Dodaj do ulubionych

Traktowanie Nas - KLIENTÓW przez SimPlus-a?????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 09:32
Proszę o podzielenie się ze mną doświadczeniami związanymi z używaniem w
telefonach kart SimPlus-a. Mój trzymiesięczny kontakt z tą firmą nadaje się
na temat powieści sensacyjnej: nagminne wiadomości tekstowe "opłata za
pakiety GPRS. Opłata za wysłane SMS-y... i inne. Wyłącz i włącz telefon."
Doprowadzają mnie do szewskiej pasji!!! - tym bardziej, że 90% tych
komunikatów jest bezzasadnych! W/g mnie jest to jawna kradzież moich
pieniędzy!!!! Wysłałam do nich 3 maile z reklamacją (pierwszy wysłany trzy
tgodnie temu - zero odzewu !). Nie mogę pogodzić się z takim traktowaniem
KLIENTA. Będę wdzięczna za wszystkie opinie. Pozdrawiam.
Mam zamiar zmienić SimPlusa na POP-a.
Obserwuj wątek
    • Gość: lojalna Re: Traktowanie Nas - KLIENTÓW przez SimPlus-a??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 09:43
      Z tymi 90% przesadziłam - sorry - rozgoryczenie! Jak można 'łączonego' SMS-a
      wycenić na 2 (dwa) złote?
      • Gość: Agnieszka Re: Traktowanie Nas - KLIENTÓW przez SimPlus-a??? IP: 80.51.246.* 27.07.04, 15:55
        mozna :)

to zmien :):) zawsze to mniej nerwow ;) w koncu zadna umowa Cie z Plusem nie
        trzyma :)
    • Gość: Marcin A jaką masz taryfę? IP: *.tsi.tychy.pl 27.07.04, 17:11
      bo w "1 sekunda" czy jak to sie tam nazywa (nie chce mi się sprawdzać) są smsy
      po 0,48 PLN. Więc, dość szybko to leci. I jeszcze jedno w smsach NIE UŻYWAJ
      POLSKICH ZNAKÓW, bo często takie smsy są liczone jako większe niż standartowe
      (tzn. 160 znaków).
      • Gość: lojalna Re: A jaką masz taryfę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 17:55
        Moja taryfa to TEAM 2, ze zmianą na WAKACYJNĄ. Dziękuję za odpowiedzi.
        Podjęłam decyzję - zmieniam operatora!
        Informacja o polskich znakach w sms-ach OSŁABIŁA MNIE! To jakaś paranoja.
        Czy sms-y z polskimi znakami w każdej sieci są traktowane w ten sposób?
        "Komórkowcem" jestem dopiero od trzech miesięcy i nie miałam o tym zielonego
        pojęcia. Sprawdza się stara zasada: człowiek uczy się całe życie :)
        Pozdrawiam.
    • Gość: ZEUS Szerokiej drogi.. masz jakies smieszne uprzedzenia IP: *.bardo-slaskie.sdi.tpnet.pl 27.07.04, 17:44
      przeciez umowa cie nie wiąze..
      • Gość: lojalna Re: Szerokiej drogi.. masz jakies smieszne uprzed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 18:32
        Nie mam żadnych uprzedzeń i nic mnie z nimi nie wiąże (chyba karty doładowujące
        konto). Chciałam się tylko dowiedzieć, czy takie traktowanie klientów przez
        operatorów jest regułą.
        Pozdrawiam.
        • Gość: Agnieszka Re: Szerokiej drogi.. masz jakies smieszne uprzed IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.07.04, 06:33
          tak :)

poza tym kazdy operator ma swoje plusy i minusyi raczej nigdy nie bedzie tak,
          ze jest tylko jeden ten naj naj naj :)
    • Gość: KT05 Re: Traktowanie Nas - KLIENTÓW przez SimPlus-a??? IP: *.pronet.lublin.pl 29.07.04, 10:58
      Dzięki temu włączaniu i wyłączaniu telefonu możesz mieć stan konta na
      wyświetlaczu i nie męczyć się jak z innymi sieciami dzwoniąc na numer i
      wysłuchując: "Nie masz już pieniędzy na koncie".

Co do SMSów łączonych i z polskimi znakami - pewien koncern z Finlandii to
      wymyślił i napisał, że SMS długi może być droższy i jest liczony jako kilka
      wiadomości. Natomiast polskie znaki - każdy znak ma wtedy dwa bajty (Unicode) +
      tablica = wiadomość ma 70 znaków. NIe znam innej firmy oprócz Nokii, która
      domyślnie wysyła wiadomości w Unicode. Przy okazji na mojej starej Mot T192
      pojawiały się tylko kwadraciki :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka