Gość: klima IP: *.krak.gazeta.pl 30.07.02, 11:55 czyżby koniec forum? od dwóch dni nie wpłynął ani jeden post... albo to kryzys albo koniec, ale nie jestem zdziwiony - każda taka zabawka wcześniej czy później się nudzi pozdrawiam Zkra kowa kliam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: luego Re: koniec forum? IP: *.bial.gazeta.pl 31.07.02, 10:59 E tam, koniec. Klima, mamy wakacje w koncu. Zobaczysz ze forum ozyje jak sie nieco ochlodzi...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: koniec forum? 02.08.02, 00:10 I jak ludziska z urlopów popowracają... Ja mam już swój za sobą. Pewnie zacznę tu częściej zaglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koRnac Re: koniec forum? IP: *.ipt.aol.com 02.08.02, 04:30 stary jest sezon wkacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrozosia Re: koniec forum? IP: *.elk.sdi.tpnet.pl 02.08.02, 13:48 ja dopiero zaczelam a ty straszysz koncem, co slychac w krakowie po burzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: koniec forum? IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 03.08.02, 18:44 siostra ale żeś sie rozpisała na forum :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klima Re: koniec forum? IP: *.krak.gazeta.pl 04.08.02, 15:03 co słychać po burzy? W życiu czegos podobnego nie widziałem. Akurat siedziałem w kamienicy przy samym Rynku (Luego, byłas w niej kiedys?) i widzialem, jak ludzi wiatr zwala z rowerow. Później wracałem w srodku nocy do domu na piechotę i miałem wrażenie, jakby swiat sie skończył. Ulice zatarasowane, samochody z drzewami w srodku - straszne. Mam nadzieję, że widziałem cos takiego po raz pierwszy i ostatni, ale to pewnie dopiero początek. Pozdrawiam Klima Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luego Re: koniec forum? IP: *.bial.gazeta.pl 04.08.02, 20:57 Klima, wiesz ze ja te burze „obserwowalam” przez Internet? mam taki link i czasem go sobie odpalam: www.krakow.pl/kamera/duzy.html, to jest zywa kamera ktora pokazuje obraz z Rynku Krakowskiego. Widzialam chmurzyska i ciemnosc i jak ten baner czy cos tam zerwalo chyba z Sukiennic... To wygladalo nawet malowniczo, no ale nastepnego dnia przeczytalam ze ktos zginal i ktos byl ranny i zrobilo sie smutno...:( Lu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klima Re: koniec forum? IP: *.krak.gazeta.pl 05.08.02, 09:50 ten banner pociągnął za sobą kawał attyki, która roztrzaskała się o bruk. Sukiennice teraz wyglądają, jakby nie miały jednego zęba. Najgorsze, że nie ma winnych - jedni zrzucają odpowiedzialność na drugich. Pozdrawiam K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: koniec forum? IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 05.08.02, 12:21 klima mam do ciebie mala prosbe - niedlugo jade w gory przez karakow. bedziemy tam 2 dni, co mozna tam obejrzec standardowymi zabytkami krakowa ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klima Re: koniec forum? IP: *.krak.gazeta.pl 06.08.02, 09:27 to bardzo trudne pytanie, bo zależy, czego szukasz. Dwie sztandarowe dzielnice - Stare Miasto i Kazimierz są raczej schodzone przez turystów, ale zawsze możesz znaleźć coś dla siebie, jakąś przytulną knajpkę czy cóś. Natomiast jeżeli chcesz poczuć krakowski spleen, to polecam Grzegórzki - spokojnie, smutno i szaro. Aha, warto dotrzeć na nowy cmentarz żydowski przy ul. Siedleckiego chyba, bardzo duży i bardzo ładny. Warto pojechać do starej Nowej Huty (serio), bo to niezwykłe i bardzo ciekawe miejsce. Najmniej schodzone jest Podgórze, ale tam po zmroku łatwo zaliczyć w przysłowiowy palnik. No i nie zapomnij o Kopcu Kraka i Wzgórzu Lasoty - rzadko kto tam przychodzi a tereny są niezłe. Pozdrawiam K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: koniec forum? IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 06.08.02, 11:27 w nowej hucie mamy nocleg. no coz zdecydujemy sie na cos na miejscu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lapusz Re: koniec forum? IP: *.datastar.pl 06.08.02, 11:59 Warto też zobaczyć smoka wawelskiego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klima Re: koniec forum? IP: *.krak.gazeta.pl 07.08.02, 10:45 przypomniało mi się. Dokładnie nad Smokiem, na starej baszcie (tzw. złodziejska) od kilku tygodni mieszkają sokoły wędrowne. To prawdziwa rzadkość w Polsce i warto na popatrzeć. często je widać. Robią naprawdę duże wrażenie. W życiu takich pięknych ptaków na własne oczy nie widziałem. Polecam K. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: koniec forum? 07.08.02, 11:32 Hmmm... wędrowne powiadasz? I gniazdują? Do pustułek w dużych miastach już się właściwie pomału można przyzwyczajać, ale wędrowne to rzeczywiście duża atrakcja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: koniec forum? IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 12:00 Łapa! smoka juz widzielismy teraz pora na cos innego :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Ralstona Re: koniec forum? IP: *.krak.gazeta.pl 07.08.02, 18:39 Takie właśnie są te sokoły. W nazwie wędrowne , ale gniazdują. I trudno im uciec, bo spadają na zdobycz z prędkością 300 km/h , więc lepiej uważajcie na tym Wawelu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczuren Re: koniec forum? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 21:17 A co on silnik w d...pie ma? Lata szybciej niz F- 26 ktore chca nam sprzedac czysci amerykanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klima Re: koniec forum? IP: *.krak.gazeta.pl 08.08.02, 10:41 już to widzę, panie z Zamościa: dzielni polscy lotnicy na sokołach wędrownych. Historia prawie jak w never ending story, tyle że tam koleś na wielkim psie latał. A tak poważnie: one osiągają takie przyspieszenia na bardzo krótki czas. Sa ptakami tzw. wysokiego lotu: kołują gdzieś tam sopbie pod chmurami szukając ofiary, a potem raz dwa i po wszystkim. Widziałem je z bardzo bliska i robią naprawdę spore wrażenie. pazurki mają takie, że trzeba do nich podchodzić w grubych skórzanych rękawicach - inaczej wbiją się do kości K. Odpowiedz Link Zgłoś