Dodaj do ulubionych

Smartfon do 1k zł.

12.02.13, 20:51
Witam,

Niedawno stałem się posiadaczem Nokii Lumia 920. Wartość sklepowa tego telefonu to ponad 2k zł. Chcę go sprzedać (stan idealny, raz włączony i to tyle), ponieważ raz: nie pasuje mi telefoniczny Windows 8, a dwa: po prostu boję się chodzić z tak drogim telefonem w kieszeni (to przede wszystkim, boję się, że albo mnie skroją, albo go zepsuję).

Dlatego też chcę kupić jakiś inny telefon, połowę tańszy, do tysiąca złotych.
Niestety nie wiem, jakie propozycje są w tym segmencie najkorzystniejsze.
Najlepiej proszę o propozycje z alledrogo. Niekoniecznie nówki ze sklepów, równie dobrze mogą to być nowe od osób prywatnych, np. z przedłużenia umowy. Nie robi mi to różnicy (jeżeli będą co najmniej 23 miesiące gwarancji).
Będzie to mój pierwszy smartfon jeżeli nie liczyć bawienia się parę chwil ww Nokią. Do tej pory korzystałem z Sony Ericssona Elm.
Z Androidem miałem do czynienia tylko z widzenia, u znajomych na smartfonach/tabletach. Nie zależy mi na custom romach telefonu. Szczerze mówiąc nie widzę nawet zbyt dużej różnicy pomiędzy Androidem GB, ICS oraz JB, więc nie zależy mi jakoś szalenie na premierowych aktualizacjach.

Początkowo przeglądałem kilka modeli, najbardziej w oczy rzuciły mi się 'eldżiki', mianowicie L9, Optimus Vu, 4X HD (ten ostatni stoi za 1.2k, ale może udałoby się go zlicytować za ~tysiąc). Albo może coś od HTC albo Samsunga?
Nie mam żadnych uprzedzeń do producentów. Jedynie do systemów, Windowsa testowałem i mi nie pasuje, Android jest moim zdaniem wygodniejszy dla moich znikomych potrzeb.

Od smartfona oczekuję wygodnego przeglądania internetów, więc czcionki mają być dość czytelne. Przydałoby się wifi o dobrym zasięgu. Chciałbym wygodnie pisać smsy, ale to raczej jest zależne od software'u i programu wirtualnej klawiatury. Do gier mam komputer, jedynie co to mają działać wściekłe ptaki oraz gra w odgadywanie log różnych firm i produktów. Bateria to wiadomo, ładowanie co nockę to standard, zdaję sobie z tego sprawę. Nie będę się onanizował do zdjęć zrobionych aparatem w telefonie, więc ich jakość nie musi urywać dupy, nie oczekuję Nokii 808. Jednakże miłym dodatkiem byłby aparat z przodu do robienia sobie sweet foci z dziewczyną w mcdonald'sie.

To chyba tyle ode mnie, proszę o propozycje modeli. Miło byłoby je jakoś uargumentować.

Pozdrawiam, man13ck.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka