Gość: wacek IP: *.polityka.com.pl 24.08.04, 10:19 Podobno są skuteczne sposoby by wygrać konkurs sms, jakie organizują rozgłośnie i firmy. Czy warto wogóle w nich brać udział? Może to strata pieniędzy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Peppers Zalezy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.08.04, 11:09 1. Zalezy jaka jest nagroda. Czesem warto brac udzial czasem nie. 2. Pewnosci wygranej nie masz nigdy ale im wiecej SMSow wyslesz tym Twoja szansa na wygrana staje sie wieksza. Przez duza ilosc SMSow rozumiem powyzej 50 SMSow konkursowych dziennie. (a najlepiej powyzej 100) 3. Taktyki jako takiej nie ma. A przynajmniej ja nie znam zadnej. Wszytsko zalezy od konkursow i jego zasad. a) Np. jesli wygrywa pierwszych 15 SMSow z danej godziny to trzeba wysylac na kilka chwil przed ta godzina. Trzeba jednak uwazac, bo w takich momentach wysylajacych jest cala masa, bramka sie chwilowo blokuje i SMSy dochodza z opoznieniem siegajacym kilku minut. Czyli mozna sie nie zalapac na pierwsza pientnastke nawet jesli wyslalo sie SMSa np. za 2 minuty przed pelna godzina. Z drugiej zas strony jesli SMSa wysle sie za wczesnie to zostanie on zaliczony na godzine poprzednia czyli nagrode Cie ominie. b) Np. jesli jest to gra gdzie trzeba lokalizowac innych uzytkownikow komorek bioracych udzial w konkursie i potem do niech wirtualnie strzelac itp to mozna poprosic kolege aby sie zarejestrowal w konkursie tylko po to aby do niego strzalac nie szukajc innych przeciwnikow w okolicy. Ile konkursow tyle taktyk i sposobow. Ale bez wyslania pokaznje ilosci SMSow szanse na wygrana sa znikome. 4. Zawsze trzeba brac pod uwage to, ze sa osboy bardzo bogate, lub takie ktore nabijaja sobie konta teleofnow komorkowych w nielegalny sposob. I te osoby moga wysylac i wysylac setki SMSow dziennie wygrywajac kazdy niemalze konkurs. Osob tych nie jest duzo ale czasem starczy aby praktycznie uniemozliwic innym osobom (przecietnie zarabiajacym) zgraniecie glownej nagrody. 5.Ja sam wygralem w kilku konkursach SMSowych. Moje nagrody to miedzy innymi: kurtka zimowa TOM TAYLOR, zegarek elektroniczny, kubek, kilka podkoszulkow meskich (konkurs- Trop Agenta), trzy telefony Siemens S55 z aparatem (konkurs- Snajper). Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
maciej-d Re: jak wygrać konkurs sms? 24.08.04, 12:56 Nie ma sensu brać udziału w konkursach organizowanych przez "giganty" medialne typu polsat, zet, rmf fm, bo 1. przeważnie cena za smsa wynosi tam powyżej 6 zł. 2. bierze w nich udział wiele osób. 3. na tych konkursach media chcą zarobić, wieć można łatwo obliczyć ile osób bierze udziału w takich konkursach. Jeśli koszt smsa to 6zl netto, to firma która organizuje konkurs dostaje 3zł. Jak nagrodą jest np. 10000zł to w konkursie musi min. wziąć udział ok. 3500 osób. ! Ja wygrałem Nokie 5510 w konkursie pilot plus, który polegał natym aby być pierwszym w danej godzinie z zapytaniem o najbliższy salon plusa. Ja wysyłałem minutę i pełną godziną i wygrałem. Wysłałem wcześniej już trochę zapytań. ps. W sumie warto brać udział w konkursach o których wie mało osób. Czyli lokalne konkursy sms w gazetach, radiach ale LOKALNYCH NIE OGÓLNOPOSKICH. /// kiedyś sam zrobiłem konkurs sms w mojej byłej szkole. Polegał na wysłaniu smsa na numer 7160 o treści LO nazwa szkolnego radia oraz trzeba było podać imie inazwisko. Na 500 osób jakie chodzą do mojej szkoły w konkursie wzieło udział tylko ok. 10 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: jak wygrać konkurs sms? 24.08.04, 17:02 A tam! Zawracanie gitary... lepsze konkursy na e-mail... przynajmniej jest darmowy... ;) ---------- Konkursy na e-mail pod: www.ClubMTV.glt.pl Odpowiedz Link Zgłoś