Dodaj do ulubionych

Siemens CX65 nie wiem czy kupić

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 12:42
Mam mały problem Nie długo bo w październiku kończy mi się umowa w plusie i
chcąc ją przedłużyć otrzymałem kilka ofert między innym minut darmowych ale
nie w tym rzecz. Zastanawiam się nad telefonem Siemens CX65 i tu pytanie do
was czy warto kupować ten telefon czy jest może alternatywa dla tego modelu
lepsza oczywiście poradźcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: KT05 Re: Siemens CX65 nie wiem czy kupić IP: *.pronet.lublin.pl 23.08.04, 12:55
      Fajny telefonik. Dużo możliwości, dobry aparacik i wyświetlacz. Szkoda, że
      Bluetootha nie ma.
    • berger.m Re: Siemens CX65 nie wiem czy kupić 11.09.04, 15:15
      Warto. Ja kupowałem nowy telefon w Plusie od koniec sierpnia. Zdecydowałem się
      na CX65. Był niestety pewien problem... Nigdzie go już nie było. Ten telefon
      jest w promocji, ale salony i sklepy autoryzowane Plusa dostały go bardzo mało
      (np. po 2 sztuki). A na taką klasę nawet te 420 złotych, to nie jest dużo. W
      końcu telefon ten dostałem... na wczasach w Zakopanem. Obecnie w żadnym sklepie
      (pytam często z ciekawości) go nie ma. Ale myślę, że będzie.
      Wracając do samego aparatu, robi on wrażenie lepsze, niż się spodziewałem "po
      wyjęciu z pudełka" (w którym jest nawet kabelek do komputera). Ekran jest duży
      i bardzo dobrej jakości, dobre podświetlenie, duża rozdzielczość i głębia
      kolorów (16 bit czyli ok. 65000 kol.) Kolorowa grafika ma bardzo dobrą jakość.
      Klawiatura. Może wbrew pozorom, jest bardzo wygodna. Klawisze dość duże.
      Dżojstik też wygodny. Sam telefon jest mały i lekki. Dobra jakość dźwięku, tryb
      głośnomówiący - nie trzeba trzymać przy uchu np. w domu - czyli zdrowo. Dobra
      polifonia, wibracje, ciekawy gadżet - 2 diody LED nad ekranem pracujące w
      różnych trybach, częstotliwości - do wyboru. Menu - wygodne. Nawet z Nokii
      3510i łatwo się przerzucić :) Dużo funkcji, dużo pamięci. Starcza na 3 godziny
      nagrania dyktafonem lub 160 zdjęć w najlepszej rozdzielczości lub kilkadziesiąt
      11-sekundowych sekwencji filmowych. Foto - zdjęcia wychodzą aż zaskakująco
      dobrze. Nawet w ciemnych pomieszczeniach. Można ustawić tryb "na zewnątz"
      i "wewnątrz". Rozdzielczości: Premium, Wysoka, Średnia, Tapeta. Premium to VGA
      czyli 640/480 pikseli. Czyli zdjęcie o wielkości 3 ekranów CX65. I to dobrej
      jakości. Sekwencje wideo - no nie jest to najlepsza jakość ze względu na
      oganiczenia w pamięci, ale fajny gadżet. Oczywiście jest słownik T9, książka
      tel. ze zdjęciami, IrDA (podczerwień) zapewniająca komunikację z innyą komórką,
      czy komputerem. Jedynym minusem jest brak Bluetootha, ale to nie ta cena.
      Jeśli chodzi o inny telefon, to ja chciałem Nokię 6600, ale to kosztuje ponad
      1200... Różni się tym, że ma Bluetooth i system Symbian, ale w sumie wielkich
      różnic nie ma.
      Pozdrawiam!
      • berger.m Re: Siemens CX65 nie wiem czy kupić 11.09.04, 15:21
        Jeszcze możesz wybrać Sony Ericssona T610. Jest tańszy, ma Blotootha, ale nie
        ma sekwencji filmowych, i chyba mniejszą rozdzielczość zdjęć.
        Pozdrawiam raz jeszcze!
        • Gość: johnny_walker s65 IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.09.04, 18:07
          ja karmie sie nadzieja ze w grudniu na oferte abonamentowa bedzie dostepny
          S65...tylko ze nie ma Symbiana ale za to ma BT.zreszta duzo czasu jeszcze
    • Gość: helper Re: Siemens CX65 nie wiem czy kupić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 08:59
      Witam
      Ja uwazam ze to dobry wybor. Telefonik jest fajny, stabilny, z duzym
      wyswietlaczem. W tej chwili na pewno sa juz cx'y z nowym softem "12", ktory
      wyeliminowal dotychczasowe male niedorobki. Siemensik jest bomba, mi sie podoba.
      Moze moja ocena jest malo obiektywan, jako ze uzywam jak na razie tylko tej
      marki, .... ale jest warta tego.
      • Gość: 9ton Re: Siemens CX65 nie wiem czy kupić IP: *.wil.pk.edu.pl 29.10.04, 09:46
        bardzo fajna zabawka. mam go od 4 dni. kupiłem kabel USB, ściągnąłem softa z
        oficjalnej strony siemensa i dopiero zabawa się zaczęła. ściągam sobie gierki,
        polifonię, poprawiam książkę telefoniczną - bardzo dobra zabawa. a wszystko
        działa tak jak w klasycznym windowsie.
        jest tylko jedna wada - bateria. przy intensywnej zabawie trzyma ledwo 24
        godziny. to chyba cena dużego wyświetlacza. ale i tak warto :)))
        • Gość: rav Re: Siemens CX65 nie wiem czy kupić IP: *.chello.pl 30.10.04, 15:47
          a skąd ściągasz gierki do?
          • Gość: 9ton Re: Siemens CX65 nie wiem czy kupić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 22:31
            znalazłem fajną stronę z grami i polifonią za free. autorem jest jakiś maniak
            siemensa (oczywiście w dobrym tego słowa znaczeniu:) zarówno gry jak i
            polifonia nie należy do najnowszych, ale jest się czym pobawić. niestety teraz
            jestem poza domem, i nie pamiętam tego adresu, ale we wtorek rano wam go
            napisze. nara
            • Gość: rav Re: Siemens CX65 nie wiem czy kupić IP: *.chello.pl 31.10.04, 22:46
              ok czekamy z niecierpliwością
              • Gość: 9ton Re: Siemens CX65 nie wiem czy kupić IP: *.wil.pk.edu.pl 02.11.04, 08:50
                to jest strona darkiego:
                oprogramowanie free na cx65
                mam nadzieje że link zadziała
                pozdr
                • Gość: rav Re: Siemens CX65 nie wiem czy kupić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 16:39
                  Dzięki :)
    • minnie Re: Siemens CX65 nie wiem czy kupić 08.12.04, 15:44
      a ja sie wciaz waham
      • Gość: 9ton Re: Siemens CX65 nie wiem czy kupić IP: *.wil.pk.edu.pl 08.12.04, 17:49
        to się nie wahaj. używam go już ponad miesiąc i wszystko działa ok. zdjęcia z
        aparaciku są naprawdę dobrej jakości (jak na komórkę). teraz jak się nim mniej
        bawię to wytrzymuje 5-6 dni bez ładowania (wyłączam go na noc). polecam
        • minnie Re: Siemens CX65 nie wiem czy kupić 09.12.04, 15:55
          No to juz sie zdecydowalam, zwlaszcza ze moge go miec za 120 zl. Juz sie nie
          moge doczekac:)
          • Gość: nowy Przesylanie danych na PC... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 15:37
            Sluchajcie a jak to jest z przesylaniem danych z tego telefonu na komputer? W
            jaki sposob sie wysyla np. zdjecia na PC ? Czy sa z tym jakies problemy?
            • Gość: jano Re: Przesylanie danych na PC... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 23:42
              zadnych problemow
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka