Dodaj do ulubionych

PLUS gsm - prosze o opinie

IP: *.szczecin.mm.pl 03.03.05, 10:56
Bardzo prosze o opinie o sieci PLUSA - zarowno o ich abonamentach, jak
ofertcie 'na karte' (lansuja teraz markowe telefony na karte 'nawet od 1zl')
Co sie za tym kryje? Gdzie sa ukryte haczyki?
Jaki jest ten ich najtanszy abonament za 25zl (lub za 50zl)???
BArdzo prosze o opinie, zanim sie uwiaze abonamentem;)
Pozdrawiam
Maja

PS> Abonament w Plusie to umowa na 2 lata, nie mniej, prawda??
Obserwuj wątek
    • gale Re: PLUS gsm - prosze o opinie 03.03.05, 11:11
      > Gdzie sa ukryte haczyki?

Nigdzie. Warunki swiadczenia uslug okreslone sa Regulaminem swiadczenia uslug
      telekomunikacyjnych przez Polkomtel S.A. i, ewentualnie, stosownym Regulaminem
      promocji.

> Jaki jest ten ich najtanszy abonament za 25zl (lub za 50zl)???

Przeciez to jest w Cenniku!

> PS> Abonament w Plusie to umowa na 2 lata, nie mniej, prawda??

Nie, nie prawda.
    • Gość: Maja Re: PLUS gsm - prosze o opinie IP: *.szczecin.mm.pl 03.03.05, 14:55
      Gdybym miala przed nosem cennik, pewnie bym nie pytala. Rozumiem, ze mam tu
      wypowiedz pracownika Plusa...
      W takim razie na jak dlugo podpisuje sie umowe abonamentowa???

Uprzejmie prosze o opinie osob, ktore korzystaja z uslug tej sieci - jestescie
      zadowoleni? Czy lepiej sie sprawdza karta czy abonament?

• Gość: jędruś Re: PLUS gsm - prosze o opinie IP: 195.47.201.* 03.03.05, 15:00
        tak jestem zadowolony, jestem w plusie od 1999r. abonament 2 numery; w idei od
        2002r. umowa 2 lata; albo tzw mix może być np 12,24,36 mcy lub doładowań...
        pozdrawiam
      • gale Re: PLUS gsm - prosze o opinie 03.03.05, 21:11
        > Gdybym miala przed nosem cennik

Prosze bardzo tiny.pl/hmcj

> W takim razie na jak dlugo podpisuje sie umowe abonamentowa???

Zwykle na czas nieoznaczony, choc mozna na czas oznaczony.

> opinie osob, ktore korzystaja z uslug tej sieci - jestescie
        > zadowoleni?

Tak.

> Czy lepiej sie sprawdza karta czy abonament?

Moim zdaniem abonament, usluga przedplacona daje Ci mniejsze uprawnienia, nie
        dostajesz faktury etc. Ale to kwestia gustu po prostu.

Milego,
    • Gość: timajos Re: PLUS gsm - prosze o opinie IP: *.itelekom.pl / *.itelekom.pl 03.03.05, 15:25
      jestem w plusie 3 latka i jak do tej pory czuje sie strzyzony, fakt łączą bo mają łączyć tylko jak do tej pory strasznie drogie rozmowy mieli i czekam do konca umowy i zmykam do idei, W plusie zmiana abonamentu kosztuje, tani abonament nie mial prezentacji numerow tylko trzeba bylo placic itd, w sumie mnie to mocno zezloscilo. Drogo jak cholera - moze teraz jest taniej po zmianie abonamentu ale ja sie na to nie dam juz nabrac
      • Gość: jędruś Re: PLUS gsm - prosze o opinie IP: 195.47.201.* 03.03.05, 15:57
        jeśli ktoś całą umowę trzyma starą taryfe to tak... a zmiana kosztuje? pewnie
        nielicznych...
    • gagia PLUS gsm - karta + tania komorka 03.03.05, 23:24
      Czy ktos moze sie orientuje, jak to jest z oferta 'dobrego telefonu za
      zlotowke'w Plusie - na karte??? Podobno trzeba co miesiac doladowac konto - jak
      dlugo (to pewnie zaley od wartosci tel., ale moze ten czas jest wydluzony
      bardziej?) Czy zeby podpisac taka umowe, trzeba miec jakies zaswiadczenia np.z
      pracy (jak przy abonamencie)?
      I ja chetnie poznalabym Wasze opinie.
      Pozdrowienia
      • Gość: KT05 Re: PLUS gsm - karta + tania komorka IP: *.pronet.lublin.pl 04.03.05, 09:11
        Podpisujesz umowę na określoną ilość doładowań, minimum jedno miesięcznie o
        wysokości 30 zł. Tak właściwie to to jest taki abonament ;)
        • Gość: Mika Re: PLUS gsm - karta + tania komorka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 10:17
          Właściwie taki abonament,ale cały na wykorzystanie.
          • olus_stad Re: PLUS gsm - karta + tania komorka 06.05.05, 17:09
            Wlasciwie taki abonament bez rachunkow:)
    • Gość: charlie_x Re: PLUS gsm - prosze o opinie IP: *.tvgawex.pl 04.03.05, 10:47
      ..a proszę bardzo..8) Od 98' mam tylko plusa jak nie w abonamencie to
      /obecnie/ w propeidach.Zero problemu z zasięgiem, w dni świateczne bezproblemowa
      jakość polączeń, żadnych 'zadym'z rachunkami,przejrzyste oferty,prosta kontrola
      kosztow w sim+,szybka reakcja na jakiekolwiejk uwagi via ebok..no i wreszcie
      konkurencyjne stawki,co do niedawna było nieosiągalne.
    • Gość: JK Re: PLUS gsm - prosze o opinie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.03.05, 20:17
      Ja i moja najbliższa rodzinka (rodzice, mąż) mamy telefony w Plusie
      od "zawsze", tzn. odkąd zaczęły się komórkowce w PL. Niektóre na karty,
      niektóre na abonament. Nigdy nie mieliśmy na co narzekać. Pewnie, że
      wolelibyśmy, żeby było taniej, ale bez przesady. Nie jest źle. Tak, jak ktoś
      wcześniej napisał, nie ma problemu z zasięgiem w PL i zagranicą, nawet w
      jakichś bardzo odległych od cywilizacji szkockich Pcimiach Dolnych
      bezproblemowo nasze telefony działały.
      Co do haczyków to poczytaj sobie na stronie Plusa, tam jest całkiem dokładnie
      (jak dla mnie) wyjaśnione co i jak w każdej promocji czy abonamencie.
      • Gość: barracuda7110 Re: PLUS gsm - prosze o opinie IP: *.dsl.telepac.pt 04.03.05, 21:50
        Akurat w sprawie zasięgu poza granicami Pl plus nie ma nic do gadania.
        • gale Re: PLUS gsm - prosze o opinie 05.03.05, 10:31
          Z calym szacunkiem, owszem ma. Otoz ma wplyw na liczbe partnerow roamingowych, a
          przez to na spektrum uslug w roamingu oraz zasieg. Chociaz oczywiscie rozumiem o
          czym mowisz - i z tym sie zgadzam :)
          • arek354 Re: PLUS gsm - prosze o opinie 05.03.05, 15:58
            I jest jeszcze jedna zaleta Plusa. Można bez problemu wysyłać na tą sieć smsy z
            GG :)
            • charlie_x Re: PLUS gsm - prosze o opinie 05.03.05, 16:17
              arek354 napisał:

> I jest jeszcze jedna zaleta Plusa. Można bez problemu wysyłać na tą sieć smsy z
              >
              > GG :)
              _________
              ..i jeszce jedno z netu, z 'miasta plusa' możesz wysyłać sms-y
              praktycznie do każdej z sieci.
              • Gość: Aśka Re: PLUS gsm - prosze o opinie IP: *.nat.ino.tvknet.pl 06.05.05, 13:23
                Już nie :(
          • Gość: barracuda7110 Re: PLUS gsm - prosze o opinie IP: *.dsl.telepac.pt 06.05.05, 17:39
            Racja. O tym nie pomyślałem.

Pozdrawiam :).
    • Gość: madzia Re: PLUS gsm - prosze o opinie IP: *.aster.pl 06.05.05, 11:19
      Maju!
      Haczyki są.
      jezeli wezmiesz abonament za 55 zł (ceny w Cenniku podane sa cenami z VAT) i
      jesli przeliczysz ilosc darmowych min w abonamencie przez stawke za miute to na
      jeno wychodzi
      czyli w ab za 55 zl jest 75 min wliczonych w abonament lub 300 smsów w abonamencie
      Jezeli przemnorzysz 75 min X 0,72 zł/min = 55 zł. W abonamencie za 25 zł i 45 zł
      nie pokrywa sie z przelicznikiem. W abonamencie za 25 zł po przemnozeniu min
      przez stawke za minute wychodzi 18 zł brutto a nie 25 zł jak piszą; w
      abonamencie za 45 zł po przemnożeniu wychodzi 36 zł brutto a nie 45 zł tak jak
      pisza. Poprawny przelicznik zaczyna sie od abonamentu za 55 zł brutto.
    • jollinka Re: PLUS gsm - prosze o opinie 06.05.05, 16:25
      smsy z gg mozna wysylac bez ograniczen tylko wtedy jezeli sie ma neostrade a
      jezeli sie korzysta ze stalego ip to niestety sa limity :( - kiedys tak nie
      bylo i lepiej bylo...
      • Gość: Aśka Re: PLUS gsm - prosze o opinie IP: 213.199.214.* 06.05.05, 16:51
        A teraz już zupełnie pozmieniali - mozna wysyłać tylko smsy do Plusa , bez
        limitu.Jeżeli chce sie wysłać smsy do Idei lub Ery to trzeba je najpierw
        wykupić.
    • Gość: Jakub Re: PLUS gsm - prosze o opinie IP: 91.90.160.* 02.05.13, 18:57
      Przestrzegam przed salonem PLUS we Wrocławskiej Magnolii !!!
      W telegraficznym skrócie… Podpisałem umowę, dostałem telefon Samsung SGSII. Od początku był uszkodzony. Zawieszał się tak, że tracił kontakt ze światem (czarny wyświetlacz, brak dźwięków, wibracji). Jednak osoba dzwoniąca miała sygnał zgłoszenia.
      Pierwsza reklamacja, na polecenie w/w salony była przeprowadzona przez Multiservis. Nic nie pomogło. Druga już we wspomnianym salonie PLUS też nic nie zmieniła. Po trzeciej teoretycznie została wymieniona płyta główna, jednak w tym przypadku w najzwyklejszy zostałem oszukamy przez pracownika PLUS’a. Dopiero 4 reklamacja przyniosła oczekiwany skutek, wymianę płyty głównej.
      O pracownikach, totalnie niekompetentni do tego stopnia, że przez telefon Pan zaproponował mi wymianę karty SIM, jako możliwej winnej awarii. Jak przyjechałem po odbiór okazało się, że muszę zapłacić. Od trzeciej reklamacji byłe obsługiwany w większości przypadków przez kierownika p. Jacka C. Nie życzę nikomu kontaktów z tym Panem.
      Podsumowanie. Telefon mam od stycznia, w tym czasie 7 tyg. spędził w serwisie  Szanowny kierownik wziął się do pracy po kontakcie z jego przełożonym. Wnioski wyciągnijcie sami.
      P.S. PLUS powiedział, że ich ta sprawa nie interesuje, bo oni nie rozpatrują skarg dotyczących aparatów telefonicznych ;)
    • 1mati212121 Re: PLUS gsm - prosze o opinie 20.05.13, 11:55
      najlepiej zapytać tam gdzie jest najwięcej użytkowników tej sieci, czyli na forum o plusie www.plusforum.pl
    • Gość: Walezy Re: PLUS gsm - prosze o opinie IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.13, 08:55
      UWAGA NA OSZUSTWA PLUSA NA KARTĘ PRZY DOŁADOWANIACH!!!
      PRZYSYŁAJĄ CI SMS O TREŚCI:
      10ZŁ EXTRA! ZASIL SIĘ DO 26 KWIETNIA ZA MIN .10 ZŁ A OTRZYMASZ 10ZŁ DO WYKORZYSTANIA W PLUSIE NA 30 DNI. JEDNORAZOWY BONUS WŁĄCZYMY DO 30.04 I POTWIERDZIMY SMSEM
      DOSTAJESZ SMS O TREŚCI:
      KWOTA DOŁADOWANIA 10 PLN, STAN KONTA 11,76
      PO CZYM NASTEPNEGO:
      NA TWOIM KONCIE ZOSTAL WLACZONY PAKIET 10 ZL DO WYKORZYSTANIA W PLUSIE PRZEZ 30 DNI JAKOBONUS ZA ZASILENIE W ZESZLYM TYGODNIU
      PO CZYM 4GO MAJA PRZYCHODZI CI SMS:
      ROZMOWY I SMS WYCHODZĄCE ZOSTAŁY ZABLOKOWANE.
      UWAGA CI SZMACIARZE UZNAJĄ ZA WAŻNNIEJSZE ZAPISY W SWOIM REGULAMINOWYM CENNIKU A NIE TO CO PRZYSYŁAJĄ W TAKICH SMS!!! POŁĄCZENIA WYCHODZĄCE SĄ W TAKICH PRZYPADKACH WAŻNE TYLKO 7 DNI A NIE JAK PODAJĄ 30 DNI!!! CI ZŁODZIEJE RŻNĄ KLIENTÓW!!!
    • Gość: damian Re: PLUS gsm - prosze o opinie IP: *.ip.netia.com.pl 18.08.13, 13:05
      Witam ja dałem sie nabrać a teraz każą mi ładować za 3 dychy i mi kradną 25 zł i im płace w salonie miesiecznie 75 zł więc nie radziłbym podpisywania umowy pozdrawiam
      • mariejo Re: PLUS gsm - prosze o opinie 28.08.13, 21:59
        Mam abonament od lutego 1999 r i jak narazie nie narzekam. Mama ma od 2000 roku na karte i wszystko dziala bez zarzutu. Zmieniam co jakis czas abonament ostatnio w marcu i dostalam za 5 zl wiecej drugie tyle minut i duzy pakiet internetowy. Jestem zadowolonym klientem.
        mam telefon na karte w play i porazka, sa miejsca gdzie nie moge sie dodzwonic i w ogole jakosc kiepska. Orange znam jedynie od strony telefonu stacjonarnego i zarzucam im zbyt czeste zmiany strony internetowej i zbyt czeste przerwy w dostepie do konta przez internet.. Poza tym zle podpisalam umowe u partnera w plus i udalo mi sie pozytywnie zalatwic reklamacje, Orange w ewidentnej sprawie jie poszedl na reke abonentowi, ktos podpisal umowe za moja matke na internet, sparwa bylo w UOKIK i stad mamy tylko niski abonament, nigdy wiecej umowy przez telefon...
      • Gość: cover06 Re: PLUS gsm - prosze o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.14, 17:38
        Niestety muszę przychylić się do opinii respondentów-nie polecam PLUS GSM.
        Jestem ich abonentem od 2005 mam cztery numery i jestem już totalnie zniechęcony i będę rozwiązywał wszystkie umowy które mam z tym operatorem.
        Jeśli zdarzy się WAM że będziecie mięli problem z płaceniem rachunków i zostaną WAM zawieszone usługi w konsekwencji zagrożą WAM karą - bieżcie tą karę w ciemno i rozwiązujcie z PLUSEM umowę-Nie dajcie się namówić na tzw.wznowienie usług bez konsekwencji czyli bez kary. NIC za tymi deklaracjami nie stoi że kary nie bedzie PROSZĘ O UREGULOWANIE NALEŻNOSCI-napiszę tylko prośbę o wznowienie usług-co też zrobiłem.JA MIAŁEM 38ZŁ- KONSULTANT poinformował mnie że do kolejnej faktury doliczą mi około 40 złotych za wznowienie usług i będę dalej korzystał zgodnie z zapisami umowy-czyli naciągnęli mnie na 40zł kontynuuję umowę z abonamentem 60zł -praktycznie nie korzystam z tego numeru czyli przez 8 mcy obowiązywania umowy przytulą 480zł -a kara i tak NIE ZOSTAŁA ANULOWANA JEST SUKCESYWNIE DOLICZNA OD KOLEJNYCH FAKTUR TYTUŁEM "NIEDOPŁATA"-WIĘC LUDZIE PŁACCIE KARY I NIE NEGOCJUJCIE Z TĄ ZŁODZIEJSKĄ FIRMĄ- STRACIŁBYM OK.600ZŁ Z TYTUŁU KARY BŁOBY PO PROBLEMIE-TAK STRACIŁEM OKOŁO 1200 ZŁ NEGOCJUJĄC Z PLUS GSM WZNOWIENIE USŁUG chcąc uniknąć kary za rozwiązanie umowy przed czasem-nie warto i tak mimo deklaracji o anulowaniu kary NIE DARUJĄ WAM ANI GROSZA -
        • Gość: konsutant Re: PLUS gsm - prosze o opinie IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.14, 09:23
          Za rachunki trzeba płacić drogi użytkowniku a nie potem oczerniać i marudzić
    • Gość: Robert1002 Re: PLUS gsm - prosze o opinie IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.14, 22:23
      Poczuwam się do obowiązku ostrzeżenia klientów i chętnych do zostania klientami Plusa,
      zwłaszcza klientów biznesowych. Dawne dobre opinie o Plusie można obecnie włożyć między bajki.
      Moje opinie są wiarygodne - jestem klientem plusa od samego początku ery GSM. Posiadam trzy
      abonamenty (internet już nie) i kilka telefonów na kartę (dla pracowników). Od pewnego czasu
      (rok?) Plus obniżył poziom usług, w całym obszarze. Obniżył drastycznie! Po pierwsze internet
      mobilny w miejscu gdzie przez kilka lat działał - przestał działać. Przeniosłem do t-M - i działa. Zasięg w miejscach mojej pracy (trzy różne lokalizacje) nagle kilka miesięcy temu po prostu zniknął. Tak, zniknął. Samo centrum Krakowa! Telefon w Plusie to tylko zbędny gadżet.
      Trzykrotnie zgłaszałem reklamację. Zero reakcji (poza podziękowaniem za zgłoszenie - automat
      sms). Plus ma mnie w d.... Numery na kartę aktualnie przenoszę do t-M - i nie ma problemów z
      zasięgiem. Numery abonamentowe muszą zaczekać na koniec umowy i oczywiście też będą
      przeniesione. Szkoda. Naprawdę jestem zawiedziony. Nie warto być lojalnym klientem tej sieci.
      Ja szacuję swoją stratę na ok.1500zł plus strata cennego czasu na "łapanie zasięgu" czy choćby
      pisanie tych słów. Nie ma sprawy, poradzę sobie. Plus traci we mne klienta na zawsze. Liczę że
      wśród czytających te słowa też znajdą się osoby które nie zechcą podejmować ryzyka współpracy z Plusem. Ostateczna opinia: oszuści i złodzieje! Reasumując Plus zbliża się do poziomu Orange - a więc do dna absolutnego.
    • Gość: 39348329394324 Re: PLUS gsm - prosze o opinie IP: *.dynamic.chello.pl 04.11.15, 18:50
      We wrzesniu przedłużałem umowę na internet.

Przy przedłużaniu umowy zostałem poinformowany, że zmianie ulegnie tylko limit danych z 20GB na 25GB, a niestety okazuje się, że zostało mi zmienione:

- odłączona usługa dodatkowa internet LTE bez limitu, gdzie po wykorzystaniu podstawowego pakietu 20GB, przy zasięgu LTE mogłem korzystać bez limitu z internetu z limitem transfertu do 10MB/s, teraz po wykorzystaniu pakietu 25GB, predkość spada do tragicznej prędkośći 32 kb/s
      - została zwiększona kwota abonamentu z 49,99 na 59,99zł o czym też nie zostałem poinformowany

Jestem bardzo niemile zaskoczony zaistniałą sytuacją, dlatego chciałbym powrócić do poprzedniej wersji umowy, jak przed przedłużeniem, czyli:

- pakiet 20GB, a nie 25GB jak jest obecnie
      - usługa dodatkowa LTE bez limitu z limitem 10Mb/s po wykorzystaniu dodatkowego transfertu
      - kwota abonamentu po rabacie za elektroniczną fakturę oraz kilka usług w plusie 49,99zł

Niestety firma odrzuciła reklamacje... dlatego z czystym sercem NIE POLECAM!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka