25.03.04, 23:54
Prosze wpisywać tu wady i zalety tego operatora.Niech wypowiadają sie obecni
użytkownicy,który z własnego doświadczenia coś powiedzą,a nie przepisywać
treści z innych stron lub plotek.
Może ja zaczne.

Zalety:ceny,sekundowe naliczanie
Wady:tylko 80 numerów na karcie,10 sms-ów na karcie,krutki termin ważności
karty
Obserwuj wątek
    • Gość: Peppers Hmm? IP: *.acn.pl 26.03.04, 16:37
      Zalety- BRAK

Wady:

1. Brak jakichkolwiek uslug dodatkowych typu MMS, WAP, GPRS

2. Sztuczne nakrecanie wtornegom rynku telefonow, ktory niestety w wiekszosci
      opiera sie na telefonach kradzionych.
      • atomowy Re: Hmm? 26.03.04, 21:56
        Gość portalu: Peppers napisał(a):

> Zalety- BRAK
        >
        > Wady:
        >
        > 1. Brak jakichkolwiek uslug dodatkowych typu MMS, WAP, GPRS
        >
        > 2. Sztuczne nakrecanie wtornegom rynku telefonow, ktory niestety w wiekszosci
        > opiera sie na telefonach kradzionych.

Podpisuje się pod tym...!
        www.ctime.pl
      • Gość: chcwd Re: Hmm? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 27.03.04, 01:41
        a po chu. mi takie usługi,ja chce tylko dzwonić i wysyłać esy(w przyszłości
        pewnie będą).A jak jesteś takim grubasem to idź i weź sobie abonament i nie
        narzekaj
      • barracuda7110 Re: Hmm? 28.03.04, 20:13
        Żadne argumenty. Myślisz, że tak wiele osób korzysta z mmsów, gprsu czy wap?
        Wśród zwykłych klientów (czyli niebiznesowych) moim zdaniem ten odsetek jest
        dość mały. Większość ze swych telefonów dzwoni bądź smsuje czyli korzysta z
        usług dostępnych w heyah, które na dodatek są tańsze niż w abonamencie. Logiczne
        jest chyba to, że op dając Ci fona za złotówkę musi sobie odbić koszty kupna
        aparatu i dlatego połączenia są dość drogie. Jeszcze długo Era Idea czy Plus nie
        będą instytucjami charytatywnymi i nie będą rozdawać np. se p900 za złotówkę
        przy kosztach połączeń np. 1 grosz za minutę...

Opierasz się na jakiejś publikacji dot kradzieży telefonów czy tylko na własnym
        wyczuciu?
    • Gość: sdfgsdfg Re: HEYAH IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.04, 04:29
      sdfg
    • Gość: Maciej D. Re: HEYAH IP: *.visp.energis.pl 27.03.04, 09:54
      + tanio
      - brak kom. w prom.
    • Gość: H!P Re: HEYAH IP: *.lech.kso.pl 27.03.04, 19:13
      Heyah to zwykła usługa Ery, o innej nazwie. Kropka. A trick polega na tym, żeby
      myśleć, że to osobne sieci... Więc jak Ci się nie podoba Era, wybierasz Heyah,
      a płacisz tym samym ludziom. :-))) To super ściema Ery, na którą wielu się
      złapało, a telefony Ery spokojnie działają w Heyah.
    • Gość: sffinx Re: Co to znaczy tylko 10 smsów na karcie ??????! IP: *.core.lanet.net.pl 28.03.04, 01:19
      • Gość: jo Re: Co to znaczy tylko 10 smsów na karcie ??????! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.03.04, 05:23
        to,że na karcie możesz przechowywać tylko 10 esów(np. w popie jest 30)
        Co mnie obchodzi komu płace,ważne żeby tanio było a w heyah tak jest.Jak mi sie
        znudzi to karte połamie i wyrzuce do kosza,a 17zł(w sklepach halo)mi nie żal
        wydać,bo już sama karta doładowująca pre-paid kosztuje od 20-25zł najtaniej.
        Zresztą ze starej karty nie musze rezygnować,zawsze można mieć DWIE!!!Z heyah
        będe sobie mógł podzwonić tanio,a inna karta będzie dalej użytkowana po pare
        godzin dziennie.Każdy zrobi jak chce,ale cena czyni cuda,a ta przemawia
        zdecydowanie za tym,by mieć heyah-chociaż jako dodatek(lub tymczasową karte)
        PZDR
        • Gość: simplus - śmiech Re: Co to znaczy tylko 10 smsów na karcie ??????! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 13:01
          same plusy heyah (cena połączeń , sekundowe taktownie)
          minusów nie ma ( no może przydały by się fajne telefony w ofercie za powiedzmy
          200 - 300 zł)

Cena mówi wszystko - telefon ma służyć do używania (dzwonienia w razie
          potrzeby) a nie do noszenia w kieszeni i szpanowania w szkole przed kolegami
          jaki to się ma wspaniały kolorowy telefon. Telefon którego nie mozna używać bo
          mamusia nie da na kolejny kupon zasilający:)
          Oponenci nie potrafią sklecić nawet jednego sensownego argumentu przeciw heyah.
          I będzie im trudno bo tych argumentów nie ma. Żegnaj simplus - ja i pięcioro
          moich znajomych jesteśmy już w heyah.

• barracuda7110 Re: Co to znaczy tylko 10 smsów na karcie ??????! 28.03.04, 20:03
        Kupujesz sobie np. Nokię 7110 i masz już pamięć na 150+10 smsów.
    • daber2004 Re: HEYAH 28.03.04, 14:11
      jeden wielki - wałkarze i tyle (mialo byc 40 darmowych wizytowek wysylanych
      esem a w rzeczywistosci to sciema)
      • Gość: Peppers Przeciw IP: *.acn.pl 28.03.04, 15:15
        Dla mnie najwazniejszym agrumentem przeciw jest to, ze wspieraja wtorny rynek
        telefonow.

Pozdrawiam!
        • Gość: simplus śmiech wtórny rynek jest potrzebny!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 16:05
          Wtórny rynek telefonów jest jak najbardziej potrzebny. Wtórny rynek nie oznacza
          wcale telefonów kradzionych!!!! Nie uogólniaj tylko jak masz dowody
          złodziejstwa konkretnych osób to po prostu idź do prokuratora na skargę!
      • Gość: simplus śmiech Re: HEYAH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 16:01
        Miało być 40 i jest 40 wizytówek kolego!!!! najpierw wykorzystujesz pierwsze 20
        a dostajesz kolejne.
        • Gość: trixy Re: HEYAH IP: *.daro.serveftp.org / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 16:52
          chetnie przeszlabym do heyah z moim telefonem tylko nie wiem czy on przyjmie
          sima heyah (motorola v50) bo mam simlocka ery, nie sciagnietego.
          • barracuda7110 Re: HEYAH 28.03.04, 20:05
            Powinno normalnie działac, choć nie dam sobie ręki uciąć. Najlepiej będzie jak
            weźmiesz od jakiegoś znajomego kartę heyah, włożysz do swojego fona i zobaczysz
            czy działa czy nie :).
            • mezard Re: HEYAH 28.03.04, 20:10
              BĘDZIE normalnie działać... 100%...
              • Gość: Peppers Wtorny rynek IP: *.acn.pl 28.03.04, 21:43
                Wtorny rynek jest potrzebny ale niestety u nas w kraju jest on zasilany glownie
                przez telefony kradzione. I co byscie nie mowili to jest niestety prawda.
                Dlatego tez uwazam, ze stuczne nakrecanie tego rynku w obecnej sytuacji jest
                szkodliwe.

Pozdrawiam!
                • Gość: ppp Re: Wtorny rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 22:23
                  Jestes tragiczny. Rozumiem ze jak sprzedam swoj uzywany telefon na gieldzie to
                  nakrecam rynek taaak? Pieprzysz kolego. Ty i twoim kolegom z Plus GSM po prostu
                  nie w smak ze Era ma lepsza oferte.
                  • barracuda7110 Re: Wtorny rynek 29.03.04, 00:08
                    Peppers jest właścicielem popa i dlatego rzuca się jak ryba wyjęta z wody... :-/
                    • Gość: Peppers Dokladnie IP: *.acn.pl 29.03.04, 17:38
                      1. dokladnie, jestem z OPA i cenie go sobie.

2. Jesli sprzedasz swoj telefon na gieldzie to nie nakrecasz zadnego rynku, bo
                      jestes jedynie detalista, zwyczajna plotka. Wtorny rynek nakrecaja grube ryby
                      oraz niekorzystne rozwiazania systemowe - np. dopuszczenie do powstania siecie
                      komorkowej, ktora nie sprzedaje telefonow- i z tym trzeba walczyc.

Pozdrawiam!
                      • Gość: ppp Re: Dokladnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 11:12
                        Operatorzy sa do sprzedawania uslug a nie telefonow! To polska skaza do ktorej
                        operatorzy Polakow przyzwyczaili...za 1zl mozna miec wypasiona komorke. Ty sam
                        nie wiem o co ci chodzi. Nie za bardzo sie orientujesz co to jest ten rynek
                        wtorny, tylko powtarzasz to jak mantre dla zabicia czasu.
                • Gość: pero Re: Wtorny rynek IP: *.crowley.pl 29.03.04, 17:57
                  Człowieku wtórny rynek telefonów to chyba całe twoje życie.
                  Ty nie widzisz innych problemów?
                  Czytając twoje posty można wyć ze śmiechu
                  • Gość: Peppers W zwiazku z HEYAH? IP: *.acn.pl 29.03.04, 18:46
                    Innych problemow w zwiazku z HEYAH? Masz racje w tej kwestii nie widze innych
                    problemow.

Pozdrawiam!
    • Gość: lol pytanka IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.04, 19:00
      mozna starter kupic online na www.HEYAH.pl i tutaj mam pytanie bo
      wysylaja za pobraniem pocztowym i ile wtedy taki starter kosztuje ?
      taki starter ile miesiecy jak pozniej dalej ?
    • barracuda7110 Peppers... 30.03.04, 00:48
      Niestety nie odpowiedziałeś mi jeszcze na pytania zawarte w poście:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=75&w=11600976&a=11653343
      a odp przydałyby się w dalszej dyskusji.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Peppers Przepraszam IP: *.acn.pl 31.03.04, 21:33
        Przepraszam, ale nie lubie dyskusji rozstrzelanych po linkach. Czytalem jakies
        pol roku temu publikacje o kradzionych telfonoach i ich ilosc na rynku. To byl
        artykul z czasow, gdy wszyscy goraco podnosili sprawe potencjalnego blokowania
        telefonow za pomoca kodu IMEI. Niestety sprawa ta upadla.

Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka