Dodaj do ulubionych

TANI telefon z kolorowym wyświetlaczem i polifonią

06.03.05, 18:37
oczywiście nie za psie grosze, ale bez przesady-w miare rozsądnie. i aby
bateryjka była dobra, i aby dzwonki fajne itd. będe wdzięczna, musze sobie
nowy kupić.

a tak przy okazji, co to jest simlock?:> mam dla was fajną stronke, może sie
wam przyda:
telefony.f6.pl/index.php?a=simlock
ale wyjasnijcie mi o co w tym chodzi.
Obserwuj wątek
    • shojo4 Re: TANI telefon z kolorowym wyświetlaczem i poli 06.03.05, 18:42
      i jeszcze cosik.
      bo w media markt można kupić niektóre telefony bez karty sim czy jakoś tak.
      czyli chodzi to o to, że to jest sam aparat, trzeba kupić np. starter i włożyć
      karte sim. czy tak?
      • szafa.bojowa Re: TANI telefon z kolorowym wyświetlaczem i poli 06.03.05, 18:45
        tak :)
    • szafa.bojowa Re: TANI telefon z kolorowym wyświetlaczem i poli 06.03.05, 18:44
      hmmm...polecam Ci sgema myx5-2 - nie jest zbyt drogi, ewentualnie sony ericsson t230/t290 lub ktoras z motek, a simlock? simlock to blokada danego operatora na telefon...moze wytlumacze to obrazowo: jak masz telefon kupiony u opa w idei, to nie wlozysz do niego karty z np. ery itp.
      • Gość: barracuda7110 Re: TANI telefon z kolorowym wyświetlaczem i poli IP: *.dsl.telepac.pt 06.03.05, 18:45
        Kartę możesz włożyć ale nie zadziała tzn telefon jej nie zobaczy albo na
        wyświetlaczu pokaże się komunikat w stylu: błąd karty sim.
    • Gość: barracuda7110 Re: TANI telefon z kolorowym wyświetlaczem i poli IP: *.dsl.telepac.pt 06.03.05, 18:49
      Przejdź się do germanosa i zobacz ile kosztuje u nich alcatel ot 757.

Ps wystrzegaj się nokii!!!!! Kolorowe wyświetlacze w tych telefonach są z
      poprzedniej epoki a polifonia praktycznie nie istnieje.
      • shojo4 Re: TANI telefon z kolorowym wyświetlaczem i poli 06.03.05, 18:50
        oki, a więc nokia sio
        • shojo4 Re: TANI telefon z kolorowym wyświetlaczem i poli 06.03.05, 18:51
          samsungi są fajne...
          • szafa.bojowa Re: TANI telefon z kolorowym wyświetlaczem i poli 06.03.05, 19:09
            alcatel w germanosie kosztuje nieco ponad 1000 zlotych, wiec to chyba raczej nie :), a samsungi sa dosc drogie, chyba, ze znajdziesz cos ciekawego w komisie :)
            • shojo4 Re: TANI telefon z kolorowym wyświetlaczem i poli 06.03.05, 19:14
              no własnie myśle o komisie, ale tam w różnych dniach są różne a ja bym chciała
              już iść z jakimiś typami.
              nawet aparatu nie potrzebuje za bardzo, chociaż pomarzyć można;) chyba, że
              znacie jakieś z aparatami tanie?
              • shojo4 Re: TANI telefon z kolorowym wyświetlaczem i poli 06.03.05, 19:17
                generalnie żeby praktyczny był telefonik: budzik, jakiś kalendarz może?,
                ogólnie aby dużo praktycznych rzeczy było. już nie myśle o dyktafonie czy też
                głosowym wybieraniu numerów, z tym sie obejde.
                aaa... i uwaga-aby alarm wibracyjny nie był za głośny:>:> bo w moim starym jak
                mikser chodzi.
                • szafa.bojowa Re: TANI telefon z kolorowym wyświetlaczem i poli 06.03.05, 19:47
                  ja mojego sagema myx5-2 za 500 kupilam i masz tam wszystko, co wymieniles, gdybys znalazl alcatela ot757 to by bylo marzenie ;), hmm t230 jest chyba tanszy- nie wiem, bo sie nie interesowalam tym fonem, a moze zainwestowac w t630 (ja widzialam za 550) ewentualnie t610?
                  • shojo4 Re: TANI telefon z kolorowym wyświetlaczem i poli 06.03.05, 20:01
                    zapomniałam dodac, że podczerwień mile widziana. :>:>:>:>
                    • Gość: barracuda7110 Re: TANI telefon z kolorowym wyświetlaczem i poli IP: *.dsl.telepac.pt 06.03.05, 20:50
                      Sagem napewno ma :). Zresztą bardzo często z niej korzystam, bo nie mam aparatu
                      cyfrowego i wszystkie zdjęcia robię telefonem. Wychodzą nawet całkiem ładne (jak
                      na telefon oczywiście).

Alcatel też powinien mieć. Jedynie motorola i chyba samsung nie montują takich
                      urządzeń w swoich telefonach. Irda w nokiach jest jakaś dziwna. Zazwyczaj są z
                      nią same problemy...
                      • Gość: barracuda7110 Re: TANI telefon z kolorowym wyświetlaczem i poli IP: *.dsl.telepac.pt 06.03.05, 20:52
                        Jeżeli chodzi Ci o używany telefon to polecam alcatela 535. Bardzo sympatyczny
                        telefonik. Polifonia nie jest może najwyższych lotów ale przyjemnie gra.
            • Gość: Marek Re: TANI telefon z kolorowym wyświetlaczem i poli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 20:39
              Na www.allegro.pl można kupić coś fajnego i taniego
        • Gość: Ela Popytaj wśród znajomych czy im się umowa nie kończ IP: *.jurandnet.com / 212.160.102.* 07.03.05, 15:18
          y. Jeśli tak to może Ci odsprzedadzą. Ja polecam Simensa C 62 podoba mi się(za
          te pieniąze) Eryk T230 psuje imie tej marce :( - odpustowy model. Alcatel może
          być. Nie wiem, czy nie lepiej zainwestować o 10-150 zł w średnie j klasy model
          i mieć spokuj na kilka lat. Ja zrobiłam błąd, poleciałam na tani fon i miałam
          skarbonke że hej.

Pozdrawiam
      • Gość: znafca Re: TANI telefon z kolorowym wyświetlaczem i poli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 19:47
        Owszem, jeśli porównujesz np. Nokię 3200, 3100, 6610i itp. z np. słynnym
        Sagemem MyX 5-2, ponieważ wyżej wymienione Nokie mają wyświetlacz 4096 kolorów,
        a Sagem ponad 65 tysięcy kolorów. Porównaj se wyświetlacz N 3200 z Siemensem
        MC60, który ma również 4096 kolorów, to zmienisz zdanie na temat wyśw. Nokii.
        Nokia to bardzo dobra firma.

pzdr
        znafca
      • Gość: znafca Re: TANI telefon z kolorowym wyświetlaczem i poli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 20:53
        Owszem, jeśli porównujesz np. Nokię 3200, 3100, 6610i itp. z np. słynnym
        Sagemem MyX 5-2, ponieważ wyżej wymienione Nokie mają wyświetlacz 4096 kolorów,
        a Sagem ponad 65 tysięcy kolorów. Porównaj se wyświetlacz N 3200 z Siemensem
        MC60, który ma również 4096 kolorów, to zmienisz zdanie na temat wyśw. Nokii.
        Nokia to bardzo dobra firma.

pzdr
        znafca

PS: Link do bliźniaka 757: allegro.pl/show_item.php?item=44289374
    • Gość: blq Re: TANI telefon z kolorowym wyświetlaczem i poli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 21:40
      1. wystrzegaj sie Germanosa. to zdziercy. sprzedaja telefony dla naiwnych.
      inteligentny czlowiek z dostepem do netu nie powinien tam kupowac!!!

2. wystrzegaj sie Nokii... ale to juz bylo...

3. Wystrzegaj sie MediaMarktu - patrz punkt 1.

4. Polecam Motorole C650, na Allegro kupisz ten fonik za 300-360złotych. Z czymś
      lepszym niż polifonia (dzwonki "real sound", czyli po prostu mp3 wsadzone jako
      dzwonek), z kolorowym dobrym wyswietlaczem, z calkiem niezlym aparatem
      fotograficznym, javą, możliwością nagrywania Video... przede wszystkim jest mały
      i śliczny, w sam raz dla kobiet (mojej dziewczynie takiego załatwiłem - obojgu
      nam się b. podoba).

pozdrawiam,
      blq
      • Gość: barracuda7110 Re: TANI telefon z kolorowym wyświetlaczem i poli IP: *.dsl.telepac.pt 07.03.05, 00:41
        Dla dziewczyny idealny telefon. Szczególnie jak ma długie paznokcie. Bez takiego
        wyposażenia posługiwanie się joystickiem to udręka. Pozatym ten fon ma wielką
        zaletę: dwuletnią gwarancję.

ps sagem też ma takie dzwonki.
        • shojo4 ALLEGRO 07.03.05, 14:10
          to może podajcie uczciwych allegrowiczów, u których można kupić uczciwie i
          tanio.
          • szafa.bojowa Re: ALLEGRO 07.03.05, 14:13
            uuu...tu ci juz nie pomoge :], moim zdaniem kupowanie telefonu na allegro nie jest zbyt bezpieczne, chociaz jezeli znasz pewnego sprzedawce...:)
          • shojo4 [...] 07.03.05, 14:19
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: shojo4 [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 14:24
              • Gość: barracuda7110 Re: Alcatel ot 535 IP: *.dsl.telepac.pt 07.03.05, 14:27
                A jakiego teraz masz Alcatela?
                • Gość: shojo4 ja mam 0t 311 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 14:30
                  grat dziewczęcy, ale mam go już długo.
                  • szafa.bojowa Re: ja mam 0t 311 07.03.05, 14:59
                    sagema moge ci polecic...mam takiego granatowego, moja malutkie cudo :D
                    a co do samsunga, to:
                    www.gsmonline.pl/telephones/?link=show_details.php?id=580
                    i ogolnie polecam www.gsmonline.pl duzo opin o telefonach, jest tez tam kilku oszolomow, ale gdzie ich nie ma :)
              • Gość: shojo4 [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 14:28
                • Gość: barracuda7110 Re: Samsung sgh-c100 IP: *.dsl.telepac.pt 07.03.05, 20:42
                  Wyświetlacz wielkości znaczka pocztowego... :/ brak obsługi mms, kiepskie menu a
                  polifonia w tym telefonie mnie nie zachwyciła. Mimo wszystko polecam jednak
                  alcatela 535 lub 735(*) albo sagema.

(*) od 535 różni się tym, że ma aparat i chyba jedną grę więcej.
                • Gość: blq Re: Samsung sgh-c100 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 20:59
                  Moja dziewczyna, jak juz wspomnialem, ma C650, za to Jej mama ma wlasnie tego
                  samsunga. Jest zadowolona, ale wady - takie jak opisal Barracuda.

Tyle, ze Barracuda nie wspomnial, ze Sagem z kolei nie posiada Javy.

pozdrawiam
                  blq

PS. Kontynuujac przeglad telefonow rodziny mojej dziewczyny - jej siostra ma
                  takiego Alcatela jak Ty - a praktycznie miala, bo kupilem jej Motorolke c350.
                  Badziew, ale dla malolaty (13) wystarczy :)

• Gość: barracuda7110 Re: Samsung sgh-c100 IP: *.dsl.telepac.pt 07.03.05, 21:27
                    Sagem x5-2 ma javę. Dziś na nudnym wykładzie (koleś gadał po hiszpańsku... :0)
                    ostro sobie grałem :). Tylko podobno da się wgrywać gry tylko przez wap.
              • Gość: shojo4 [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 14:29
    • Gość: znafca Re: TANI telefon z kolorowym wyświetlaczem i poli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 16:30
      Sagem to raczej nieudana firma - nie polecam nic ze stajni Sagemów, szczególnie
      jeśli masz zamiar kupić w komisie. Nie obrażajcie się na mnie, drodzy
      Sażemowcy, bo wiem przecież że niekażdy Sagem musi być nieudany, ale nie jestem
      zwolennikiem tej firmy. Pdobne zdanie mam na temat Motoroli.
      Polecam Nokie, Sony Ericssony oraz Siemensy, ewentualnie Alcatele.
      Nokia 3100 jest super, Siemens C65 i Sony Ericsson T610 są w podobnej cenie
      (przynajmniej tak chodzą na allegro.pl), ale ten trzeci ma najwięcej bajersów.
      Jeśli interesuje Cię trochę niższa półka (do 300 zł) to polecam Nokię 3510i,
      Siemensa C60 i A65 oraz SE T230.
      Pamiętaj, że Nokie najbardziej trzymają się w cenie!

Pzdr

znafca
      • Gość: znafca Re: TANI telefon z kolorowym wyświetlaczem i poli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 16:35
        Zapomniałam dodać, iż Samsung (całkiem niezla firma) produkuje telefony z
        upośledzonych portem podczerwieni! Nie wszystkie, ale w 90%

Pzdr
        znafca
        • shojo4 Re: TANI telefon z kolorowym wyświetlaczem i poli 07.03.05, 18:39
          ok, bardzo dziękuje za rady. musze wykuć nazwy na pamięć:D i przypatrzec sie
          fotkom. pójde sie poprzechadzać po komisach i zoriętować w cenkach.
          jeszcze nie jestem pewna co kupie, najwyżej kota w worku.
          • Gość: barracuda7110 Re: TANI telefon z kolorowym wyświetlaczem i poli IP: *.dsl.telepac.pt 07.03.05, 20:45
            3510i waży tyle co sporej wielkości cegła. Do tego ma wręcz makabryczny
            wyświetlacz i równie kiepską klawiaturę.

ps nie kupuj w komisie. Wepchną Ci złoma za wiele wyższą cenę niż na allegro.
            • Gość: blq Re: TANI telefon z kolorowym wyświetlaczem i poli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 21:01
              Gość portalu: barracuda7110 napisał(a):
              > 3510i waży tyle co sporej wielkości cegła. Do tego ma wręcz makabryczny
              > wyświetlacz i równie kiepską klawiaturę.
              > ps nie kupuj w komisie. Wepchną Ci złoma za wiele wyższą cenę niż na allegro.

ja tu tylko po to, by potwierdzic kazde slowo :)
            • Gość: znafca Re: TANI telefon z kolorowym wyświetlaczem i poli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 19:51
              Wcale nie jest taka wielka! Jest mniejsza od 3310. Wiem, że wyświetlacz nie
              należy do najlepszych, ale powiedziałam, że 3510i należy do raczej niższej
              półki!
    • Gość: barracuda7110 [...] IP: *.dsl.telepac.pt 07.03.05, 20:50
      • shojo4 Re: TANI telefon z kolorowym wyświetlaczem i poli 08.03.05, 13:12
        hm... no to na allegro trza poszukać:>
        • Gość: znafca Re: TANI telefon z kolorowym wyświetlaczem i poli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 18:39
          Nie kupuj Motoroli, a szczególnie tej- lipa polifonia i brak IrDY!
          • Gość: barracuda7110 Re: TANI telefon z kolorowym wyświetlaczem i poli IP: *.dsl.telepac.pt 08.03.05, 20:22
            Polifonia całkiem znośna... A co do irdy to zgadzam się. Zapomniałem.
            • Gość: anja Siemens M65 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.05, 15:12
              a co myslicie o Siemens M65????
              • Gość: znafca Re: Siemens M65 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 14:25
                Siemens to dobra firma, jednak produkują nie najlepsze wyświetlacze. M65 to
                fajny model, tylko że ma mało bajerów...

pzdr
                znafca
    • Gość: boorak Re: TANI telefon z kolorowym wyświetlaczem i poli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 14:54
      TANI, ŁADNY, NIEDROGI, Z IRDĄ I Z APARATEM: SIEMENS C65
      POLECAM SERDECZNIE
      • Gość: barracuda7110 Re: TANI telefon z kolorowym wyświetlaczem i poli IP: *.dsl.telepac.pt 19.03.05, 16:45
        Odradzam. Telefony z tej serii mają problemy z oprogramowaniem. Niestety siemens
        dał ciała na całej linii :/
        • Gość: Jarek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 20:40
          • shojo4 Re: TANI telefon z kolorowym wyświetlaczem i poli 22.03.05, 09:29
            ej... spokojnie. po co te nerwy?
            • Gość: Mariusz Re: TANI telefon z kolorowym wyświetlaczem i poli IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 24.03.05, 11:17
              Ehhh co za fachowe odpowiedzi...
              Co do ciekawych telefonów:
              a) kobietom ogólnie podoba sie samsung c100 - ma polifonię, ma kolorowy
              wyśeietlacz (65 000 kolorów), jest cienki i wysmukły. Nie ma aparatu,ale
              ogólnie ładny jest i funkcjonalny. Znajdziesz go za 200 zł
              b) bardzo funkcjonalny jest siemens s55-
              aparat,polifonia,kolor,MMS,GPRS,Irda,Bluetooth-wszystko to,co ppowinien mieć
              telefon w Polsce ( nie działa w sieci trzeciej generacji ale praktycznie rzecz
              biorąc tego w Polsce jeszcze nie ma). Kosztuje 250 zł.Bateria ładnie trzyma,
              aparat doczepiany także bardzo ładnie funkcjonuje.

To tylko dwa pierwsze telefony, które mi przychodza do głowy. I to wg mnie w
              bardzo rozsądnych cenach. Jak chesz poważnie o tym porozmawiać, to napisz na
              czyzyk80@wp.pl. Bo jak czytam te opinie-"może e365?" , "nie,nie ma irdy!!"
              itp,to nie wiem,smiać sie czy płakać? Ehhhhhhh
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka