Dodaj do ulubionych

Samsung Galaxy s 3

09.08.13, 00:36
Mam pytanko. Chciałbym kupić ten telefon, ale trochę drogo jak dla mnie, więc pytanie, czy Samsung Galaxy s 3 stanieje w niedalekiej przyszłości jeszcze? do października lub września?
Obserwuj wątek
    • galtomone Re: Samsung Galaxy s 3 09.08.13, 07:26
      Stanieje.
      Ile - nie wiadomo.
      Poczytaj o nim sporo - ja się bardzo rozczarowałem jakoscia i wydajnoscia.
      • zellos Re: Samsung Galaxy s 3 09.08.13, 23:50
        A myślisz, że jaki lepszy? Albo nawet tańszy? Może nexus? Albo coś podobnego?
        • galtomone Re: Samsung Galaxy s 3 10.08.13, 08:22
          Ja się do Androida bardzo zraziłem po dwóch telefonach (w tym jednym było S3) z tym systemem.
          Obecnie mam od kilku miesięcy Lumie 920 z WP8 inie zamieniłbym ani telefonu ani systemu na żaden inny.
          Na codzien jest tak przyjemny i fajny w używaniu, ze az nie wiedzielem, ze znow tak bardzo plubie swoje telefon.
          • zellos Re: Samsung Galaxy s 3 10.08.13, 12:43
            Ja miałem Mozarta. Też z Windows. Później po aktualizacjach 7.8 :) I bardzo fajny, ale ogólnie mi się podoba w Samsungu Galaxy 4 - rdzeniowy procek i ogólnie miazga jeżeli chodzi o szybkość i ilość opcji w telefonie, różnych programów itd. Jak myślisz co złego może być, bo to ważne, może mnie przekonasz :)
            • galtomone Re: Samsung Galaxy s 3 10.08.13, 13:49
              Coz... proces może i jest 4 rdzeniowy ale jakie to ma znaczenie w codziennym użytkowaniu, kiedy telefon się zawiesza, zamraza, itd...?

4 rdzenie, 1GB RAM to fajnie wygląda na papierze i tyle. Co ma pod maska Lumia 920 ktra mam teraz nie wiem i zupełnie mnie to nie interesuje. Za to wszystko fajnie działa i latwo dostosować telefon do swoich wymagan.
              W S3 ilość opcji mnie zabila... i to takich zupełnie bez znaczenia... bo ilez można się zastanawiać i wybierac miedzy animacjami ikonek, pulpitow, itd... dla mnie to takie pierdoly bez znaczenia.

Najgorsze było jednak to, ze ten telefon, po dwóch miesiącach (korzystania identycznego jak teraz z Lumii) po prostu zaczal zle dzialac. APlikacje się wywalay, telefon np. wieszal się gdy ktoś do mnie dzwonil... ekran się rozjasnial ale tylko do polowy i nie reagowal na dotyk... jak się już w końcu obudzil to dzowniacy już się poddawal.
              Wyjscie z aplikacji do pulpitu = pusty pulpri, po chwili pierwszy rząd ikonek, potem drugi... a jedyny aktywny widget jaki miałem to pogoda.
              Testowalem lunchery, ale raz ze zajmuje to czas, dwa ze potem caly system był nie spójny - luncher wygląda inaczej, mnu inaczej, aplikacje inaczej...

Generalnie dla mnie to był jeden wielki bałagan. I na S3 sporo osob nazeka, ze lagi, ze się wiesza, itd... jak z Androidem to inny flagowiec z tego okresu ale nie S3 - jest naprawdę mocno przereklamowany.
              • zellos Re: Samsung Galaxy s 3 10.08.13, 21:50
                No, rozumiem. A co byś powiedział o nokii lumii 820 lub 920. Albo może nexus 4? Nexus też bardzo podobny do S3. Jak myślisz?
                • zellos Re: Samsung Galaxy s 3 10.08.13, 21:52
                  zellos napisał(a):

> No, rozumiem. A co byś powiedział o nokii lumii 820 lub 920. Albo może nexus 4?
                  > Nexus też bardzo podobny do S3. Jak myślisz?
                  Bardziej bym był zainteresowany lumią 820. Bo 920 podobna cena do s3
                • galtomone Re: Samsung Galaxy s 3 11.08.13, 08:26
                  Jeśli wolisz Andka to Nexus wydaje się sensowniejszym wyborem niż naprawę przereklamowany S3.
                  820 w rekach nie miałem ale nie spodziewam się, żeby była dużo gorsza od mojej 920 poza paroma detalami czyli np. ekran, który ja w zimie obsluguje w rękawiczkach (to jest naprawdę rewelacyjna i praktyczna funkcja!!!) czy aparat bez stabilizacji optycznej (to tez faktycznie działa w 920!).

A Lumie 920 mam wiec jeśli masz konkretne pytania to pisz.
                  Ja jestem bardzo z niej zadowolony.
                  Zadnych zawiech, lagow, restartow.
                  Fajny system, dobre dodatki od Nokii. Np. nawigacja jest super - teraz byłem 2 tyg. na południu Europy - dolozylem sobie w domu mape i jezdzilem bez zadnego kłopotu.
                  Do tego stopnia jest OK, ze jadac od znajomych do innego miasta wpisałem tylko nazwe ich hotelu (pelnego adresu nie miałem) i już - doprowadzila pod drzwi.
                  • zellos Re: Samsung Galaxy s 3 11.08.13, 14:25
                    To teraz myślę między Nexus 4 a Lumia 820, bo nie stać mnie na 920. bo też około 1400 - 1500. Miałem Mozarta z w7.8 i jestem zadowolony lecz już nie działa, ale Windows Phone bardzo mi się podoba :D Fajnie działa i szybko :D
                    • galtomone Re: Samsung Galaxy s 3 11.08.13, 22:20
                      A na Androidzie się znasz?
                      To zuplenie inna filozofia systemu i wymaga wiedzy i zaangażowanie od użytkownika - trochę system dla entuzjastów, jak linux :-).
                      A jeśli z 7.8 byles zadowolony to z WP8 będziesz na pewno. Wygladaja prawie identycznie na polpicie ale jednak z Wp8 korzysta się lepiej, trochę zmian się pojawilo i jest jeszcze logiczniej i spójniej.
                      A tuz za rogiem WP8.1 :-) I każdy telefon z Wp8 go dostanie :-)
                      • zellos Re: Samsung Galaxy s 3 12.08.13, 20:37
                        Nie znam się na antku :/ Ale wydaje mi się, że idąc na studia informatyczne zainteresuje się tym na pewno :) A ogólnie to nie stać mnie na taki telefon, a też Nokia lumia niezbyt mi podchodzi. Możesz mi podać jakieś telefony nieważne z jakim systemem do 1200? Nexus chyba za 1250 ale nie podoba mi się za bardzo. Masz jakieś propozycje?
                        • galtomone Re: Samsung Galaxy s 3 13.08.13, 12:42
                          zellos napisał(a):

> Możesz mi podać jakieś telefony nieważne z jakim systemem do 1200?

No toz wlacz allegro - ogranicz cene do 1200 zl i bedziesz miec telefony. Mam wymieniac jakie znam... no wez troche inicjatywy.
                          Pytales o S3 to ci napisalem - przereklamowany chlam i moim zdaniem nie warto.
                          (ostatni) Nexus jest OK, S2 byl OK - xperii i lg nie znam.

Ale mnie ANdroid generalnie nie podchodzi. Mam inne oczekiwania od telefonu i systemu niz zmienianie animacji ekranu co 15 min.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka