Dodaj do ulubionych

Nowy telefon komórkowy..

27.06.13, 00:37
Wkrótce kończy mi się umowa z Play.. Chyba jednak zmienię sieć na Plus.. Chciałabym też jakiś fajny nowy smartfon.. MUSI MIEĆ dobry aparat.. dobry ekran, żeby było widać coś w słońcu.. dobrą baterię, bo muszę ładować moją żenującą 500 2x dziennie :/ Mam słabość do Nokii ale.. rozpatrzę i inne propozycje.. Byle nie Samsunga czy iPhone'a.. Nie mam pojęcia jakie telefoniki są teraz "na topie" więc będę wdzięczna za pomoc..
Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • dotyk_wiatru Re: Nowy telefon komórkowy.. 27.06.13, 00:43
      Co myślicie o windows phone 8s by htc? Ma trochę słaby aparat ale może tak poza tym jest ok?
      • galtomone Re: Nowy telefon komórkowy.. 27.06.13, 07:41
        Jesli WP to tylko Nokia - w HTC nie ma np. nawigacji. Ma byc... ale na razie nie ma bo to aplikacja Nokii wiec sie nie dziwie, ze sie nie spiesza by dac ja innym.
    • dotyk_wiatru Co do aparatu..... 27.06.13, 00:46
      Carl Zeiss.. Auto Focus.. Lampa błyskowa.... to mój wymóg..
    • galtomone Stanowczo Lumia! 27.06.13, 07:39
      Mam Lumie 920 i...
      Aparat super. W dzien jakosc taka jak w innych "flagowcach" ale im cieniej tym roznica (na korzysc Lumii) rosnie. Robie naprawde fajne zdjecia i ewidentnie czuc, ze optyczna stabilizacja obrazu dziala.
      Bardzo dobry ekran - mozna go obslugiwac w rekawiczkach (testowane w zimie) i to jest jeden z bajerow, ktory naprawde sprawia roznice w codzennym korzystaniu z telefonu.
      Windows Phone - szybki, stabilny, prosty, wygodny. Nie wymaga sprawdzania luncherow, romow, odblokowywania, itd.
      Dostaniesz za darmow Office (Word, Excel, itd)
      Super nawigacja i mapy od Nokii - to co jest w iOS nie moze sie z tym rownac, nawigacja od Google tez nie. Nie bedziesz musial wydac kilkuset zlotych na dobry program dzialajacy off line
      Ekran bardzo dobrze dziala nawet w bardzo jasnym sloncu. Telefon automatycznie bardzo mocno zwieksza jasnosc ekran i kontrast - w okularach przeciwslonecznych mozna komfortowo korzystac.
      Wczesniej mialem Galaxy S3 i Lumia 920 jest o wiele przyjemniejsza do korzystania na codzien, chyba, ze ktos lubi (i sie zna) na rootowaniu i podnieca go wieczne "dostrajanie" telefonu i zmiany sposobu animacji ikonek na ekranie.
      • dotyk_wiatru Re: Stanowczo Lumia! 27.06.13, 23:19
        Dzięki wielkie za polecenie :))
        Dzisiaj zerkałam w Plusie na telefony.. i widziałam tę Lumię.. Strasznie wielkaaaa jest :( ale... :)
        • kasialevi23 Re: Spróbuj czegoś nowego 18.07.13, 12:00
          Jeśli nie chcesz telefonu od Appla i Samsunga to może jakiś No Name. Ostatnio też szukałam telefonu i natknęłam się na tanie telefony na stronie smartandroid.pl Ogólnie telefony fajne większość na androidzie, ale parę chyba się znajdzie na javie. Mi się spodobał ten na wzór S4 (podobny do Samsunga). Tyle, że cena znacznie mniejsza niż w salonie Samsunga. Na szczęście nie wysyłają z Chin, tylko z Polski!
          • dotyk_wiatru Re: Spróbuj czegoś nowego 19.07.13, 09:58
            Dzięki Kasia :) Zerknęłam tam :) Nawet jest wybór :) Szkoda tylko, że tam trzeba płacić gotówką :( bo to jak sklep internetowy.. ale mimo wszystko dziękuję :)
            • kasialevi23 smartandroid.pl 19.07.13, 12:07
              Z tego co wiem to w takich sklepach można płacić kartą kredytową, przelewem. Poza tym możesz też zapłacić listonoszowi do ręki nawet po otwarciu paczki (zależy jaką formę zapłaty wybierzesz). A tak w ogóle to jeśli chodzi o telefony to z tamtej strony to wiadomo, że cena jest dobra, wydaje się, że jakość również. Mój chłopak zamówił już telefon i może jeszcze dojdzie w tym tygodniu. Dam znać jak się sprawuje i czy faktycznie polecam=))
              Myślę, że wszystko będzie ok, nawet fakturkę wystawiają i można sobie co nieco odliczyć=))
              Pozdrawiam
              KL
              • kasialevi23 Re: smartandroid.pl 20.07.13, 14:33
                Dostałam już telefon, doszedł dziś kolo 13 i nie mogę się od niego odkleić. Jest piękny (bo chciałam biały, a zwykle miałam czarne). W zestawie są 2baterie, pokrowiec na telefon (Flip Case), wiadomo ładowarka i słuchawki, ale do tego jeszcze folia ochronna na ekran. Wyposażenie extra, a telefon się nie zawiesza, chodzi bardzo płynnie i ma dobre kolory. Aparat też nie jest zły, bo 13MP, wiec prawie jak w najnowszej S4 (Samsung ma 15MP). Jeszcze nie musze ładować, choć siedze z nim non stop=P
                W razie jakiś pytań daj znać, bo dostałam w paczce kod na ich stronę (ważny do końca wakacji lub 2013r) i jeśli się zdecydujesz to wpisz hasło : "prezent", a będziesz mieć 50zł zniżki na cały asortyment sklepu (zawsze coś=))
                Pozdro
                KL
                • Gość: raf Re: smartandroid.pl IP: *.internetia.net.pl 21.12.13, 11:06
                  naiwni się rodzą... ot i co...
    • Gość: waldemar1981 Re: Nowy telefon komórkowy.. IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.13, 23:14
      Witam i polecam Sony Ericsson C905 GPS WIFI MP3 8,1 MPIX GW24.
      • dotyk_wiatru Re: Nowy telefon komórkowy.. 23.07.13, 10:16
        Hmm.. Ten telefon jest podobny do Nokii 6500 slide.. Szczerze mówiąc rozważam tę markę.. ale smartfony, też 8mpx ale z auto focusem..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka