Dodaj do ulubionych

Era odcina się od Heyah

IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 14.03.04, 22:26
oooooo nowa sieć wypas !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Borys Re: Era odcina się od Heyah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.04, 22:32
      hehe zamowilem 80 sztu starterów nie majac jeszcze telefonu ;)))
    • Gość: Borys Re: Era odcina się od Heyah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.04, 22:32
      hehe zamowilem 80 sztuk starterów:)
    • Gość: Wacuś Erah, Heyah... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.04, 22:40
      ...jaka to różnica? Wszystko i tak zostaje w rodzinie.
      Konkurencji podpowiem - gratis - hasło antyreklamowe: Nie daj się zŁAPAć.
    • Gość: McBazyl Era odcina się od Heyah IP: *.w31.gd / 213.192.64.* 14.03.04, 22:43
      miejmy tylko nadzieje ze na tych ich mieszaniach nie ucierpimy my (biedni
      młodzi z komórqami na karty). w najlepszym wpadq to Heyah bedzie tani i z
      POP`aka stane sie HEYA`kiem :D kto wie....
    • Gość: Misiek Komory jak partie - stare zle wiec robia nowa ... IP: 193.0.122.* 14.03.04, 22:43

Zupelnie jak partie polityczne - stare juz sobie popsuly opinie wiec daja nowa
      nazwe i jada dalej.
    • Gość: Barti Re: Era odcina się od Heyah IP: *.byd.elnet.pl 14.03.04, 22:44
      hERA zdziera!
    • Gość: greg Era robi ludzi w bambuko IP: *.cnpae.pl / 212.244.49.* 14.03.04, 23:05
      Nie rozumiem po co cały ten cyrk z nowym operatorem jak wiadomo, że jest to Tak
      Tak Bis
      • Gość: Piotreq Re: Era robi ludzi w bambuko IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 14.03.04, 23:19
        To tak jak Dla Każdego zamiast POP. Niby nowość a to inna taryfa...
        • Gość: zulak Heyah to Heyah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 17:26
          Skoro PTC nadalo Heyah nazwe Heyah to znaczy ze chce zeby tak na to mowic,
          Heyah to formalnie brat Ery, wiec mowic na Heyah Era to tak jakby na Bolka
          mowic Lolek, no dajcie spokoj ludzie :-)
          • Gość: Simon dyrdymały gadacie... IP: *.brzeziny.net 15.03.04, 22:42
            PTC wprowadziło nową markę z zupełnie nową taryfą, oddzielnym zakresem
            numeracyjnym itd ..itp.. to tak jak procter&gamble ma kilka rodzajów proszków
            do prania i co?? na wszystkie mówisz że to Visir???
          • Gość: hejaera:)) Re: Heyah to Heyah IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.04, 06:10
            czyli krotko mowiac Zlodzieje:))ale wazne ze czuja konkurencje na plecach,pora
            na odpowiedz plusa i ideii:))Niemozliwe staje sie mozliwe dupki z ery:))
          • Gość: Heyah Heyah a usuwanie blokad sim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.04, 10:33
            Witam, prowadze serwis zajmujacy sie usuwaniem blokad (www.sim-lock.com.pl) i
            musze stwierdzic ze nie rozumiem gadania dotyczacego nielegalnego usuwania
            blokad. Problemy pojawiającym sie przy usuwaniu tego typu blokad to:
            1. Uzywanie nielegalnego oprogramowania - zazwyczaj kody źrodlowe
            oprogramowania sa kradzione z oryginalnych urzadzeń ZAKLADAJACYCH blokady.
            2. Naruszanie praw autorskich oprogramowania w aparatach

ja używam oprogramowania zakupionego za granica (ciezkie pieniazki musze
            powiedziec) i wykorzystuje mozliwosc jaka daje sam aparat - usuwanie blokad za
            pomocą kodu. Nie narusza to gwarancji (choc roznie moze byc to interpretowane)

---
            Pozdrawiam i heyah :)))
            Paweł Dawidowski
            +48503111999
            www.simlock.com.pl
    • Gość: defff Kto jest autorem artykulu? IP: *.wmc.com.pl 14.03.04, 23:07
      Osleplem, czy nikt sie nei podpisal?

->defff
    • Gość: rasta To era czy idea???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.04, 23:34
      "Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase" tak chlopaki POPaki mowia do
      siebie komentując "rękę" jak dla mnie to cos tu nie gra. Idea sprytnie uzyla
      "łapy" do reklamy swojego popa. zapewne to jest wspolna akcja ery i idei (moze
      tez plusa)
      Tak to wlasnie robia z nas balona....
      • Gość: adam_ski Re: To era czy idea???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.04, 23:42
        Z Ciebie balona robic nie trzeba. Czy naprawdę nie widzisz, że Heyah to produkt
        Plusa?
    • Gość: maruda polska język, trudna język IP: *.gdynia.mm.pl 15.03.04, 00:28

Właścicielowi Ery bardzo zależy mu na efekcie nowości.

Po co to 'mu'?

• Gość: Ulenspiegel Hey Allah, heyah llah :-))) IP: *.ii.com.pl 15.03.04, 01:20
      • Gość: eszka Re: Hey Allah, heyah llah :-))) IP: *.rudanet.com / *.rudanet.com.pl 19.03.04, 11:28
        o, widzę, że ktoś również to zauważył :)
        to takie przygotowanie, oswajenie z wyrazami obcymi kończącymi się na -h
        wnioskuję, że to produkt jakiegoś wschodniego operatora
    • Gość: P. Re: Era odcina się od Heyah IP: *.rivernet.com.au 15.03.04, 01:23
      telstra
      optus
      3
      virgin
      orange
      vodafone
      ... to się nazywa konkurencja! a nie jakaś pośrednia niby-marka w tym zasranym malutkim
      kraju!
      • Gość: # Re: Era odcina się od Heyah IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 15.03.04, 08:30
        i dodam tu jeszcze T-Mobile.

Ale, jak chcesz swiatowych marek, to sie doczekasz. Jest kwestia czasu kiedy
        Idea zmieni nazwe na Orange, Era na T-Mobile (chociaz Era moze sie DT opierac),
        wrzeszcie Plus na Vodafone (kiedy ten juz kupi wiecej udzialow).
    • Gość: kochas Analiza? Niezla reklama! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.04, 02:09
      Niby kto napisal ten tekst? To az tacy sa etyczni dziennikarze "Gazety", ze nie
      podpisuja sie pod reklama bez podpisu "Reklama"? Czyli ten budzet, ktory
      rosnie, poszedl tez na takie teksty... No ladnie... Nie ma jak dobre
      publicity... Wstyd, "Gazeto"!
    • Gość: RK Ranking taryf - www.taryfy.prv.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.04, 08:42
      Wejdź i sprawdź:

www.taryfy.prv.pl
      • Gość: fora A gdzie taryfka 12zł+30min ? IP: *.starnettelecom.pl 15.03.04, 08:56
        Coś mało aktualna ta stronka.
        Ja płacę abonament 12zł/mies. brutto i mam 30 min/mies. gratis. I gdzie to jest
        uwzględnione ?
        POOPKI, TAKTACZKI i SIMPLUSKI niech się bujają.
        • Gość: evosonic Re: A gdzie taryfka 12zł+30min ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.04, 11:20
          podziel się dobry człowieku radosną nowiną gdzie tak jest bo żyję w nieświadomości
          • gibki Re: A gdzie taryfka 12zł+30min ? 26.03.04, 12:24
            nie wiem jak ten kolo kombinuje ale ja mam abonament
            28 zl brutto a w tym 65 minut
            stawka plaska caly dzien (pierwsza minuta liczona normanlnie pozniej co 30 s)
            a gdzie?
            w erze
            a dlaczego?
            bo 5 rok z nimi siedze
    • Gość: Sarq Re: Era odcina się od Heyah IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.04, 09:32
      Zobaczmy:

"www.ripe.net/perl/whois?
      form_type=simple&full_query_string=&searchtext=213.158.196.4&do_search=Search"

i od razu wiemy "kto za tym stoi" ;)
    • Gość: PIT PLUS ZOSTAJE W TYLE IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 15.03.04, 09:39
      I TRUDNO SIE DZIWIC...POGRATULOWAC NIEZWYKLE "UPRZEKMYCH", "MILYCH"
      KONSULTANTÓW ZAROWNO TELEFONICZNYCH JAK I TYCH REALNYCH W PUNCIE OBLUGI ...
      JESZCZE TYLKO 6 MIESIECY I ZEGNAJ PLUSIE - WRACAM DO ERY....A PLUSOWI CHETNIE
      POWIEM W TWARZ TO CO NIEDYS PEWIEN SLUCHACZ RADIA MARYJA DO OJCA
      PROWADZACEGO...CH.....UJ CI W .D...UPE
      • Gość: rock Re: PLUS ZOSTAJE W TYLE IP: *.starnettelecom.pl 15.03.04, 10:44
        Też tak myślałem, dopóki nie zobaczyłem wyników finansowych.
        Plus olewa detalistów, koncentruje się na klientach biznesowych.
        I dobrze na tym wychodzi, przynajmniej lepiej niż Era.

Swoją drogą strasznie dużo czasu potrzebowałeś, żeby zrozumieć, że Plus już od
        dawna mówi ci to, co ty dopiero chcesz powiedzieć.
        • Gość: mik Re: PLUS ZOSTAJE W TYLE IP: *.ia.agh.edu.pl 19.03.04, 11:09
          Nie wiesz chyba co piszesz. Jestem dla Plusa malutkim detalistą i jakoś nie
          narzekam. Za 42,70zł brutto (35 netto) mam co miesiąc 40min + 20SMS,
          niewykorzystane przechodza na 3 miesiace. Za przedlużenie umowy miesiąc temu
          kupiłem Eryka T610 za 304zł (a płacę bardzo niskie rachunki, dotąd miałem
          abonament 30,50zł brutto i rzadko go przekraczałem) - porównaj z ceną na wolnym
          rynku. Dodatkowo bezpłatnie wymieniono mi kartę Mega na Mega3 (normalnie 61zł).
          Do abonamentu mogę dokupywać tanie pakiety minut, też ważne 4 (1+3) miesiące,
          które wykorzystywane są w kolejności atrakcyjnej dla użytkownika (czyli
          najpierw najtańsze minuty). Nie wspomnę o usługach dodatkowych, transmisji
          danych itp. - ciekawe, jak to wygląda w Heyah. Ile tam kosztuje roaming? Zwykle
          w systemach bezabonamentowych jest horrendalnie drogi (w Simplusie również).
          Nie uważam, że w Plusie wszystko jest idealne, ale trzeba pisać obiektywnie. A
          od Heyah moim zdaniem znacznie lepsze są też nowe taryfy Mega w Idei.
          Niewykluczone, że Heyah akurat dla pewnej grupy osób będzie opłacalne, ale
          trzeba to sobie wcześniej POLICZYĆ, a nie sugerować się debilnymi reklamami.
          Zabieg z tworzeniem nowej marki to w tym przypadku nic innego, jak agresywny i
          oszukańczy marketing. Heyah to w 100% produkt Ery, więc po co się z tym kryć?
          Oczywiście po to, żeby ludzi zrobić w balona i żeby uwierzyli w
          istnienie "nowego" i "tańszego" operatora... i również po to, żeby stworzyć
          modę na Heyah. A gdy coś jest modne, to zaczyna sprzedawać się samo. Wszystko
          jasne.... A przecież wystarczyło przedstawić produkt jako Era Heyah (nawet
          gdyby Era było małymi literkami) i byłoby przynajmniej uczciwie.
    • Gość: :> Re: Era odcina się od Heyah IP: 213.17.251.* 15.03.04, 10:05
      'ooo nowa sieć wypas'. Może i tak, ale jak to długo potrwa ? Jest dość silna
      konkurencja, a jak era ma sie odciac to nie moze byc tak rozowo... Choc z
      innego punktu widzenia... Maja tanie uslugi, co napewno przyciagnie mnostwo
      klientow....
      • Gość: r.e.r.e Re: Era odcina się od Heyah IP: *.olkusz.pl / 213.17.136.* 15.03.04, 13:08
        nie ma bezplatnej bramki internetowej wiec sie moga pocalowac w cztery litery!!!
        • Gość: adi Re: Era odcina się od Heyah IP: 62.148.89.* 20.03.04, 17:12
          Jak sie miało kiedyś simplusa, to się taką bramkę ma ;P. Bramka mi zostanie, a plusowi podziękuję. Nie te ceny, nie te zarobki, choć teraz muszą zrobić coś, bo mogą stracić klientów, przynajmniej simplus. Mogę się założyć, że już w najbliższym czasie wszyscy operatorzy, zarówno ERA, IDEA jak i PLUS GSM wprowadzą w swoich odpowiednio TAK TAKu, POPie i SIMPLUSie cosekundowe naliczanie. Więcej niż pewne. A jak SIMPLUS się "poprawi" zawsze mogę do niego wrócić - proste.
    • Gość: podly_kapitalista Re: Era odcina się od Heyah IP: 5.5R* / *.nokia.com 15.03.04, 12:50
      jasne - full wypas !
      wydoimy Was z kaski, ino bedzie furczalo....
      wasi starzy juz siedza w naszych kieszeniach, teraz pora na Was ...
      jaka pieka czerwona lapka!
      jaka niska taryfa!
      super telefoniki!
      tylko kupujcie, kupujcie i jeszcze raz kupujcie a potem dzwoncie, dzwoncie i
      dzwoncie...
      • Gość: Andy Re: Era odcina się od Heyah IP: *.chello.pl 15.03.04, 15:32
        ale głupi jesteś
    • Gość: w34 Czerwona Łapa marketingowego oszusta IP: *.sikornik.gliwice.pl 15.03.04, 12:57
      To samo, porzadnie sformatowane jest tu:
      w34.blog.pl/archiwum/index.php?nid=6448232
      Czy lepiej mieć 1/3 czy 2/4 tortu? Oczywiście, że lepiej mieć 2/4 choć pewnie
      tyle nie dostaną ale zagranie jakie zrobiła Polska (he, he, polska) Telefonia
      Cyfrowa, czyli operator sieci Era GSM wymyślając Czerwoną Łapę w tym kierunku
      zmierza.

Miał być czwarty operator GSM w Polsce - nie ma. Mieli działać operatorzy bez
      sieci - nie ma. Politycy, jak się ich poprosi potrafią tak podejmować decyzje
      (albo ich nie podejmować) aby dla wielkich było wygodnie, wielcy za do
      politykom to we właściwym czasie wynagrodzą. Taki jest świat, taka jest
      demokracja. Przecież przy obrotach na poziomie 5 mld zł (takie obroty mają w
      Polsce operatorzy GSM) te kilka milionów na prezenty to naprawdę niewiele. A
      jakby tak pojawił się ten czwarty, albo zmuszono Trzech Wielkich do wpuszczenia
      na swoją infrastrukturę niezależnych to obroty mogły by spaść, krociowe zyski
      spadły by na pewno ale najgorsze jest to, że rzeczywiście spadły by ceny, a
      tego Wielcy nie lubią. Przecież jednym z narzędzi prowadzenia biznesu jest
      monopol, a jak się nie da pracować w monopolu to można ewentualnie zgodzić się
      na quasimonopol niż na rzeczywiście wolny rynek.

W całej Europie jest tak, że rynek operatorów GSM jest rynkiem gdzie
      konkurencji nie ma. Operatorzy niby konkurują, a tak naprawdę kontrolują cenę.
      Umawiają się jaki ma być poziom cen w danym kraju i potem konsekwentnie się
      tego trzymając. Oczywiście nie ma szans na wykrycie spisku cenowego, bo
      przecież nikt takich umów nie zawiera. Wystarczy tylko, że na jednej czy
      drugiej konferencji ekipa się spotka, pogawędzi, posłucha przeznaczonego dla
      przypadkiem obecnego tam urzędnika URTiP-u (albo jakiegoś innego regulatora)
      referatu udowadniającego, że kosztuje to tyle bo musi to tyle kosztować i już
      wiadomo jaki poziom cen będzie obowiązywał przez najbliższe dwa lata.

Spisek operatorów GSM wycelowany jest nie tylko w kieszeń klienta. Spisek ten
      dotyczy też wykończenia rynku operatorów stacjonarnych oraz wszystkim młodych i
      dziwnych operatorów (np. operatorów VoIP), których to po 2000 roku namnożyło
      się (a nie wszyscy jeszcze padli) a którzy to bezczelnie pokazują jak tania
      może być telekomunikacja. Efekt spisku jest taki: o ile zakończenie połączenia
      w sieci stacjonarnej kosztuje 2 euruocenty, to zakończenia w sieci GSM nie da
      się kupić poniżej 18 eurocentów za minutę. Niby Wysocy Komisarze Uni ze swych
      stołków w Brukseli próbują z tym walczyć, ale mi się wydaje, że to co im
      wychodzi to tylko udawanie, że walczą. W końcu to przecież tylko politycy.

Ciekawostką jest to, że ponieważ prawie każdy z wielkich europejskich telekomów
      posiada swoją sieć GSM na ten spisek się godzi zakładając, że połączenia
      głosowe w sieci stacjonarnej to już coś, co przechodzi do historii i mocno
      ładują się w transmisje danych po starych kablach miedzianych. TePsa z
      Neostradą nie jest ani trochę oryginalna - po prostu robi powtórkę tego co DT i
      BT zrobiły u siebie.

Czerwona Łapa to nowa marka sieci Era. To nie jest, jak by się mogło wydawać
      kolejny ale po prostu brand i już. Będzie tańszy? Pewnie troszkę tak, ale albo
      to będzie troszkę albo będzie troszkę inaczej. Będzie pewnie skierowany do
      specjalnej grupy docelowej (przynajmniej na to wskazuje genialnie prowadzona
      kampania) ale będzie to tylko Era GSM. Oszustwo? Eeeeee... po co od razu takie
      mocne słowa.
      Handel mógłby być usługą. Przecież każdy z nas potrzebuje aby ktoś dostarczył,
      konfekcjonował, rozpoznał, przetłumaczył instrukcje, zadbał o serwis i cały ten
      proces sfinansował. Handel mógłby być usługą ale nie jest, bo handel we
      współczesnym (a może tak było zawsze) świecie jest grą. Sprzedający próbuje
      sprzedać towar najdrożej, przy czym cena zupełnie nie jest powiązana z
      wartością wytworzenia (a co to jest wartość?) a główną motywacją jest chciwość.
      Nie ma miejsca na partnerstwo dostawca-obiorca, jest gra, przy czym jakże
      często z masowego kupującego po prostu robi się głupa. Skierowane do kobiet
      reklamy proszków do prania są dobrym tego przykładem. Teraz to samo robi Era i
      nikt mnie nie przekona, że Czerwona Łapa to inny produkt niż połączenia w sieci
      Era, podobnie jak nikt mnie nie przekona, że Nowy Ariel jest czymś innym niż
      Nowy Ariel z przed roku.
      Hasło na bilbordach łapy: Pozdrawiamy drogich konkurentów zdradza pokrętność i
      sprzeczność marketingowców. Czy EraGSM pozdrawia również EręGSM?
      • Gość: Idealoeraplusogimu Re: Czerwona Łapa marketingowego oszusta IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.03.04, 16:49
        Odniosłem takie samo wrażenie.
        Jest to wielkie gówno wysmażone na przeróżnistej margarynie
        w ładnej patelni.
    • Gość: NIEfilozof PTC czy Era, Era czy PTC... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 17:18
      ludzie, co to za roznica czy powiemy na to Era czy PTC.. ceny przeciez i tak ma
      najtansze na rynku w tej chwili, wiec skoro chca zeby na to mowic Heyah
      nalezace do PTC, to mowmy tak i juz, co za problem.. nikomu nie przeszkadza ze
      iti ma i onet i tvn, i wcale nie musza sie nazywac iti onet ani iti tvn.. nazwa
      jest najmniej wazna z tego wszystkiego, licza sie ceny!
      • Gość: ERAh ERAh, a nie heyah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 00:20
        > ludzie, co to za roznica czy powiemy na to Era czy PTC..

Erah - to dobry skrót!
    • Gość: Bart zenujace... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.04, 17:38
      zenada... 5 firm jest potrzebnych, zeby takie wiekopomne dzielo stworzyc.. nie
      posiadam sie z zachwytu:) swoja droga; w jakich my czasach zyjemy? mozna prac
      nam mozgi zgodnie z pomyslem jakiegos Gogusia, przeswiadczonego, ze jest wielki
      i pionierski... a w rzeczywistosci jest malutkim trybikiem w maszynce do
      robienia kasy, naszym kosztem. gratulacje Ero!!! :)
    • Gość: Eko Męczeństwo Piotra Ohey'a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 22:25
      Czytał ktos to j.w. ?
    • Gość: Lajkonik Heyah zaproszeniem do przestępstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 01:16
      Polscy operatorzy nie blokują skradzionych aparatów, czyli że każdy będzie mógł
      się tanio zalogować w nowym brandzie. A to oznacza nową falę kradzieży
      telefonów komórkowych. Wyskakuj z komóry stanie się powszechnym zawołaniem na
      naszych ulicach. Dotąd jak chciałeś mieć POPa, Tak taka czy Simplusa musiałeś
      kupić dotowany aparat za 200 do 600 zł. Bez tego zakupu nie było aktywacji
      numeru. Teraz to abonent ma przyjść ze swoim telefonem i powiedzieć Oto jestem,
      poproszę kartę z numerem. I nikt go nie zapyta skąd ma aparat. W Polsce Heyaha
      powinno zostać natychmiast zakazane, albo wszystkie sieci wprowadzą od zaraz
      blokadę skradzionych telefonów.
      • Gość: Grzegorz_Z Re: Heyah zaproszeniem do przestępstw IP: 62.233.222.* 16.03.04, 22:18
        eeetam, nie do końca masz rację. Z punktu widzenia telefonu karta SIM Heyah to
        karta Ery. Kiepska zresztą, bo ma pamięć na 80 numerów telefonów i 10 smsów. A
        poza tym przecież wcześniej bez problemu można było kupić samą kartę sim
        prepaid jednego z operatorów. I też nikt nikogo się nie pyta skąd ma aparat.
        Więc wszystko jest bez zmian.
      • Gość: Heyowiec Re: Heyah zaproszeniem do przestępstw IP: *.kalisz.mm.pl 16.03.04, 22:37
        Facet co ty za brednie piszesz ?! Jakie przestepstwa ? Od kiedy żeby kupic
        pakiet startowy jakielkolwiek sieci trzeba było przyjść z telefonem ?!?!?!
        Jezu !!! Po co ja wogóle odpisuje ?????
      • Gość: evosonic Re: Heyah zaproszeniem do przestępstw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.04, 11:26
        masz rację ja mam w domu dużo noży kuchennych i myslę tylko o tym komu wypróć nimi flaki
    • Gość: RK >>> RANKING TARYF - www.taryfy.prv.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.04, 07:54
      Wejdź i sprawdź:

www.taryfy.prv.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka