Dodaj do ulubionych

T-mobile zawraca d****

18.04.12, 20:01
Czy do Was też dzwonią co miesiąc z cudowną super ofertą, której nie chcecie? W ciągu tego miesiąca uporczywie kontaktował się ze mną konsultant dzień w dzień, parę razy dziennie, aż w końcu nie odebrałam i nie wysłuchałam szczegółów oferty, o którą nie prosiłam i którą nie jestem zainteresowana - czy przypadkiem nie mam ochoty na drugi numer na prepaid... skąd do cholery taki pomysł? Po miesiacu dzwonią znowu, równie uporczywie mimo, że odrzucam połączenia... parę dni, po kilka razy. Dzwonią kilka razy dziennie. Po odebraniu w końcu muszę się 8 minut babce tłumaczyć, że nie chcę spróbować przez miesiąc darmowego internetu na komórkę... mimo to słyszę, że nie wiem co mówię i może ona zadzwoni jutro, kiedy podejmę decyzję - już ją podjęłam, ale widocznie nie właściwą...
Dodam jeszcze, że parę miesięcy wcześniej kiedy dzwonili do mnie z BOK'u poprosiłam bardzo grzecznie o to, żeby nie dzwonić ze mną z ofertami handlowymi, bo sobie tego nie życzę. Wypowiedziałam wówczas podyktowaną przez konsultanta magiczną formułkę a la przysięga małżeńska, która miała mi to zagwarantować... Kiedyś po tym jak odrzucałam połączenia z biura obsługi bo nie mogłam/zwyczajnie nie miałam ochoty gadać wycwanili się i zadzwonili z numeru zastrzeżonego.... Czy tylko dla mnie to szczyt bezczelności?
Czy ktoś mi coś z tego wytłumaczy? Po kiego ch***, pytam się grzecznie dzwonią, i dlaczego? Jestem w abonamencie - czy Wy też tak macie? Nie wspomnę już o tym, że mega często dostaję jakieś debilne smsy o tym, że znowu wygrałam lexusa albo 100 tysięcy złotych... W której sieci tego się nie robi - przechodzę od razu! Chcę mieć telefon, z którego mogę korzystać za niego płącąc, a nie regularny spam telefoniczno-sms'owy...
Obserwuj wątek
    • pina_colada88 Re: T-mobile zawraca d**** 18.04.12, 22:53
      Nie, moi rodzice do tej pory dostali jakieś 15 smsów o fakturze internetowej.
    • rask Re: T-mobile zawraca d**** 19.04.12, 21:33
      Miałem podobną sytuację, napisałem do biura obsługi abonenta informację, że nie życzę sobie takich rzeczy i uporczywego dzwonienia i że kolejne próby będą traktowane jako nękanie i zgłoszone zostaną na policję ( jest to gadka T-mobile, jeżeli chcesz składać reklamacje zbyt często ). Uwierz , że przestali zawracać mi "4litery". Pozdrawiam i polecam sposób.
      • bright_witch Re: T-mobile zawraca d**** 19.04.12, 23:43
        Ostatnio zgłosiłam prośbę w BOKu drugi raz :) Może podziała, jeśli mimo tego otrzymam kolejny telefon z pewnością pójdę za Twoją radą. Pozostaje jeszcze sprawa sms'ów :) Może skarga w GIODO da radę? Chyba, że podpisując sto lat temu umówę wyraziłam gdzieś zgodę na branie mnie pod uwagę w krtyńskich konkursach :)
        • Gość: 802.11n Re: T-mobile zawraca d**** IP: *.tpnet.pl 20.04.12, 11:02
          Spam to wykroczenie, teoretycznie karane na wniosek poszkodowanego, ale policja ma to w d...: olgierd.bblog.pl/wpis,policja;mowi;nie;ma;takiego;wykroczenia;jak;spam,35666.html A GIODO umywa ręce, nawet nie próbuj. Zbędny urząd, który należy zlikwidować.
        • Gość: Olek Re: T-mobile zawraca d**** IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.12, 12:55
          Jeśli wyraziłaś daaawno daaaawno temu to można i tak wycofać się z tego, zwłaszcza jeśli uważasz, że przesadzają, do mnie piszą kilka razy w miesiącu, ale to zazwyczaj informacje o promocjach i nowych pakietach, także jakoś mi to nie przeszkadza, bo od czasu do czasu skorzystam.
          • Gość: 802.11n Re: T-mobile zawraca d**** IP: *.tpnet.pl 20.04.12, 13:54
            Tobie nie przeszkadza, a ja nie po to płacę pieniądze, żeby mnie jeszcze zasypywali reklamami. Jakby można było dzwonić za darmo w zamian za spamy, to tak, a oni ślą bez opamiętania - czy chcesz czy nie i drwią z prawa, bo wiedzą, że i tak nikt im nic nie zrobi.
    • Gość: 802.11n Re: T-mobile zawraca d**** IP: *.tpnet.pl 20.04.12, 10:59
      Do mnie T-Mobile ciągle przysyłał esemesy – jakieś „wygraj sto mercedesów”, „oglądaj finał Big Brohtera” itp., mimo że nigdy nie wyraziłem zgody na przetwarzanie danych do celów marketingowych. Oświadczenie o braku zgody mają gdzieś i z premedytacją spamują co kilka miesięcy. Potem skarga, parę miesięcy spokoju i znowu to samo. Taka firma, takie mają metody. Na szczęście zmieniłem już operatora.

Ciekawe, czy na Zachodzie T-Mobile też tak spamuje. czy tylko w Polsce, gdzie ochrona prawna przed spamem to fikcja, nie do wyegzekwowania przez zwykłego śmiertelnika?
      • bright_witch Re: T-mobile zawraca d**** 20.04.12, 12:15
        Właśnie... czy mi się wydaje, czy tych smsów spamowych jest znacznie więcej właśnie od czasu przebrandowania na Tmobile? Era też nie była wolna od grzeszków, ale nie przypominam sobie jakoś, żeby mnie tak szlag trafiał...
        W jakiej sieci nie ma czegoś takiego? Słyszałam, że w Play nie dzwonią i smsy są sporadyczne. Jak w innych sieciach?
        • Gość: 802.11n Re: T-mobile zawraca d**** IP: *.tpnet.pl 20.04.12, 12:28
          Teraz jestem w Play (karta). Ogólnie nie jest źle, ale też dzwonili do mnie dwa razy z ofertami (oczywiście nie wyrażałem zgody). Nie wiem, jak będzie dalej. W każdym razie do T nie wrócę, nawet gdyby chcieli mi płacić miesięczny abonament.
    • beel11 Re: T-mobile zawraca d**** 08.05.12, 07:15
      Zalogujcie się do BOK i wyłącznie opcję o informacjach handolowych od PTC i partnerów PTC.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka