Dodaj do ulubionych

Nie potrafię wybrać :-)

21.07.04, 19:10
Hmm, zacznę może od tego, że od paru tygodni "próbuję" sobie kupić telefon ;-
), ale jakoś nie potrafię wybrać nic konkretnego ;-P. A to nie te gabaryty, a
to nie te dodatki, a to znowu nie taki wygląd :-))).
Do tej pory miałam Alcatela, jednak po paru "wstrząsach" telefon nadaje się
tylko i wyłącznie do kasacji ;-/.
I tak sobie pomyślałam, że jakoże za bardzo nie orientuję się w tej kwestii,
może tu ktoś z Was będzie w stanie mi coś doradzić :-)!

No więc tak, poszukuję małego (!), zgrabnego ;-) telefoniku, z kolorowym
wyświetlaczem (byleby nie był zbyt mały...), kalendarzem, notatnikiem,
budzikiem... niekoniecznie z podczerwienią - bylebym mogła się przez kabelek
do kompa podłączyć ;-D. I przede wszystkim, mój telefon musi mieć możliwość
przypisania jednej osobie z książki telefonicznej kilku numerów :-).

I to by chyba było na tyle :-D. Mam nadzieję, że coś doradzicie, bo ja już
naprawdę nie mam pojęcia, co wybrać... ;-) hehe ;-)

Pozdrawiam
Agraffka ^^
Obserwuj wątek
    • Gość: Peppers Nic tylko wybierac IP: *.acn.pl 21.07.04, 20:18
      Nic tylko pojsc do salonu i wybierac. Ja bym tak zrobil. Ale mam dwie uwagi:

1. Obecnie 99% telefonow na rynku ma mozliwosc przypisania do jednego nazwiska
      kilku numerow.

2. Jesli juz chcesz laczyc telefon z komputerem za pomoca kabla to ja zamiast
      tego goraco polecam telefon z IrDa oraz zakup przystawki IrDa do komputera.
      Czemu? Otoz aby polaczyc telefon z komputerem potrzebujesz kabla, ktory
      kosztuje i musisz za nim troszke pochodzic. Do tego musisz sciagnac odpowiednie
      oprogramowanie. A jak masz juz jedno i drugie to musisz jeszcze wszystko
      odpowiednio skonfigurowac co wcale nie jest zawsze takie proste. Jesli zas
      bedziesz w przyszlosci zmieniac telefon to bedziesz musiala zmienic tez kabel
      (w koncu inna koncowka), oprogramowaie i od poczatku bawic sie w ustawiania
      parametrow. Do IrDa nie potrzeba zas zadnego oprogramowania ani sterwonikow
      oraz wspolpracuje ona z kazdym telefonem wyposazonym w port podczerwieni. Tak
      wiec ja polecam dowolny model z portem podczerwieni zamiast zabawy w kable.

Pozdrawiam!
    • Gość: mgregor Re: Nie potrafię wybrać :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 21:38
      Jesli mialbym z doswiadczenia polecic telefon to tylko Nokia. A konkretnie 6610.
      Posiadam taki od prawie roku. Telefon nie do zniszczenia (przezyl ze mna wypadek
      samochodowy i tylko lekko pekla mu obudowa z lewej strony a ja złamałem udo :D )

Ma kolorowy wyswietlacz, jest niewielki (ale nie maly ze trzeba go trzymac dwoma
      palcami przy romowie). Ma kalendarz z mozliwoscia wpisywania notatek i
      przypomnien, budzik, i mozesz do jednej osoby przypisac kilka nr. telefonow (nie
      bardzo wiem dokladnie ile ale ja do jednego mam przypisane 2 + mail + fax +
      strona domowa). Szybko sie laduje (od zera w ciagu ok. godziny), bateria przy
      normalnym uzytkowaniu wytrzymuje ok. 5-6 dni. Ma polifoniczne dzwonki. Nie
      zawiesza sie, nie dzieja sie z nim zadne cuda w stylu rozlaczania itp. Szczerze
      moge go polecic. A jesli nie ten to Nokia 6600 (troche wiekszy wyswietlacz,
      Symbian, Blue Tooth, wbudowany aparat, sam aparat tez wiekszy i masywniejszy). Z
      opinii znajomych nie polecam 7650 (klopoty z oprogramowaniem - zawieszanie sie
      nawet po zmianie softu w serwisie).
    • barracuda7110 Re: Nie potrafię wybrać :-) 22.07.04, 00:16
      Alcatel 535/735. Ma wszystko o czym sobie marzysz :).

ps jeszcze alcatel 756 tylko, że to jest już niezły kombajn.
      • barracuda7110 Re: Nie potrafię wybrać :-) 22.07.04, 00:18
        www.gsmonline.pl/telephones/?link=show_details.php?id=576
        www.gsmonline.pl/telephones/?link=show_details.php?id=610
        www.gsmonline.pl/telephones/?link=show_details.php?id=667

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka