Dodaj do ulubionych

Samsung Galaxy Ace II - problem

05.05.14, 15:33
Witam. Mam pewien problem i nie wiem czyja to wina, czy telefonu czy jakaś inna? Dodam, że mam umowę z orange. Problem jest taki, że programy takie jak: GG, Skype, aplikacje zainstalowane z google play jak: viber - taki komunikator, top eleven - gra z facebooka, słowotok - również gra z facebooka działają tylko gdy mam włączone wifi. Gdy zaś włączę tryb sieci danych to nic się nie uruchamia: GG się łączy cały czas, przy uruchamianiu gry Top Eleven wychodzi komunikat coś tego typu: " Oj, nastąpił problem podczas komunikacji z facebook, spróbuj ponownie" czy jakoś tak. Przy Viber nie wychodzi, że jestem online ( dostępny ), również znajomi mi wychodzą, że ich nie ma on line. Ogólnie to jedynie co mogę podczas trybu sieci danych to przeglądać internet i to też nie wszystko bo np. filmików z Youtube nie zobaczę, tylko gdy mam wifi. Co może być tego przyczyną?
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Samsung Galaxy Ace II - problem IP: *.dynamic.mm.pl 06.05.14, 18:39
      Być może słaby zasięg 3G? Spróbuj w trybie tylko GSM (2G, EDGE) albo tylko WCDMA (3G).
      • rafal_b_ Re: Samsung Galaxy Ace II - problem 10.05.14, 00:00
        Niestety nic to nie dało :/
      • kowalikpatcuracao Re: Samsung Galaxy Ace II - problem 02.06.14, 11:00
        Witam . Również mam problem z telefonem. Upadł mi na chodnik,gdy wsiadałam do samochodu. Cały wyświetlacz pękł ale się nie rozlał. Orientujecie się w jakiej cenie jest wymiana ?
        • Gość: a Re: Samsung Galaxy Ace II - problem IP: *.warszawa.mm.pl 02.06.14, 20:08
          200zł?
    • orangeekspert1 Re: Samsung Galaxy Ace II - problem 13.05.14, 15:55
      Sprawdź, jakie punkty dostępowe masz ustawione.

Naciśnij APLIKACJE i wybierz USTAWIENIA. Wejdź w KOMUNIKACJA, SIECI TELEFONII KOMÓRKOWEJ. Zaznacz pole UŻYJ DANYCH PAKIETOWYCH i wybierz NAZWY PUNKTÓW DOSTĘPU. Jakie punkty dostępowe masz tam widoczne? Usuń wszystkie i ustaw od nowa korzystając z tej strony ustaw.orange.pl/listservices.aspx?handsetid=1536

Skonfiguruj punkty:

- konfiguracja internet
      - konfiguracja WAP

Jako domyślny punkt dostępowy wybierz apn: internet

Pozdrawiam
      Tomek
      • michie83 Re: Samsung Galaxy Ace II - problem 22.05.14, 12:38
        znajoma miała ten sam problem i wyszło że wyłączone dane pakietowe załatwiły sprawe :)
      • rafal_b_ Re: Samsung Galaxy Ace II - problem 24.05.14, 18:10
        Dzięki wielkie, udało się :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka