safi183 Re: T-mobile oszukuje!! 12.01.16, 20:03 Witam Ja podpisałem umowe w Heyah na abonament ,wszystko miało być bez limitu za kwotę 49,98 do zapłaty miesięcznie. Moje zdziwienie przy pierwszym rachunku ,kwota około 75zł. Po rozmowie z konsultantem dowiedziałem się że to pierwsza faktura za pierwszy niepełny miesiąc +drugi cały ,więc jakoś to przełknołem .Następny miesiąc faktura jeszcze większa ,godzine wisiałem na słuchawce dostałem informację od konsultanta że nie miałe włączone czegoś i to dla tego ,rachunek miał być skorygowany ,więc ja spokój . następny miesiąc a rachunek jeszcze większy,znowu wiszę na słuchawce ,słyszę to samo . Tłumaczę że zawierałem umowę na kwotę 49,98,a oni że coś tam że ktoś czegoś nie włączył itd. wysłałem już wypowiedzenie ,to są po prostu oszuści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.zary.vectranet.pl 28.01.16, 08:45 Jeżeli dzwonisz na infolinie zapisz Imię i nazwisko, datę i godzinę kto, co Ci obiecał. Oraz dzwonie w sprawie reklamacji i "Nie chce mieć liczonego połączenia". Jeżeli rozwiązujesz to przejdź się do t... i spytaj czy jesteś na zwykłej karcie czy dalej na abonamencie/ Heyah mix, bo w tajemniczy sposób giną im dokumenty, a w systemach do końca nie jest zmienione Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Burak Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.opera-mini.net 28.09.16, 16:18 Właśnie firma t-mobile zrobiła mnie w jajo, zamówiłem dwa telefony, jeden biały, dostałem wow jeden telefon czarny (to ten który miał być biały) na moje stwierdzenie że chcę złożyć reklamację konsultant zapytał: "A ma Pan zrzut ekranu?", "Nie?" to "Ja nic dla Pana nie mogę zrobić". A jak wściekły zażądałem imienia i nazwiska rozłączył się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frutka Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.toya.net.pl 18.08.16, 06:56 Miałam to samo! Zamówiłam przez internet abonament za 29.90 pierwsza faktura 40 zł .druga 34.90. Bo nie domyśliłam się żeby powyłączac lub powylączać jakies tam usługi obniżające abonament. Jak powlaczalam to i tak za coś mi doliczyli 5 zł. No i za to, że się dzwoni na infolinię tez dodatkową opłatą doliczają. Umowa jest tak skonstruowana, że nigdzim t moie nie jest napisana kwota 29.90 .odradzam wszystkim T MOBILE! !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcello37 Re: T-mobile oszukuje!! 12.01.16, 23:13 Tak robią nas w bambuko...zawsze trzeba uważnie czytać umowy na telefon czy internet, bo oni tylko szukają kruczków, żeby naciagnąc ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swinoujscianka Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 17.03.16, 13:03 Chce przestrzec wszystkie osoby przed T -mobile ,moja mama , starsza osoba, podpisala z ta firma umowe ,po roku otrzymala telefon z propozycja rozszerzenia usugi o dodatkowy internet ,moja mama nie ma pojecia jak korzystac z internetu w telefonie a pozatym ta usluga nie byla jej potrzebna , pomimo ze odmowila i tak jej ja zalaczyli ,pomimo ze napisala reklamacje i tak ja jej nieuwzglednili .Nastepnym krokiem bylo wymowienie umowy ,ktore dostarczylismy z duzym wyprzedzeniem podkreslajac ze rozwiazujemy umowe z ostatnim dniem cyklu rozliczeniowego ,wymowienie zostalo podbite pieczatka sklepu T-mobile i przefaksowane do siedziby , jakie bylo nasze zdziwienie kiedy po ustalonym termnie telefon byl nadal aktywny czyli podlaczony do sieci T mobile ,po rozmowie telefonicznej z przedstawicielami T mobile, zostalam zapewniona ze jest to blad z ich strony i zostanie wyslana fakura korygujaca oraz ze numer zmieni status na wygasajacy-chodzi o wygasajaca umowe oraz ze bedzie naniesiona korekta w systemie. Oczywicie nic takiego sie nie stalo ,rozmowa z nastepnym przedstawicielem T-mobilu uzmyslowila mi ze graja ze mna i to po bandzie ,Pan zaprzeczyl wszystkiemu ,klamiac ze umowa wplynela po dniu mozliwym do rozpatrzenia i ze zadnej korekty faktury nie bedzie ,a juz najbardziej spodobal mi sie tekst czy nie mam ochoty na inna usluge T_mobilu? Polityka tej firmy polega na tym aby manipulowac, przekraczajac granice prawa ,mysle ze jest to wpisane w koszta firmy ,doskonale wiedza (statystycznie) ile osob odwola sie na drodze sadownej. Podsumowujac ,firma absolunie nie wiarygodna, nierzetelna ,nie majaca zaufania spolecznego ,nie majaca dobrego przejrzystego wizerunku nie ma racji na rynku sama sie wyeliminuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 19.03.16, 17:50 Już nie jestem w t mobile.Potwierdzam że to matacze i złodzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
dany2011 Re: T-mobile oszukuje!! 24.03.16, 01:28 t-mobile to cholerni oszuści podczas gdy zanim podpisałem umowę byłem oszukiwany mimo że pytałem o szczegoly i bylem wielce przekonywany ze to o co pytam jest tak jak oni mówią ze dzwoniąc z niemieć do polski mam rozmowy za darmo bez limitów na stacjonarne i komórkowe byłem zdziwiony i to tak przez 2 lata łącznie do tego internet 3 giga w Niemczech na okres abonamentu gdy chciałem czytać umowę dostawałem dodatkowe informacje ze tak właśnie jest jak mówią spieszyło mi się i są skutki za abonament miałem płacić 140zl ze wszystkim tak mi powiedziano a pierwsza faktura wynosiła 190 następna 240 gdy dzwoniłem i pytalem bylem poprostu oddalany dalej z blednymi informacjami kolejne wyższe 500 . 1200 . 1700. 2.300 zł postanowiłem juz nie płacić i nie korzystać na terenie Niemiec z karty zakupiłem wiec lebara.mobile gdy wróciłem do polski przyszło mi pismo kwota do spłaty 7.600zl jak? myślałem ze spłacenia 2800zl i po sprawie nie jednak doszła kara umowna i koszta za miesiąc w którym nie miałem już aktywnej karty w kwocie 700 zł za co ? tak naprawdę nie mialem żadnych minut bez limitu z niemiec do polski tylko z Polski do niemiec gdy pytałem przy podpisywaniu umowy wielokrotnie byłem zapewniany ze z niemiec za darmo teraz wiem ze idę z tym do sądu normalnie zaplacilbym 2.400 rocznie a telefon miałem pół roku i zapłaciłem juz 4.000zl teraz 7.600.to 10.600 ale jeden problem mają kolejne rozmowy po 2 pierwszych fakturach nagrywałem telefonem i mam wszystkie gdy zapewniano mnie ze to moja wina ze musiałem coś wciskać na internecie ale o jednej rzeczy zapomnieli ze kłamstwo kiedyś wyjdzie i mam nagrania jak pytam o minuty i jestem zapewniany ze są do polski darmowe były aż do ostatniej faktury gdy zadzwoniłem powiedziano mi ze z niemieć były płatne po 1.20.z VAT za minutę z łatwością wykorzystywalem 1000-1200 minut teraz policzcie mam niezbite dowody zakładam im sprawę w sądzie jutro idę do kancelarii wynająć adwokata ponieważ nie pozwolę by inni byli tak oszukiwani a wiem jak ciężko w naszym kraju rozplanować fundusze gdy są oszukiwanie Odpowiedz Link Zgłoś
bie-agnieszka Re: T-mobile oszukuje!! 10.04.16, 16:33 NIE PODPISUJCIE Z NIMI ŻADNEJ UMOWY. JA PODPISAŁAM ABONAMENT NA 39 ZŁOTYCH I CO MIESIĄC DOPŁACAM DRUGIE TYLE. ONI MÓWIĄ,ŻE TO SĄ KOSZTY INTERNETU, KTÓREGO JA W OGÓLE NIE UŻYAM, A JEŚLI CHODZI O JEGO BLOKADĘ TO W T-MOBILE JEST TO NIEMOŻLIWE!!!!! JAK NAJDALEJ OD TEJ FIRMY !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jan9174 Re: T-mobile oszukuje!! 21.02.18, 13:19 tylko rozwiązanie umowy na internet poprzez wyrok sądowy. UWAGA ! po okresie próbnym 14 dni kiedy minie już możliwość automatycznego rozwiązania umowy t-mobile po prostu wyłącza internet ( parametry z 25 ping/27 Mbit/sek obcinają na 1100 ping/0.11 Mbit/sek) bo parametry sa takie że nawet żadnej strony www nie można otworzyć. Gdybym o tym wiedział nigdy bym czegoś takiego nie wziął. Oczywiście t-mobile o tym nie informuje. Będę żądał podania wyroku do wiadomości publicznej oraz udziału urzędu UOKiK w postepowaniu sądowym. Postaram się informować na forum o sposobie postępowania t-mobile w tej sprawie. Umowa zawarta 19 stycznia, wyłączenie dostępu do internetu 17 lutego. Reklamacja na razie bez odpowiedzi. Prośba o kontakt w tej sprawie wysłana z ich strony (www.t-mobile.pl/pl/dlaciebie/obsluga-klienta/kontakt) 15 razy bez reakcji "Na podany numer telefonu zarejestrowaliśmy już zgłoszenie. Dziękujemy." Szkoda że brak jest jakichś wyraźnych publicznych ostrzeżeń przed masowymi oszustwami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kar_dd Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.tel.tkb.net.pl 28.01.16, 21:36 ja mam podobnie podpisalam umowe na 2 lata z telefonem plus tablet raty za tablet mialy wynosić 10zł miesiecznie po uplywie 2 lat okazało sie że moja umowa na abonament byla na 2 lata a na tablet 3 lata i do ciorta mam teraz po dwóch latach placic za tablet 74 zł przez rok Oszustwo jak mam sobie z tym poradzić Odpowiedz Link Zgłoś
dorotaknec Re: T-mobile oszukuje!! 22.02.16, 12:10 Ja mam podobnie tylko mam im płacić pół roku xa free Złodzieje Zastanawiam się czy gdzieś nie napisać bo to jawne oszustwo Odpowiedz Link Zgłoś
marta987668 Re: T-mobile oszukuje!! 10.10.16, 19:41 ja też bardzo chętnie mogę się przyłączyć i gdzieś złości ale gdzieś może do telewizji bo skargi i wszystko oni olewają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chojnowianin Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.146.133.225.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.09.16, 12:31 A ja poradziłem sobie z tym po swojemu. Podpisałem umowę z t-mobile na 24 miesiące a tablet miałem spłacać przez 37 rat. Pierwszą ratę 9 zł wpłaciłem kurierów przy odbiorze tablet. Kolejne 24 raty spłacałem razem z abonamentem a po 24 miesiącach rozwiązałem z nimi umowę i przeniosłem numer do play który ma ofertę internet elastyczny. Aktywacja tylko 15 zł a nie 49 zł jak w t-mobile umowa na czas nieokreślony okres wypowiedzenia umowy 1 miesiąc i brak kart za rozwiązanie umowy. A pozostałych 12 rat za tablet będę spłacałem do t-mobile zgodnie z harmonogramem spłat który od nich dostałem żeby się nie mogli do miczego przyczepić. I po spłacenia ostatniej raty za tablet źegnaj t-mobile już na zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 05.09.16, 16:12 UOKiK wziął się wreszcie za matacza t mobile.Rachunki wzrosną aby mogli pokryć koszty kary.Uciekajcie od t matacza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marta987668 Re: T-mobile oszukuje!! 10.10.16, 20:00 ja miałam bardzo podobną sytuację umowa była na moją mamę na internet i 2 tablety miała być płatność 15zł za internet i 10zł rata za tablety po pół roku zaczeły rachunki przychodzić 49zł pani stwierdziła że taki jest char monogram płac pół roku póżniej rachunki zaczeły przychodzić po prawie 200zł pani twierdziła że wchodzę na jakąś stronę internetową na której akceptuje płatne sms-y ona to zablokuje ale jak tylko wejdę na tą stronę to się automatycznie odblokuje wiec stwierdziłam że sprawdzę i odłożyłam internet na bok z czego rachunki przychodziły takie same ale stwierdziłam że umowa za chwilkę się kończy wiec im zapłacę i będę miała spokój co się okazało że jeszcze rok spłaty tabletów po 79zzł doszłam do wniosku że zapłace na początku dwie raty zapłaciłam potem zapomniałam we wrześniu 2015roku przestały mi przyw]chodzić rachunki do opłaty wiec myślałam że to już nic nie ma ale jednak nie. w maju 2016roku przyszło mi wezwanie do zapłaty 630zł wiec poszłam do t-mobile i pani nic nie wie muszę zadzwońć do działu płatność zadzwoniłam pani mówi jak wygląda sytuacja że jak zapłace będzie spokoój już żadnych kosztów nie będzie umowa będzie zerwana to są jedyne koszta. ale taka myśl była do 15 września gdy przyszedł list od komornika sądowego wezwanie do zapłaty 1300zł wobec zadłużenia sieci t-mobile no i znowu koło się otwiera pani odsyła do działu płatność dział płatność do konsultanta i salonu t-mobile i tak w koło i nikt nic nie wie komornik telefonu nie odbierał i nie odbiera do dziś dnia o której bym godz nie dzwoniła to i tak nikt nie odbiera na drogę mailową też nikt nie odpisuje wiec przelałam im 450zł ale oni i tak zabrali mamie pensje nie wiem już co ja mogę zrobić z tym :-( Odpowiedz Link Zgłoś
robertpolanski Re: T-mobile oszukuje!! 01.02.16, 09:59 Chciałem przejść do T, ale po waszych wypowiedziach zastanawiam się czy to dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 03.02.16, 14:15 T mobile to złodziejska firma.Podobnie jak Orange.Weź telefon na kartę u dziewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcck Re: T-mobile oszukuje!! IP: 80.72.39.* 16.05.16, 14:44 A myślisz, że pozostała dwójka operatorów jest lepsza że nie wspomnę o jakimś pleju? Bua ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 17.05.16, 13:36 Czy ta pozostała dwójka ma tyle "pozytywnych"komentarzy co t oszust? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.ar-network.pl 01.02.16, 18:37 potwierdzam,że to oszuści ja dostałam fakturę do zapłaty za telefon, który wzięłam 3 lata temu ...... niestety nie mam potwierdzenia zapłaty a na pewno za niego płacilam w salonie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.16, 14:53 Ja w zeszłym miesiącu podpisałem rzekomo na 30 zł miesięcznie abonament. Okazało się, jak się pojawiła pierwsza faktura, że abonament wynosi 29 zł, ale oczywiście bez podatku, o czym nie byłem poinformowany. Jawny brak uczciwości. Do zapłaty zamiast obiecanych 30 zł przyszło 29.89 23% 6.87 36.76 prawie 40. Zgadzam się jawnie oszukują ludzi. Uważajcie na tego operatora. W reklamie wygląda ładniej niż w salonie. Mydlą oczy, a tak naprawdę, to złodziejstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exniereformowalny Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.16, 00:52 czytam wpisy i włosy się podnoszą. Jestem abonentem t-.... od zawsze . to jest około (bez gwizdów proszę) 19 lat. Na początku sielanka ( prawie sielanka płacilo się za aktywację numeru itp. może ktoś pamięta ) było drogo jak djabli ale uczciwie Na karcie byłem ok 12 lat piękny i beztroski okres Jednak lepsze jest wrogiem dobrego nastał okres mixa no bo taniej lepiej itd. Drobne pomyłki włączanie niepotrzebnych usług (przypadkowe ) drobne reklamacje. tak około 5lat i myśl wprast genialna : PŁacę i tak 25 zł miesięcznie może tak abonament ??? Wizyta w punkcie obsługi klienta To ja stary sieciowy wyga super ofertę poproszę Dostałem (bez telefonu -nie chciałem nowego) była cacy przez 1 rok . potem włączano mi pakiety których nie chciałem reklamacje podniesiono mi abonament ( tylko o 5zł ale jednak ) zacząlem pobierać dane z netu (od lat ten sam telefon i te same ustawienia (reklamacje) I wreszcie esemesy premium doliczone do faktury- tu trochę opiszę bo to fajne Po stwierdzeniu powiększenia rachunku o około 30 zł złapałem za słuchawkę i zadzwoniłem do biura obsługi klienta . Dzwoniłem 3razy wisiałem po kilkanaście minut -do cierpliwych świat należy i .....nic nikt nie odebrał. Od czego i-boa wysłałem e-maila 3tyg reklamowania-przegrane Następna faktura +20złoty o wy dranie sprawdzam a tu 20 zł za połączenia z biurem obsługi klienta ( to te nieodebrane) ze strony i-boa zmusiłem konsultantkę do zadzwonienia do mnie. Zapytałem jak można pobierać pieniądze za nieodebrane połączenia ze skargą na błąd w ich obliczeniach reszty rozmowy nie będę cytował bo to karalne Powiecie dość Zadzwoniła pani konsultantka Wierny kliencie ble ble ble ... może nowy telefon abonament tylko 5 zł większy a nowy telefon 9 zł o kurcze docenili 19 letniego klienta --duma . kurier przesyłka opłata 28 +9 UMOWA 44 kartki w większości dwustronnie zadrukowane Przeczytałem 10 pierwszych stron to i tak dużo (byłem w pracy a biedny kurier czekał. pierwsza faktura co więkza niż powinna być abonament +rata za sprzęt jaka cholera rata miał kosztować 9 zł W czasie rozmowy wypytywałem się naprawdę dokładnie MAM DOŚĆ Drodzy przedstawiciela T-mobila Załatwiliście nawet tak wiernego klienta jak ja Gratulacje Kończe z wami P.S U innych nie jest dużo lepiej Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wojara Re: T-mobile oszukuje!! 28.07.16, 13:42 Cześć, właśnie sądzę się z Tmobile i jak masz jakieś uznane reklamacje (głównie te za pobór danych który nie był możliwy) to bardzo by mi pomogły. Jak się mogę z Tobą skontaktować? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maganna321 Re: T-mobile oszukuje!! 21.12.16, 16:08 przecież jest zawsze napisane, że dan kwota abon. jest netto.. Odpowiedz Link Zgłoś
pepeu Re: T-mobile oszukuje!! 24.02.16, 14:33 Uważajcie na tych naciągaczy! Oddałam telefon na naprawę i czekam już miesiąc i ani słowa! Nikt nie wie co się z mojim telefonem dzieje a pan co mu oddawałam już tam nie pracuje. To oszuści i naciągacze! Odpowiedz Link Zgłoś
agusiaczek1988 Re: T-mobile oszukuje!! 26.02.16, 21:51 Moj ojciec po raz drugi ma zawyzone oferty. Pierwszy raz pan konsultant oferowal cos za kwote przykladowo 35 zl, rachunki 45 zl. Teraz mial miec 30 zl, dzisiaj patrze przyszla faktura - sama oplata abonamentowa 36 zl z groszami. Pani w salonie potwierdzila ze to kwota 30 zl. Nie moge go przekonac do zmiany sieci. Czulam ze bedzie bigos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.96.255.241.ipv4.supernova.orange.pl 27.08.16, 13:07 Ja oddałem roztrzaskany telefon do naprawy niestety jego naprawa przekraczała 70% wartości telefonu , telefon kupiłem za 219 zł przez 2 lata płaciłem ubezpieczenie od całkowitego zniszczenia 5 zł mc . Co daje kolejne 200. Nikt mnie nie powiadomił iż telefon rozbity który oddałem idzie na utylizację bo jego naprawa przekraczała 70% więc pofatygowałem się do salonu po ponad 14 dniach (roboczych) o dziwo. Do zamiennika doliczyli mi kwotę ubezpieczenia i wartość telefonu taką za jaką go kupiłem dopłacając 330 zł mam teraz telefon warty 700 zł za jedyne 330 zł. Więc nie ma tragedii z tym że nie informują o możliwości przyjścia bo takowa już jest ale pamiętajcie. Oddajecie na gwarancje 14 dni roboczych na ubezpieczenie po 14 dniach oni muszą mieć informację co dalej z Klientem zrobić. Wystarczy pilnować kalendarza. a w razie kłopotów mówić, że nie wywiązują się ze swoich obowiązków. Dzięki Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 29.08.16, 14:01 Jeśli to prawda co napisałeś to miałeś farta.Ala ja były okradany abonent t mobile ostrzegam przed zadawaniem się z tymi mataczami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel.k Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.aerostrada.com.pl 31.01.17, 09:17 @benek - Wiem, że odgrzewam starego kotleta, ale człowieku, jak się dogadasz sam ze sobą, wówczas zabierz się za komentarze... Męczyłem się z dwie minuty z rozszyfrowaniem co masz na myśli i po prostu zrezygnowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.146.75.52.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.03.16, 11:12 A ja Tmobile używam tylko do Internetu, mam tel na kartę i co kilka dni kupuje pakiet 1GB za 5zł. Normalnie wystarcza mi na 2, 3 dni. Niestety juz kilkukrotnie zostałam oszukana. Od razu po aktywowaniu usługi próbuje się połączyć z Internetem ale nagle dostaje smsa, ze wykorzystałam juz cały pakiet!! CO GDZIE JAK! Jak to możliwe, żeby zniknęło mi 1000mb nie robiąc absolutnie nic. Dodam, ze specjalnie wyłączam transfer danych podczas doładowań, żeby mi nie wmówili, ze korzystałam z Internetu. W sumie to do tej pory to ignirowalam, ale to jest jawne oszustwo i juz mnie to zaczęło denerwować. Dzwoniąc na infolinię słyszę tylko "zgłosimy sprawę do naszych techników" po czym następuje cisza. Acha, i pomyslalabym jakich ludzi zatrudniam do obsługi klienta, bo mam wrażenie ze niektórzy nawet nie pamiętają swojego nazwiska, nie wspominając o innych informacjach. Może powinno się porządnie szkolić konsultantów?! Po co tam dzwonić, skoro nikt nic nie wie. Nie wystarczy tylko miły glos. To tyle ode mnie, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kga1 Re: T-mobile oszukuje!! 09.03.16, 09:55 Opisze wam jak działa T-mobile w moim przypadku. Mam zawartą umowę na usługę opiewająca praktycznie wszystko w tym 8 Gb internetu. W ostatnich miesiącach po mimo iż nigdy nie przekroczyłem danych zawartych umową faktury mi systematycznie rosną o 3-5 zł. Gdy zgłosiłem reklamację otrzymałem odpowiedź- faktury sprawdziłam są naliczane poprawnie. Ostatnio z powodu upływu okresu rozwiązałem umowę na usługę około 30 zł brutto i wiecie co?, faktura zamiast zmaleć urosła mi o następne 5 zł w stosunku do ostatniej!!!!!. Ciekawe prawda?Odnoszę wrażenie iż ta przysłowiowa "niemiecka solidność" sprowadza się do solidnego oszukiwania klienta jak w grupie VW!!!!Problemem jest to że w tym naszym państwie prawa możemy pisać na Berdyczów. Wszyscy mają klienta w głębokim poważaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kga1 Re: T-mobile oszukuje!! 09.03.16, 10:05 Opisze wam jak działa T-mobile w moim przypadku. Mam zawartą umowę na usługę opiewająca praktycznie wszystko w tym 8 Gb internetu. W ostatnich miesiącach po mimo iż nigdy nie przekroczyłem danych zawartych umową faktury mi systematycznie rosną o 3-5 zł. Gdy zgłosiłem reklamację otrzymałem odpowiedź- faktury sprawdziłam są naliczane poprawnie. Ostatnio z powodu upływu okresu rozwiązałem umowę na usługę około 30 zł brutto i wiecie co?, faktura zamiast zmaleć urosła mi o następne 5 zł w stosunku do ostatniej!!!!!. Ciekawe prawda?Odnoszę wrażenie iż ta przysłowiowa "niemiecka solidność" sprowadza się do solidnego oszukiwania klienta jak w grupie VW!!!!Problemem jest to że w tym naszym państwie prawa możemy pisać na Berdyczów. Wszyscy mają klienta w głębokim poważaniu Odpowiedz Link Zgłoś
piochm42 Re: T-mobile oszukuje!! 17.04.16, 17:16 No to witaj w klubie. Miałem telefony w erze i było ok teraz zmienił się na wiadomo więc chciałem przenieść telefony do play niestety ostatni numer jaki przenosiłem został przez play przeniesiony 2 miesiące prze końcem umowy, kara umowna wynosiła 3000 zł. z tego względu że korzystałem przez 21 miesięcy w tmobile teraz mam zniżkę czyli mam do zapłaty ponad 2700 zł. chory operator...... nikomu nie polecam ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel.k Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.aerostrada.com.pl 31.01.17, 09:25 Ściema jakich mało. Nie wiem jaki telefon/usługę musiałeś mieć, że naliczyli Ci ulgi w kwocie 32400PLN. Kwota ta nie jest żadną pomyłką, wyliczyłem ją na podstawie informacji, iż masz do zapłacenia 2700zł kary umownej, a sama umowa została rozwiązana dwa miesiące przed końcem. Ulgi są proporcjonalnie zmniejszane wraz z upływem czasu od podpisania umowy. Teraz wytłumaczę skąd się wzięła kwota 32400zł - dwa miesiące do końca umowy, 2700zł kary umownej, więc wyszło, iż proporcjonalna kwota ulg (a tym samym potencjalnej kary umownej) miesięcznie to 1350zł. Pozostaje proste mnożenie 1350*24, otrzymujemy wynik. PS. Nie, nie jestem pracownikiem T-Mobile. Co więcej, sam z nimi toczyłem bój sądowy, lecz gdy widzę takie jawne manipulacje na forach, muszę zabrać głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: T-mobile oszukuje!! IP: 176.101.80.* 12.05.16, 16:06 Popieram w 100% złodzieje powinni ich wyrzucić z polskiego rynku gdzie jest Rzecznik praw obywatelskich. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_123 Re: T-mobile oszukuje!! 20.06.16, 08:43 Miałem to samo :/ Zadzwonił konsultant jąkała w dodatku i nie wiem jakim cudem się zgodziłem podpisać umowę. Oczywiście odstąpić się nie dało bo na firmę. Teraz po skończonych ratach za smartfon 24 x 35zł dostaje taki sam rachunek tylko zamiast rat jest wyższy abonament hehe ale umieją zrobić człowieka w ciula. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 27.06.16, 07:49 Uwaga! T mobile "daje" darmowe 10 giga internetu.Może się okazać że zapłacicie za to jak za zboże.U nich nie ma nic za darmo,u nich płaci się za to z czego się nie korzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel.k Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.aerostrada.com.pl 31.01.17, 09:29 Czytaj umowy! Na bank jest tam zapis, że kwota abonamentu w promocji takiej a takiej (po prostu nazwa oferty, żadna tam promocja) koszt zobowiązania miesięcznego to X, lecz po upływie 24m-cy i zmianie umowy na czas nieokreslony koszty beda naliczane zgodnie z cennikiem takim a takim i kwoty wyniosą tyle a tyle. Żadne oszustwo, niedopatrzenie z Twojej strony. Wiedz, że przy podpisywaniu umów masz prawo je modyfikować i szukać konsensusu z siecią. Jeśli się nie zgodzą na Twoje warunki, nie masz obowiązku podpisania umowy. Ludzie nie czytają, nie znają przepisów etc., ale jak przyjdzie do konsekwencji to zawsze druga strona jest typ złym bohaterem historii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dynamic.telkab.pl 02.02.17, 14:04 Do daniel.k.T mobile to złodziej i matacz a nie każdego stać na prawnika aby przejrzał popaprany zawiły regulamin. Najlepiej poradzić wszystkim aby jak najdalej trzymali się od niemieckiego złodzieja.Ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carolczita Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.business.static.vectranet.pl 11.03.20, 22:04 Niestety mam to samo, 20 rat po 89zł za telefon, który u nich wzięłam, a abonament miał był 105zł, z tym że umowa przez telefon, pół roku wcześniej zadzwonilo przed końcem umowy z propozycją przedłużenia. Jedno tylko jest istotne, że nie powiedzieli mi, że po spłaceniu 20 rat sprzętowych mój abonament nie zmniejszy się nic a ni, więc spłacam jak kretynka dodatkowo rok po 105zł za fakturę. Frajerzy T-Mobile, a ja nabita w butelkę. Wczoraj do mnie dzwonili, ale przenoszę numer do Play. Pani powiedziała, że już nie ma rat za sprzęt, że teraz to jest rozbite na abonament. Właśnie za to oszustwo przechodzę do innej sieci, nie wiem czy wygrałabym sprawę, umowa często pisana w niezrozumiały sposóbz swoje raty spłaciłam, tak jak tego chcieli wg harmonogramu, a tu proszę... każą sobie płacić zaiste wysoką sumę abonamentu... Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka20 Re: T-mobile oszukuje!! 27.06.16, 22:21 Ostatnio za namową konsultanta t-mobile zostałem namówiony na wcześniejsze przedłużenie umowy z nowymi telefonami -na moje pytanie o całkowity koszt miesięcznych opłat -dostałem odpowiedź-jeden abonament 90 zł, drugi w granicach 80 - teraz przyszły opłaty 320 zł?????? - po telefonie do was okazało się,że muszę jeszcze płacić raty z tamtych telefonów-czemu nie zostałem o tym poinformowany podczas rozmowy i mojego pytania o całkowity koszt miesięcznych opłat??? Czuję się oszukany , co to za praktyki naciągania i wprowadzania klientów w błąd??? Jak tłumaczyłem, że nie potrzeba mi nowych telefonów i poczekam do końca umowy -to co usłyszałem- jest dla Pana przygotowana specjalna oferta , proszę ją wykorzystać-to nie oferta -TO PUŁAPKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila_roka Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 27.07.16, 15:13 u mnie ta sama historia tyle ze w salonie zapytałam pana o całkowity koszt miesieczny włacznie z rata plus abonament miało byc 75 zł brutto, po czym dostaje fakture o 30 zł wieksza. A mało tego jeszcze przy nim zapisywałam na teczce to co mówił ile bede placic i jak długo wrazie zeby miec pózniej pewnosc ze czegos nie pomyliłam. Oszusci nigdy wiecej nie przedłuze u nich umowy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vitia Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.18, 12:07 nic się nie zmieniło, wcześniejsze przedłużenie umowy i to samo,Po mimo że pytałem się konsultanta co dalej z zobowiązaniami wynikającymi ze starej .otrzymałem informacje że będę płacił wg nowej umowy prosiłem o podanie ile będę płacił miesięcznie powiedziała 125zł i żadne inne koszty po upływie 14 dni otrzymałem fakturę 240zł i ta przez 7 miesięcy raty wynikające ze starej umowy co konsultantka nie powiedziała.Fakt mogłem przeczytać umowę ale stary zaufałem w/w osobie.Jeśli powiedziała by ze mam płacić 125 plus 120 za telefony to w życiu bym nie zgodził się na nową umowę. poczekał do wygaśnięcia starej umowy.obecnie jestem w czarnej d.... muszę zrezygnować z zakupu części lekarstw.Brawo t mobil.Mam u was 4 numery poczekam do końca zapłacę i zegnaj tmobil 27.07.2018 Odpowiedz Link Zgłoś
skyfall001 Re: T-mobile oszukuje!! 04.08.16, 08:13 Znam to, ale w moim przypadku facet od razu powiedział, że pierwsza wpłata, to pierwsza rata za telefon, a kupując coś za "59 złotych" nie ma szans, żeby telefon tyle kosztował. W cene abonamentu natomiast wliczone są pozostałe raty właśnie za ten telefon. Facet, który cię obsługiwał po prostu był niekompetentny, u mnie problemu nie było i od razu wszystko zostało wyłożone na tacy, bo sam się o to pytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
astra2w Re: T-mobile oszukuje!! 06.08.16, 06:06 Witam.Co zostało Panu podane na tacy?.Bardzo przepraszam za wczesną porę wysłania tej wiadomości do Pana.No dobrze i czego Pan się dowiedział i czy brał Pan telefon komórkowy po 2 latach czy podpisał Pan Nową umowę z operatorium.Ciękaw jestem jak mi Pan udzieli odpowiedzi i czy pojawia się Mój nick tak to się nazywa?.Co to znaczy wyłożyć komuś wszystko na tacy?.Moze mi Pan to przetłumaczyć na Jezyk polski?. Odpowiedz Link Zgłoś
astra2w Re: T-mobile oszukuje!! 06.08.16, 05:49 Tak Mi się zdarzyło.Mam sprawę jaknajszybciej opisać?.Czekam na odpowiedź i bardzo przepraszam za wczesną porę wysłania do Pani Pana tego maila.Moze zaczniemy nasz kontakt od pytania z kim mam przyjemność kontaktowania się?.Jesli woli Pan Pani być anonimowa , anonimowym uczestnikiem uczestniczka mojej sprawy to dopasuje się do Państwa życzeń.Czekam na odpowiedź.Mam podać adres mailowy?. Odpowiedz Link Zgłoś
astra2w Re: T-mobile oszukuje!! 06.08.16, 05:59 O jakie odliczenie od podatku miał Pan na mysli i czy i kiedy brał Pan Swój telefon komórkowy i na jaką kwotę abonamentu?.Czekam na odpowiedź i bardzo przepraszam za wczesną porę wysłania tej wiadomości bardzo dobrze to określiłem pisząc ją do Pana?.Czy brał Pan do niegp internet czy raczej jest on już wliczony w abonencie telefonicznym czy w ogóle nie brał Pan internetu?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajani Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.08.16, 20:35 Potwierdzam, oszuści!! Byłam ich klientem 15 lat, w styczniu 2016 telefonicznie, tak jak robiłam to od kilku lat, zawarłam aneks do umowy bez telefonu w taryfie JUMP GO 29,99 na okres 6 m-cy, dopiero przy drugiej fakturze w marcu zorientowałam się że płacę większą kwotę faktury, weszłam w konto abonenckie i okazało się że nie mam wprowadzonego aneksu, dopiero po 3 telefonie do biura obsługi wprowadzono mi zmianę ale zamiast taryfy JUMP GO miałam wprowadzoną nazwę taryfy Rodzina 20, kolejny telefon do BOA konsultant powiedział że to to samo, że promocja nazywa się JUMP GO. Warunki nabyły te same, ale bydle zapomniało mi powiedzieć że po 6 miesiącach taryfa będzie droższa o 10 zł. Tu wyjaśnienie stara umowa kończyła mi się dopiero w marcu, a operatorzy robią to w ten sposób co nie wydaje mi się zgodne z Kodeksem Cywilnym, że nowe warunki aneksu obowiązują od razu i to jet ok tyle że umowa wtedy przedłuża się o te miesiące które były do końca trwania starej umowy, czyli choć aneks zawarty w styczniu to data jego wejścia była od marca na 6 m-cy czyli do września, ale warunki aneksu działają od stycznia, pokręcone to pewnie celowo żeby klient się pogubił. Oczywiście to bydle z BOA nie wspomniało że w styczniu zaczyna się liczyć te 6 m-cy a po ich upływie czyi w lipcu będę płacić wyższy abonament. Nie dostałam też na e-maila ani adres domowy kopii aneksu, dzwoniłam, wysyłałam e-meila i nic, więc na dobra sprawę nie mogę złożyć żadnej reklamacji że mnie oszukano bo oprócz nagrania które jest w rękach T-Mobile nie mam nic, a nagranie można zmanipulować, żeby tylko klientowi dokopać. Dzisiaj przeniosłam numer do innego operatora i nie chcę tej firmy znać. Przestrzegam przed nimi, bo dwie moje koleżanki spotkało to samo i w tej chwili walczą z nimi wysyłając kolejne reklamacje bez skutku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 11.08.16, 19:07 t mobile ogłosiło spadek dochodów.Nasze społeczeństwo nie jest tak głupie jak matacz sadził i abonenci zmienili operatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nvidia Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.146.11.130.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.11.16, 09:11 Hahahaha, witam w klubie. Też sobie przedłużyłam Jump go o 6 mies. Jak byk było napisane, że 2 GB są w pakiecie. I co? I po wykorzystaniu ich przyszedł rachunek na dwa razy większą kwotę. Doliczona opłata za usługi internetowe. Czekam teraz na telefon z Boa, ale coś czuję, że też mi przyjdzie pożegnać się z tym operatorem. A szkoda, bo jestem z nimi od czasów Ery. Jak widać szanowany jest tylko nowy klient (i w tym momencie mówię to o wszystkich sieciach), a lojalnych mają w d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dynamic.telkab.pl 11.11.16, 16:55 Virgin nie okrada swoich abonentów. Odpowiedz Link Zgłoś
astra2w Re: T-mobile oszukuje!! 13.08.16, 17:15 Naglosni Pani także Moja sprawe?.Czekam na odpowiedź i życzę milej soboty oraz niedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
astra2w Re: T-mobile oszukuje!! 13.08.16, 17:18 Kiedy się Pani ze mna skontaktuje w tej sprawie jaknajszybciej?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgosia Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.mtk-tv.pl 16.08.16, 00:57 Ja natomiast przenosilam numer do Tmobile bo zwiodly mnie super promocje . Telefon dostalam i wszystko niby ok . Kurier poleciał grunt ze papiery podpisalam i potem zauwazyłam tą fakture na 845 zł . Ożesz ty mysle sobie i dalej krecic numer do tmobile zajeło mi to 2.5 godz , No wreszcie odebrali i miły Pan oswiadczył mi ze faktura to jest tylko tak dla mnie i rat zadnych płacic nie będe, Na moje pytanie pan odpowiedzial ze bede placic tylko wybrany abonament. Zapisalam nazwisko i godz rozmowy tak na wszelki wypadek . Ale po przeczytaniu wszystko to spakowalam i odeslalam bo mnie oklamał i do abonamentu musialabym placic rate , Oszukują i piszą tak ze człowiek nic nie wie . Gdyby minelo 14 dni to bylabym w czarnej d...ie, przez 24 m-ce . Narazie cisza . telefon juz uruchomilam ale postanowilam przez lupę przeczytać ten maczkowy druczek i spakowalam i wont oszusci Odpowiedz Link Zgłoś
maganna321 Re: T-mobile oszukuje!! 21.12.16, 16:18 ja też tak miałam, dostałam fakturę i faktycznie nic więcej nie płacę więc o o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dynamic.telkab.pl 21.12.16, 16:28 Aż trzy wpisy za "uczciwym t mobil"?Pracujesz dla nich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dynamic.telkab.pl 21.12.16, 16:30 maganna321 kim jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman2000 Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.146.0.56.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.08.16, 09:08 Podstawą jest zasada ograniczonego zaufania. Telefon za złotówkę to haczyk na który Telekomy łowią klientów a potem straszą ich karami żeby ich przy sobie zatrzymać. Najlepiej podpisywać z nimi umowy bez telefonu a nowy telefon kupić albo za gotówkę albo na raty w markecie. Odpowiedz Link Zgłoś
dareks62 Re: T-mobile oszukuje!! 08.10.16, 13:26 Witam, i ja również chciałbym dorzucić swoją historię bo też czuję sie oszukany. W lipcu tego roku, w salonie sprzedaży w Białymstoku, zaoferowano mi abonament, łącznie zespłatą rat za Samsunga Galaxy J5, w wysokości 85zł brutto. Warunkiem było przeniesienie trzech numerów od innego operatora. Oferta była rewelacyjna więc długo się nie zastanawiałem. Obecnie opłacam drugą fakturę której wartość przekracza o 20zł tę z oferty. Oczywiście żaden dokument z rozmowy z konsultantem nie pozostał - jedynie ręcznie napisana przez konsultantkę kwota brutto na "warunkach oferty promocyjnej". Nie zamierzam tego ignorować. Przeczytałem większość wpisów na forum gazeta.pl w sprawie tych oszustw - wysyłane od ponad 4-ch lat i przyznam się że włos mi sie na głowie zjeżył bo tych wpisów jest około 900 - a ilu oszukanych nie wpisuje się na to forum? Czy to normalne że w europejskim kraju dochodzi do takich oszustw i przez cztery lata nie można tego ukrócić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 09.10.16, 07:13 Drodzy oszukani i okradani przez t mobile,ostrzegajcie bliskich i znajomych przed tym oszustem jako i ja czynię.Działalność takiego matacza w Państwie Prawa zaprawdę zdumiewa. Odpowiedz Link Zgłoś
1bozka54 Re: T-mobile oszukuje!! 30.12.16, 09:08 Ueaga na topie jest promocja 50 MG internetu za free!!!niestety nie jest to prawdą,nie korzystajcie z tej Uslugi .ja po 3 dniach odeslalam karte SIM i nawet jej nie aktywowalam ,a juz po 10 dniach przyslalai mi F-re dozaplaty ok 60zl aktywacja i abonament-nie bylo tego w Umowie!!i to jest oszustwo w zywe oczy,nadające sie do rozpewszechniania w mediach,by ostrzec innych!!!zglosilam reklkamacje i odpuisali ,ze nie otrzymali w Sekcji zwrotow zadnej karty-masakra i co teraz ,gdzie pisać??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dynamic.telkab.pl 31.12.16, 06:02 Szczęśliwego Nowego Roku bez złodziejskiego t mobile życzy były abonent okradany przez niemieckiego operatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dynamic.telkab.pl 06.01.17, 07:42 Wirtualna Polska 15 mln zł kary dla T-Mobile od UOKiK. Odpowiedz Link Zgłoś
dareks62 Re: T-mobile oszukuje!! 26.01.17, 10:34 Posłuchałem rady na forum - napisałem reklamację i o dziwo!!! została uwzględniona. Benek pisz reklamacje!!! Może i Tobie się uda. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i dziękuję za radę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dynamic.telkab.pl 26.01.17, 11:29 To samo radziłem i nadal radzę wszystkim okradanym przez t mobile.Jestem już w innej sieci,zero złodziejstwa błogi spokój - uciekajcie od złodzieja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszystkim misiom p Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dynamic.mm.pl 27.11.16, 01:53 super ale u mnie było jeszcze lepiej także dwa razy podpisałem umowę i dostałem drugi raz trzy misie czyli pierwszy miś -800 pln do spłaty za wydzwonione rozmowy telefonem który na śmietniku leżał,drugi miś -800,za telefon wyrzucony bo działać nie chciał i trzeci miś -800 pln za zerwanie umowy podobno z mojej winy a ja telefon wywaliłem bo po prostu działać nie chciał a pani nie chciała go naprawić w serwisie,według umowy to oni się nie wywiązali a zapłacić ja musiałem...Już nic nie wspominam jak sam chciałem fona zaktualizować to spalili mi peceta...i już trzeci raz nie kupię nic od T-Mobile bo za pierwszym razem co dostałem trzy misie to była Era Gsm w roku 2000... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radzicho Re: T-mobile oszukuje!! IP: 91.231.81.* 03.12.16, 22:56 pie...ne złodzieje . nie chce sie wku...ać bo miałem to samo OSTATNIA UMOWA ZE ZŁAMASAMI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abonent Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.16, 15:51 Czytam wszystkie wypowiedzi i normalnie brak mi słów. Z przykrością niestety muszę potwierdzić,że to straszni oszuści. Ta ich super niemiecka solidność sprowadza się tylko do solidnego oszustwa. Jestem jeszcze w t mobile ,3 lata. Abonament na umowie mam 50zł a faktury płacę po 350zł, 450zł Dlaczego ? dlatego że t mobile twierdzi iż ja sam sobie generuje dodatkowe koszty dokupując pakiety internetu i że sam wysyłam sms-y premium co miesiąć. Pomimo tego że wszystkie usługi premium mam zablokowane. A klient abonent nie ma żadnego wglądu . Banał i oszustwo. Jawnie z człowieka robią idiote. Załuje tylko że w pore nie zerwałem umowy z nimi,bo kara wyniosłaby mnie o wiele mniej niż płacenie takich faktur. To bardzo krzywdzące,ponieważ ja dobrze wiem iż nigdy niczego zadnego pakietu nie dokupywałem ani nie korzystałem z żadnych usług premium. Gdzie jest prawo w tym kraju....????? Pozdrawiam wszystkich oszukiwanych , ostrzegam,przestrzegam i szczerze odradzam przed tym operatorem. Trzymajcie się z daleka od T-mobile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.17, 15:54 Czy jest ktoś kto z usług T-mobile jest zadowolony???? Jesteście oszustami!!!! Wczoraj mój tata pojechał do salonu do Galerii Odrzańskie Ogrody w K-Koźlu. Chciał zarejestrować numer. Dostał do podpisu jedną stronę gdzie nie było żadnych szczegółów. Wrócił do domu z umową. Na której nie ma nawet numeru. Nikt go nie poinformował co podpisuje i nie miał nawet możliwości zapoznania się z nią. Dodatkowo Pan włączył mu pakiety na kwotę 30 zł o których też nie ma mowy w umowie. Podczas dzisiejszej wizyty (również w tym samym salonie) Pani Nie potrafiła odpowiedź na zadawane pytania. Ciekawe ile starszych ludzi zostało w taki sposób oszukanych przez T-mobile???? I potem się dziwimy że jest tyle zawałów??? ODRADZAM WSZYSTKIM!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dynamic.telkab.pl 25.01.17, 09:10 W San Escobar takie numery nie do pomyślenia.Tam surowo karani złodziej są. Odpowiedz Link Zgłoś
spex888 Re: T-mobile oszukuje!! 27.01.17, 01:10 Z konsultantem Tmobile lepiej nie rozmawiać bo może oszukać każdego. Nawet ustalając szczegóły i pytając go kilka razy o to samo, będzie łgał. Czy ten świat już tak zszedł na psy? Ludzie czują się bezkarni, gdzie ich godność? Gdzie godność Tmobile? Odpowiedz prosta: Tmobile walczy o przetrwanie i musi oszukiwać, dlatego oszukują też ich konsultanci. Czują się bezkarni. Konsultanci to tacy kapo co pracują dla niemca, dostając w zamian opaske na ręke. Tmobile to kapitał niemiecki i powinniśmy jak najszybciej zamknąć tą firmę w Polsce zanim przerobi nas na duże pieniądze. Dodam tylko że zostałem oszukany kilkakrotnie przez tych oszustów. Łączne kwoty to ok. 600zł. Tmobile kombinuje też z fakturami wliczając raty za telefon po zakonczeniu umowy. Czyli de fakto wtedy gdy telefon zostal spłacony. Tmobile ślizga się po Naszym Polskim rynku i dyma nas na kasę. Tak samo jak niemcy kradli nasze pieniądze podczas wojny. Zachęcam wszystkich do wypowiedzenia umowy tym niemieckim gauganom bo prędzej czy poźniej wydymają was na kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara1234 Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.146.67.157.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.02.17, 16:26 ja doładowałam konto 16 lutego za 25 zł a dziś dostałam sms że powinnam się doładować w ciągu 2 dni bo konto straci ważność... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dynamic.telkab.pl 23.02.17, 07:53 Już myślałem że t mobile sporządniało ale jak widać nadal okrada abonentów.W Virgin to nie do pomyślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
1bozka54 Re: T-mobile oszukuje!! 05.04.17, 09:00 Witam,równiez chcę sie uwolnic od tej sieci!!!wkółko wysylaja mi jakies korekty do zaplaty,choc mam sprawe jasna i opłacam na bieżąco!!!niestety ostatni tel.mam do grydnia br, i musze wytrzymac!!teraz otrzymalam jakies bzdurne faktury papierowe na rozne kwoty,dozaplaty ,a nr,f-ryto 0000000,he z kosmosu!!!!!jak Oniprowadzaksiegowość,trzeba naslac NIK,i chyba niestety ,nie mam wyjscia to zrobie,juz zaplacili kare na naliczanie ludziom kwot na muzyke na czekanie ktorych nie zamawiali a musieli placic!!!teraz to niech Ich przetrzepią z Fakturami,mam nadzieje ,mze do konca roku sie sprawa wyjasni.a najgorsze,ze sabezkarni!!!!!!!narazie opisuje Ich bledy na facebooku,wtedy mam przynajmniej szybkie odp.na pytania doB.O.K.facebook to Ich reklama,niepozwola sobie chyba na szkalowanie Ich fikcyjnej pracy w naliczaniu F-ur. Odpowiedz Link Zgłoś