Dodaj do ulubionych

Pomoc w wyborze smartfona

IP: *.in.net.pl 25.08.13, 22:57
Witam! Chciałbym prosić o pomoc jak w temacie. Otóż jestem na etapie zakupu urządzenia, ale mam dylemat... Do wyboru są: Sony Xperia SP, HTC One X, Samsung Galaxy SIII. Głównie to na czym mi zależy oprócz płynności działania, to jak najlepszy ekran (zarówno jakość obrazu jak i wytrzymałość), dobry aparat - koniecznie tył i przód (do video rozmów), slot na kartę pamięci, oraz dobrze aby był z zastosowaniem technologii LTE, NFC. Wszystko to ma na przykład Xperia Z, ale trochę przekracza mój budżet. Może znajdzie się ktoś kto ma inny typ, o dobrych parametrach. Jeżeli nie to bardzo bym prosił o pomoc przy wyborze, spośród podanych przeze mnie "zabawek". Z góry dziękuję!
Obserwuj wątek
    • Gość: QUARTO Re: Pomoc w wyborze smartfona IP: *.play-internet.pl 26.08.13, 02:05
      zdecydowanie polecam telefony Samsung. ekrany amoled biją na głowę dynamiką kolorów wszelką konkurencję
    • galtomone Zdecydowanie nie SIII 26.08.13, 09:24
      Czesc,

mialem SIII (nowe, z Plusa) przez 4 miesiace.
      Ten telefon to kompletne nieporozumienia i marketingowa wydmuszka.
      Abstrahujac od wygladu i wykonania, ktore jest takie sobie (ale bylem wstanie je zaakceptowac) to niestety cala reszta to padaka.
      Problemy z plynnoscia byly wlasciwie od poczatku.
      Nie mialem duzo widgetow na pulpicie, moze ze trzy, troche ikon (w sumie 3 ekrany).
      Niestety wlasciwie przy kazym powrocie do pulpitu, telefon nie byl sobie w stanie z tym plynnie poradzic. Tzn. napier widzialem pusta tapete a potem przez 3 - 5 s. po koleji pojawialy sie pozostale elementy.
      Telefon sie dosc czesto restartowal, aplikacje wywalaly. Ale trudno.
      Czare goryczy przelaly problemy z odbieraniem polaczeń.

Ktos dzwoni, ekran sie rozjasnia, ale tylko "do polowy" i nie reaguje na dotyk (przyciski tez nie) - i w tym stanie sobie wisi/mysli... a ktos dzowni... i dzowni... Gdy telefon decydowal wreszcie, ze czas juz sie calkiem obudzic to oczywiscie dzowniacy sie rozlaczal i tyle.

DO tego ciagle pilnowanie bateri... wychodzisz z domu - wylacz wifi, wlacze przesyl danych gsm ale w 2g. Chcesz (poza poczta) skorzystac z netu najpierw przelacz sie w tryb 3g i koniecznie nie zapomnij wylaczyc, gdy przestaniesz korzystac.
      Korzystasz z nawigacji, super, tylko nie zapomnij po korzystaniu wylaczyc tez odbiornika GPS, bo inaczej z bateria moze byc klopot.

Aktualizacja od Samsunga, potem root, zmiana systemu na czysty (bez dodatkow), proby roznych luncherow.... przynosily niewielka poprawe lub na krotko. Ilez mozna sie meczyc z telefonem, ktory mial byc 8 cudem swiata.

Ekrran fajny (choc troche duzy), aparat OK... ale co z tego jak system i hardwer sprawiaja, ze nie ma sie zadnej frajdy z korzystania z telefonu :-(.

Przesiadlem sie na Lumie 920 i naprawde nie nazekam. System ma teoretycznie mniej mozliwosci... ale w S3 z 3/4 potencjalnych bajerow i tak nie korzystalem. Za to WiFi/3G/GPS mam wlaczone non stop, o baterie sie nie martwie, wszystko mi dziala, mam super nawigacje i rownie dobry (jesli nie lepszy aparat). Korzystanie z telefonu sprawia mi frajde i tyle.

Wiec z wyemienionych przez Ciebie... innych nie znam, ale S3 to naprawde nie jest udany model :-(
      • mariejo Re: Zdecydowanie nie SIII 28.08.13, 22:08
        Polecam Lumie 820 dziala OK i jest w maire szybka. Poprzednio milam n8
    • gsm.wroclaw.pl Re: Pomoc w wyborze smartfona 29.08.13, 19:08
      Sugerowałbym coś z HTC

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka