan Kiepura jedne i drugie chciał całować :-)
    • Gość: podatnik Apple Magic Mouse - zakochać się w gryzoniu IP: 94.75.67.* 21.12.09, 01:27
      PANOWIE!!! PAX! Sam kupiłem tę mysz. Używam. Jest świetna, choć ma i
      minusy (czasami przewija ekran, kiedy ja tego nie chcę), ale proszę
      o jedno: przestańmy się wyzywać! Jedni lubią to, inni tamto, ale to
      jeszcze nie powód do złości i inwektyw.

Wydaje mi się, że w Polsce mysz za 300 peelenów nie zyska
      popularności. Statystyki są różne, więc sam nie wiem co myśleć.
      Przed świętami ludzie plazmy za grube tysiące wynoszą jedna po
      drugiej ze sklepu, ale są i statystyki, które mówią, że 80% narodu
      zaraz umrze z głodu. To jak to w końcu jest?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka