Dodaj do ulubionych

Samsung Galaxy S4-problem

IP: *.dhl.com 23.08.13, 13:47
Od kilku dni jestem szczęśliwą posiadaczką tego cuda, ale oczywiście nie obchodzi się bez bólu, który z pewnością wynika z mojej niewiedzy. Mianowicie mam dwa problemy:
1) Ekran blokady może mieć efekt falujący, albo efekt świetlny. Zmieniłam na falujący, a ciągle jest świetlny (mimo tego, że w ustawieniach jest widoczy falujący) i teraz nie mogę tego zmienić, ponieważ w ustawieniach ta opcja jest nieaktywna. Nie wiem dlaczego i jak to mogę zmienić.
2) otrzymuję informację o istniejącej mozliwości, że mój android jest zainfekowany, podane są instrukcje (wysłanie smsa) co nalezy zrobić, przywysłaniu smsa oczywiście pojawia się informacja że może zostać obciążone konto. Niestety nie ma podanej kwoty, więc wstrzymałam się z działaniami, ponieważ nie znam kosztu. Może ktoś wie co zrobic z takim komunikatem? Albo jaki jest ewentualny kosz?
Będę wdzięczna za wskazówki w obu przypadkach.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: 802.11n Re: Samsung Galaxy S4-problem IP: *.tpnet.pl 23.08.13, 14:36
      Ad 2. Nie wiem, skąd ten komunikat (esemes? jakaś aplikacja?), ale na pewno jest to próba wyłudzenia kasy (naciągnięcia na koszty).
      • Gość: Anka76 Re: Samsung Galaxy S4-problem IP: *.dhl.com 23.08.13, 14:46

Myslisz, że to jakieś oszustwo?
        Komunikat pojawia mi się w powiadomieniach co jakiś czas.
        Pokazuje się w górnym lewym rogu gwiazdeczka z powiadomieniem. Sądzisz, że należy to zignorować?
        Sciągnęłam sobie kilka apikacji ze sklepu playa, nie ściągałam niczego podejrzanego....cholewka....
        • Gość: 802.11n Re: Samsung Galaxy S4-problem IP: *.multimo.pl 23.08.13, 15:46
          To powiadomienie to na 100 proc. "reklama" generowana przez którąś z pobranych przez Ciebie aplikacji.
          • Gość: Anka76 Re: Samsung Galaxy S4-problem IP: *.play-internet.pl 23.08.13, 16:21
            Dzieki za informacje. Moze pomozesz tez w problemie nr1?
      • Gość: nowa Re: Samsung Galaxy S4-problem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.09.13, 11:07
        Czesc tez mam problem mianowicie nie dzaja funkcje takie jak sterowamie glowa oczami i lupa luba jedynie czasem zalapie na galeri ale nic po za tym co mam robic zrobilam juz reseta 2 lub 3 razy powrut do fabrycznych funkcij i poustawialam od nowa i dalej nic to moj numer telefonu 721072817 dorota dziekuje
    • szafiarka00 Re: Samsung Galaxy S4-problem 23.08.13, 18:14
      dla mnie rewelka nie mam z nim zadnych problemow. POLECAM
      • Gość: Anka76 Re: Samsung Galaxy S4-problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.13, 18:49
        Szczęściara! Sądzę, ze ja tez nie powinnam mieć i gdybym za dużo nie grzebała:) nie miałabym...
        • katenga Re: Samsung Galaxy S4-problem 02.12.14, 10:05
          Ja też nie mam ale na wszelki wypadek dokupiłem gwarancje na 7 lat łącznie... Ale pewnie szybciej zmienię:P
    • Gość: masger Re: Samsung Galaxy S4-problem IP: *.plock.mm.pl 11.09.13, 19:30
      co do tego info o wirusie to nie wysyłaj nic i w ogóle tylko poszukaj aplikacji która to generuje ) najprawdopodobniej jaka darmowa gra albo aplikacja bo to wyłudzenia są takie i instalują sie wirusy. W panelu powiadomień znajdziesz jaka aplikacja działa akurat i jak przytrzymasz dłuzej to menu sie pokaże informacje o aplikacji i wtedy albo odinstaluj albo wyłącz jej powiadomienia. Co do blokady ekranu to wpierw zrestartuj telefon a potem sprawdz i jesli nadal tak bedzie to wyłącz całkowicie blokade wyjdz z ustawień a po chwili wejdz znów i przestaw na opcje jaka chcesz. No i blokada musi być ustawiona na przeciągnij. I polecam jakiegoś antywirusa na własnie takie próby wyłudzeń. płatny kaspersky mobile albo darmowy avast oba bedą OK
      • Gość: Justyna Re: Samsung Galaxy S4-problem IP: *.centertel.pl 21.10.13, 07:39
        Witam, też mam problem tylko z aparatem. Zaczęło się od tego ze filmy w galerii które wcześniej normalnie były odtwarzane zostały uszkodzone a w chwili obecnej nie mogę skorzystać z opcji animowanego zdjęcia ponieważ aplikacja aparat zostaje wstrzymana :( pomocy
        • Gość: ania Re: Samsung Galaxy S4-problem IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.14, 17:04
          ja mam taki problem jak wchodzę w galerię zdjęć na SD a ostatnio z aparatem też mi się tak dzieje. też jest program nie odpowiada itd...
          • Gość: ver Re: Samsung Galaxy S4-problem IP: *.204.216.67.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.11.14, 12:06
            Mam taki sam problem, czy udało się to pani jakoś rozwiązać ?
            • Gość: pomoc Re: Samsung Galaxy S4-problem IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.14, 22:37
              www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/odblokowywanie-ekranu-w-telefonach-samsung.html
              • Gość: pomoc Re: Samsung Galaxy S4-problem IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.14, 22:41
                Ewentualnie zapytaj tutaj forum.android.com.pl/f833/
          • Gość: kami Re: Samsung Galaxy S4-problem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.07.15, 11:58
            Hej, od jakiegoś czasu mam też problem z aparatem w S4 , wyskakuje mi błąd aparatu i ekran robi sie zielony ,nie wiem czy moge coś z tym zrobić samemu ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka